Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςCine Naxos: Jurassic World... Το βασίλειο έπεσε

Cine Naxos: Jurassic World… Το βασίλειο έπεσε

|

Το Cine Naxos Open Air από σήμερα (07/06) προβάλλει σε δύο παραστάσεις και σε πρώτη προβολή την ταινία Jurassic World: Το Βασίλειο Έπεσε 

Το Βασίλειο Έπεσε, sequel του Jurassic World, κινείται στο επιθετικό ύφος της αντίστοιχης συνέχειας του Jurassic Park, του Χαμένου Κόσμου.

Δηλαδή έχει ολοκληρώσει την ευχάριστη ρουτίνα της εισαγωγής του θεατή σε ένα καινούργιο σύμπαν και περνάει απερίστροφα στη δράση, στο χάος που ακολουθεί την ανίερη σύγκρουση αδέσποτων δεινοσαύρων και αμείλικτων ανθρώπων με επίκεντρο την απληστία και ηθικό βαρόμετρο τη διατήρηση ενός είδους που εξαφανίστηκε μεν, αλλά, έστω και τεχνητά, εξακολουθεί αν υπάρχει σε μια γωνιά του πλανήτη.

Ως συνήθως τα παιδιά δεν πεθαίνουν στη σειρά των Jurassic αλλά αντικαθίστανται με άλλα (εδώ εμφανίζεται η εγγονή ενός από τους πρωτεργάτες του πάρκου),….  Όταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Όουεν (Κρις Πρατ) και η Κλερ (Μπράις Ντάλας Χάουαρντ) ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Όουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχει αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζοντας σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Οι σεναριογράφοι και της προηγούμενης ταινίας Ντέρεκ Κόνολι – Κόλιν Τρέβοροου (ο οποίος την είχε σκηνοθετήσει κιόλας) επαναλαμβάνουν όλα τα επιτυχημένα μοτίβα της περιπετειώδους, αφηγηματικά υποδειγματικής συνταγής του πρώτου διδάξαντα Στίβεν Σπίλμπεργκ, εμπλουτίζοντας την ιστορία τους με ελαφρώς σκοτεινότερους και πιο ενήλικους τόνους. Ο έμπειρος στα θρίλερ Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («Το Ορφανοτροφείο», «7 Λεπτά Μετά τα Μεσάνυχτα») ενορχηστρώνει δεξιοτεχνικά την αγωνία και τα αναπόφευκτα τρομο-ξεσπάσματα, τα εφέ μοιάζουν… βγαλμένα απ’ τη ζωή και η κινηματογραφική δεινοσαυρική μυθολογία επεκτείνεται προσεκτικά, τηρώντας με ευλάβεια τους κανόνες του καθαρόαιμου χολιγουντιανού υπερθεάματος.

Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η περιπέτεια είναι ασταμάτητη και το Βασίλειο Έπεσε παραδίδει ευπειθώς ό,τι ακριβώς υπόσχεται, σεβόμενο την παράδοση του Σπίλμπεργκ και του είδους αλλά και τις προσδοκίες του θεατή για χορταστικό έπος.

Πέμπτη 7/6 έως Τετάρτη 13/6
Ωρες 21:00 & 23:15
Movie is in English with Greek Subtitles
ΕΙΔΟΣ: ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 128
ΣΕΝΑΡΙΟ: ΚΟΛΙΝ ΤΡΕΒΟΡΟΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΧΟΥΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΜΠΑΓΙΟΝΑ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΜΠΡΑΙΣ ΝΤΑΛΑΣ ΧΑΟΥΑΡΝΤ, ΤΟΜΠΙ ΤΖΟΟΥΝΣ, ΚΡΙΣ ΠΡΑΤ, ΤΖΕΦ ΓΚΟΛΝΤΜΠΛΟΥΜ, ΤΖΕΪΜΣ ΚΡΟΜΓΟΥΕΛ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ

(Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα Lifo.gr) 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.