Πέμπτη, 17 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕυρωεκλογές 2024: Κυριαρχία Αυτιά, οι 21 ευρωβουλευτές που ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες

Ευρωεκλογές 2024: Κυριαρχία Αυτιά, οι 21 ευρωβουλευτές που ταξιδεύουν στις Βρυξέλλες

|

Και έχουμε τους νικητές…. Νέοι και παλιοί…. Παίρνουν το αεροπλάνο για τις Βρυξέλλες…

Στελέχη από το σύνολο των κομμάτων που κατάφεραν να ξεπεράσουν το 3% θα έχει η σύνθεση της ελληνικής αντιπροσωπείας στην επόμενη ευρωβουλή μετά τις Ευρωεκλογές της Κυριακής.

Σύμφωνα με την κατανομή των ποσοστών στο 99,99% της ενσωμάτωσης των ψήφων η ΝΔ καταλαμβάνει 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 4 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 3 έδρες, η Ελληνική Λύση παίρνει 2 έδρες όσες και το ΚΚΕ, ενώ από μια έδρα παίρνουν ΝίκηΠλεύση Ελευθερίας και Φωνή Λογικής.

Από τους 21 ευρωβουλευτές των 7 πρώτων σε ψήφους κομμάτων, οι 9 εκπροσωπούσαν ήδη τη χώρα. Ο δικηγόρος και πρώην υπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεύτερος σε σταυρούς, είναι ευρωβουλευτής από το 2019. Χθες ήταν η τρίτη φορά που η δικηγόρος και πρώην βουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από το 2014, εκλέγεται επιτυχώς, όπως και ο πρώην βουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης. Οπως συνέβη το 2019, έτσι και τώρα, εκλέγεται και πάλι στην Ευρωβουλή ο δημοσιογράφος και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος αποσπά τις περισσότερες ψήφους του κόμματος, ενώ τη θέση της στην Ευρωβουλή, την οποία επίσης κατέχει από το 2019, διατηρεί και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.

δη ευρωβουλευτής ήταν και ο κτηνίατρος Μανώλης Φράγκος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος το 2019 αντικατέστησε στην Ευρωβουλή τον Κυριάκο Βελόπουλο και εκλέγεται εκ νέου, και μαζί με την κτηνοτρόφο Γαλάτω Αλεξανδράκη καταλαμβάνουν τις δύο έδρες του κόμματος. Τις θέσεις τους στην Ευρωβουλή από το ΚΚΕ διατηρούν οι Κωνσταντίνος Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ο οποίος ήταν ένας από τους μόλις 13 ευρωβουλευτές που αρνήθηκαν να καταδικάσουν την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

Ξεκάθαρα πρώτος για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Γιώργος Αυτιάς καθώς συγκεντρώνει 305.670 σταυρούς. Ακολουθεί με σχεδόν 50.000 ψήφους διαφορά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης (256.703) ενώ η τριάδα κλείνει με την Ελίζα Βόζεμπεργκ (243.402). Στην 4η θέση είναι ο Φρέντι Μπελέρης  (234.945) ενώ ακολουθούν Ελεονώρα Μελέτη (170.830), Μανώλης Κεφαλογιάννης (159.705) και Δημήτρης Τσιόδρας (155.129). Έκτος ευρωβουλής φαίνεται ότι μένουν οι νυν ευρωβουλευτές Στέλιος Κιμπουρόπουλος και Μαρία Σπυράκη.

nd-stavroi

Πρώτος και με διαφορά σε σταυρούς για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Κώστας Αρβανίτης  (152.101) ενώ ακολουθεί ο Νίκος Φαραντούρης (134.563). Η τετράδα των εδρών που φαίνεται να δικαιούται ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει με τον μπασκετμπολίστα Νίκο Παππά (125.893) και την Έλενα Κουντούρα (112.964). Η Σοφία Μπεκατώρου μένει αρκετά πίσω στην 5η θέση με 93.294 σταυρούς

siriza-stavroi

Από το ΠΑΣΟΚ προηγείται ο Νίκος Παπανδρέου (121.221) ακολουθεί ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης (106.568) και ο γνωστός μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου (90.620). Μένει εκτός εδρών ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης ενώ ο στενός συνεργάτης του κ. Ανδρουλάκη και γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Σπυρόπουλος κατετάγη 7ος.

pasok-stavroi

Η Ελληνική Λύση εκλέγει δύο ευρωβουλευτές, τον Εμμανουήλ Φράγκο και την Γαλάτω Αλεξανδράκη.

lisi-stavroi

Οι δυο ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Λευτέρης Αλαβάνος και Κώστας Παγαδάκης επανεκλέγονται.

kke-stavroi

Την έδρα της Νίκης καταλαμβάνει ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης, της Πλεύσης Ελευθερίας η Μαρία Ζαχαράκη και της Φωνής Λογικής η Αφροδίτη Λατινοπούλου.

niki-stavroi
plefsi-stavroi
logiki-stavroi

Με πληροφορίες από τη σελίδα … Protothema.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σύμη: Ειδικό τέλος 3 ευρώ για ημερήσιους επισκέπτες ζητά ο Δήμος, αντίδοτο στην υπερτουριστικοποίηση

Πρόταση για θεσμική κατοχύρωση εισιτηρίου 3€ για κάθε ημερήσιο επισκέπτη – Στόχος η ενίσχυση υποδομών και η προστασία του νησιού από τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού.

Νάξος (Βίντσι) – Συνάντηση με προοπτική: Ο Γιάννης Βρούτσης με τους νέους ναυταθλητές της Νάξου

Κατά την αναχώρησή του από το νησί, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού συνομίλησε με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές του Naxos WaterSports, ενθαρρύνοντας την ίδρυση επίσημου ναυταθλητικού σωματείου.

ΕΛΣΤΑΤ: Τα λιμάνια με τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση στην Ελλάδα, στην κορυφή οι Κυκλάδες

Από το Πέραμα και τη Σαλαμίνα έως την Πάρο, τη Νάξο και τη Μύκονο – Οι πιο πολυσύχναστες γραμμές και οι επιδόσεις των λιμανιών σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Πάρος είπε «όχι» στα πλαστικά, oλοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση Plastic Free Greece

Υποθαλάσσιοι και παράκτιοι καθαρισμοί, εμβληματικοί πρεσβευτές και ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας ανέδειξαν τη σημασία της συλλογικής δράσης για ένα νησί απαλλαγμένο από πλαστικά.

Πράσινο φως για πλοηγικό σταθμό στη Μύκονο, σε τι δεσμεύτηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας

Ο Υπουργός Ναυτιλίας αναγνώρισε την ανάγκη ίδρυσης σταθμού για τα κρουαζιερόπλοια, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση κάλυψης των απωλειών από τα μειωμένα λιμενικά τέλη.

Δυναμική παρουσία του Πανναξιακού AO στο Πανελλήνιο Κ16 – Έρχονται τα «Μηλώσεια 2025»

Σπουδαίες επιδόσεις από τους νεαρούς αθλητές του Πανναξιακού στη Χαλκίδα – Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από το Δ.Σ. για τη στήριξη των χορηγών ενόψει των αγώνων «Μηλώσεια 2025» στη Νάξο.

Η κεραμική της Σίφνου: Παράδοση αιώνων, τέχνη ζωντανή

15 εργαστήρια, εκατοντάδες φόρμες και μια πολιτιστική κληρονομιά ενταγμένη στην UNESCO που συνεχίζει να γράφει ιστορία, στο χέρι, στον τροχό, στο καμίνι.

Κέα: Ανακύκλωση ελαστικών με οικολογική συνείδηση και υπευθυνότητα

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ecoelastica έδωσε νέα ζωή σε εκατοντάδες παλιά ελαστικά – Μια πράξη περιβαλλοντικής ευθύνης και πρότυπο διαχείρισης αποβλήτων για τα νησιά.

Κάναβα Ρούσσος: Ο Καραγκιόζης και οι Πειρατές κάτω απ’ τα αστέρια της Σαντορίνης

Μια βραδιά γεμάτη φως, γέλιο και μνήμες από τα παλιά στο Οινοποιείο Canava Roussos — εκεί που η παράδοση δεν ξεθωριάζει, αλλά ζει.

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος – Ο προγραμματισμός μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Προγραμματισμένες διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την ΔΕΔΔΗΕ λόγω τεχνικών εργασιών. Το πρόγραμμα μέχρι την Τρίτη 22 Ιουλίου

Απίστευτο: Πήδηξε από τον καταπέλτη του “Champion Jet 3” στην Πάρο

ναστάτωση στο λιμάνι της Παροικιάς όταν 24χρονος ημεδαπός πήδηξε από τον καταπέλτη πλοίου κατά τον απόπλου – Παρενέβη το Λιμενικό, χωρίς να υπάρξει τραυματισμός

Νάξος: Πέντε «κρυμμένες» παραλίες για ήσυχες (!!!) αποδράσεις

Από τον εξωτικό Πάνορμο μέχρι τη μυστική Χαβάη, ανακαλύψτε πέντε μοναδικές ακτές της Νάξου που προσφέρουν αυθεντική νησιωτική εμπειρία, μακριά από την πολυκοσμία.

Νάξος – Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου: Αντίο στον Στέλιο Ζαφειρόπουλο, ένα δάσκαλο με ψυχή και φως

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Γυμνασίου Νάξου αποχαιρετά με συγκίνηση τον αγαπημένο εκπαιδευτικό και επιστήμονα, που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη μαθητική και τοπική κοινότητα.

Νάξος – Ορφέας Παπαδόπουλος: Από την υποκριτική στο τατουάζ και… στην Παναγία των Παρισίων (video)

Ο γνωστός ηθοποιός και tattoo artist μιλά αποκλειστικά στο Naxospress για την τέχνη, τη ζωή του στη Νάξο, τα παράξενα τατουάζ και τη νέα του θεατρική πρόκληση

Νάξος: Σύλληψη 70χρονου κυβερνήτη για παράνομο απόπλου σκάφους στον Πάνερμο

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, επιβατηγό τουριστικό σκάφος απέπλευσε χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο

Νάξος – Κεραμωτή: Σήμερα το τελευταίο αντίο στην Σοφία Φυρογένη

Η Κεραμωτή Νάξου αποχαιρετά μια αγαπημένη μορφή της τοπικής κοινωνίας – Αντί στεφάνου, δωρεά στον Ιερό Ναό από τον Σύλλογο Κεραμωτής

Εκρηκτική αύξηση επιβατών στο λιμάνι Νάξου τον Ιούνιο (πίνακας)

Οι αριθμοί αυξάνονται, οι υποδομές όμως όχι. Η Νάξος «ασφυκτιά» και χρειάζεται λύση τώρα.

Golden Plates 2025: Ο chef Νίκος Δημητροκάλης και το Dal Professore σε Νάξο και Αττική έκλεψαν τη παράσταση

Με φόντο τη θάλασσα και πρώτη ύλη την αυθεντικότητα, οι Κυκλάδες σάρωσαν στα φετινά βραβεία γαστρονομίας Golden Plates, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν το διεθνές γευστικό αποτύπωμά τους.

SeaJets: Το “TERA JET 2” ξεκινά τα δρομολόγια του, πρώτη αναχώρηση από Πειραιά στις 11 Ιουλίου

Το νέο ταχύπλοο της SEAJETS φτάνει Νάξο, Πάρο, Κουφονήσια, Σχοινούσα και Ηρακλειά με διπλή επιστροφή – Αναλυτικό πρόγραμμα του πρώτου δρομολογίου

Νάξος: Πωλείται πέτρινο ακίνητο 37τ.μ. με αυλή στο Καστράκι, πολύ κοντά στη θάλασσα

Αναζητάτε επένδυση δίπλα στη θάλασσα; Ένα γοητευτικό πέτρινο ακίνητο με δυνατότητα αναβάθμισης και επέκτασης διατίθεται προς πώληση στο Καστράκι, κοντά σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Νάξου