Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΚΚΕ - Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

ΚΚΕ – Νάξος: Η Χριστίνα Σκαλούμπακα δίνει το σύνθημα των ευρωεκλογών

|

Τόπος: Νάξος – Αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Χρόνος: Κυριακή 21 Απριλίου (ώρα έναρξης 18:30)

Εκδήλωση: Πολιτική εκδήλωση με ομιλήτρια την υποψήφια ευρωβουλευτή Χριστίνα Σκαλούμπακα.

Διοργάνωση: Κεντρική Επιτροπή Κομμουνιστικό Κόμματος Ελλάδας (και η ΟΜ ΚΚΕ Νάξου)

Η σχετική πρόσκληση αναφέρει:

Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!
Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!
Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του Σοσιαλισμού, την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών!».

Η λαμπερή «βιτρίνα» της ΕΕ που προσπάθησαν να χτίσουν κάποια από τα κόμματα του συστήματος θρυμματίστηκε την προηγούμενη δεκαετία. Αποδείχτηκε στην πράξη ότι η ΕΕ αποτελεί μια ασφυκτική φυλακή για τα δικαιώματα, τις κατακτήσεις, τα όνειρα, τις προσδοκίες των λαών.

Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι υποσχέθηκαν ότι η ΕΕ θα αλλάξει από μέσα, ότι μπορεί να γίνει «Ευρώπη των λαών», ότι είναι το κοινό ευρωπαϊκό μας «σπίτι». Άρπαξαν τη λαϊκή ψήφο, με το σύνθημα «Η Ευρώπη αλλάζει». Και τελικά τι άλλαξε; Άλλαξαν μόνο οι ρυθμοί εκμετάλλευσης των λαών, η αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, η ταχύτητα με την οποία τσακίζονται κατακτήσεις, αξιοποιώντας και τη λαϊκή ψήφο.

Το τελευταίο διάστημα τα σύννεφα του πολέμου, σε συνδυασμό με τις δυσκολίες στην ευρωπαϊκή οικονομία, το ασφυκτικό πλαίσιο των προαπαιτούμενων και της δημοσιονομικής πειθαρχίας της ΕΕ, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα.

Ωστόσο οι λαϊκές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών υιοθέτησαν ριζοσπαστικά αιτήματα και διεκδικήσεις που εξέθεταν την πολιτική της ΕΕ, που συγκρούονταν με την κερδοφορία του κεφαλαίου, όπως οι διεκδικήσεις των αγροτών για κατάργηση της νέας ΚΑΠ, των εργατών για ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, των φοιτητών για ένα πανεπιστήμιο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν.

Και βέβαια τα επιτελεία του συστήματος δεν κρύβουν την ανησυχία τους. Τι φοβούνται λοιπόν;

Οτι όλα αυτά μπορεί να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το ρεύμα αμφισβήτησης που θα εκφραστεί με εκ νέου αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και στις ευρωεκλογές. Γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί καθημερινά σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τον λαό. Γιατί είναι το μόνο που αποκαλύπτει τις ευθύνες όλων των υπόλοιπων κομμάτων για την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο, τη μυστική διπλωματία της κυβέρνησης. Γιατί δίνει χέρι αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό.

Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια! Με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό και στην Ευρωβουλή.

Με χιλιάδες πιο πολλά κόκκινα ψηφοδέλτια στην κάλπη της 9ης Ιούνη. Με το ΚΚΕ ακόμα πιο ψηλά, για να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη. Γιατί αποδείχτηκε πλέον ότι η μόνη ψήφος που τη βρίσκεις άμεσα την επόμενη μέρα μπροστά σου, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ. Είναι η ψήφος που άμεσα μετατρέπεται σε διεκδίκηση, σε αγώνα, σε δυνάμωμα της οργάνωσης του λαού”.

ευρωεκλογες 21-4

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών τιμά τη γυναίκα που υπήρξε πρωτεργάτης της αιμοδοσίας στις Κυκλάδες και άφησε ανεξίτηλη παρακαταθήκη προσφοράς

Νάξος: Σφοδρή επίθεση Χατζηανδρέου για το «φιάσκο Dolce», 120.000€ χωρίς κανέναν βρεφονηπιακό σταθμό

Η «Δύναμη Αλλαγής» καταγγέλλει κακοδιαχείριση και ζητά διερεύνηση ευθυνών – «Οι πολίτες πληρώνουν τα λάθη της Δημοτικής Αρχής»

Νάξος: Ο Σύλλογος «Κούρος ο Έλληνας» στηρίζει τα παιδιά με σχολικά είδη

Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερηθεί τα απαραίτητα – Πρωτοβουλία αγάπης και διακριτικής στήριξης από τον Σύλλογο Μελάνων.

Επιμελητήριο Κυκλάδων: «Χάθηκε μια ευκαιρία για τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια» (πίνακες)

Παρά το ολοκληρωμένο σχέδιο που καταρτίστηκε με τη συνεργασία δημάρχων και φορέων, το Σ.Α.Σ. αποφάσισε τη διατήρηση του παλαιού καθεστώτος – Τι ζητά τώρα το Επιμελητήριο.

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

6 Σεπτεμβρίου: Η Νάξος συμμετέχει στο πανελλαδικό κάλεσμα για Δικαιοσύνη στα Τέμπη

Η Μαρία Καρυστιανού καλεί πολίτες σε συγκεντρώσεις – Συμμετοχές και στις Κυκλάδες

Κυκλάδες: Αποχαιρετισμός στη γιατρό Κυριακή Σωφρονιάδου, τη ψυχή της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα

Η «ψυχή» της αιμοδοσίας στη νησιωτική Ελλάδα - Πότε και που θα πραγματοποιηθεί η εξόδιος ακολουθία

Σαντορίνη: Το Wanderlust Travel Magazine ανακαλύπτει την αυθεντική ψυχή του νησιού

Το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό φιλοξενήθηκε από τις 24 έως 28 Αυγούστου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και την αυθεντικότητα.

Αμοργός: Νέα παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας, σημαντική ενίσχυση για τις οικογένειες του νησιού

Η Δήμητρα Καλλιτσούνακη αναλαμβάνει καθήκοντα Επιμελητή Β΄ με τριετή σύμβαση, καλύπτοντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Νάξος: “Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στο (Πολύχνι) Σαγκρί

Σε έκταση 5,4 στρεμμάτων θα ανεγερθεί το πολυτελές κατάλυμα, με υπόγειο και κολυμβητικές δεξαμενές – Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ντροπή για το επεισόδιο στη Νάξο – Οι Εβραίοι πολίτες είναι ασφαλείς στην Ελλάδα»

Σαφή θέση υπέρ των βρετανών τουριστών πήρε ο υπουργός Υγείας, καταδικάζοντας το περιστατικό αντισημιτισμού και μιλώντας για επιλεκτικές «ευαισθησίες» στην ελληνική κοινωνία.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου