Σάββατο, 16 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΚίνημα Δημοκρατίας - Στ. Κασσελάκης: "Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από...

Κίνημα Δημοκρατίας – Στ. Κασσελάκης: “Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από την παραπληροφόρηση” (video)

|

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρο Αυλωνίτη, επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη (12/02) τη Σαντορίνη και συμμετείχε σε σύσκεψη με τον Δήμαρχο, το υπηρεσιακό και το επιστημονικό δυναμικό του νησιού.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις σχετικά με την ετοιμότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και των υποδομών στις κρίσιμες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω της σεισμικής δραστηριότητας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την ομάδα του για την εκτενή ενημέρωση και τόνισε τη σημασία της ψυχραιμίας και της ορθής ενημέρωσης των πολιτών. «Είναι κρίσιμο να προστατεύσουμε το νησί από την παραπληροφόρηση και να στηρίξουμε τους κατοίκους του», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας έδωσε έμφαση στις διαχρονικές ελλείψεις υποδομών του νησιού, αναδεικνύοντας την ανάγκη άμεσης υλοποίησης σημαντικών έργων, όπως το νέο λιμάνι. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη για ενίσχυση των δομών δημόσιας υγείας, ειδικά κατά την τουριστική περίοδο όπου ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται σημαντικά.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, από την πλευρά του, υπογράμμισε τα προβλήματα στελέχωσης του νοσοκομείου της Σαντορίνης, κάνοντας λόγο για ανισότητες στις συμβάσεις εργασίας του ιατρικού προσωπικού. «Η ανάγκη για ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας είναι επιτακτική. Δεν μπορούμε να έχουμε τριπλάσιο ή πενταπλάσιο αριθμό επισκεπτών σε σχέση με τον μόνιμο πληθυσμό, χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη στις δομές υγείας», σημείωσε.

Το Κίνημα Δημοκρατίας δεσμεύεται να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να στηρίξει κάθε αναγκαία παρέμβαση σε κάθε επίπεδο, ώστε να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών και η επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του νησιού.

«Θα είμαστε δίπλα στους κατοίκους και στις τοπικές αρχές σε κάθε βήμα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή, τόσο για τη διαχείριση των τρεχόντων ζητημάτων όσο και για την προετοιμασία της τουριστικής περιόδου.

Δείτε το σχετικό video

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φάρος του Αλυκού: Ρεκόρ επισκεψιμότητας και τζίρου τον Δεκαπενταύγουστο

Tο ιστορικό εστιατόριο στον Αλυκό της Νάξου «έσπασε το φράγμα» φέτος και επιβεβαίωσε τη θέση του στην κορυφή της γαστρονομίας του νησιού.

Κ. Τσίγκας: 242 πυρκαγιές σε 4 ημέρες – «Ο μηχανισμός έφτασε στα όριά του»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος περιγράφει το δύσκολο πενθήμερο με εκατοντάδες μέτωπα φωτιάς και δεκάδες συλλήψεις για εμπρησμούς.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Αποχωρεί το Ελ Νίνιο, έρχεται η Λα Νίνια: Προειδοποίηση μετεωρολόγων

Το ψυχρό καιρικό φαινόμενο φέρνει ανατροπές στα παγκόσμια μοτίβα – Στην Ευρώπη συνδέεται με ψυχρότερους χειμώνες

Παροναξία – Υδρολογικό Ετος 2025: Σταθερά κάτω από τον μέσο όρο τα ύψη υετού (πίνακες)

Σύμφωνα με το NaxosWeather, η υδρολογική χρονιά 2024-25 ολοκληρώνεται με χαμηλά επίπεδα βροχοπτώσεων σε Νάξο και Πάρο, εντείνοντας την ανησυχία για το μέλλον.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Δονούσα: Πεζοπορία στον Φάρο της Καλοταρίτισσας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων

Μια ξεχωριστή πρόσκληση από την Κοινότητα Δονούσας για να γνωρίσουμε το βορειότερο άκρο του νησιού μέσα από μια μοναδική διαδρομή.

Με ένα πρόβατο στην αγκαλιά: Η εικόνα που συγκίνησε όλη την Ελλάδα (video)

Ο 33χρονος Ολσιέν Μουτσομπέγκα έσωσε ζώα μέσα από τις φλόγες και έγινε σύμβολο ανθρωπιάς και ελπίδας

Ρόδος – Κρεμαστή: Τέσσερις άνθρωποι εκσφενδονίστηκαν από το «ταψί» (video)

Από τη γιορτή στον πανικό – Συλλήψεις για το σοβαρό ατύχημα σε λούνα παρκ

Ο κρυμμένος θησαυρός του Χαϊδαρίου: Ο Βοτανικός Κήπος Διομήδους (video)

Ένας παράδεισος 1.860 στρεμμάτων, με περισσότερα από 550 είδη φυτών, λίγα μόλις λεπτά από το κέντρο της Αθήνας

Κυκλοφοριακό χάος στο Χαλκί Νάξου: Εικόνες αγανάκτησης και πλήγμα στον τουρισμό

Ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, εγκλωβισμένοι οδηγοί και επισκέπτες – Ζητούνται λύσεις για υποδομές και συγκοινωνία στο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων

Πολυχρόνης Ραπτάκης, πλοίαρχος “Blue Star Naxos”: «Στην ακτοπλοΐα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με το εξωτερικό» (video)

Τι λέει για τις ελλείψεις στις υποδομές, τις “ουρές” στα λιμάνια και τη βοήθεια του Blue Star Delos σε ιστιοπλοϊκό με Γάλλους τουρίστες (video)

Νάξος: Διάσωση δύο ηλικιωμένων κολυμβητών στον Άγιο Γεώργιο με πρωταγωνιστή τον Lennart Neubauer

Ο πρωταθλητής του windsurfing εντόπισε και κράτησε στην επιφάνεια δύο ηλικιωμένους που είχαν παρασυρθεί από ρεύματα και κύματα – Κίνδυνος στην περιοχή του «Πορτοκάλι».

Χρήστος Σπανός: «Προσπαθώ να χτίσω μια γέφυρα επικοινωνίας με τη Νάξο» (video)

Ο γνωστός ηθοποιός βρέθηκε στο νησί για τη συναυλία της κόρης του Μαρίνας Σπανού, μιλά για τη δουλειά του, τις συνεργασίες του και την καταγωγή του από τον Κυνίδαρο (video)

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Ρεκόρ αφίξεων τον Ιούλιο στη Νάξο: +7,2% οι επιβάτες – Στο «κόκκινο» το λιμάνι και οι υποδομές

Τα στοιχεία του Λιμεναρχείου δείχνουν νέα άνοδο στην επιβατική και οδική κίνηση, αλλά και αυξανόμενη πίεση σε λιμάνι και οδικό δίκτυο, επηρεάζοντας την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών.

Νάξος – Ταυτόχρονη άφιξη Blue Star Naxos και Blue Star Delos έφερε χιλιάδες επιβάτες και οχήματα (video)

Εντυπωσιακοί ελιγμοί, ασφυκτική κίνηση και δοκιμασία για τις υποδομές – Σε πλήρη εγρήγορση το Λιμεναρχείο Νάξου και η Δημοτική Αστυνομία. (video)

Συναγερμός στο «Ιονίς», Μπλακ άουτ με 183 επιβάτες, πλέει με μία μηχανή προς το Λαύριο

Βλάβη προκάλεσε προσωρινή ακινητοποίηση του πλοίου μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις του Λιμενικού.

Θυρανοίξια στο ανακαινισμένο μοναστηριακό συγκρότημα των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στο Γλινάδο Νάξου

Παρουσία του Βουλευτή Κυκλάδων Μάρκου Καφούρου και πλήθους πιστών – Συγχαρητήρια σε Μητρόπολη, Τοπική Αυτοδιοίκηση και εθελοντές

Καθυστερήσεις, χαμένα δρομολόγια και δύο μέρες «αναγκαστική παραμονή» – Η περιπέτεια επιβάτη με το Blue Star Delos

Αναγνώστης του naxospress καταγγέλλει την πολύωρη καθυστέρηση του πλοίου που τον οδήγησε να χάσει τη μετεπιβίβαση για την Ηρακλειά, με σοβαρές οικονομικές και ψυχολογικές συνέπειες.