Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕΝΠΕ: Νέος πρόεδρος (και με τη βούλα) ο Γιώργος Χατζημάρκος

ΕΝΠΕ: Νέος πρόεδρος (και με τη βούλα) ο Γιώργος Χατζημάρκος

|

Αυτό που γνώριζαν όλοι εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι από σήμερα γεγονός. Ο Γιώργος Χατζημάρκος εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τον Σταύρο Αρναουτάκη να είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος..

ΠΝΑΙ: Ο Μητσοτάκης προτείνει Χατζημάρκο για την ηγεσία της ΕΝΠΕ

Με την ανάδειξη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου ως νέου Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη ως Ά Αντιπροέδρου, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Προέδρου ΕΝΠΕ, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος εξελέγη νέος Πρόεδρος, με 21 ψήφους επί 23 ψηφισάντων (δύο ψήφοι ήταν «λευκό»).

Μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σε έναν κόσμο που αλλάζει με καταιγιστική ταχύτητα, οι 13 Περιφέρειες της χώρας καλούνται να διαδραματίσουν τον δικό τους δημιουργικό ρόλο, ως κινητήρες βιώσιμης ανάπτυξης και καταλύτες αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής διαδικασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο, που ανέδειξε το δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους. Δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι η “πρώτη γραμμή” της προσπάθειας, για να ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο πήχης στην ΕΝΠΕ είναι ψηλά, εκεί όπου τον έθεσε ο Πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας. Η παρακαταθήκη που μας αφήνει στην ΕΝΠΕ είναι πολύτιμη πυξίδα των βημάτων μας για τη συνέχεια.

Περήφανοι για όσα έχει επιτύχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και μια καλύτερη παραγωγικότερη χρονιά”.

Τα γραφεία της ΕΝΠΕ, αμέσως μετά τις εκλογές, επισκέφθηκε και ο απελθών Πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας, που έχει αναλάβει πλέον καθήκοντα Ευρωπαίου Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

“Με τον Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους συναδέλφους Περιφερειάρχες διοικήσαμε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια το ανώτατο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος πρόεδρος, που μόλις εξελέγη, με την πολύτιμη βοήθεια όλων Περιφερειαρχών, θα προχωρήσει στον δρόμο που χαράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να κάνει και στην Ελλάδα το βήμα μπροστά. Να μετατραπεί σε περιφερειακή διακυβέρνηση. Εργαστήκαμε όλοι μας σκληρά, βάλαμε τις βάσεις και ήρθε η ώρα με αποφασιστικότητα και με την ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση να πάμε ακόμα πιο μπροστά, για τους συμπολίτες μας, για τη χώρα. Η ΕΝΠΕ είναι σε καλά χέρια.

Και ως Ευρωπαίος Επίτροπος η συνεργασία μας θα συνεχιστεί διότι τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είναι πολλά και εξαιρετικά σημαντικά. Μαζί θα πορευτούμε όπως όλα αυτά τα χρόνια, με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για την αυτοδιοίκηση, για την κοινωνία, για την Ελλάδα”.

Στην ίδια ειδική συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε και η εκλογή Α’ Αντιπροέδρου, για τη θέση του οποίου ο νέος Πρόεδρος πρότεινε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξελέγη με 21 ψήφους επί 23 ψηφισάντων (δύο ψήφοι ήταν «λευκό»).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ως νέος Α’ Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ δήλωσε:

“Μαζί με όλους τους συναδέλφους συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια ισχυρή Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Με ενότητα, διάλογο και συνεργασία, προχωράμε, τονίζοντας πως η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και η αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων, αποτελούν ζητούμενο για όλη την Αυτοδιοίκηση.

Στον νέο Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εύχομαι μια καλή και παραγωγική θητεία, προς όφελος των πολιτών που υπηρετούμε”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Φιλώτι Νάξου: Βραδιά μνήμης (22/08) για την ποιήτρια Ειρήνη Μαστοροπούλου – Ναυπλιώτη

Ο Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου τιμά την ποιήτρια που ύμνησε με τους στίχους της τη ζωή, την αγάπη και τον τόπο της

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε συμμορία αλλοδαπών για κλοπές άνω των 130.000 ευρώ

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν – Εξιχνιάστηκαν 13 περιπτώσεις κλοπών από βίλες και τουριστικά καταλύματα

Παρί Σεν Ζερμέν – Ανζέ: Με το συντηρητικό combo στο 2.37!

Στη 2η αγωνιστική της Ligue 1, οι Παριζιάνοι ψάχνουν ρυθμό και η Ανζέ επιχειρεί να περιορίσει τη ζημιά

Αίγυπτος – Αλεξάνδρεια: Στην επιφάνεια αγάλματα και μυστικά από βυθισμένη πόλη 2.000 ετών

Υποβρύχιοι θησαυροί της Κανώπου αποκαλύπτουν το μεγαλείο και την τραγική μοίρα μιας πόλης που χάθηκε στη θάλασσα

Πρόταση ημέρας: Εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με γιαούρτι

Μια γρήγορη και πεντανόστιμη πίτα με αφράτη υφή και πλούσια γεύση τυριού – ιδανική για κάθε στιγμή της ημέρας και με την αρωγή του Τυροκομείου Πιτταρά

Νάξος: Συνέλευση των κατοίκων απόψε (22/08) στην Κόρωνο

Συνέλευση κατοίκων στην Κόρωνο: Απολογισμός, τεχνικό πρόγραμμα και προτάσεις

Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Η πιο σύγχρονη λύση στην οστεοαρθρίτιδα

Τι είναι η αρθροπλαστική ισχίου και πότε ενδείκνυται

Αλέξης Τσίπρας στη Le Monde: «Η ανάπτυξη στην Ελλάδα ωφελεί μόνο μία μειοψηφία»

Ο πρώην πρωθυπουργός μιλά για την κρίση, τα μνημόνια, το δημοψήφισμα του 2015 και την πολιτική πραγματικότητα σήμερα

Aegean Regatta 2025: 72 σκάφη ανοίγουν πανιά στο Αιγαίο

Από τη Λήμνο στη Μυτιλήνη – Μια εβδομάδα αγώνων, συγκινήσεων και θαλασσινών προκλήσεων

Σαντορίνη: Η «ομηρική Ελένη» του τουρισμού πολυτελείας φιλοξενεί για 3η χρονιά το διεθνές συνέδριο

Σαντορίνη: Στο επίκεντρο ο τουρισμός πολυτελείας- τον Οκτώβριο το 3ο συνέδριο για το Luxury tourism

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι