Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΠέντε μνηστήρες και για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας

Πέντε μνηστήρες και για τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας

|

Σε ένα ενιαίο cluster θα «πακεταριστούν» τα 22 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας από το Υπερταμείο, προκειμένου να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός έως το καλοκαίρι του 2024.

Πρόκειται για αεροδρόμια σε νησιωτικούς κυρίως προορισμούς, τα οποία δεν εντάχθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που έχει αναλάβει η Fraport Greece, με εμπορικά όμως χαρακτηριστικά για κάποια από αυτά όπως είναι η Πάρος, η Νάξος, η Χίος, η Σύρος αλλά και άλλα μικρότερα που θα ήταν αδύνατο υπό άλλες συνθήκες να προσελκύσουν επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που βρίσκονται κοντά στον διαγωνισμό, υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τα 22 ελληνικά αεροδρόμια από τους μνηστήρες που συμμετέχουν στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας που είναι οι ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις Egis-Aerports de la cote d’Azur, Fraport –Delta-Pileas, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR και την Μυτιληναίος-Corporation America Airports. Κάποιοι μάλιστα θεωρούν δεδομένη την συμμετοχή στο διαγωνισμό της Fraport και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-GMR εκτιμώντας ότι έχουν όλο το capacity για να ανταποκριθούν και σε αυτή την διαγωνιστική διαδικασία.

Το Υπερταμείο σε συνεργασία με τους συμβούλους του εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατραπεί το αεροδρόμιο της Αγχιάλου σε Cargo, λόγω ελλείμματος της χώρας σε αντίστοιχες υποδομές. Αν προχωρήσει ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο αεροδρόμιο ακόμη και να εξαιρεθεί από το cluster των 22 αεροδρομίων. Το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν επαφές με πιθανούς επενδυτές που εξειδικεύονται σε ανάλογες υποδομές όπως για παράδειγμα η Emirates προκειμένου να διερευνηθεί το ενδιαφέρον τους να αποκτήσουν ένα κόμβο μεταφοράς εμπορευμάτων στην ΝΑ Ευρώπη.

Το Υπερταμείο προχωρεί σε αυτό το στάδιο στην κατάρτιση των τευχών της προκήρυξης, με στόχο να βγει ο διαγωνισμός στον αέρα μέσα στους επόμενους μήνες και να γίνει όσο γίνεται πιο ελκυστικό το νέο πακέτο των περιφερειακών αεροδρομίων που αφήνουν ένα μεγάλο κοινωνικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.

Τα 22 αεροδρόμια που θα ενταχθούν στο συνολικό πακέτο είναι: Χίος, Αλεξανδρούπολη, Άραξος, Κάρπαθος, Λήμνος, Ιωάννινα, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Ικαρία, Κύθηρα, Λέρος, Σητεία, Ν. Αγχίαλος, Κάλυμνος, Σκύρος, Σύρος, Αστυπάλαια, Καστελόριζο, Καστοριά, Κάσος και Κοζάνη.

Με πληροφορίες από τη σελίδα newmoney.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Έκτακτο δρομολόγιο του “HIGHSPEED 4” για την Αμοργό στις 15 Σεπτεμβρίου

Ενημέρωση για έκτακτο δρομολόγιο από τον δήμο Αμοργού

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

“Μια βραδιά κάτω από την ελιά 2025”: Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Νάξου συνδέει γαστρονομία, μουσική και παράδοση (αφίσα)

Το 4ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Μια βραδιά κάτω από την ελιά» (1–3 Οκτωβρίου 2025) στη Νάξο συνδυάζει γαστρονομία, μουσική και παράδοση με διεθνείς σεφ και τον Μανώλη Μητσιά.

Νάξος – Rugby League επιστρέφει: Ο Μανώλης Παπαντωνίου και το νέο ξεκίνημα με το Naxos Sphinx Rugby Club (video)

Στη Ραδιοφωνία Κυκλάδων (101,3) ο προπονητής μίλησε για την προσπάθεια δημιουργίας νέας ομάδας με έδρα τη Μονή και όνειρο συμμετοχής στη Β’ Εθνική.

«Ο Μπαμπάς ο Πόλεμος»: Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης ζωντανεύει στη σκηνή του Κηποθεάτρου Νίκαιας

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Ωδείου Τερψιθέας παρουσιάζει την κλασική σάτιρα του μεγάλου Ναξιώτη συγγραφέα, σε σκηνοθεσία Μάνου Χατζηγεωργίου.

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Νάξος – δήμος: Ορισμός νέου Προέδρου στη Δημοτική Κοινότητα Κεραμωτής

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων συνεδριάζει την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου, με πρώτο θέμα την πλήρωση της θέσης Προέδρου της Κοινότητας Κεραμωτής, μετά τον θάνατο του προκατόχου.

«Τι είναι αγάπη;» – Διαδραστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις στη Νάξο

Η Κατερίνα Γαβαλά και η θεατρική ομάδα Φ.Α.Κ.Α. φέρνουν στη σκηνή του Ιάκωβου Καμπανέλλη μια εμπειρία καρδιάς

Big Bag: Ο απόλυτος οδηγός για τη σωστή αποθήκευση και μεταφορά υλικών

Το Big Bag αποτελεί την πιο αξιόπιστη και πρακτική λύση για αποθήκευση και μεταφορά υλικών. - Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι

Κέα: Η πρώτη τρισδιάστατη αποτύπωση του σπηλαίου «Τρυποσπηλιές»

Αποστολή του ΕΚΠΑ με επικεφαλής τον καθηγητή Εμμανουήλ Βασιλάκη κατέγραψε με τεχνολογία αιχμής το σπήλαιο και άνοιξε τον δρόμο για την ανάδειξη ενός μνημείου γεωλογικής κληρονομιάς.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Συγκέντρωση στη Νάξο για τα Τέμπη: Φωνή διαμαρτυρίας και διεκδίκησης δικαιοσύνης

Πολίτες της Νάξου ενώθηκαν στη φωνή διαμαρτυρίας για την τραγωδία των Τεμπών, ζητώντας απαντήσεις και απονομή δικαιοσύνης.

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media