Τετάρτη, 2 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΞύπνησε και είδε το ποινικό του μητρώο στο διαδίκτυο (!!!)

Ξύπνησε και είδε το ποινικό του μητρώο στο διαδίκτυο (!!!)

|

Mία πρωτοφανής ιστορία παραβίασης προσωπικών δεδομένων αποκαλύπτεται στη μήνυση που κατέθεσε ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατήγγειλε πως είδε το ποινικό του μητρώο να… δημοσιοποιείται στο instagram από έναν γνωστό του.

του Μίλτου Σακελλάρη (enikos.gr

Ο ίδιος περιέγραψε στη μήνυση που κατέθεσε κατά του άνδρα που έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του, ότι όλα ξεκίνησαν στις αρχές του Νοεμβρίου του 2022 όταν διαπίστωσε πως μία φίλη του έπεσε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφό της. Όταν ο ίδιος αποφάσισε να επέμβει και να του ζητήσει να σταματήσει τις βιαιοπραγίες ο συγκεκριμένος άνδρας άρχισε να τον απειλεί.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε «κατόπιν εξόδου σε καφέ-μπαρ με φίλους μου στην περιοχή Λαδάδικα στην Θεσσαλονίκη, γνώρισα – μέσω κοινών γνωστών και καθώς ήμασταν σε κοινή παρέα- μία κοπέλα η οποία, όπως μου γνώρισε, ονομαζόταν Ε. Έκτοτε, αρκετές φορές ακόμα βρεθήκαμε για καφέ σε κοινές παρέες, και ως εκ τούτου αποκτήσαμε οικειότητα ως προς τις συζητήσεις μας. Σε μία από αυτές τις συζητήσεις, η ανωτέρω κοπέλα μου εκμυστηρεύτηκε πως ήταν και παρέμενε θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από τον τότε σύντροφο της, ο οποίος, όπως η ίδια μου ανέφερε, ονομαζόταν Κ.- εν προκειμένω ο εγκαλούμενος. Μάλιστα, μου εκμυστηρεύτηκε πως η σχέση τους ήταν τόσο έντονη και ταραχώδης που η ίδια φοβόταν να μιλήσει σε κάποιον αρμόδιο, αστυνομικό ή ψυχολόγο, για την βία την οποία υφίσταντο».

 

Ο ίδιος επισήμανε ακόμη στη μήνυσή του πως πολλές φορές, βλέποντας την στις κοινές εξόδους «με φίλους που πραγματοποιούσαμε να είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, προσπαθούσα να την προτρέψω να απευθυνθεί στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα που επιλαμβάνεται των υποθέσεων της ενδοοικογενειακής βίας. Ακόμα, σε μία προσπάθεια να την βοηθήσω της πρότεινα να μεταβούμε μαζί στο σπίτι όπου διέμενε με τον σύντροφο της, ώστε η ίδια να νιώθει πιο ασφαλής και να μιλήσει ενώπιον τρίτου και με απώτερο σκοπό να τερματίσει την σχέση της με τον κακοποιητικό σύντροφο της. Οι προτροπές και παραινέσεις μου ωστόσο δεν έβρισκαν ανταπόκριση, καθώς η ίδια ήταν απόλυτα φοβική και αγχώδης, ώστε να μιλήσει απέναντι στο σύντροφο της και να τερματίσει τη σχέση της».

Μία μέρα, στις αρχές Ιανουαρίου 2023, σε ακόμη μία έξοδο που ήταν παρούσα και η συγκεκριμένη κοπέλα, όπως είπε στη μήνυσή του «διαπίστωσα ότι έφερε εμφανή χτυπήματα, με εκδορές και μώλωπες τόσο στο πρόσωπό της, όσο και στο σώμα της, συνεπεία άσκησης βίας από τον σύντροφό της. Τότε, αμέσως της ζήτησα και πήρα το τηλέφωνο του τότε συντρόφου της- εγκαλούμενο- ώστε να του τηλεφωνήσω και να μάθω για ποιον λόγο ασκεί βία εις βάρος της κοπέλας, αναφέροντας του μάλιστα ότι θα τον καταγγείλω στην αστυνομία».

Τότε ξεκίνησαν οι απειλές από τον άνδρα που φέρεται να κακοποίησε τη σύντροφό του: «Μόλις του τηλεφώνησα, ζητώντας τον λόγο που προβαίνει σε βιαιοπραγίες εις βάρος της συντρόφου του, εκείνος με εξύβρισε, λέγοντας μου εκφράσεις όπως ειδικότερα “ποιος είσαι εσύ ρε … που θα μπλεχτείς ανάμεσα μας”, “θα σε … εσένα”, “… τη μάνα σου, άμα σε βρω θα σε πλακώσω στο ξύλο” κ.α. Αποφάσισα, ωστόσο να μην δώσω συνέχεια στο εν λόγω συμβάν, καθότι το μόνο που επιζητούσα ήταν να συνετίσω με τον λόγο και από το τηλέφωνο τον σύντροφο της κοπέλας. Παρ’ όλα αυτά, την προέτρεψα εκ νέου και επιμόνως να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές αστυνομικές αρχές».

«Έπειτα από λίγες ημέρες, πληροφορήθηκα ότι η άνω κοπέλα έπεσε εκ νέου θύμα σωματικής και λεκτικής βίας από τον σύντροφο της, ωστόσο βρήκε τη δύναμη να απευθυνθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Κατόπιν, όπως η ίδια μας πληροφόρησε, ο άνω εγκαλούμενος καταδικάστηκε εν τέλει για αδικήματα που αφορούν τον ενδοοικογενειακό νόμο και συνεπώς έκτοτε διέκοψαν τη σχέσης τους», συνέχισε στην έγγραφη αναφορά του.

Τελικά, σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε, «ο εγκαλούμενος στις 11-02-2023 ανέβασε στο λογαριασμό που διατηρεί του προσωπικό του προφίλ στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης “Instagram” με το όνομα «…», μία δημοσίευση σε φωτογραφία που ανέφερε το ποινικό μου μητρώο και που με απεικόνιζε σε φωτογραφίες του προσώπου μου που είχαν τραβηχτεί από την αστυνομία λόγω προσαγωγής μου σε παλαιά αδικήματα. Η φωτογραφία της δημοσίευσης φαινόταν ότι προέρχονταν από την φωτογράφιση σε σελίδα/παράθυρο του υπολογιστή που έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικές υπηρεσίες. Επιπλέον, στην φωτογραφία που ανέβασε στο προφίλ του και την οποία σας προσκομίζω, ανέφερε επί λέξη τα εξής: “Επίσης έλεγες ότι δεν είσαι μπλεγμένος με ναρκωτικά. ΧΑΑΧΑ περιμένετε Έρχεται και για τους επόμενους! Σας είπα θα σας κεντήσω”».

Η επίμαχη ανάρτηση

Instagram Ποινικό Μητρώο

 

Ο μηνυτής ανέφερε ακόμη ότι είναι απορίας άξιον πως κατάφερε να έχει πρόσβαση σε σελίδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, «στην οποία αναγράφεται το ποινικό μου μητρώο. Σε τέτοιου είδους σελίδες έχουν πρόσβαση μόνο αστυνομικοί, γι’ αυτό και θεωρώ ότι τη συγκεκριμένη φωτογραφία από σελίδα/ παράθυρο του υπολογιστή και που απεικονίζεται το ποινικό μου μητρώο του τη διέθεσε κάποιος φίλος του αστυνομικός».

Ο δικηγόρος του άνδρα που έκανε την καταγγελία, Θοδωρής Καραγιάννης δήλωσε στο enikos.gr πως η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πρόταση Ημέρες: Φακές με καλαμαράκια και … μυρωδικά

Οι φακές δεν θέλουν μούλιασμα, οπότε αυτό το ωραίο νηστίσιμο και ιδιαίτερα θρεπτικό πιάτο, που τις συνδυάζει με καλαμαράκια, είναι έτοιμο σε μισή ώρα και κάτι.

Νάξος – Μητρόπολη Παροναξίας: Εκδήλωση Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Βυζαντινοί Ύμνοι της Μεγάλης Εβδομάδας σε μουσικοθρησκευτική εκδήλωση της Ιεράς Μητρόπολης Παροναξίας - Πότε και που;

Αμερική: Εφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ

Πέθανε ο ηθοποιός Βαλ Κίλμερ σε ηλικία 65 ετών - Φόρεσε τη πανοπλία του Μπάτμαν και τραγούδησε ως άλλος Μόρισον

“Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Μικρές Κυκλάδες – “Express Skopelitis”: Παράταση ακινησίας για μερικές ακόμη ημέρες

Ο Ντιν Σπανός φέρνει τo NFL στην Ελλάδα   

Η Ελλάδα προστέθηκε στο πρόγραμμα το 2025, με τους Los Angeles Chargers να είναι η πρώτη ομάδα που αποκτά τέτοια δικαιώματα στη χώρα.

Μετάθεση της έναρξης του ψηφιακού δελτίου αποστολής

Παρατείνονται οι προθεσμίες για την ψηφιακή αποστολή δελτίων αποστολής στο myDATA – Αναλυτικά οι ημερομηνίες για Α' και Β' Φάση ανά κατηγορία επιχείρησης.

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την ασθένεια του λογιστή

Υπεγράφη η ΚΥΑ για την προστασία λογιστών-φοροτεχνικών λόγω ασθένειας – Ανακοίνωση Πιερρακάκη σε συνάντηση με το ΟΕΕ

Η Πορτάρα… Viral σε Ghibli style

Η Πορτάρα «ντύνεται» με τα χρώματα της φαντασίας και μεταμορφώνεται σε σκηνή βγαλμένη από ταινία του Studio Ghibli, μαγεύοντας το ελληνικό και διεθνές κοινό.

Κακοκαιρία – Μύκονος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το “νησί των Ανέμων”

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Μύκονος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Νάξος – Προστασία Αγριας Ζωής: Εβδομήντα φοινικόπτερα απολαμβάνουν την ηρεμία τους στην Αλυκή (video)

Απρόσμενη επίσκεψη φοινικόπτερων (Φλαμίγκ) στην Αλυκή της Νάξου - Δείτε το σχετικό video από τον Σύλλογο Προστασίας Αγριας Ζωής Νάξου

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.