Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαFraport Greece - Δεκέμβριος 2024: Εντυπωσιακή αύξηση επιβατών, στο +7% η Σαντορίνη

Fraport Greece – Δεκέμβριος 2024: Εντυπωσιακή αύξηση επιβατών, στο +7% η Σαντορίνη

|

Ποιος είπε ότι δεν γίνονται ταξίδια τον Δεκέμβριο; Η Fraport Greece έδωσε στη δημοσιότητα την κίνηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων και η αλήθεια είναι ότι υπήρξαν εντυπωσιακά αποτελέσματα: Tα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υποδέχθηκαν περισσότερους από 805 χιλιάδες επιβάτες. Αύξηση 6,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023.

 

Μάλιστα, η Σαντορίνη (όσον αφορά τις Κυκλάδες) είχε αύξηση επιβατικής κίνησης κατά 7% ενώ η Μύκονος εμφάνισε μείωση (-4%)…

Συγκεκριμένα για τον Δεκέμβριο 2024, τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια υπό τη διαχείριση της Fraport Greece κατέγραψαν εντυπωσιακή αύξηση στην επιβατική κίνηση, υποδεχόμενα συνολικά 805.056 επιβάτες. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε ενίσχυση 6,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή αυξητική πορεία που καταγράφει η ροή των επιβατών, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες.

Η ανοδική πορεία της κίνησης τον Δεκέμβριο αποτελεί σημαντικό δείκτη του θετικού κλίματος που επικράτησε ολόκληρο το 2024 και απόδειξη τoυ στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας, η οποία εστιάζει στη βελτίωση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, την αναβάθμιση των υποδομών και την προώθηση της Ελλάδας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Συνολικά για το 2024, η Fraport Greece πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, υποδεχόμενη περισσότερους από 36 εκατομμύρια επιβάτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται.

Αναλυτικότερα, η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 6,4% σε σύγκριση με το 2023, διακινώντας περίπου 2,1 εκατομμύρια περισσότερους επιβάτες. Στο παραπάνω πλαίσιο, o αριθμός των εσωτερικών πτήσεων σημείωσε αύξηση 4,7% (86.026), αυτός των διεθνών πτήσεων σημείωσε αντίστοιχη αύξηση 4,2% (190.315), ενώ συνολικά (εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις) η αύξηση έφτασε το 4,4%.

Ξεχωριστό επίσης στοιχείο είναι πως το 2016 (έτος ολοκλήρωσης του διαγωνισμού παραχώρησης), τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια εξυπηρέτησαν συνολικά 25.008.965 επιβάτες, ενώ το 2024 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 36.026.347 επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση κατά 44,1% ή 11.017.382 περισσότερους επιβάτες, συγκριτικά με το έτος πριν την παραχώρηση. Χαρακτηριστικό είναι ακόμα, πως το διάστημα 2017-2024, πάνω από 212,5 εκατομμύρια επιβάτες διακινήθηκαν μέσω των 14 αεροδρομίων, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημαντική συμβολή της εταιρείας στη στήριξη και τη βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Επενδύσεις στις υποδομές

Στην κατεύθυνση της στήριξης και της ενίσχυσης του εγχώριου τουριστικού προϊόντος, η Fraport Greece επενδύει σταθερά στις υποδομές των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, διαθέτοντας ετησίως ποσά που αγγίζουν τα 50 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεών τους.

Επιπρόσθετα, για την αναμόρφωση και ανακατασκευή των διαδρόμων, στο πλαίσιο ενίσχυσης του ήδη υψηλού επιπέδου ασφαλείας, έχουν δεσμευθεί κονδύλια ύψους 146 εκατ. ευρώ. Τα έργα αυτά, τα οποία εντάσσονται στη Σύμβαση Παραχώρησης, αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος μεγάλης κλίμακας που υλοποιεί η εταιρεία, με στόχο τη συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς ασφαλείας της EASA (European Union Aviation Safety Agency).

Παράλληλα, η Fraport Greece σχεδιάζει πρόσθετες επενδύσεις ύψους 200 εκατ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της φέρουσας ικανότητας στα αεροδρόμια της Κω «Ιπποκράτης», της Κέρκυρας «Ιωάννης Καποδίστριας», της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Τα αεροδρόμια αυτά πλησιάζουν τα όρια δυναμικότητάς τους λόγω της σημαντικής ανόδου της επιβατικής κίνησης, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών τους.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Alexander Zinell, CEO Fraport Greece, δήλωσε: «Το 2024 αποτελεί έτος σημαντικών επιτυχιών για τη Fraport Greece. Φέτος, υποδεχτήκαμε 36 εκατομμύρια επιβάτες στα 14 περιφερειακά αεροδρόμιά μας, αριθμός ρεκόρ για τρίτη συνεχή χρονιά. Με συνεχείς επενδύσεις, στρατηγικό σχεδιασμό και προσήλωση στη βιωσιμότητα, συμβάλλουμε στη συνεχή ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Είμαστε περήφανοι για τη συνεισφορά μας στη δυναμική πορεία της ελληνικής οικονομίας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους τους ταξιδιώτες».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης του 2024, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

«Αχ πανάθεμά σε Αθήνα»: Ο Βαγγέλης Κονιτόπουλος τραγουδά για τα νησιά και τη νοσταλγία (video)

Μια νέα νησιώτικη μελωδία-ύμνος από τον μετρ του Αιγαίου, με τη συμμετοχή της οικογένειας Κονιτοπούλου (video)

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Δυναμική παρέμβαση εργαζομένων και αναβολή της συζήτησης για απαγόρευση οικοδομικών εργασιών το καλοκαίρι

Μετά από κινητοποίηση της Επιτροπής Εργαζομένων στις Κατασκευές, η Δημοτική Αρχή Νάξου υποχρεώθηκε να αποσύρει το θέμα από το Δημοτικό Συμβούλιο

Νάξος – Μικρή Βίγλα (Παναγία Παρθένος): Ένα πανηγύρι πίστης, παράδοσης και μνήμης (φωτογραφίες)

Μια ιερή τελετουργία στη βραχονησίδα της Παρθένου γεμάτη συγκίνηση, ιστορία και προσφορά – Στη μνήμη του Αντώνη Σαλτερή (προεστού)

Νάξος – Περιβάλλον: “Δρω και Δημιουργώ!”, παιδική δράση με φαντασία και οικολογική συνείδηση

Ο Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Γυναικών Νάξου προσκαλεί μικρούς φίλους το Σάββατο 31 Μαΐου σε μια γιορτή για τη Γη, με παιχνίδια, φυτέματα και ιστορίες.

Η φωνή της κοινωνίας δεν είναι αντίπαλος. Είναι σύμμαχος

Η διαβούλευση, η δημόσια ενημέρωση και οι ανοιχτές συζητήσεις δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για κοινωνική συναίνεση

Νάξος: Αδιαθεσία 79χρονης επιβάτιδας σε ταχύπλοο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο

Άμεση κινητοποίηση των αρχών και του ΕΚΑΒ μετά από λιποθυμικό επεισόδιο επιβάτιδας εν πλω – Η 79χρονη αλλοδαπή βγήκε αυθημερόν από το Νοσοκομείο

Αίγυπτος: Κλείνει το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά;

Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά: Κλείνει και δημεύεται η περιουσία της με απόφαση δικαστηρίου

Με τον Πρωθυπουργό θα συναντηθούν αύριο Παρασκευή οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας

Η συνάντηση θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα τεθούν επί τάπητος ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες

Νάξος – Φιλώτι: Εγκρίθηκε η αντικατάσταση περίφραξης με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ

Μετά τον ηλεκτροφωτισμό LED, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενισχύει ξανά τον αθλητισμό στην ορεινή Νάξο, εγκρίνοντας νέα παρέμβαση στο γήπεδο Φιλωτίου – Έπεται και το νέο Κλειστό Γυμναστήριο

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Νάξος: «Έφυγε» ο Αντώνης Καρούσης, θλίψη στην Κωμιακή για τον αγαπητό συγχωριανό

Ο ήσυχος και αγαπητός Αντώνης Καρούσης, με ρίζες στην Κωμιακή και παρουσία στην Αθήνα, έφυγε λίγο πριν επιστρέψει στο χωριό του – Η εξόδιος ακολουθία τελείται σήμερα

Νάξος: Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το “Naxos Medical” μέσω του προγράμματος «Προλαμβάνω»

Έγκαιρη πρόληψη για τα καρδιαγγειακά νοσήματα με αξιοπιστία και ανθρώπινη φροντίδα – Δωρεάν αιματολογικός έλεγχος για όλους τους πολίτες

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Γ. Παπαδόπουλος: “Μειωμένη κατανάλωση και έλλειψη προσωπικού, αλλάζουν τα δεδομένα στην εστίαση”

Ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και περιφερειάρχης της ΠΟΕΣΕ στο Νότιο Αιγαίο μιλά για τις νέες τουριστικές συνήθειες, τις προσαρμογές των επιχειρήσεων και την πίεση που δέχεται ο κλάδος ενόψει καλοκαιριού.

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Τραγωδία στο λιμάνι της Νάξου: 70χρονος τουρίστας άφησε την τελευταία του πνοή εν πλω

Πολωνός επιβάτης τουριστικού σκάφους υπέστη αδιαθεσία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού – Κατέληξε στο Νοσοκομείο Νάξου παρά τις άμεσες προσπάθειες διάσωσης

Γεύσεις Ναξιώτικες, με υπογραφή: Η συνεργασία του “Φάρου του Αλυκού” με τη “Φάρμα Ρώτα”

Με αγάπη για την τοπική παραγωγή και αφοσίωση στη γαστρονομική ποιότητα, το εστιατόριο του Αλυκού ξεκινά δυναμικά τη σεζόν με πρώτες ύλες από τη φημισμένη φάρμα της Νάξου

Πάρος: «Διακομιδές ντροπής»: Δύο ημέρες ταλαιπωρίας για ηλικιωμένη ασθενή που ταξίδεψε στη Σύρο (!!!)

Σφοδρή κριτική από τον Κώστα Αργουζή για την άρνηση ενεργοποίησης του υγειονομικού ελικοπτέρου Πάρου – Τι καταγγέλλει για την αλυσιδωτή διακομιδή και το κόστος για κράτος και ασθενή