Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαMTC Group: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης των τουριστικών επαγγελματιών του εξωτερικού

MTC Group: Παρουσιάστηκε το πρόγραμμα εκπαίδευσης των τουριστικών επαγγελματιών του εξωτερικού

|

Με πάνω από 30 συμμετέχοντες από Περιφέρειες, Δήμους, Επιμελητήρια και Τουριστικές επιχειρήσεις από διάφορες περιοχές της χώρας, πραγματοποιήθηκε χτες η παρουσίαση του καινοτόμου προγράμματος  εκπαίδευσης των τουριστικών επαγγελματιών του εξωτερικού ως προς τον τρόπο προώθησης ελληνικών προορισμών και επιχειρήσεων στις αγορές ενδιαφέροντος. 

Πρόκειται για ένα ολιστικό και απόλυτα στοχευμένο σύστημα που συνδυάζει την καθοδήγηση των πωλητών ταξιδιών για τα στοιχεία που μπορούν να  λειτουργήσουν ως κίνητρα επισκεψιμότητας, ανάλογα με τη στρατηγική που , κατά περίπτωση, ακολουθείται.

Οργανωτές ήταν ο όμιλος εταιριών συμβούλων MTC GROUP και η συνεργαζόμενη εταιρία με έδρα το Λονδίνο MARTIKAS LTD. Τη μεθοδολογία και το περιεχόμενο του προγράμματος  που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την παγκόσμια εκπαιδευτική πλατφόρμα της βρετανικής εταιρίας ΟΤΤ, ανέλαβε ο κ. Niko Martikas, ο οποίος , στη συνέχεια, απάντησε στα ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Την παρουσίαση προλόγισε η Διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας κυρία Ελένη Σκαρβέλη η οποία αναφέρθηκε διεξοδικά στην αξία της συμβολής του ταξιδιωτικού επαγγελματία του εξωτερικού στην πώληση των ταξιδιών και στη σημασία που έχει, για αυτό το λόγο, η σωστή ενημέρωση και καθοδήγησή του.

Ο Πρόεδρος του ομίλου MTC GROUP Νότης Μαρτάκης , που είχε το συντονισμό της συζήτησης, στην εισαγωγική του τοποθέτηση επισήμανε την αναγκαιότητα ενός τουριστικού προορισμού και μιας επιχείρησης στο να εκπέμψει το σωστό μήνυμα, την κατάλληλη στιγμή στον στοχευμένο δέκτη, που δεν είναι άλλος από τον Tour Operator, τον ταξιδιωτικό Πράκτορα, το Σύμβουλο Ταξιδιών και τον On line Travel Agent (O.T.A.). Γιατί, όπως είπε, ο επαγγελματίας αυτός του τουρισμού μπορεί να μεταδώσει με ασφάλεια στον πελάτη του το μήνυμα που θέλει να εκπέμψει ο τουριστικός προορισμός ή η επιχείρηση.

Μόνο έτσι, πρόσθεσε, διασφαλίζεται η  επιτυχία κάθε προσπάθειας προβολής, κάθε προωθητικής ενέργειας , κάθε ταξιδιού εξοικείωσης και κάθε εκθεσιακής συμμετοχής, αφού μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, αποδέκτες θα είναι οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι επαγγελματίες και όχι άλλοι που δεν έχουν γνώση του προορισμού ή της επιχείρησης.

Αναφέρθηκε επίσης  στη στροφή του υποψήφιου ταξιδιώτη προς τον τουριστικό επαγγελματία, που ήδη παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, πράγμα που επισήμανε και η κυρία Σκαρβέλη στην πρωτολογία της και ανέπτυξε τους λόγους που, κατά κύριο λόγο, είναι:

  • Η Προστασία Καταναλωτή
  • Η Εξειδίκευση σε Θέματα Ασφαλείας
  • Η Πρόληψη Απάτης
  • Τα Σύνθετα Ταξιδιωτικά Προγράμματα
  • Η Εξατομικευμένη Εξυπηρέτηση
  • Η Διαχείριση Κρίσεων

Από την πλευρά του, ο κ. Martikas, τόνισε ότι η Ελλάδα είναι γνωστή, αλλά όχι πλήρως κατανοητή από τους travel professionals. Και πρόσθεσε ότι στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, 55.000 τουριστικοί επαγγελματίες δεν γνωρίζουν αρκετά για τις διαφορετικές εμπειρίες που προσφέρει η Ελλάδα. Πρόσθεσε δε, ότι συνολικά στην πλατφόρμα της ΟΤΤ είναι εγγεγραμμένοι περί τους 150.000 επαγγελματίες των ταξιδιών από όλο τον κόσμο.

Αναφορικά με τα πλεονεκτήματα του προγράμματος είπε ότι είναι:

  • Ανάδειξη νέων και λιγότερο γνωστών προορισμών.
  • Ισορροπημένη ροή τουριστών για αποφυγή υπερπληθυσμού.
  • Συνεχής επικοινωνία με ταξιδιωτικούς πράκτορες.
  • Συλλογή πολύτιμων δεδομένων για στοχευμένες καμπάνιες.

Στη συνέχεια, ανέλυσε το περιεχόμενο του ετήσιου «πακέτου» που, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

  • Δημιουργία ειδικού ελληνικού εκπαιδευτικού/ενημερωτικού προγράμματος.
  • Micro-learning σε λιγότερο από 20 λεπτά, με επικοινωνία και marketing υποστήριξη με newsletters και άλλα διαθέσιμα μέσα ακόμα και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας.
  • Κάθε περιοχή της Ελλάδας θα έχει το δικό της εκπαιδευτικό/ενημερωτικό πρόγραμμα προσαρμοσμένο στη στρατηγική της.
  • Πιστοποίηση travel professionals με την ολοκλήρωση μαθημάτων.
  • Επιλογές για προσθήκη κινήτρων: διαγωνισμοί, FAM trips, αποκλειστικά προνόμια.
  • Διαρκής επαναξιολόγηση και προώθηση μέσω PR & Marketing.
  • Προβολή μέσω social media της ΟΤΤ και των Μέσων Ενημέρωσης του ομίλου (Travel Weekly).
  • Ανάδειξη νέων και λιγότερο γνωστών προορισμών.
  • Ισορροπημένη ροή τουριστών για αποφυγή υπερπληθυσμού.
  • Συνεχής επικοινωνία με ταξιδιωτικούς πράκτορες.
  • Συλλογή πολύτιμων δεδομένων για στοχευμένες καμπάνιες.

Την παρουσίαση παρακολούθησαν εκπρόσωποι από τους Δήμους Χίου, Δελφών, Λαρίσης, Χανίων, Λέρου, Αστυπάλαιας, Ρόδου, Κέας, Καρπάθου, Αγιάς και Κω, από την Περιφέρεια Πελοπονήσου και την περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας καθώς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, από το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνης, τα Επιμελητήρια Κυκλάδων και Αργολίδας και τουριστικές επιχειρήσεις .


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάσχα – Αμνοερίφια: Ακριβότερα έως και κατά 2 ευρώ το κιλό (!!!)

Ακριβότερα έως και κατά 2 ευρώ πωλούνται φέτος τα αμνοερίφια. Η μειωμένη παραγωγή κρεάτων εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel και των νόσων στα ζώα έχουν εκτοξεύσει τις τιμές στην αγορά.

Ουρουγουάη: Πέθανε στα 71 του ο Αλβάρο Μαντζίνο, ποιος ήταν;

Πέθανε στα 71 του ο Αλβάρο Μαντζίνο - Επέζησε από αεροπορικό δυστύχημα του 1972, τρώγοντας πτώματα συνεπιβατών του

ΑΑΔΕ – ΦΠΑ: Ξεκινάει η μηνιαία υποβολή από νεοσύστατες επιχειρήσεις

Μηνιαία η υποβολή ΦΠΑ από νεοσύστατες επιχειρήσεις - Η εφαρμογή του μέτρου ξεκινάει σήμερα 1η Απριλίου

Νάξος: Αύριο (02/04) στο The Locaλς η Αναστασοπούλου και η παρέα της σε μία έντεχνη μουσική βραδιά

Αύριο (02/04) στο καφέ - εστιατόριο "The Locaλς" η Κατερίνα Αναστασοπούλου και η παρέα της σε μία έντεχνη μουσική βραδιά

Νάξος: Ερχεται το 2ο Naxos Dance Festival 2025, πότε;

Naxos Dance Festival 2025 - Διακοπές και χορός του Αγίου Πνεύματος! 6-7-8-9 Ιουνίου 2025

Νάξος – Λιμενικό Ταμείο: Απέκτησε τη μπίγα και την μετατρέπει σε Μουσείο (!!!)

Το Λιμενικό Ταμείο Νάξου προχώρησε στην αγορά της μπίγας που βρίσκεται εδώ και δύο χρόνια στο λιμάνι. .Ποιος ο λόγος;

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο δάσκαλος Αλέξανδρος Λυκοσκούφης

Έφυγε από τη ζωή ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Λυκοσκούφης – Εμβληματική μορφή της εκπαίδευσης σε Νάξο και Ηλιούπολη - Το αντίο από τον Στράτο Φουτάκογλου

Χίος: Εσπασαν οι κάβοι του “Νήσος Ρόδος”, κόπηκε η μπίντα (video)

Το πλοίο κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Χίου με καθυστέρηση, καθώς οι καιρικές συνθήκες καθιστούσαν εξαιρετικά επικίνδυνη την πρόσδεσή του (video)

Πρόταση Ημέρας: Γιουβέτσι με χωριάτικα λουκάνικα και μάραθο

Ξεχωριστή απλή συνταγή με βάση τα ανοιξιάτικα αρώματα

Πάρος: Περισσότερα από 100 χιλιοστά βροχόπτωσης σε λίγες ώρες, η χειρότερη κακοκαιρία των 20 τελευταίων ετών

Αυτοκίνητα και μηχανάκια παρασύρθηκαν στη θάλασσα στη Νάουσα της Πάρου. Από τα χθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί των Κυκλάδων μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες πλημμύρισαν δρόμοι και προκλήθηκαν καταστροφές.

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.