Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΕλλάδαΠ. Κόκκαλης: Έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα

Π. Κόκκαλης: Έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα

|

Εξηγήσεις μετά την επιστολή του που αφορά στην αποχώρησή του από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο Πέτρος Κόκκαλης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων πως θα συμμετάσχει να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό που υπάρχει στα αριστερά της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, ο κ. Κόκκαλης είπε πως συζητά με κόσμο που έχει την έννοια για την κλιματική αλλαγή, εδώ και χρόνια. Ο Πέτρος Κόκκαλης, περιγράφοντας τον νέο φορέα τόνισε ότι «οπωσδήποτε έχω στο μυαλό μου ένα πράσινο κόμμα. Οπωσδήποτε αυτές οι συζητήσεις εντείνονται, αποκτούν άλλη βαρύτητα και ελπίζω κι εγώ να μπορέσω να συνεισφέρω. Ο Αλέξης Τσίπρας καταλαβαίνει αυτό το αφήγημα».

«Η ηγεσία και η ηγετική θέση δεν είναι στο δικό μου μυαλό και στη δικιά μου πολιτική κουλτούρα κάτι το οποίο κάποιος αποφασίζει για τον εαυτό του και πιστεύει ότι μπορεί ή θέλει να κάνει. Εγώ υπηρετώ αυτή την υπόθεση της κλιματικής πολιτικής αν θέλετε τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Γιατί πιστεύω ότι έχουμε την ευθύνη να το κάνουμε όσοι καταλαβαίνουμε τι γίνετε. Εχουμε την ευθύνη απέναντι στους συνανθρώπους μας και απέναντι στη συνείδησή μας. Έχω και άλλα πράγματα τα οποία μπορώ να κάνω. Όμως, κάνω αυτό τα τελευταία αρκετά χρόνια ως αιρετός στην τοπική αυτοδιοίκηση, ως αιρετός στην Ευρωβουλή και θα συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον», ανέφερε.

«Βρισκόμαστε σε μια νέα φάση του ΣΥΡΙΖΑ, όμως στο ευρωκοινοβούλιο τα πράγματα προχωρούν (…) Δεν μπορώ να φανταστώ τι πιο βασικό υπήρχε που κράτησε δύο ώρες την καθυστέρηση στην Επιτροπή. Να σεβόμαστε λίγο τη διαδικασία (…) Βρέθηκα στον ΣΥΡΙΖΑ για να μιλήσω για τους τότε στόχους από τον τότε πρόεδρο Αλέξη Τσίπρα, μια πρόταση τιμητική», είπε.

«Έχω την αίσθηση ότι δεν μπορώ να λειτουργήσω για το λόγο για τον οποίο είχα την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσω να επιτελώ την αποστολή για την ενίσχυση της κλιματικής δράσης και της επίτευξης των στόχων των Ηνωμένων Εθνών», είπε αρχικά ο Πέτρος Κόκκαλης στην ΕΡΤ.

«Αυτή τη στιγμή είμαι στην Ευρωπαϊκή Αριστερά», είπε απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα προσχωρήσει στην ευρωομάδα των Πρασίνων, ενώ αναφέρθηκε και στις δράσεις του για την οικολογία και το περιβάλλον εντός της ευρωβουλής.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε πως έχει συζητήσει για τις σκέψεις του με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όπως είπε ο ίδιος αναγνωρίζει αυτή την ανάγκη, ωστόσο η συζήτησή τους δεν περιχαρακώθηκε στο εάν θα έπρεπε να μείνει ο ίδιος στο κόμμα.

Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κόκκαλης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Αλέξη Τσίπρα, τόσο στην έναρξη όσο και στο τέλος της δήλωσής του, ο Πέτρος Κόκκαλης τόνισε ότι με την αποχώρησή του «κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ. Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου».

Ο ευρωβουλευτής διαβεβαιώνει ότι θα συμμετάσχει «στην κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει», καθώς το επόμενο διάστημα θα υπάρχει η ευκαιρία για συνθέσεις «για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης».

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους», καταλήγει στη δήλωσή του.

Αναλυτικά η δήλωση του Πέτρου Κόκκαλη

Η αποδοχή της τιμητικής πρόσκλησης του Αλέξη να συμμετέχουμε ως κίνηση ΚΟΣΜΟΣ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στις ευρωεκλογές του 2019 και η εμπιστοσύνη των πολιτών μας έδωσαν τη δυνατότητα και την ευθύνη να αγωνιστούμε για την ενίσχυση τη πολιτικής δράσης για το κλίμα και την προώθηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα, με την αποχώρησή μου από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κλείνει ένας κύκλος, αλλά τίποτα δεν τελειώνει εδώ.

Τα επόμενα βήματα δεν αποτελούν προσωπική υπόθεση αλλά συλλογική καθώς υπάρχει έντονη και γόνιμη αγωνία στον προοδευτικό κόσμο για αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

Θα συμμετάσχω στη κοινή προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο πολιτικό κενό πού υπάρχει.

Το αμέσως επόμενο διάστημα θα έχουμε την ευκαιρία να συνθέσουμε και να βάλουμε τις βάσεις για ένα ανθρώπινο αύριο, με αξιοπρέπεια και ασφάλεια για όλους, με όρους κοινωνικής και κλιματικής δικαιοσύνης.

Υπάρχει εναλλακτική, υπάρχει σχέδιο, υπάρχει προοπτική στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής μας πορείας.

Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Αλέξη Τσίπρα, όπως και στην ευρωομάδα και στα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία. Ελπίζω πως με τη δουλειά μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δικαιώσαμε την επιλογή τους. Είμαι βέβαιος πως θα ξαναβρεθούμε σε κοινούς αγώνες για έναν βιώσιμο και δίκαιο κόσμο για όλους.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ινδοί αγρότες έγιναν κτηνοτρόφοι σε μονάδα της Χαλκιδικής

Οι δύο Ινδοί που εργάζονται σε μία από τις παλαιότερες κτηνοτροφικές μονάδες της Γαλάτιστας με πάνω από είκοσι χρόνια λειτουργίας και περισσότερα από 300 πρόβατα και 200 κατσίκια

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Το μυκόπλασμα της πνευμονίας – Τι συμβαίνει στην Ελλάδα

Τα αυξημένα κρούσματα πνευμονίας συνδέονται με το βακτήριο που ονομάζεται μυκόπλασμα της πνευμονίας (Μycoplasma pneumoniae), γνωστό στους επιστήμονες, καθώς πρόκειται για κοινή αιτία αναπνευστικών λοιμώξεων, που δίνει εστίες πνευμονίας περιοδικά.

Πόλεμος στη Γάζα: Η αντίληψη για την ασφάλεια επηρεάζει τις κρατήσεις στις χώρες της περιοχής – Η θέση της Ελλάδας

Ο δείκτης Mabrian Security Perception Index έχει διαμορφωθεί εδώ και 9 χρόνια. Μετρά, το επίπεδο εμπιστοσύνης που εκφράζουν οι επισκέπτες και οι πιθανοί ταξιδιώτες σχετικά με έναν τουριστικό προορισμό με βάση την παρακολούθηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τα δρομολόγια των πλοίων της Zante Ferries κατά το μήνα Δεκέμβριο

Οι ώρες αφίξεων και αναχωρήσεων από τα λιμάνια των νησιών που προσεγγίζουν τα πλοία 

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε και στη Πάρο η λειτουργία υποκαταστήματος

Ξεκίνησε η λειτουργία υποκαταστήματος στην Πάρο – Πλέον λειτουργούν 14 από τα 17 οριστικά Κτηματολογικά Γραφεία και 65 από τα 75 Υποκαταστήματα τους

Λογικό ή Παράλογο; Εχει τσακωθεί η Κυβέρνηση με την αλήθεια;

Ο Αλέκος Αρβανιτάς αναλύει τα γεγονότα της εβδομάδας που μας πέρασε και θυμάται μία από τις πιο γνωστές ατάκες με πρωταγωνιστή τον Λαζόπουλο "Παράλογο... παράλογο.. παράλογο"

Υπόθεση Ολιβερ: Σφίγγει ο κλοιός για τον δράστη που βασάνισε το χάσκι (video)

Στο μικροσκόπιο της κτηνιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών η σορός του άτυχου τετράποδου.

Ενδοκυκλαδικά: Οι αλλαγές στο δρομολόγιο του “Sporades Star”

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και στις 12:00 το μεσημέρι, θα αναχωρήσει το Sporades Star από την Μήλο

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Μ. Πολυκρέτης προς Δ. Λιανό “με αποκλειστικά δική σας ευθύνη, αυτό το στολίδι, κοντεύει να καταντήσει όπως ένα ερείπιο”

Ανοιχτή επιστολή από τον Δημοτικό Σύμβουλο Μανώλη Πολυκρέτη προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό σχετικά με το Δημαρχείο Νάξου ... Τι σημειώνει στην επιστολή του

Εστίαση – Φιλοξενία: “Οι επαγγελματίες δεν τρώνε κουτόχορτο”

Σκληρή ανακοίνωση από το Σύλλογο Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων "Φιλοξενία" με επίκεντρο την πρόσφατη παρουσίαση του Γαστρονομικού Φεστιβάλ από το οικείο Δήμο - Γιατί λένε "Η ανοχή εξαντλήθηκε"

Φεστιβάλ Γαστρονομίας: Πορτάρα ή … σχάρα ψησίματος;

Αρθρο - Αποψη από επιχειρηματία στο χώρο της Εστίασης που έχει σχέση με τη Νάξο και ασκεί κριτική στη πρόταση του Δήμου σχετικά με το επικείμενο Φεστιβάλ Γαστρονομίας

ΠΝΑΙ – 14ο Φεστιβάλ Μελιού: Διακρίσεις για προϊόντα Νάξου, Σερίφου και Σύρου

Με τέσσερα βραβεία στις αποσκευές τους, επιστρέφουν οι παραγωγοί μελιού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, από το 14ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού

Νάξος – ΜΕΑ: Παράταση κατάθεσης προσφορών την 4η Φεβρουαρίου 2024

Παρατάθηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για τη νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στη Νάξο

Νάξος & Μικρές Κυκλάδες: Το πρόγραμμα Γαστρονομικής Προβολής αποκαλύπτεται

Παρουσίαση (06/12) του Προγράμματος Γαστρονομικής Προβολής και Σεμινάριο για το Γαστρονομικό Τουρισμό από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ευαγ. Γατσωτή (Vault): “Ανεβαίνει” σύντομα η “playlist μιας faultless μητρότητας”

Το έργο της Ναξιώτισσας Ευαγγελίας Γατσωτή “Η playlist μιας faultless μητρότητας” ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου και Έλενας Τυρέα στο θέατρο Vault.

Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Αποκαλυπτήρια για το Great Food of Naxos

Απόγευμα Τετάρτης (06/12) και έχουμε τα αποκαλυπτήρια του λογότυπου αλλά και της πρότασης για γαστρονομικό φεστιβάλ από το Δήμο Νάξου και Μικρών Κθκλάδων - Η αντίδραση της Εστίασης

ΣτΕ – Μύκονος: “Ναι” σε τουριστική επένδυση, “όχι” σε μαρίνα

Υπέρ τουριστικής επένδυσης στη Μύκονο το ΣτΕ - Ενώ βάζει φρένο στα σχέδια για κατασκευή μαρίνας, απέρριψε άλλες δύο προσφυγές του δήμου για την ίδια μονάδα

Σαντορίνη: Παρουσιάζεται ο οδηγός “υπεύθυνου αλιευτικού τουρισμού”

Η παρουσίαση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου στη Σαντορίνη ( 5.30 μμ - αίθουσα Επαγγελματικού Αλιευτικού Συλλόγου Σαντορίνης - Βλυχάδα)