Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαHellenic Seaplanes - Αττική: Επιστρέφουν τα υδροπλάνα στον Αλιμο μετά από 50...

Hellenic Seaplanes – Αττική: Επιστρέφουν τα υδροπλάνα στον Αλιμο μετά από 50 χρόνια (!!!)

|

Άδεια πτήσεων υδροπλάνων από τον Άλιμο έδωσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), όπως αναφέρει η Hellenic Seaplanes, η οποία ανέλαβε το project για την αδειοδότηση του Αλίμου.

Έτσι η εταιρεία  εντάσσει στο δίκτυο υδατοδρομίων και υδάτινων πεδίων και την Αττική. Έπειτα από πέντε δεκαετίες, όπως υπογραμμίζει, οι πτήσεις με υδροπλάνα επιστρέφουν στην πρωτεύουσα, φέρνοντας την Αθήνα πιο κοντά στα νησιά.

Ο Άλιμος θα εξυπηρετεί πτήσεις προς τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων, των Σποράδων, του Ιονίου, του Βορείου Αιγαίου καθώς και τους παράλιους προορισμούς της Πελοποννήσου.

“Το νέο σημείο προσέγγισης αποτελεί ορόσημο για τη θαλάσσια αεροπορία της χώρας, προσφέροντας στους Αθηναίους και τους επισκέπτες της Αθήνας ένα σύγχρονο, γρήγορο και ελκυστικό μέσο μεταφοράς προς τα ελληνικά νησιά και άλλους παραθαλάσσιους προορισμούς¨ τονίζει η Hellenic Seaplanes, προσθέτοντας:

“Η μικρή απόσταση από τους κύριους κόμβους μεταφορών καθιστά τον Άλιμο ιδανικό σημείο εκκίνησης για τα υδροπλάνα εξυπηρετώντας τουρίστες, επαγγελματίες και μόνιμους κατοίκους που αναζητούν ταχύτητα, ευελιξία και άνεση στις μετακινήσεις τους.

Τα υδροπλάνα ενσωματώνονται στο πλαίσιο της βιώσιμης μετακίνησης, με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε σύγκριση με άλλα μέσα μεταφοράς. Είναι το ιδανικό μέσο για τη σύνδεση απομακρυσμένων περιοχών, ενώ συμβάλλουν στην αποσυμφόρηση των συμβατικών μέσων μεταφοράς”.

ydroplano

Δηλώσεις για την ιστορική στιγμή

Για τη μεγάλη στιγμή του Αλίμου ως ο πρώτος σταθμός υδροπλάνων στην Αθήνα, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Αλίμου, κ. Ανδρέας Κονδύλης:

«Η Αθηναϊκή Ριβιέρα κάνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Ο Άλιμος γίνεται ξανά σημείο αναφοράς και σύνδεσης της Αθήνας με τα ελληνικά νησιά, δίνοντας στους πολίτες της Αττικής και στους επισκέπτες μας έναν μοναδικό τρόπο να απολαμβάνουν την ομορφιά της χώρας μας. Τα υδροπλάνα προσθέτουν δυναμική στην περιοχή μας και ενισχύουν το όραμά μας για μια πιο ζωντανή και προσβάσιμη Αθηναϊκή Ριβιέρα».

Στη δέσμευση για καινοτομία και βιωσιμότητα που έρχονται μέσα από τα υδροπλάνα, επικεντρώθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Νίκος Χαρδαλιάς:

«Η Αττική επενδύει στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην αναβάθμιση των συγκοινωνιακών της μέσων. Η επαναλειτουργία των υδροπλάνων είναι μία απόδειξη της δέσμευσής μας για καλύτερη συνδεσιμότητα και ενίσχυση του τουριστικού μας προϊόντος. Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά το δικό της μέσο που συνδυάζει την καινοτομία με την παράδοση».

Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Βασίλης Οικονόμου αναφέρθηκε στη δυναμική που αποκτά το δίκτυο υδατοδρομίων με την είσοδο του Αλίμου καθώς και στο νέο νομοσχέδιο:

«Η αδειοδότηση του σημείου προσέγγισης στον Άλιμο είναι το πρώτο βήμα για την καθιέρωση των υδροπλάνων ως μέσου μεταφοράς στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δικτύου που θα φέρει τα νησιά μας πιο κοντά στην ηπειρωτική Ελλάδα και θα ενισχύσει τις μετακινήσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες των πολιτών. Έχουμε ετοιμάσει το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των Υδατοδρομίων όπου θα επιτρέψει την ανάπτυξη της λειτουργίας των Υδροπλάνων στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι που βάζουμε την Ελλάδα ξανά στον χάρτη της θαλάσσιας αεροπορίας».

Δήλωση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Hellenic Seaplanes, κ. Νικόλα Χαραλάμπους

«Η σημερινή ημέρα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Με την επιστροφή των υδροπλάνων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, αποκαθίσταται η σύνδεση της πρωτεύουσας με τη θάλασσα. Ο Άλιμος και ολόκληρη η Αττική αναβαθμίζονται, και ανοίγει ο δρόμος για μια νέα εποχή μεταφορών που θα εξυπηρετεί τους πολίτες και θα φέρει τους επισκέπτες πιο κοντά στην ελληνική φιλοξενία. Το παραλιακό μέτωπο της Αθήνας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, και τα υδροπλάνα είναι μόνο η αρχή. Φανταστείτε έναν Αθηναίο να μπορεί σε λίγα λεπτά να φτάσει από την καρδιά της Αθήνας σε έναν νησιωτικό παράδεισο. Η Hellenic Seaplanes δεσμεύεται να υλοποιήσει αυτό το όραμα και να κάνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα ξανά το κόσμημα που της αξίζει».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάπτυξη των υδροπλάνων θα δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, ενισχύοντας την τοπική οικονομία. Παράλληλα, θα προσελκύσει νέες επενδύσεις στις υποδομές της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η σημερινή αδειοδότηση, αναφέρει, είναι το πρώτο βήμα σε ένα ευρύτερο όραμα για τη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου υδροπλάνων. Χρειάζεται πάντα η συνεχής υποστήριξη της Πολιτείας για την άμεση ανάπτυξη περισσότερων προορισμών και την ενοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, ώστε η Ελλάδα να αξιοποιήσει πλήρως το δυναμικό της στον τομέα των υδροπλάνων.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: “Κρίσιμη” χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου

Η Αγία Εδρα ανακοίνωσε ότι ο ποντίφικας υπέστη «παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα» και ότι, λόγω χαμηλών αιμοπεταλίων, χρειάστηκε να του γίνει μετάγγιση αίματος

Ελληνικός Στίβος: Στα 6,01 μ. “πέταξε” ο εντυπωσιακός Εμμανουήλ Καραλής (video)

Ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε αρχικά πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ με άλμα στα 5.95μ και μέσα σε λίγα λεπτά το κατέρριψε αφού πέρασε τα 6.01μ (video)

Σεισμική ακολουθία: Κλειστά τα σχολεία έως 28 Φεβρουαρίου σε Αμοργό, Ανάφη, Ιο και Σαντορίνη

Σε ύφεση η σεισμική ακολουθία - Η απόφαση μετά από την κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών για τη σεισμική δραστηριότητα στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού

Μ. Μαυρογιάννης: Γιατί μιλάει για πολιτική .. παράσταση μέσω social media

Μάκης Μαυρογιάννης: “Θεσμικοί έλεγχοι στα σχολεία – Πολιτική παράσταση στα social media” - Σε ποιους αναφέρεται και γιατί;

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Πότε ξεκινούν, οι διαδρομές των Κορδελάτων και το Καρναβάλι

Σύρος: Συνάντηση Χατζηδάκη – Αθανασίου και το αεροδρόμιο που πάει σύντομα σε ιδιώτες

Στον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης ο Κωστής Χατζηδάκης - Ποια ήταν τα θέματα που έπεσαν στο τραπέζι - Τι ανέφερε ο κος Αθανασίου

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Δωδεκάνησα – Νίσυρος: Ο Δήμος δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Νισύρου δημιουργεί ενεργειακή κοινότητα - Τι επιδιώκει

Νάξος: Έρχονται (25/02) τα “Άγουρα κεράσια” με τους Καζάκο – Τρύπη

Πότε και που θα δούμε τη παράσταση "Αγουρα Κεράσια" στη Νάξο - Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές

Νάξος – Δημοτική Επιτροπή: Η Ναυαγοσωστική κάλυψη στο τραπέζι της συζήτησης

Συνεδριάζει την Τρίτη 25 Μαρτίου η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Νάξου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)