Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕΝΠΕ: Νέος πρόεδρος (και με τη βούλα) ο Γιώργος Χατζημάρκος

ΕΝΠΕ: Νέος πρόεδρος (και με τη βούλα) ο Γιώργος Χατζημάρκος

|

Αυτό που γνώριζαν όλοι εδώ και αρκετές εβδομάδες είναι από σήμερα γεγονός. Ο Γιώργος Χατζημάρκος εκλέχτηκε νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τον Σταύρο Αρναουτάκη να είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος..

ΠΝΑΙ: Ο Μητσοτάκης προτείνει Χατζημάρκο για την ηγεσία της ΕΝΠΕ

Με την ανάδειξη του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου ως νέου Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη ως Ά Αντιπροέδρου, ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες στο Διοικητικό Συμβούλιο, μετά την παραίτηση του μέχρι πρότινος Προέδρου ΕΝΠΕ, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος εξελέγη νέος Πρόεδρος, με 21 ψήφους επί 23 ψηφισάντων (δύο ψήφοι ήταν «λευκό»).

Μετά την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Γιώργος Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Σε έναν κόσμο που αλλάζει με καταιγιστική ταχύτητα, οι 13 Περιφέρειες της χώρας καλούνται να διαδραματίσουν τον δικό τους δημιουργικό ρόλο, ως κινητήρες βιώσιμης ανάπτυξης και καταλύτες αναβάθμισης της ποιότητας ζωής στην καθημερινότητα όλων των πολιτών.

Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής διαδικασίας στο Διοικητικό Συμβούλιο, που ανέδειξε το δρόμο της συνεννόησης και της συνεργασίας.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για την εμπιστοσύνη τους. Δεσμεύομαι να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για να επιτύχουμε τους κοινούς μας στόχους, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι η “πρώτη γραμμή” της προσπάθειας, για να ζουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Ο πήχης στην ΕΝΠΕ είναι ψηλά, εκεί όπου τον έθεσε ο Πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας. Η παρακαταθήκη που μας αφήνει στην ΕΝΠΕ είναι πολύτιμη πυξίδα των βημάτων μας για τη συνέχεια.

Περήφανοι για όσα έχει επιτύχει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέχρι σήμερα, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση την προσπάθειά μας.

Καλά Χριστούγεννα σε όλους και μια καλύτερη παραγωγικότερη χρονιά”.

Τα γραφεία της ΕΝΠΕ, αμέσως μετά τις εκλογές, επισκέφθηκε και ο απελθών Πρόεδρος Απόστολος Τζιτζικώστας, που έχει αναλάβει πλέον καθήκοντα Ευρωπαίου Επιτρόπου Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού. Ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε:

“Με τον Γιώργο Χατζημάρκο και όλους τους συναδέλφους Περιφερειάρχες διοικήσαμε με επιτυχία τα τελευταία χρόνια το ανώτατο συλλογικό όργανο της Αυτοδιοίκησης, την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος πρόεδρος, που μόλις εξελέγη, με την πολύτιμη βοήθεια όλων Περιφερειαρχών, θα προχωρήσει στον δρόμο που χαράξαμε όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο η περιφερειακή αυτοδιοίκηση να κάνει και στην Ελλάδα το βήμα μπροστά. Να μετατραπεί σε περιφερειακή διακυβέρνηση. Εργαστήκαμε όλοι μας σκληρά, βάλαμε τις βάσεις και ήρθε η ώρα με αποφασιστικότητα και με την ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση να πάμε ακόμα πιο μπροστά, για τους συμπολίτες μας, για τη χώρα. Η ΕΝΠΕ είναι σε καλά χέρια.

Και ως Ευρωπαίος Επίτροπος η συνεργασία μας θα συνεχιστεί διότι τα ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος είναι πολλά και εξαιρετικά σημαντικά. Μαζί θα πορευτούμε όπως όλα αυτά τα χρόνια, με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα για την αυτοδιοίκηση, για την κοινωνία, για την Ελλάδα”.

Στην ίδια ειδική συνεδρίαση, πραγματοποιήθηκε και η εκλογή Α’ Αντιπροέδρου, για τη θέση του οποίου ο νέος Πρόεδρος πρότεινε τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξελέγη με 21 ψήφους επί 23 ψηφισάντων (δύο ψήφοι ήταν «λευκό»).

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης ως νέος Α’ Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ δήλωσε:

“Μαζί με όλους τους συναδέλφους συνεχίζουμε την προσπάθεια για μια ισχυρή Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Με ενότητα, διάλογο και συνεργασία, προχωράμε, τονίζοντας πως η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και η αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων, αποτελούν ζητούμενο για όλη την Αυτοδιοίκηση.

Στον νέο Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών και σε όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, εύχομαι μια καλή και παραγωγική θητεία, προς όφελος των πολιτών που υπηρετούμε”.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Εκλογική διαδικασία και κινηματογραφική προβολή στην Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου

Τα μέλη καλούνται να δηλώσουν υποψηφιότητα έως την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Εξελεγκτική Επιτροπή.

SEAJETS και Δήμος Αλοννήσου ένωσαν δυνάμεις για την υγεία των νησιωτών

Παιδιά και ενήλικες εξετάστηκαν δωρεάν από 13 διαφορετικές ειδικότητες, με στόχο τη θωράκιση της υγείας στο νησί.

Από τη Μαρία Κάλλας στο ψηφιακό ευρώ – Η νέα εποχή του κοινού νομίσματος

Στα 5 ευρώ θα απεικονίζεται η «La Divina», ενώ το ευρώ θα συνεχίσει να αναγράφεται και στα ελληνικά

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο βουνό του Ζα μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

ΒΙΟ.ΚΑ. Απόλλωνα: Μήνυση του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά της “Κίνησης Πολιτών”

Η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την άσκηση μήνυσης για ψευδή καταμήνυση, δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων – Αντιδράσεις μετά το Δελτίο Τύπου της Κίνησης «Σώστε τις Παραλίες της Νάξου».

Στο 16ο φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια δίνει βήμα στους παραγωγούς του Νοτίου Αιγαίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 5–7 Δεκεμβρίου 2025.

Η Σύρος γίνεται σκηνικό δημιουργικού τουρισμού με ένα μοναδικό “κυνήγι θησαυρού”

Ένα διαδραστικό διήμερο με δώρα και εμπειρίες δημιουργικού τουρισμού, από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων και το πρόγραμμα ENERDECA.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια: «Από το Χάος …στη Δημιουργία του Κόσμου»

Παιδική θεατρική παράσταση στο Θεατρικό Μουσείο «Ιάκωβος Καμπανέλλης» – Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου, στις 20:00.

Forbes: Η Οία της Σαντορίνης στα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου

Στη λίστα με τα 50 πιο όμορφα χωριά του κόσμου ξεχωρίζουν οι ευρωπαϊκοί προορισμοί, με την Οία να εκπροσωπεί την Ελλάδα.

Naxos Medical: Πρόληψη και Ολιστική Φροντίδα με Ιατρείο Μαστού & Πλαστική Χειρουργική

Για τρίτη συνεχή χρονιά, το Naxos Medical φέρνει στη Νάξο εξειδικευμένες υπηρεσίες που ξεπερνούν τα συνηθισμένα, καλύπτοντας κρίσιμες ανάγκες υγείας και αισθητικής αποκατάστασης.

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο πρόεδρος της κοινότητας, Εμμανουήλ Φακίνος

Μεγάλη θλίψη στην τοπική κοινωνία για την ξαφνική απώλεια του Προέδρου της Κεραμωτής, που υπήρξε σύμβολο ανθρωπιάς και προσφοράς. - Σήμερα η εξόδιος ακολουθία

«Βιώσιμες Κυκλάδες»: Το Φιλώτι της Νάξου στο πρώτο ντοκιμαντέρ της Πρωτοβουλίας για τη Δημοσιογραφία (video)

Η καρδιά της κτηνοτροφίας, η κρίση νερού και η μάχη για διατήρηση της ταυτότητας

Το «Τσικάλι» της Νάξου: Εκεί όπου το μαγειρείο γίνεται εμπειρία

Σπιτικά φαγητά, ντόπιες πρώτες ύλες και η τέχνη του σεφ Διομήδη Ανέστη σε ένα μαγειρείο που μυρίζει Ελλάδα και θαλασσινή αύρα Αιγαίου.

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902