Τρίτη, 22 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΑκτοπλοΐαΞεκίνησε η κακοκαιρία, το "Express Skopelitis" άφησε την Αμοργό για τη Νάξο

Ξεκίνησε η κακοκαιρία, το “Express Skopelitis” άφησε την Αμοργό για τη Νάξο

|

Ένα βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική, που κινείται αρχικά αργά ανατολικά και στη συνέχεια προς τα νοτιοανατολικά, είναι αυτό που προκαλεί το νέο κύμα κακοκαιρίας, το οποίο ξεκίνησε το απόγευμα της Δευτέρας και αναμένεται να διαρκέσει έως το πρωί της Πέμπτης.

Το κύμα της κακοκαιρίας αναμένεται σήμερα, Τρίτη, να χτυπήσει την Αττική.

Σύμφωνα με το meteo, κύρια χαρακτηριστικά του κύματος κακοκαιρίας είναι οι βροχοπτώσεις που θα επηρεάσουν το σύνολο της χώρας και κατά τόπους θα είναι έντονες, οι καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλάζι και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά.

Όπως είναι γνωστό είναι σε εξέλιξη από χθες Δευτέρα, για σήμερα Τρίτη ισχύει απαγορευτικό απόπλου πλοίων από τον Πειραιά και Ραφήνα προς τα νησιά των Κυκλάδων.

Το Blue Star Naxos λίγο μετά τις 6.30 βρέθηκε στα Κατάπολα κενό επιβατών προερχόμενο από την Αστυπάλαια.

Την ίδια ώρα το Express Skopelitis έπαιρνε το δρόμο για το καθιερωμένο του δρομολόγιο. Από την Αμοργό μέσω Μικρών Κυκλάδων προς τη Νάξο… Εάν θα μείνει στη Νάξο ή όχι, είναι κάτι που θα δούμε στη συνέχεια της ημέρας… (ευχαριστούμε τη φίλη της ιστοσελίδας από την Αμοργό για την αποστολή των δύο φωτογραφιών του κειμένου) 

Πού και πότε θα χτυπήσουν τα έντονα φαινόμενα

– Κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα επηρεαστεί το σύνολο της χώρας. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά (πάνω από τα 1000-1100 μέτρα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1400-1500 μέτρα στα υπόλοιπα).

– Την Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου θα επηρεαστούν κυρίως η Νότια Ελλάδα, η Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, με τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα να είναι ιδιαίτερα έντονα.

– Την Πέμπτη η κακοκαιρία θα περιοριστεί στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα (νέα επιδείνωση αναμένεται από τα δυτικά το απόγευμα).

– Βροχές και καταιγίδες, αναμένονται στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας σήμερα, Τρίτη 10/01.

– Θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη σήμερα, Τρίτη (νότιοι στο Αιγαίο και δυτικοί έως βορειοδυτικοί στο Ιόνιο).

– Λόγω των αναμενόμενων μεγάλων κατά τόπους υψών βροχόπτωσης είναι πιθανό να υπάρξουν πλημμυρικά επεισόδια.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ για σήμερα, Τρίτη:

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες πρόσκαιρα ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και στα δυτικά τμήματα πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σε 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από τις προμεσημβρινές μέχρι και τις βραδινές ώρες και στα Δωδεκάνησα από το απόγευμα.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα νοτιότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία πρόσκαιρα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα νότια 8 πιθανώς πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός από το απόγευμα σταδιακά θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι.

Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: Η ταφή του Πάπα Φραγκίσκου, το πένθος, η επόμενη ημέρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφυγε... Οι επιθυμίες του για την ταφή του και η επόμενη ημέρα

Κυκλάδες – Real Estate: Πάρος και Μύκονος κοντράρονται για την πρωτοκαθεδρία

Μύκονος και Πάρος ανταγωνίζονται για την κορυφή του real estate στις Κυκλάδες

BBC για Σαντορίνη: «Could an almighty eruption destroy a dreamy Greek island?»

Το BBC News πέρασε μια μέρα στο βρετανικό πλοίο Discovery που κάνει έρευνες στην Καλντέρα

Βατικανό: Εκοιμήθη ο Πάπας Φραγκίσκος

Τη Δευτέρα του Πάσχα σε ηλικία 88 ετών έφυγε από τη ζωή ο Πάπας Φραγκίσκος

Σύρος: Άνοιξαν οι εγγραφές για το μοναδικό Stoiximan AegeanBall Festival 2025!

Η αναμονή τελείωσε και η αγαπημένη σου μπασκετική απόδραση βρίσκεται μόνο μερικά κλικ μακριά, από τον προγραμματισμό σου

Πάρος: Έρχεται το 4th Paros Way και θα συναρπάσει!

Στις 24 -25 Μαΐου 2025 η Πάρος φιλοξενεί το 4th Paros Way και αναμένεται να συναρπάσει τους συμμετέχοντες.

ΠΟΕΔΗΝ: Στα ύψη το κόστος στέγασης για τους γιατρούς στα νησιά

Τα νησιά γεμάτα επισκέπτες αλλά άδεια από γιατρούς – Στα ύψη το κόστος στέγασης για υγειονομικούς - Κραυγή αγωνίας από την ΠΟΕΔΗΝ

Ελλάδα: Έρχονται νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου

Τα νομοσχέδια θα θέσουν νέες βάσεις για το καθεστώς που διέπει την καταγραφή και διαχείριση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Σε απόγνωση οι Ευρωπαϊκές αεροπορικές. Πως η αύξηση των επιβατών δημιουργεί προβλήματα

Το φαινόμενο των αυξανόμενων καθυστερήσεων σε πτήσεις απειλεί να εκτροχιάσει την καλοκαιρινή περίοδο και τις ισολογιστικές επιδόσεις εταιρειών στην Ευρώπη.

Αμοργός: Με πυροτεχνήματα και λουλούδια, η υποδοχή του “Express Skopelitis” (video)

Αργά το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης (15/04) το Express Skopelitis μετά από σαράντα και πλέον ημέρες έφτασε στα Κατάπολα - δείτε την υποδοχή από τους κατοίκους (video)

Νάξος: Ενα ακόμη ξενοδοχείο 4 αστέρων “έρχεται” στο νησί

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Νάξο

Πρέβελης: Το πλοίο που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο κανένα άλλο

Το "Πρέβελις" βρίσκεται στην Ελευσίνα, έτοιμο για το τελευταίο του ταξίδι προς τη Τουρκία και μία αναπληρώτρια καθηγήτρια στην Ανάφη μοιράζεται τις σκέψεις της για το πλοίο

Φιλώτι: Εφυγε από τη ζωή ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Λεωνίδας Ανωμερίτης

Ο ΣΦΕΑ αποχαιρετά τον συναγωνιστή του Λεωνίδα Δ. Ανωμερίτη - Μεγάλη Πέμπτη η κηδεία του στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο τραπεζικός Νίκος Ι. Μαργαρίτης

Εφυγε από τη ζωή ο Νίκος Ι. Μαργαρίτης - Η κηδεία θα γίνει την Τετάρτη 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης

Νάξος – Airbnb: Εσοδα σε ετήσια βάση που αγγίζουν και τα 33.000 ευρώ (!!!)

Σύμφωνα με στοιχεία από το τελευταίο 12μηνο, νησιωτικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη, προσφέρουν τα υψηλότερα έσοδα στην Ελλάδα, με ετήσιο τζίρο ανά καταχώρηση που ξεπερνά τις 43.000 ευρώ.

Naxos Vibe: Οι σεισμοί στη περιοχή της Σαντορίνης και η “απάντηση” της Νάξου

Πώς οι Σεισμοί στη Σαντορίνη Επηρέασαν τις Κρατήσεις και Πώς η Νάξος Απαντά με Μια Δυνατή Σεζόν

Αμοργός- Χοζοβιώτισσα: Ένας μοναχός, ένα παιδί, μια εικόνα χίλιες λέξεις

Πολύς κόσμος επιλέγει τους Ιερούς χώρους των μοναστηριών για να ζήσει τις μέρες της Μ. Εβδομάδας και του Πάσχα σιωπηλά και ήρεμα όπως ακριβώς αρμόζει στη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Κυκλάδες – Πάσχα: “Κόντρες” μεταξύ SeaJets και Attica Group για τα έκτακτα δρομολόγια

«Η ενέργεια της Attica δεν αποτελεί απλώς μία επιθετική επιχειρηματική κίνηση, αλλά μια ευθεία υπονόμευση του κοινωνικού ρόλου της ακτοπλοΐας και πλήγμα στην νησιωτικότητα», δηλώνει ο Όμιλος Sea Jets - Η απάντηση της Attica Group