Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΤα τρία ιδανικά μέρη για σόλο διακοπές - Η Σίκινος ανάμεσά τους

Τα τρία ιδανικά μέρη για σόλο διακοπές – Η Σίκινος ανάμεσά τους

|

Είναι τέλη Αυγούστου, το καλοκαίρι του 2024 φτάνει στο τέλος του, και ενδεχομένως μετά από μία κουραστική περίοδο δουλειάς με ένα «διάλειμμα» ξέφρενων διακοπών στο ενδιάμεσο, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν έναν ήρεμο προορισμό για το «κλείσιμο» της ωραιότερης εποχής του χρόνου.

Πολλοί βρίσκουν αυτή την περίοδο ιδανική για λίγες… σόλο διακοπές, προκειμένου να αδειάσουν το μυαλό τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να επιστρέψουν με γαμάτες μπαταρίες για ένα νέο, δυνατό ξεκίνημα από Σεπτέμβρη.

Εμείς, λοιπόν, συμμεριζόμαστε την ανάγκη αυτή των συνανθρώπων μας και έχουν συντάξει μία λίστα με τους τρεις καλύτερους νησιωτικούς προορισμούς που ενδείκνυνται για τους μοναχικούς ταξιδιώτες. Πρόκειται για τρία ήσυχα νησιά, όπου μπορείτε να πάτε, να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε παρέα με τον μόνο άνθρωπο που δεν σας αποχωριστεί ποτέ -δηλαδή τον εαυτό σας- κάνοντας το… απόλυτο τίποτα!

Πάμε να δούμε ποια είναι τα τρία ιδανικά μέρη για σόλο διακοπές. Είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσουν και στο τέλος θα θέλετε να μείνετε κι άλλο!

Τα τρία ιδανικά μέρη για σόλο διακοπές
Ψέριμος

«Φωλιασμένη» στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ανάμεσα στην Κω, την Κάλυμνο, αλλά και τις ακτές της Τουρκίας, η Ψέριμος είναι το μέρος όπου θα ανακαλύψεις τι σημαίνει πραγματικά «χαλαρώνω στις διακοπές μου». Διαθέτει έναν και μοναδικό οικισμό, ένα λιμάνι, ένα παντοπωλείο και έναν δρόμο, ενώ τα πάντα εκεί είναι γραφικά και παραδοσιακά και αυτό είναι ένας επιπλέον λόγος για να ταξιδέψεις μέχρι την εσχατιά των Δωδεκανήσων.

Αυτοκίνητο δεν χρειάζεται να πάρεις μαζί σου, αφού είναι όλα τόσο κοντά μεταξύ τους, που τα γυρίζεις με τα πόδια. Ακόμα και στις παραλίες πηγαίνεις με τα πόδια. Η πιο κοντινή είναι τα Αυλάκια μπροστά από τον οικισμό, αλλά αξίζει να εξερευνήσεις και τις υπόλοιπες οι οποίες είναι εξίσου πανέμορφες, όπως η Παναγιά η Γραφιώτισσα, το Βαθύ, η Ρούσσα, η Γλίστρα κτλ.

Στα ανατολικά και βόρεια του νησιού υπάρχουν ναυάγια πλοίων που είναι τέλεια μέρη για εξερεύνηση για όσους, φυσικά, κάνουν καταδύσεις.

Λειψοί

«Όμορφους ξένους» αποκάλεσε πρόσφατα τους Λειψούς η Le Figaro στον κατάλογο με τα «μυστικά» νησιά της Ελλάδας που ξεχωρίζουν το 2024. Και δικαιολογημένα, γιατί μπορεί το νησί να μην είναι στους top προορισμούς για διακοπές, όμως, αξίζει να το βάλει κάποιος στο πρόγραμμά του. Η χώρα είναι μικρή και πανέμορφη, ενώ στο λιμάνι είναι συγκεντρωμένες οι ταβέρνες, τα καφέ και τα καταστήματα.

Οι παραλίες είναι υπέροχες και όλες ανοργάνωτες. Θα φτάσετε σε αυτές είτε με τα πόδια είτε με καΐκια τα οποία αναχωρούν από το λιμάνι με προορισμό τα γύρω νησάκια και τις πανέμορφες παραλίες. Στους Λειψούς πηγαίνεις χωρίς το αυτοκίνητό σου και το μόνο που βάζεις στη βαλίτσα σου, είναι το μαγιό, η πετσέτα και ένα βιβλίο. Το νησί αυτό αποτελεί «πρότυπο» για να καταλάβεις πως τα ωραία κρύβονται στα απλά.

Σίκινος

Το νησί που αντιστέκεται ακόμη στη μαζική «εισβολή» του τουρισμού τόσο για τη διαφύλαξη της φυσιογνωμίας του νησιού, την προστασία της φύσης και των ανθρώπων του από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη, όσο και για την ενθάρρυνση του εναλλακτικού τουρισμού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και η ιστοσελίδα του δήμου.

Η Σίκινος βρίσκεται ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο και είναι από τους ιδανικούς προορισμούς για σόλο διακοπές. Η Χώρα της «μοιράζεται» σε δύο γειτονιές, σε αντικριστές βουνοπλαγιές, το Κάστρο και το Χωριό. Το Κάστρο είναι οχυρωμένος οικισμός του 15ου αιώνα, με κάτασπρα σπιτάκια και φροντισμένες αυλές. Οι παραλίες του νησιού δεν είναι πολλές, αλλά είναι καθαρές και υπέροχες.

Πληροφορίες από: https://www.in.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)