Δευτέρα, 31 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΈξοδοςΑθήνα - Hill Athens: Γεύμα ή ποτό με θέμα την Ακρόπολη

Αθήνα – Hill Athens: Γεύμα ή ποτό με θέμα την Ακρόπολη

|

Ένα νεοκλασικό κτίριο περίπου στην αρχή της Αποστόλου Παύλου. Ένας χώρος που δεν μπορεί να αντιπροσωπεύει περισσότερο την Αθήνα. Όπως κι εκείνη, συνδυάζει το κλασσικό με το σύγχρονο. «Παντρεύει» το τότε και το τώρα. Και το κάνει με στυλ και αξεπέραστη θέα.

Κείμενο: Μαίρη Καλουτσάκη (Newsit.gr)

Κάποτε το έλεγαν Chocolat Royal αλλά το Hill Athens είναι το όνομα που το αντιπροσωπεύει όσο δεν πάει. Γιατί το υπέροχο αυτό νεοκλασικό κτίριο όπου στεγάζεται το εστιατόριο είναι «ανάμεσα» σε 4 ιστορικούς λόφους: της Ακρόπολης, της Πνύκας, των Νυμφών (Αστεροσκοπείο) και των Μουσών (Φιλοπάππου).

Ο επιβλητικός Παρθενώνας στέκει «απέναντι» και κάνει τη θέα από το Hill Athens μαγευτική. Αλλά ακόμη κι αν επιλέξει κανείς να του… γυρίσει την πλάτη για να είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον συνδαιτημόνα του, το σίγουρο είναι ότι δεν μένει ανικανοποίητος. Γιατί θα βλέπει την Αρχαία Αγορά, το Ναό του Ηφαίστου και στο βάθος ακόμη έναν λόφο: τον Λυκαβηττό.

Μοιραία καταλαβαίνει κανείς ότι η Αθήνα και η ιστορία της είναι πρωταγωνίστριες στο Hill Athens. Αλλά δεν είναι οι μόνες. Το τριώροφο νεοκλασικό κτίριο στην Αποστόλου Παύλου, έναν από τους πλέον ιστορικούς περιπάτους της πόλης, κρύβει μέσα του θησαυρούς. Γευστικούς θησαυρούς, που περιμένουν να τους εξερευνήσετε, κάθε ώρα της μέρας.

Ο Hill Athens αγαπά την παράδοση, γι’ αυτό και στο μενού του θα βρεί κανείς αρνάκι φρικασέ ή μοσχάρι στιφάδο. Αλλά όχι όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Οι άνθρωποι του Hill αγαπούν την παράδοση αλλά φροντίζουν και να την εξελίσσουν. Ακόμα και η χωριάτικη, την οποία ζητούν επιτακτικά οι ξένοι επισκέπτες, είναι η παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με νότες πιο δημιουργικές, με ιδέες που ταξιδεύουν όποιον τις δοκιμάζει.

Με όποιον κι αν πάτε στο Hill Athens, θα φάτε ψωμί κι αλάτι. Κυριολεκτικά. Για «καλωσόρισμα» θα σας σερβιριστεί λαχταριστό, φρέσκο και πεντανόστιμο ψωμί, με ένα μπολ λάδι και άλλο ένα αλάτι. Ένας απλός αλλά τόσο εντυπωσιακός συνδυασμός!Κι επειδή η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, το Hill Athens ξεκινά νωρίς το ταξίδι στις γεύσεις. Από τις 09:00 έως τις 14:30 σερβίρει πρωινό και δίνει την ευκαιρία σε όσους κάνουν τη βόλτα τους στην Αθήνα να απολαύσουν τον καφέ τους με θέα την ιστορία της Αθήνας αλλά και μια πιάτα όπως χτυπητά αυγά (scrabble ντε) ή καγιανά. Φυσικά, εστιατόριο που σερβίρει brunch και σέβεται τον εαυτό του, έχει και croque madame.

Αν ο δρόμος σας βγάλει στο Hill Athens κατά το μεσημέρι, το μενού που περιμένει, προκαλεί διλήμματα. Λαυράκι; Κοτόπουλο με τραχανά; Pinsa πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο καβουρμά; Gnocchi πατάτας με άγρια μανιτάρια; Καλή τύχη (και καλή όρεξη).

Στο πραγματικά δύσκολο task της επιλογής, σημαντικό ρόλο έρχεται να παίξει το προσωπικό του μαγαζιού. Στο Hill, η φράση «ελληνική φιλοξενία» βρίσκει την απόλυτη έννοια. Θα σας καθοδηγήσουν για το φαγητό και το κρασί που του ταιριάζει (έχετε να διαλέξετε από μια λίστα με 200+ ετικέτες άλλωστε).

Ο executive chef Δημήτρης Δημητριάδης και ο chef de cuisine Κωνσταντίνος Μπρίνιας (δυο άνθρωποι με μακρά σταδιοδρομία στην εστίαση, που έχουν περάσει από εστιατόρια όπως Αίγλη, Premiere Intercontinental, εστιατόριο Μουσείου της Ακρόπολης, Artisanal, Hytra, Φίτα) που έχουν επιμεληθεί το μενού, έχουν φροντίσει τα διλήμματα θα συνεχίζονται και στο δείπνο. Κριθαράκι με γαρίδες; Σούπα ημέρας; Ψάρι ή κρέας;

Γεύμα ή δείπνο, το ωραίο φαγητό συνοδεύεται από καλό κρασί. Και γι’ αυτό (μαζί με όλα τ’ άλλα που κάνουν το Hill talk of the town) έχει μεριμνήσει ο restaurant manager Γιώργος Σπύρου, ένας άνθρωπος με μακρά και επιτυχή συνεργασία σε πολλά πετυχημένα project της αθηναϊκής εστίασης και με πολλά χρόνια εμπειρίας, 16 εκ των οποίων ο Βαρούλκο! Μπορεί (και θα το κάνει) να εξηγήσει γιατί κάθε πιάτο του μενού συνδυάζεται με το κρασί που του… αξίζει, δημιουργώντας έτσι μια πανδαισία γεύσεων.

Το κρασί αποτελεί σημαντικό μέρος της φιλοσοφίας του Hill Athens: απόλαυση και γνώση δηλαδή. Η ποικιλία των ετικετών από ελληνικούς αμπελώνες αλλά και επιλεγμένες ετικέτες από το εξωτερικό, υπόσχονται μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, είτε συνοδεύοντας τα πιάτα του εστιατορίου, είτε ως πρώτη επιλογή με τη συνοδεία ελληνικών τυριών και αλλαντικών.

Οι ελληνικές γεύσεις δεν λείπουν ούτε από το bar του Hill Athens καθώς κλασικά cocktails και συνταγές παρουσιάζονται με βάση από ελληνικά αποστάγματα.

Το τσίπουρο, η μαστίχα και πολλά ακόμη ελληνικά προιόντα προσφέρουν μοναδικές στιγμές απόλαυσης μεταφέροντας τα αρώματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας στο ποτήρι σας!

Σημαντικό στην εμπειρία που προσφέρει το Hill Athens είναι οι άνθρωποι του service. Ευχάριστοι, φιλικοί και έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή, να εξηγήσουν τα πιάτα του μενού και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θελήσει κανείς.

Πέρα από ένα εστιατόριο που αναδεικνύει την ιστορία της Αθήνας τα προϊόντα Ελλήνων παραγωγών, το Hill Athens ανοίγει τις πύλες του και για όσους ενδιαφέρονται να παραθέσουν επαγγελματικά γεύματα ή δείπνα, για όσους θέλουν να κάνουν wine tasting ή να απολαύσουν αυτό που λέμε… wine dinner.

Σε έναν πεζόδρομο που «φωνάζει» Αθήνα, έναν δρόμο όπου περπατούν χιλιάδες άνθρωποι καθημερινά, το Hill είναι εκεί για να προσφέρει την ελληνική φιλοσοφία διαφορετικά απ’ τους άλλους. Σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της πρωτεύουσας, το Hill είναι πολλά εκτός από ένα: τουριστικό. Το αποδεικνύουν οι πρώτες ύλες του, τα προϊόντα από Έλληνες παραγωγούς και ο κατάλογος με τις ελληνικές και διεθνείς ετικέτες.

Στο Hill Athens το φαγητό, το κρασί και το ποτό είναι κομμάτια ενός παζλ γεύσεων, γνώσεων και εμπειρίας.

Απόστολου Παύλου 27, Θησείο, Αθήνα – σελίδα στο internet: hillathens.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη ενημέρωσης από το νέο διοικητή

Ο Σωτήρης Λαμπρόπουλος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του“Βαρδάκειου και Πρώιου”

Κόνσολας: Να αναδείξουμε το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο!

Να αναδείξουμε το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε ευρωπαϊκό επίπεδο! - Η τοποθέτηση του Μάνου Κόσνολα για το θέμα του ΦΠΑ

Κυκλάδες – Σύρος: “Καλημέρα είπαμε;” από την “Αρχόντισσα”

Η τηλεοπτική εκπομπή "Καλημέρα Είπαμε;" της ΕΡΤ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη Σύρο - Ποιος ο λόγος;

Σέριφος: Σεμινάριο με επίκεντρο τον περιπατητικό τουρισμό

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Σέριφο: «Περιπατητικός τουρισμός και οικοτουρισμός» - Χρονοδιάγραμμα δράσης

Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στους εκπαιδευτικούς από το ΕΚΑΒ Νάξου

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στο σεμινάριο αφενός ενδυνάμωσαν τις γνώσεις τους, αφετέρου απέκτησαν ταυτόχρονα κι ένα εφόδιο ζωής

ΕΣΥ: Περιέθαλψε μία.. Ελλάδα (11,8 εκατομμύρια ασθενείς) σε ένα έτος

ΕΣΥ: Περιέθαλψε 11,8 εκατομμύρια ασθενείς σε ένα έτος – Ποια νοσοκομεία σήκωσαν το μεγαλύτερο φορτίο

Λέσβος: Ο άνθρωπος που “ράβει φορεσιές για τα ζα”

"Η δουλειά αυτή δε μαθαίνεται. Θέλει μυαλό, κέφι και όρεξη να φτιάξεις τη σέλα, να τη στολίσεις, να κάνεις τα "πρεπούμενα" για το ζωντανό".

Διαθήκες: Αλλαγές (5) μετά από ογδόντα χρόνια, τι πρέπει να γνωρίσουν οι κληρονόμοι

Διαθήκες: Οι πέντε αλλαγές που έρχονται – Τι να γνωρίζουν οι κληρονόμοι - Μετά από 80 χρόνια έρχονται επιτέλους αλλαγές

ΠΝΟ: “Το Κράτος και η Κυβέρνηση έχουν συνέχεια. Αναμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις από το ΥΝΑΝΠ”

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου με τον τότε Υπουργό ΥΝΑΝΠ, είχε αναγνωριστεί το δίκαιο των αιτημάτων μας

Πάρος: Συνάντηση φορέων με επίκεντρο την οινοποιία

Συνάντηση της Επιτροπής Αγροτικής Μέριμνας του Δήμου Πάρου με τους οινοπαραγωγούς του νησιού μας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Εγγαρές: Εφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία

Σε ηλικία 45 ετών έφυγε από τη ζωή η Ελενα Κοντοπίδη, σύζυγος του γιατρού Δημήτρη Μπάκαλου - Αύριο (26/03) η εξόδιος ακολουθία στις Εγγαρές

Νάξος: Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά ή, αλλιώς, “γήπεδο εκρήξεων”…

Παιδική Χαρά Αγ. Μηνά: Ή, αλλιώς, «γήπεδο εκρήξεων»… Το σπασμένο τζάμι και η πετρούκλα μες στο σπίτι…

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Προεδρική Φρουρά- Εύζωνας: Ο Ναξιώτης Δημήτρης Μουστάκης μιλάει για την εμπειρία του

"Έρχονται όσοι θέλουν, μένουν όσοι μπορούν": Ο Δημήτρης Μουστάκης από τη Νάξο και το Φιλώτι μιλάει για την εμπειρία του στην Προεδρική Φρουρά