Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΓΣΕΕ: Αποφασίζει για απεργία την 16η Μαρτίου

ΓΣΕΕ: Αποφασίζει για απεργία την 16η Μαρτίου

|

Αρκετή κουβέντα έγινε για την αποχή της ΓΣΕΕ στη μεγάλη απεργία της 8ης Μαρτίου….

Τώρα έρχεται η απάντηση

Την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας, την ερχόμενη Πέμπτη, 16 Μαρτίου, εισηγήθηκε από το βήμα του 38ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος. Αφορμή γι’ αυτή την πανελλαδική κινητοποίηση είναι η τραγωδία στα Τέμπη και θα υπάρξει προγραμματισμός και για ανάλογο συλλαλητήριο τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Απομένει, κατά τις εργασίες του Συνεδρίου, να επικυρωθεί η συγκεκριμένη εισήγηση και από τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΓΣΕΕ, έτσι ώστε να προκηρυχθεί, τυπικά και ουσιαστικά, η νέα 24άωρη απεργία.

Ο κ. Παναγόπουλος υπογράμμισε επίσης ότι τα συνδικάτα πρέπει να αναλάβουν αφενός την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην απεργία, αφετέρου και την περιφρούρησή της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Συνέδριο θα λάβει ξεχωριστές αποφάσεις αναφορικά με την αντιμετώπιση φαινομένων στους χώρους εργασίας, όπου διαπιστώνεται πρόβλημα εφαρμογής μέτρων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνεργασία της ΓΣΕΕ με ευρωπαϊκά συνδικάτα και θα παρουσιαστούν προτάσεις, ώστε να μην επαναληφθεί τέτοια τραγωδία, όπως αυτή των Τεμπών με τη σύγκρουση δύο τρένων, που στοίχισε τη ζωή σε 57 πολίτες.

Ο κ. Παναγόπουλος παρατήρησε ότι είναι αδιανόητο να υπάρξουν «αδιαφάνεια, συγκάλυψη, μετάθεση ευθυνών και καθυστερήσεις που οδηγούν στη λήθη».

Κεντρικό αίτημα της ομιλίας, με την οποία άνοιξε τη δεύτερη μέρα τις εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, ήταν η επιστροφή στη διαπραγμάτευση εργαζομένων-εργοδοτών του κατώτατου μισθού. Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης προσποιείται πως έχει φτιάξει τον καλύτερο νόμο για τον κατώτατο μισθό, ενώ επί της ουσίας παραβιάζει την τελευταία ευρωπαϊκή Οδηγία, η οποία ζητεί και από τις 27 χώρες, το 80% των μισθωτών να καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Στην Ελλάδα το ποσοστό αυτό είναι μόλις 24%.

Το 38ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή, με την εκλογή νέας διοίκησης


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Η πιο σύγχρονη λύση στην οστεοαρθρίτιδα

Τι είναι η αρθροπλαστική ισχίου και πότε ενδείκνυται

Αλέξης Τσίπρας στη Le Monde: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ωφελεί μόνο μία μειοψηφία»

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για την κρίση, τα μνημόνια, το δημοψήφισμα του 2015 και την πολιτική πραγματικότητα σήμερα

Aegean Regatta 2025: 72 σκάφη ανοίγουν πανιά στο Αιγαίο

Από τη Λήμνο στη Μυτιλήνη – Μια εβδομάδα αγώνων, συγκινήσεων και θαλασσινών προκλήσεων

Σαντορίνη: Η «ομηρική Ελένη» του τουρισμού πολυτελείας φιλοξενεί για 3η χρονιά το διεθνές συνέδριο

Σαντορίνη: Στο επίκεντρο ο τουρισμός πολυτελείας- τον Οκτώβριο το 3ο συνέδριο για το Luxury tourism

Νάξος: Ο Νευρολόγος Ευάγγελος Κουρεμένος έρχεται (23/08) στο Naxos Medical

Το Naxos Medical υποδέχεται το Σάββατο 23/8 τον Νευρολόγο Ευάγγελο Κουρεμένο για προγραμματισμένα ραντεβού. Προληπτική φροντίδα σε μια εποχή με έντονη πίεση.

Πάρος: Ομόφωνο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα (Pdf)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπαίνει μπροστά» στη διαχείριση του πολύτιμου πόρου – Αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον θεσμικό διάλογο.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι