Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαGoogle 2023: Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα και ...Ρόδο

Google 2023: Οι Βρετανοί ψηφίζουν Ελλάδα και …Ρόδο

|

Ελλάδα «ψήφισαν» για τις διακοπές τους οι Βρετανοί καθώς η χώρας μας βρέθηκε στην κορυφή των αναζητήσεων για τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Η Google αποκάλυψε τους πιο περιζήτητους ταξιδιωτικούς προορισμούς για τους Βρετανούς με τη χώρα μας να είναι η νούμερο ένα αναζήτηση. Όσον αφορά τις πόλεις στην κορυφή των αναζητήσεων βρίσκεται το Ορλάντο, ενώ η χώρα μας κέρδισε ακόμα μία πρωτιά στις προτιμήσεις με τη Ρόδο να κερδίζει το «στέμμα» του πιο δημοφιλούς νησιού.

H λίστα της Google διαμορφώθηκε αφού ανέλυσε τους προορισμούς για τους οποίους το ενδιαφέρον αναζήτησης αυξήθηκε περισσότερο το 2023 σε σχέση με το 2022 μαζί με λέξεις-κλειδιά όπως «πτήσεις προς» και «ταξίδια προς» το Ηνωμένο Βασίλειο, για να αφαιρέσει τις μη ταξιδιωτικές αναζητήσεις.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, στη λίστα με τις δέκα πιο δημοφιλείς χώρες για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου περιλαμβάνονται επτά προορισμοί στην Ευρώπη, δύο στην Αφρική και ένας στην Ασία.

Μετά την Ελλάδα, η χώρα που πληκτρολόγησαν περισσότερο στο Google οι Βρετανοί ήταν η Ισπανία (δεύτερη) και ακολουθούν η Ιταλία (τρίτη), η Πορτογαλία (τέταρτη) και η Κροατία (πέμπτη).

Στην έκτη θέση βρίσκεται η Κύπρος, η οποία προηγείται της Ταϊλάνδης (έβδομη), της Αιγύπτου (όγδοη), της Μάλτας (ένατη) και του Μαρόκου (δέκατη).

Η Ρόδος πιο δημοφιλές νησί

Στον κατάλογο των πόλεων, το «ασημένιο μετάλλιο» παίρνει το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ που έρχεται μετά το Ορλάντο, ενώ η Σεβίλλη στην Ισπανία είναι στην τρίτη θέση και η δημοφιλής πόλη του Μαρόκου, Μαρακές κατατάσσεται τέταρτη.

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η γαλλική πόλη Λα Ροσέλ, που βρίσκεται στον Βισκαϊκό Κόλπο, η οποία διαθέτει μια «μεγάλη μαρίνα σκαφών αναψυχής» και μια ιστορία «που σχετίζεται κυρίως με τη θάλασσα», σύμφωνα με το Tripadvisor.

Ακολουθούν το Νέο Δελχί της Ινδίας (έκτη θέση), το Κορκ της Ιρλανδίας (έβδομη θέση) και το Άμστερνταμ της Ολλανδίας (όγδοη θέση).

Η παραλία στο Πρασονήσι στη Ρόδο

Τέλος, όσον αφορά τα νησιά, το δεύτερο πιο δημοφιλές νησί μετά τη Ρόδο, σύμφωνα με τη Google, είναι η Σικελία.

Οι αναζητήσεις των Βρετανών για ταξιδιωτικούς προορισμούς στο Google

Σύμφωνα με τη Google το ενδιαφέρον αναζήτησης για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν υψηλότερο το 2023 από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο έτος από το 2019 και μετά -το έτος πριν από την πανδημία- προσθέτοντας, ωστόσο, ότι ακόμα διακρίνονται οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού γύρω από το σύνολο των ταξιδιών, καθώς δεν έχει ακόμη ανακάμψει στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Η Google ανέφερε ότι το 2023 ήταν το τρίτο έτος που είδε αύξηση του ενδιαφέροντος αναζήτησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος σε ό,τι αφορά τα ταξιδιωτικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων, της διαμονής και των εισιτηρίων τρένων.

Με πληροφορίες από τη σελίδα in.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Οι Υφάντρες και οι Αναμνήσεις τους»: Το εργοστάσιο Ζησιμάτου ξαναζωντάνεψε στην Ερμούπολη

Μια βιωματική δράση του Cycladic Identity του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και του Hermoupolis Heritage, που ζωντάνεψε τη μνήμη της κλωστοϋφαντουργίας στη Σύρο

Γ. Πολυχρονάκος: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα νησιά σαν ενοχλητικές κουκίδες στον χάρτη»

Σφοδρή κριτική του Τομεάρχη Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ στις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Αλλαγή στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου – Η Ευθαλία Σπανού αντικαθιστά τον Νικόλαο Μοστράτο

Η παραίτηση του Νικολάου Μοστράτου και η ορκωμοσία της πρώτης επιλαχούσας του συνδυασμού «Πάρος, με Ευθύνη και Ενότητα»

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.