Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΣΥΡΙΖΑ: Στις 17 Σεπτεμβρίου η διαδικασία εκλογής προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στις 17 Σεπτεμβρίου η διαδικασία εκλογής προέδρου

|

Αναβάλλονται, λόγω των τραγικών επιπτώσεων από τις πλημμύρες, οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος. Με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας που συνεδρίασε εκτάκτως το βράδυ της Πέμπτης, οι εκλογές για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023 ενώ ο β΄γύρος, αν χρειασθεί, θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, με την εισήγηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) που πρότεινε την αναβολή των προγραμματισμένων για την ερχόμενη Κυριακή εσωκομματικών εκλογών για την ναάδειξη επικεφαλής μεταξύ πέντε υποψηφίων (Εφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Στέφανος Τζουμάκας).

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας κρίθηκε αναγκαία καθώς είναι εξελισσόμενο το δράμα από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και σε άλλες πληγείσες περιοχές, με νεκρούς και αγνοούμενους σε χωριά του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας και με την επιχείρηση απεγκλωβισμού ανθρώπων στις πλημμυρισμένες εκτάσεις.

Ο Νίκος Παππάς ήταν ο πρώτος από τους υποψηφίους που ζήτησε αναβολή των εκλογικών διαδικασιών: «Ζητώ τη μετάθεση των διαδικασιών εκλογής ηγεσίας του κόμματος κατά μία εβδομάδα. Η παράταξή μας πρέπει, υπό τον πρόεδρο της Κ.Ο., να γίνει το πραγματικό στήριγμα της ελληνικής κοινωνίας σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση».

Σε αυτή τη γραμμή κινήθηκε και ο Στέφανος Τζουμάκας: «Θέση μου είναι να αναβληθούν οι διαδικασίες εκλογής προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., μαζί με την έμπρακτη με κάθε μέσο υποστήριξή μας των περιοχών και των ανθρώπων που δοκιμάζονται».

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, όλοι οι υποψήφιοι ανέβαλαν τις προγραμματισμένες επισκέψεις τους, συμφωνώντας πως οι εκλογές έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Η Εφη Αχτσιόγλου δεν πήγε στο Αγρίνιο, όπου θα απηύθυνε ομιλία, αλλά βρέθηκε στον Βόλο δίπλα στους πληγέντες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέβαλε την παρουσία του σε μέλη και στελέχη του κόμματος στη Νέα Ιωνία και ο Νίκος Παππάς δεν πραγματοποίησε την ανοιχτή πολιτική του συγκέντρωση στον Πειραιά. Το ίδιο έπραξε και ο Στέφανος Κασσελάκης στη Θεσσαλονίκη.

Αποστολή αλληλεγγύης
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλλεται αυτές τις δύσκολες ώρες με τον θεσμικό του ρόλο ως αξιωματική αντιπολίτευση να συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις στην αποκατάσταση των πληγέντων. Για αυτόν τον λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος με αντιπροσωπεία του κόμματος βρέθηκε στη Θεσσαλία, αναβάλλοντας τις επαφές που είχε στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ. «Οι περιοχές του Βόλου που επλήγησαν τις προηγούμενες μέρες ήταν στις προτεραιότητες του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας που κυρώθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018.

Ομως τα σχέδια αυτά έπρεπε να είχαν επικαιροποιηθεί και να είχαν αναθεωρηθεί και υποβληθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση έως τις 31.12.2021, αλλά η κυβέρνηση δεν έλαβε τη σχετική μέριμνα», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζει αποστολή αλληλεγγύης προς τους πληγέντες.

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Elite League: Πρωταθλήτρια η Μύκονος, γράψει ιστορία, άνοδος στην Stoiximan GBL

Μύκονος – Μέγαρα 86-76: Πρωταθλήτρια της Elite League η Μύκονος, ιστορική άνοδος με κυκλαδίτικο αέρα στην Stoiximan GBL

Πυροσβεστική Υπηρεσία – Σχέδιο Εναέριας Διάσωσης: Εξι βάσεις δημιουργούνται, η μία στη Νάξο

Εγκρίθηκε το νέο σχέδιο για την εναέρια διάσωση – Δημιουργούνται έξι βάσεις ετοιμότητας

Βατικανό: Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ, πήρε το όνομα “Λέων 14ος”

Η επίσημη επιβεβαίωση της εκλογής ήρθε με τη λατινική φράση «Habemus Papam» - Ο νέος Πάπας, ο πρώτος με καταγωγή από τις ΗΠΑ, εξελέγη στην τέταρτη ψηφοφορία του Κονκλαβίου

Νάξος: Το Σάββατο 17 Μαΐου οι εκλογές στον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο

Ανακοίνωση για την ημερομηνία διεξαγωγής και την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων – Δικαίωμα ψήφου για όλα τα μέλη

Βατικανό: Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα, “Habemus Papam”

Σύμφωνα με το τελετουργικό οι καρδινάλιοι θα πάνε στην «Αίθουσα των Δακρύων» - Εκεί ο νέος Ποντίφικας θα ενδυθεί και ακολούθως θα γίνει η ανακοίνωση στον κόσμο «Habemus Papam»

Στη Σύμη για τον εορτασμό της 80ης Επετείου της 8ης Μαΐου 1945 ο Γ. Λεονταρίτης

Ο Γιώργος Λεονταρίτης βρέθηκε σήμερα στη Σύμη - Ποιος ο λόγος;

Νάξος – Lennart Neubauer: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής που έγινε το πρόσωπο του νέου windsurfing

Μια ζωή πάνω στα κύματα, ένα μέλλον γεμάτο διακρίσεις – Ο Lennart από τη Νάξο εμπνέει με ταλέντο, ήθος και διεθνή αναγνώριση

Λιμενικό Ταμείο Μυκόνου – Posidonia Sea Tourism: Στρατηγική για βιώσιμη κρουαζιέρα στο Αιγαίο

Σημαντικές επαφές και καινοτόμες πρωτοβουλίες για τη διαχείριση της τουριστικής ροής και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος παρουσίασε ο Πρόεδρος Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας

4ο Paros Way: Κολύμβηση & Aquathlon σε έναν μοναδικό αγώνα στην Πάρο

Η παραλία Λιβάδια φιλοξενεί για ακόμη μία χρονιά τα δυναμικά αγωνίσματα του Paros Way, με επίκεντρο το νερό και φόντο το Αιγαίο

Σε Ρόδο & Καστελλόριζο φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ευρώπης

Η επιλογή των δύο νησιών ανταποκρίνεται στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ισχυρότερη παρουσία της στις τοπικές κοινωνίες

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα