Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕκλογές 2023 - Νέα Δημοκρατία: Επίσημη στήριξη Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο

Εκλογές 2023 – Νέα Δημοκρατία: Επίσημη στήριξη Χατζημάρκου στο Νότιο Αιγαίο

|

Για τη Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Η Νέα Δημοκρατία προχώρησε σε επίσημη ενημέρωση σχετικά με τη στήριξη που δίνει στη μάχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2ου βαθμού ενόψει των εκλογών… Ο Γιώργος Χατζημάρκος είναι ο εκλεκτός.

Μετά από εισήγηση της επιτροπής εκλογικού αγώνα για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, και με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία ανακοινώνει ότι θα στηρίξει τους κάτωθι υποψήφιους για τις Περιφέρειες:

– Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης: Χρήστος Μέτιος
– Αττικής: Γιώργος Πατούλης
Βορείου Αιγαίου: Αλκιβιάδης Στεφανής
– Δυτικής Ελλάδας: Νεκτάριος Φαρμάκης
– Δυτικής Μακεδονίας: Γιώργος Κασαπίδης
– Ηπείρου: Αλέξανδρος Καχριμάνης
– Θεσσαλίας: Κωνσταντίνος Αγοραστός
– Ιονίων Νήσων: Ρόδη Κράτσα
– Κεντρικής Μακεδονίας: Απόστολος Τζιτζικώστας
Νοτίου Αιγαίου: Γιώργος Χατζημάρκος
– Πελοποννήσου: Δημήτριος Πτωχός
– Στερεάς Ελλάδας: Φάνης Σπανός

Για την Περιφέρεια Κρήτης, η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Σταύρου Αρναουτάκη.

Από τις 13 περιφέρειες της χώρας, στις 11 η Νέα Δημοκρατία δίνει στήριξη στους εν ενεργεία περιφερειάρχες, που είναι οι εξής: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Χρήστος Μέτιος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ο Αλέξανδρος Καχριμάνης στην Ηπειρο, ο Κώστας Αγοραστός στη Θεσσαλία, ο Σταύρος Αρναουτάκης στην Κρήτη, ο Γιώργος Χατζημάρκος στο Νότιο Αιγαίο, ο Γιώργος Πατούλης στην Αττική, ο Νεκτάριος Φαρμάκης στη Δυτική Ελλάδα, ο Γιώργος Κασαπίδης στη Δυτική Μακεδονία, η Ρόδη Κράτσα στα Ιόνια Νησιά και ο Φάνης Σπανός στη Στερεά Ελλάδα.

Η μόνη έκπληξη είναι η στήριξη στον Σταύρο Αρναουτάκη στην Κρήτη, που σε αντίθεση με τους 10 προαναφερθέντες δεν προέρχεται από τη Ν.Δ. Από εκεί και πέρα η Ν.Δ. στρέφει το βλέμμα της σε δύο περιφέρειες.

Πρώτα στην «εμβληματική» από άποψη γοήτρου Πελοπόννησο, όπου ανακοινώθηκε νέος υποψήφιος ο Δημήτρης Πτωχός. Εκεί η Ν.Δ. έχει βασικότερο αντίπαλο τον… εαυτό της, καθώς πρέπει να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση, καθώς είναι δεδομένο πως ο εν ενεργεία Παναγιώτης Νίκας έχει δυσαρεστηθεί από την εξέλιξη αυτή.

Στόχος της Πειραιώς, μετά την ευρεία νίκη στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, είναι να βαφτεί «γαλάζια» η Ελλάδα και σε επίπεδο περιφερειών.

Και στο Βόρειο Αιγαίο η Ν.Δ. κινήθηκε προς νέο υποψήφιο, τον πρώην υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή και δεν επέλεξε τον νυν περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μουτζούρη, που είχε κατέλθει ανεξάρτητος στις προηγούμενες εκλογές και κατάφερε να εκλεγεί.

Η σχέση με το Μαξίμου δεν κύλησε ομαλά την περασμένη τετραετία, με επίκεντρο το μεταναστευτικό και οι προσπάθειες εξομάλυνσης, παρά τη μερική επιτυχία τους, δεν ήταν αρκετές για να πάρει το γαλάζιο χρίσμα.

Να σημειωθεί ότι χθες Πέμπτη η ΝΔ ανακοίνωσε και τη σύνθεση της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επικεφαλής είναι ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής και συμετέχουν οι Παύλος Μαρινάκης, Θανάσης Νέζης, Νίκος Χαρδαλιάς, Στέλιος Κονταδάκης, Νίκος Ρωμανός, Διονύσης Χατζηδάκης.

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ξηρασία και πλημμύρες: Το διπλό «στοίχημα» της Ίου και των Κυκλάδων απέναντι στην κλιματική κρίση

Μελέτη του WWF Ελλάς για την Ίο αποκαλύπτει τις σοβαρές πιέσεις που ασκούν η ξηρασία και τα πλημμυρικά φαινόμενα, προτείνοντας λύσεις βασισμένες στη φύση.

Ferryhopper – Καλοκαίρι 2025: Η Νάξος στην κορυφαία τριάδα των ελληνικών προορισμών (πίνακες)

Με εντυπωσιακή άνοδο στην επιβατική κίνηση, η Νάξος κατέκτησε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις ταξιδιωτών για το φετινό καλοκαίρι, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως «αστέρι» των Κυκλάδων.

Φουρνά Ευρυτανίας: Από τον κίνδυνο ερήμωσης, στον πρώτο γάμο!

Ο πρώτος γάμος μετά από δέκα χρόνια, οι νέες οικογένειες και τα σχολεία που ξαναγεμίζουν παιδιά φέρνουν πίσω την ελπίδα στο ορεινό χωριό

Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Συνεδρίαση (16/09) με επίκεντρο το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων

Στην ημερήσια διάταξη σημαντικά θέματα όπως η κατασκευή καταφυγίου αδέσποτων, προμήθειες για σχολεία και υπηρεσίες, αλλά και αναμορφώσεις προϋπολογισμού.

Δημήτρης Μπορούσας: «Το απόλυτο αντρικό wellness είναι μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή»

Ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος μιλά για τις νέες προκλήσεις της ανδρικής υγείας, τη σημασία της πρόληψης και τον ρόλο της σεξουαλικής ζωής στην ισορροπία σώματος και ψυχής.

Αλυκό Νάξου: Σε αναμονή έναρξης για τη κατεδάφιση του ξενοδοχείου-«φαντάσματος»

Μετά από μισό αιώνα εγκατάλειψης, το αυθαίρετο συγκρότημα των 8.800 τ.μ. κηρυγμένο κατεδαφιστέο από το 2022, μπαίνει σε τροχιά κατεδάφισης – Προβλέπεται αναδάσωση και αποκατάσταση του τοπίου.

Σύρος: Αναχώρησε για τη Γάζα το πλοίο της ελληνικής αποστολής «Οξυγόνο» (video)

Με χειροκροτήματα και συγκίνηση αποχαιρέτησε η Σύρος το βράδυ της Κυριακής (14/09) το σκάφος του Global Sumud Flotilla που κατευθύνεται στη Γάζα για να σπάσει τον αποκλεισμό.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Νέα προσθήκη ο 27χρονος γκαρντ Τζανής Ταφίλη

Η ομάδα της Νάξου ολοκλήρωσε τις μεταγραφές της με τον έμπειρο γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε Πεύκη, Πικέρμι, Κηφισιά και Ολυμπιακό.

ΕΝΦΙΑ – Κυκλάδες: Τι ισχύει για τους οικισμούς σε Σαντορίνη και Μύκονο …

Από το 2026 οι κάτοικοι σε χωριά έως 1.500 κατοίκους θα δουν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 50% και από το 2027 πλήρη απαλλαγή. Τι ισχύει για Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αντίπαρο, Μύκονο και Σαντορίνη.

Παρασκευή Σαλαβγιά στα Κατάπολα: «Τέλος στο τέλειο, υποδοχή στην αποδοχή»

Η νεαρή σύμβουλος αναπηρίας και δημιουργός του ντοκιμαντέρ «Ένας κόσμος, δύο όψεις» μιλά στις 16 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο Καταπόλων για τη δύναμη της διαφορετικότητας.

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Το στυγερό έγκλημα του Φλώριου Σοϊλέ «Σκιά» στο Φιλώτι

Πώς μια ερωτική ιστορία κατέληξε σε βασανιστήρια, δολοφονία και λαϊκή εξέγερση στη Νάξο του 1902

Στη Δράμα κάνει πρεμιέρα σήμερα το ντοκιμαντέρ «Σμύριδα, μάρμαρο και αμπέλι» με επίκεντρο τη Νάξο (video)

Η μικρού μήκους ταινία του Ορέστη Ρούσκα καταγράφει ιστορίες ανθρώπων που αντιστέκονται στον υπερτουρισμό και δείχνουν τον δρόμο για έναν βιώσιμο τουρισμό στο νησί.

Κακαβιά: Συνελήφθη 37χρονη με ένταλμα από τον Ανακριτή Πλημμελειοδικών Νάξου

Η γυναίκα, υπήκοος Βουλγαρίας, εντοπίστηκε στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς και οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Ιωαννίνων

Κωμιακή: «Έφυγε» η «Κούλα του Σταματοβασίλη» που σημάδεψε με την παρουσία της το χωριό

Συγκινητικό αντίο στην Κυριακή Πρεβενιού, από τον Γιώργο Κρητικό μέσα από τα social media

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου