Παρασκευή, 2 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΕκλογές 2023: Με κάθε επισημότητα έχουμε εκλογική αναμέτρηση την 21η Μαϊου

Εκλογές 2023: Με κάθε επισημότητα έχουμε εκλογική αναμέτρηση την 21η Μαϊου

|

Το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής θυροκολλήθηκε στην ανατολική είσοδο του μεγάρου του Κοινοβουλίου, ως είθισται από τον φρούραρχο της Βουλής, και η χώρα πλέον μπαίνει επισήμως στην προεκλογική περίοδο που θα την οδηγήσει στις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Στο προεδρικό διάταγμα καταγράφεται η 21η Μαΐου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, αλλά και η ημερομηνία της σύγκλησης της Βουλής με τη σύνθεση που θα προκύψει από τις κάλπες, που θα είναι η 1η Ιουνίου.

Εκλογές 2023: Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής – Στις 21 Μαΐου οι κάλπες-1

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την οποία ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών.

«Μόλις παρέδωσα στην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία εισηγούμαι και επισήμως τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου. Με την ουσιαστική ολοκλήρωση, δηλαδή, της πρώτης μας κυβερνητικής θητείας, όπως εξαρχής είχα δεσμευτεί και όπως πράγματι συμβαίνει», σημείωσε σε σημερινό του μήνυμα προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι «η πολιτική σταθερότητα γίνεται εθνική αναγκαιότητα και η τροχιά της προόδου μόνος δρόμος για την πατρίδα, άρα και καθοριστικό κριτήριο για την ψήφο μας αύριο».

Τι λένε οι .. αντίπαλοι

«Η Ελλάδα χρειάζεται καθαρή προοπτική στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας έτσι το δικό του μήνυμα προς τους ψηφοφόρους, με το βλέμμα στραμμένο πια στην κάλπη.

«Ως εδώ, ήρθε η ώρα για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή, ήρθε η ώρα να ξαναφέρουμε στον τόπο τη δικαιοσύνη», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος σε πολίτες στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, κατηγορώντας μάλιστα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι βρίσκεται «λέει ξεδιάντροπα ψέματα» καθώς «βρίσκεται σε πανικό».

«Με ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν τα δύο συστήματα εξουσίας, Τσίπρα και Μητσοτάκη, ένα παλιό κακό παρελθόν», δήλωσε από την πλευρά του σήμερα το μεσημέρι από την Καρδίτσα, πρώτο σταθμό της διήμερης περιοδείας του στη Δυτική Θεσσαλία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας κριτική στη μεν ΝΔ για το υπόδειγμα διακυβέρνησης που προβάλει ως κυβέρνηση, στον δε ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό χθες, καθήκοντα υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών αναλαμβάνει αντικαθιστώντας τον Μάκη Βορίδη, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, η Καλλιόπη Σπανού, καθηγήτρια Διοικητικής Επιστήμης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλοτε Συνήγορος του Πολίτη.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, που δεν θα είναι υποψήφιος για την επόμενη Βουλή, αναλαμβάνει καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου στη θέση του Γιάννη Οικονόμου.

Υπενθυμίζεται ότι με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε η τροπολογία-μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, μια εξέλιξη που ως φαίνεται ανάγκασε τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο να επαναφέρει το κόμμα «ΕΑΝ» με αίτηση που κατέθεσε εκπρόσωπός του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Fast Ferries: Έκτακτα δρομολόγια από Νάξο προς Ραφήνα αυτό το μήνα (Μάιος)

Ενισχυμένη ακτοπλοϊκή σύνδεση Νάξου – Ραφήνας με το “Fast Ferries ANDROS” και καθημερινά δρομολόγια από 19 Μαΐου με το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π”.

ΑΔΜΗΕ: Στην τελική ευθεία το πρώτο σκέλος (Σαντορίνη – Νάξος) της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κυκλάδων

Έως τον Ιούνιο του 2025 ολοκληρώνεται το τμήμα Σαντορίνη–Νάξος, ενώ όλο το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι τα μέσα του 2026, προσφέροντας καθαρή ενέργεια, ενεργειακή ασφάλεια και μείωση εκπομπών CO₂.

Την έμπρακτη στήριξη σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις Σαντορίνης και Θηρασιάς ζητά ο Δήμος Θήρας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Νοτίου Αιγαίου (ΠΕΔ) σε μια πράξη στήριξης των αιτημάτων της Σαντορίνης, υιοθέτησε ομόφωνα το ψήφισμα και το απέστειλε στους αρμόδιους Υπουργούς

Στοίχημα – Ligue 1: Νις εναντίον Ρεμς.. σκοράρουν και οι δύο

Νις - Ρεμς: Βρίσκουν στόχο… για τους στόχους τους

Ολλανδία – Σύρος: Αυτό είναι το “κρυμμένo πετράδι” της Ελλάδας για το 2025

Το «κρυμμένo πετράδι» της Ελλάδας για το 2025​​​​​​​​​​​ σύμφωνα με τους Ολλανδούς

Η Σαντορίνη πρωταγωνίστρια στα όνειρα των Αμερικανών για γαμήλιο ταξίδι το 2025

Η Σαντορίνη στέφεται ως ο κορυφαίος γαμήλιος προορισμός για Αμερικανούς ταξιδιώτες, με εξωτικούς και ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές να συμπληρώνουν τη λίστα.

Φολέγανδρος: Νέοι αθλητικοί χώροι και αναβαθμισμένες σχολικές μονάδες δίνουν «ανάσα» στο νησί

Με συνέπεια και έργα ουσίας, η Φολέγανδρος αποκτά σύγχρονες αθλητικές υποδομές – Ένα νησί κάνει βήματα μπροστά, εκεί όπου οι δυσκολίες δεν είναι άλλοθι αλλά κίνητρο.

Σύρος – Νοσοκομείο: Ενίσχυση με τέσσερις νέους ειδικευόμενους γιατρούς

Η άφιξη τεσσάρων νέων ειδικευόμενων ιατρών ενισχύει τις κλινικές του Νοσοκομείου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο του στη στήριξη της Δημόσιας Υγείας στις Κυκλάδες.

Καφηρέας: Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης

Ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο λόγω μηχανικής βλάβης στο ακρωτήριο Καφηρέα

Νάξος – Κινητοποίηση στη ΔΟΥ: Διαμαρτυρία επαγγελματιών για το ψηφιακό πελατολόγιο (video)

Επιχειρηματίες και επαγγελματίες από τη Νάξο διαμαρτύρονται για ένα μέτρο που χαρακτηρίζουν άδικο και ανεφάρμοστο – «Επιβαρύνει αδικαιολόγητα τις μικρές επιχειρήσεις», δηλώνει ο Κ. Φαρκώνας.

Νάξος – Αστυνομία: Σύλληψη έξι ατόμων για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Συνελήφθησαν στη Νάξο από Αστυνομικούς του ΑΤ Νάξου έξι άτομα για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης

Αλλοίωση αποτελέσματος στο Πανναξιακός – Θύελλα (1-1): Δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι στο 90’!

Σε φάση εντός περιοχής, ο Μανούσος της Θύελλας έκανε ξεκάθαρο χέρι, με τον διαιτητή να υποδεικνύει φάουλ εκτός περιοχής — παρότι το σημείο της παράβασης ήταν ξεκάθαρα μέσα στη μεγάλη περιοχή.

Αμοργός – Νέα Πνοή: Κίνδυνος απαξίωσης της περιουσίας από το Π.Δ. 129/2025

Ο κίνδυνος απώλειας οικοδομησιμότητας στους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων προκαλεί αναστάτωση και έντονες αντιδράσεις στην Αμοργό - Δελτίο Τύπου από την παράταξη "Νέα Πνοή"

Κυκλάδες: Κατασκευαστικά παράδοξα σε Πάρο – Σέριφο προκαλούν αντιδράσεις

Δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις σε νησιά των Κυκλάδων οι οποίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών

Blue Star Naxos: Ο Cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης μιλά για τη ζωή στη θάλασσα και τις δυσκολίες της ακτοπλοΐας (video)

Ο cpt Πολυχρόνης Ραπτάκης άνοιξε την καρδιά του στην κάμερα της ΕΡΤ3, περιγράφοντας τη μοναξιά του ναυτικού και τα προβλήματα των λιμενικών υποδομών. (video)

Κίνηση για τη Προστασία των Νησίδων – Νάξος: “Όχι στη θυσία της Δονούσας”, έρχονται ενημερωτικές συναντήσεις

Δύο εκδηλώσεις στη Νάξο για την απειλή που συνιστούν τα πλωτά αιολικά στη Δονούσα και οι νέες ανεμογεννήτριες στο Αιγαίο - Πότε και Που ;

Νάξος: “Fast & Furious” στις Αμμοθίνες της Πλάκας

Επεισόδιο με όχημα μέσα σε προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 στη Νάξο – Καταγγελία πολιτών και άμεση παρέμβαση της Αστυνομίας

Blue Star Ferries: Τροποποίηση δρομολογίων σε πλοία προς Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα

Με την ένταξη των ανέμων να αγγίζει και τα 9 μποφόρ έχουμε τροποποίηση δρομολογίων από τον Πειραιά προς Δωδεκάνησα και Βόρειο Αιγαίο

Κουφονήσι: Μπαίνει νέο πλοίο; από 3 Ιουνίου το πρωινό δρομολόγιο του Blue Star Naxos

Ενημέρωση από τον ΣΤΕΚ για τις φετινές συνδέσεις, τις ανησυχίες των επαγγελματιών και τις επερχόμενες ανακοινώσεις της Hellenic Seaways – Blue Star Ferries σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Κουφονησίου

Δυτικές Κυκλάδες: Ανεκτέλεστο το αυριανό δρομολόγιο του “Αικατερίνη Π”

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π. : Ανεκτέλεστο το δρομολόγιο την Δευτέρα 28/4 κι επιστροφή την Τρίτη 29/4 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών