Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΑθήνα - Hill Athens: Γεύμα ή ποτό με θέμα την Ακρόπολη

Αθήνα – Hill Athens: Γεύμα ή ποτό με θέμα την Ακρόπολη

|

Ένα νεοκλασικό κτίριο περίπου στην αρχή της Αποστόλου Παύλου. Ένας χώρος που δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο την Αθήνα. Όπως κι εκείνη, συνδυάζει το κλασσικό με το σύγχρονο. «Παντρεύει» το τότε και το τώρα. Και το κάνει με στυλ και αξεπέραστη θέα.

Κείμενο: Μαίρη Καλουτσάκη (Newsit.gr)

Κάποτε το έλεγαν Chocolat Royal αλλά το Hill Athens είναι το όνομα που το αντιπροσωπεύει όσο δεν πάει. Γιατί το υπέροχο αυτό νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται το εστιατόριο είναι «ανάμεσα» σε 4 ιστορικούς λόφους: της Ακρόπολης, της Πνύκας, των Νυμφών (Αστεροσκοπείο) και των Μουσών (Φιλοπάππου).

Ο επιβλητικός Παρθενώνας στέκει «απέναντι» και κάνει τη θέα από το Hill Athens μαγευτική. Αλλά ακόμη κι αν επιλέξει κανείς να του… γυρίσει την πλάτη για να είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνδαιτημόνα του, το σίγουρο είναι ότι δεν μένει ανικανοποίητος. Γιατί θα βλέπει την Αρχαία Αγορά, το Ναό του Ηφαίστου και στο βάθος ακόμη έναν λόφο: τον Λυκαβηττό.

Μοιραία καταλαβαίνει κανείς ότι η Αθήνα και η ιστορία της είναι πρωταγωνίστριες στο Hill Athens. Αλλά δεν είναι οι μόνες. Το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στην Αποστόλου Παύλου, έναν από τους πλέον ιστορικούς περιπάτους της πόλης, κρύβει μέσα του θησαυρούς. Γευστικούς θησαυρούς, που περιμένουν να τους εξερευνήσετε, κάθε ώρα της μέρας.

Ο Hill Athens αγαπά την παράδοση, γι’ αυτό και στο μενού του θα βρεί κανείς αρνάκι φρικασέ ή μοσχάρι στιφάδο. Αλλά όχι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Οι άνθρωποι του Hill αγαπούν την παράδοση αλλά φροντίζουν και να την εξελίσσουν. Ακόμα και η χωριάτικη, την οποία ζητούν επιτακτικά οι ξένοι επισκέπτες, είναι η παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με νότες πιο δημιουργικές, με ιδέες που ταξιδεύουν όποιον τις δοκιμάζει.

Με όποιον κι αν πάτε στο Hill Athens, θα φάτε ψωμί κι αλάτι. Κυριολεκτικά. Για «καλωσόρισμα» θα σας σερβιριστεί λαχταριστό, φρέσκο και πεντανόστιμο ψωμί, με ένα μπολ λάδι και άλλο ένα αλάτι. Ένας απλός αλλά τόσο εντυπωσιακός συνδυασμός!Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, το Hill Athens ξεκινά νωρίς το ταξίδι στις γεύσεις. Από τις 09:00 έως τις 14:30 σερβίρει πρωινό και δίνει την ευκαιρία σε όσους κάνουν τη βόλτα τους στην Αθήνα να απολαύσουν τον καφέ τους με θέα την ιστορία της Αθήνας αλλά και μια πιάτα όπως χτυπητά αυγά (scrabble ντε) ή καγιανά. Φυσικά, εστιατόριο που σερβίρει brunch και σέβεται τον εαυτό του, έχει και croque madame.

Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Hill Athens κατά το μεσημέρι, το μενού που περιμένει, προκαλεί διλήμματα. Λαυράκι; Κοτόπουλο με τραχανά; Pinsa πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο καβουρμά; Gnocchi πατάτας με άγρια μανιτάρια; Καλή τύχη (και καλή όρεξη).

Στο πραγματικά δύσκολο task της επιλογής, σημαντικό ρόλο έρχεται να παίξει το προσωπικό του μαγαζιού. Στο Hill, η φράση «ελληνική φιλοξενία» βρίσκει την απόλυτη έννοια. Θα σας καθοδηγήσουν για το φαγητό και το κρασί που του ταιριάζει (έχετε να διαλέξετε από μια λίστα με 200+ ετικέτες άλλωστε).

Ο executive chef Δημήτρης Δημητριάδης και ο chef de cuisine Κωνσταντίνος Μπρίνιας (δυο άνθρωποι με μακρά σταδιοδρομία στην εστίαση, που έχουν περάσει από εστιατόρια όπως Αίγλη, Premiere Intercontinental, εστιατόριο Μουσείου της Ακρόπολης, Artisanal, Hytra, Φίτα) που έχουν επιμεληθεί το μενού, έχουν φροντίσει τα διλήμματα θα συνεχίζονται και στο δείπνο. Κριθαράκι με γαρίδες; Σούπα ημέρας; Ψάρι ή κρέας;

Γεύμα ή δείπνο, το ωραίο φαγητό συνοδεύεται από καλό κρασί. Και γι’ αυτό (μαζί με όλα τ’ άλλα που κάνουν το Hill talk of the town) έχει μεριμνήσει ο restaurant manager Γιώργος Σπύρου, ένας άνθρωπος με μακρά και επιτυχή συνεργασία σε πολλά πετυχημένα project της αθηναϊκής εστίασης και με πολλά χρόνια εμπειρίας, 16 εκ των οποίων ο Βαρούλκο! Μπορεί (και θα το κάνει) να εξηγήσει γιατί κάθε πιάτο του μενού συνδυάζεται με το κρασί που του… αξίζει, δημιουργώντας έτσι μια πανδαισία γεύσεων.

Το κρασί αποτελεί σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας του Hill Athens: απόλαυση και γνώση δηλαδή. Η ποικιλία των ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες αλλά και επιλεγμένες ετικέτες από το εξωτερικό, υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, είτε συνοδεύοντας τα πιάτα του εστιατορίου, είτε ως πρώτη επιλογή με τη συνοδεία ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

Οι ελληνικές γεύσεις δεν λείπουν ούτε από το bar του Hill Athens καθώς κλασικά cocktails και συνταγές παρουσιάζονται με βάση από ελληνικά αποστάγματα.

Το τσίπουρο, η μαστίχα και πολλά ακόμη ελληνικά προιόντα προσφέρουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης μεταφέροντας τα αρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο ποτήρι σας!

Σημαντικό στην εμπειρία που προσφέρει το Hill Athens είναι οι άνθρωποι του service. Ευχάριστοι, φιλικοί και έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να εξηγήσουν τα πιάτα του μενού και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θελήσει κανείς.

Πέρα από ένα εστιατόριο που αναδεικνύει την ιστορία της Αθήνας τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, το Hill Athens ανοίγει τις πύλες του και για όσους ενδιαφέρονται να παραθέσουν επαγγελματικά γεύματα ή δείπνα, για όσους θέλουν να κάνουν wine tasting ή να απολαύσουν αυτό που λέμε… wine dinner.

Σε έναν πεζόδρομο που «φωνάζει» Αθήνα, έναν δρόμο όπου περπατούν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, το Hill είναι εκεί για να προσφέρει την ελληνική φιλοσοφία διαφορετικά απ’ τους άλλους. Σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας, το Hill είναι πολλά εκτός από ένα: τουριστικό. Το αποδεικνύουν οι πρώτες ύλες του, τα προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και ο κατάλογος με τις ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.

Στο Hill Athens το φαγητό, το κρασί και το ποτό είναι κομμάτια ενός παζλ γεύσεων, γνώσεων και εμπειρίας.

Απόστολου Παύλου 27, Θησείο, Αθήνα – σελίδα στο internet: hillathens.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΑΟ Μυκόνου: Ο Πέτρος Γερομιχαλός αποτελεί το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα για τη νέα χρονιά

Ο έμπειρος φόργουορντ ενισχύει τη Μύκονο στην παρθενική της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, φέρνοντας εμπειρία και ποιότητα στη γραμμή των ψηλών

Ο Μάιος έφυγε αφήνοντας λίγες σταγόνες και πολλά… σημάδια για το καλοκαίρι (πίνακες)

Περισσότερη ζέστη, λιγότερες βροχές και μια υδρολογική εικόνα με ενδείξεις για ένα ακόμα ξηρό καλοκαίρι στην Παροναξία

42 εκατομμύρια ευρώ επιστρέφονται στους νησιώτες μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου – Ξεκινούν οι πληρωμές

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για το Μ.Ι. – Από Δευτέρα στους λογαριασμούς 325.405 πολιτών η επιστροφή του κόστους μετακίνησης για το 2024.

Νέο πλωτό ασθενοφόρο στους Φούρνους: Σημαντική ενίσχυση για την υγειονομική ασφάλεια του ακριτικού νησιού

Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του υπερσύγχρονου περιπολικού σκάφους–ασθενοφόρου που ενισχύει τις διακομιδές από Φούρνους και Θύμαινα. Παρών ο Υφυπουργός Στέφανος Γκίκας.

Μάνος Κόνσολας: Υπέρ της κοινής διεκδίκησης για κρίσιμα νησιωτικά ζητήματα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου στηρίζει συντονισμένες πρωτοβουλίες για ΦΠΑ, ακτοπλοϊκά εισιτήρια και δημόσια υγεία – Πρόταση για νέες παροχές και κίνητρα σε γιατρούς στα νησιά.

Καινοτόμο έργο διαχείρισης όμβριων υδάτων από το ΕΜΠ στη Νάξο

Η Νάξος στο επίκεντρο ερευνητικού έργου του ΕΜΠ με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Horizon – Πιλοτική εφαρμογή συστημάτων συλλογής και αξιοποίησης ομβρίων υδάτων για την καταπολέμηση της λειψυδρίας.

Μύκονος 2025: Ρεκόρ τιμών τον Ιούλιο, αλλά με “κενά” στον Σεπτέμβριο

Παρά τη δυναμική εκκίνηση της σεζόν και τις υψηλές τιμές στα πεντάστερα, η περιορισμένη ζήτηση του φθινοπώρου επαναφέρει το ζήτημα της εποχικότητας

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Πύργος Μπαζαίου: Ξεκινάει σήμερα η διήμερη συνάντηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη (πρόγραμμα)

Ειδικοί επιστήμονες, φορείς και πολίτες συνδιαμορφώνουν τις προτάσεις για το μέλλον του νησιού – 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου 2025 (πρόγραμμα)

«Κλείνουμε – γιατί αλλιώς θα μας κλείσουν»: Η εστίαση στην Πάρο κατεβάζει ρολά στις 5 Ιουνίου

Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις και τα εξοντωτικά πρόστιμα που απειλούν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους – Ζητούν άμεσες λύσεις

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.

Greek Islands Trail: Η Νάξος στην καρδιά του πρώτου πεζοπορικού δικτύου των Κυκλάδων

Ένα φιλόδοξο project που φέρνει πιο κοντά τον άνθρωπο, τη φύση και τον πολιτισμό – Η Νάξος ανάμεσα στους πρωταγωνιστές ενός βιώσιμου, τετράμηνου τουριστικού μοντέλου