Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΓ. Παπαδόπουλος (Εστίαση): "Κυριάρχησαν οι μικρότερες ηλικίες και το ... γρήγορο φαγητό"

Γ. Παπαδόπουλος (Εστίαση): “Κυριάρχησαν οι μικρότερες ηλικίες και το … γρήγορο φαγητό”

|

Το «γρήγορο» φαγητό, το take away και το …μαγείρεμα κυριάρχησαν στις επιλογές των τουριστών κατά τις φετινές καλοκαιρινές τους διακοπές στα ελληνικά νησιά, όπως προκύπτει από την εικόνα που περιγράφουν στελέχη της εστίασης στο CNN Greece.

Με την ακρίβεια να συνεχίζει να πιέζει τα εισοδήματα, τόσο των Ελλήνων, όσο και των Ευρωπαίων πολιτών, η γενική τάση το φετινό καλοκαίρι για όσους τελικά έκαναν διακοπές ήταν, από τη μία πλευρά, λιγότερες έξοδοι σε ταβέρνες, όπως επίσης και χαμηλότερες παραγγελίες και από την άλλη, περισσότερες αγορές από το σούπερ μάρκετ για μαγείρεμα στο εξοχικό σπίτι ή το κατάλυμα. Η παραπάνω εικόνα, αποτυπώθηκε στα ταμεία των επιχειρήσεων της εστίασης αλλά και στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ στις τουριστικές περιοχές.

Πτώση έως και 30% σε Μύκονο και Σαντορίνη

Με βάση τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών της εστίασης σε αρκετά δημοφιλή νησιά της χώρας ο τζίρος των επιχειρήσεων κινήθηκε αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με πέρσι, παρότι οι αφίξεις ήταν στα περσινά επίπεδα, εξηγεί στο CNN Greece, o κ. Γιάννης Παπαδόπουλος, Περιφερειάρχης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων Νοτίου Αιγαίου και πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου.

Η Μύκονος και η Σαντορίνη αποτελέσαν τα νησιά που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη μείωση, η οποία, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιχειρηματιών του κλάδου, κινήθηκε περί το -30% σε σχέση με πέρσι. Από την άλλη πλευρά, μικρότερες απώλειες, εμφάνισαν νησιά όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Νάξος και Μήλος, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο.

«Σίγουρα έχει επηρεάσει και το γεγονός, ότι φέτος είδαμε περισσότερους Ευρωπαίους και λιγότερους Αμερικανούς τουρίστες οι οποίοι πέρσι, τόνωσαν σημαντικά την κατανάλωση. Επίσης είχαμε πολλούς μικρότερης ηλικίας επισκέπτες και νεαρά ζευγάρια που επιλέγουν συχνότερα το γρήγορο φαγητό και αντίθετα λιγότερες ελληνικές οικογένειες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» σημειώνει ο ίδιος.

Σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια κινήθηκε, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο και ο κλάδος της νυχτερινής διασκέδασης, στους περισσότερους νησιωτικούς προορισμός, με την κατανάλωση και εκεί να είναι περιορισμένη.

Πηγή: cnn..gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κυκλάδες: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδάει “Λατρεμένη Σαντορίνη” (video)

"Λατρεμένη Σαντορίνη " Το τραγούδι του Βαγγέλη Κονιτόπουλου (σε στίχους Θανάση Περιστεράκη) για την δοκιμαζόμενη Σαντορίνη (video)

Λέκκας για Σαντορίνη: “Δεν μπορεί να αντέξει πια, πρέπει να δώσουμε άμεσα λύσεις”

Εκτός από το θέμα των κατολισθήσεων και των υποδομών στη Σαντορίνη, πρέπει να αντιμετωπιστούν και όλα όσα κρύβαμε κάτω από το χαλί τα τελευταία 25 χρόνια, τονίζει ο Ευθύμιος Λέκκας

Κυκλάδες: Πρωινό ξύπνημα στους -2 βαθμούς στην Κωμιακή (!!!!), παγετός στο δρόμο (video)

Η πιο κρύα ημέρα στις Κυκλάδες ξημέρωσε. Δείτε την εικόνα μέσα από τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (πίνακας) τι συμβαίνει στην ορεινή Νάξο (video)

Νάξος: Παγετός στο δρόμο προς Κεραμωτή, προσοχή στους οδηγούς (video)

Ορεινή Νάξος.. Χιόνισε τα ξημερώματα του Σαββάτου, η θερμοκρασία στους μηδέν βαθμούς και παγετός στο δρόμο. Προσοχή (video)

Αμοργός: Δεμένος στα Κατάπολα ο “Σκοπελίτης” λόγω καιρικών συνθηκών

Ανεκτέλεστο το σημερινό (22/02) δρομολόγιο του Express Skopelitis λόγω καιρικών συνθηκών - Πότε θα πραγματοποιηθεί

Πρόταση ημέρας: Η Μαριέττα Γαλάνη μας προτείνει “κέικ λεμονιού με κραμπλ αμυγδάλου-πετιμεζιού”

Μυρωδάτο κέικ λεμονιού που συνδυάζεται με ένα τραγανό αμυγδαλένιο μείγμα και αποκτά και ελαφρά φρουτώδη νοστιμιά από το πετιμέζι που περιέχει

Eurostat: Η Ελλάδα “γέρασε” κατά 4 χρόνια μέσα σε δέκα χρόνια, δύο η Ευρωπαϊκή Ενωση

Η γήρανση του πληθυσμού, σύμφωνα με την Eurostat, ήταν πιο έντονη σε Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία και Σλοβακία. Η μέση ηλικία στην Ελλάδα, την 1η Ιανουαρίου 2024, ήταν τα 46,9 χρόνια

Τρίποδες: Αποκριάτικος χορός με Μελεμένη – Χανιώτη

Σάββατο Βράδυ και έξοδος στις Τρίποδες. Ποιος ο λόγος;

Κυκλάδες: Στη Σύρο θα βρεθούν αύριο Χατζηδάκης και Βρούτσης

Η κοπή της πίτας από την ΔΕΕΠ Κυκλάδων και ΔΗΜΤΟ Σύρου φέρνει στη Σύρο τους Κωστή Χατζηδάκη και Γιάννη Βρούτση

Εκτακτο – Νάξος: Διακοπή ρεύματος σε περιοχή της πόλης

Λόγω προβλήματος στον πυλώνα της ΔΕΗ που βρίσκεται στο Γυμνάσιο της Νάξου, υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος

Μέλανες – “Κούρος ο Ελληνας”: Πένθος για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή

Σε ηλικία 49 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ανεβλαβής.. Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου "Κούρος ο Ελληνας"

Ολυμπιακός: Ένα ποδοσφαιρικό διαμάντι από τη Νάξο γεννιέται στον “Θρύλο”

Ποιος είναι ο 13χρονος που φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού και κάνει τα πρώτα του βήματα

Άκης Τσελέντης: “Ας ελπίσουμε ότι πιθανή εκροή λάβας τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες να είναι ήπια “

"Μπορεί τα τελευταία δύο 24ωρα να βιώσατε μια δραστική μείωση των σεισμών, αυτοί όμως εξακολουθούν να συμβαίνουν με μεγέθη που δεν τους καταλαβαίνετε."

Νάξος – Σύνδεσμος Υδραυλικών: Ψήφισμα για την εκδημία του Γιώργου Ανεβλαβή

Ο Σύνδεσμος Υδραυλικών Νάξου εξέδωσε ψήφισμα για την απώλεια του Γιώργου Ανεβλαβή - Τι αναφέρει

Νάξος – Αεροδρόμιο: Τον Μάρτιο θα κλείσει για τρεις εβδομάδες λόγω εργασιών αναβάθμισης

Οι εργασίες καλά κρατούν στο αεροδρόμιο της Νάξου - Ερχεται αναστολή λειτουργίας λόγω εργασιών στο διάδρομο προσγείωσης - απογείωσης για δια πλάτυνση

Κυκλάδες (Σαντορίνη – Αμοργός): Παγώνουν οι κρατήσεις, τι λένε οι αρμόδιοι

Μείωση 15% από τους tour operators και 50% από τους μεμονωμένους τουρίστες - Τι λένε σε Σαντορίνη - Αμοργό και Πάρο

Η μεγάλη απόδραση: 27.000 σολομοί το «έσκασαν» από ιχθυοτροφείο

Οι περιβαλλοντολόγοι εκφράζουν ανησυχία για τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα.

Κακοκαιρία “Coral”: Η Νάξος ξύπνησε με 0 βαθμούς θερμοκρασία και αίσθηση ψύχους στους – 4

Πως ξύπνησαν σήμερα (21/02) οι Κυκλάδες - Με αίσθηση ψύχους στους -4 βαθμούς η Απείρανθος και Κωμιακή... Πως είναι οι υπόλοιπες Κυκλάδες

Μητσοτάκης: Κλειστά έως τις 21 Φεβρουαρίου τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρεται, επίσης, στην ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, στο πιλοτικό πρόγραμμα αστυνόμευσης των συγκοινωνιών στη Δυτική Αθήνα, στο πρόγραμμα «Αναβαθμίζω το σπίτι μου ΙΙ», αλλά και σε μέτρα στον τομέα της Υγείας.

Sea Jets: Σε Σχοινούσα και Ηρακλειά φέτος θα δούμε το “Champion Jet 3” (pinakas)

To "Champion Jet 3" αναλαμβάνει να καλύψει τις δρομολογιακές ανάγκες του καλοκαιριού σε Σχοινούσα - Ηρακλειά ενώνοντας με Νάξο και Κουφονήσια (πίνακας)