Τρίτη, 4 Μαρτίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΔιεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Για πρώτη φορά η Αθήνα συνδέεται απευθείας με το...

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Για πρώτη φορά η Αθήνα συνδέεται απευθείας με το Λος Άντζελες

|

Ιστορία γράφουν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η Norse Atlantic. Η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε για το 2025, ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες (LAX) και της Αθήνας (ATH).

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα», σχολίασε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του ΔΑΑ, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά στην αεροπορική ιστορία της, η Αθήνα θα συνδέεται απευθείας με το Λος Άντζελες και η Ελλάδα θα συνδέεται απευθείας με τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ

Το νέο δρομολόγιο θα σηματοδοτήσει τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να προσφέρει νέους προορισμούς για την αγορά των ΗΠΑ, με προσιτές επιλογές ναύλων, τονίζει στην ανακοίνωση της η Norse Atlantic.

Με έναρξη στις 3 Ιουνίου 2025, η πτήση θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα, με Boeing 787 Dreamliner, με ναύλους που ξεκινούν από 269 δολάρια / 259 ευρώ, με επιλογές που κυμαίνονται σε οικονομική και premium θέση επιβίβασης.

Η Norse Atlantic εξυπηρετεί ήδη οικονομικά δρομολόγια από το LAX, καλύπτοντας το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και τώρα την Αθήνα, ενώ σημειώνεται ότι η Norse Atlantic μόλις τον Ιούνιο του 2024 ξεκίνησε και τις απευθείας πτήσεις Νέα Υόρκη (JFK) -Αθήνα.

Η Ι. Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ και ο κ. Bjorn Tore Larsen, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Norse Atlantic Airways

Ο Bjørn Tore Larsen, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Norse Atlantic Airways, σχολιάζοντας το νέο δρομολογιο Λος Αντζελες-Αθήνα, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε φέτος ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ Λος Άντζελες και Αθήνας.

Αναμένουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι θετική καθώς προσφέρουμε αυτό το οικονομικό δρομολόγιο, ανοίγοντας περισσότερες υπερατλαντικές επιλογές για τους πελάτες μας και την ευκαιρία να εξερευνήσουν την αρχαία πόλη της Αθήνας και την πλούσια ιστορία του Λος Άντζελες. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τα ταξίδια προσιτά και οικονομικά για όλους και αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην αποστολή αυτή και στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε νέους προορισμούς».

Γιάννης Παράσχης: βασικός στόχος η αμερικάνικη αγορά

Η συνεχής βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης των ΗΠΑ με την Αθήνα είναι βασικός στόχος της διοίκησης του ΔΑΑ.

«Η αμερικανική αναδεικνύεται σε μία από τις πιο ισχυρά ακμάζουσες αγορές για τον ΔΑΑ, με πάνω από 1 εκατ. ταξιδιώτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να διακινούνται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιάννης Παράσχης, στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου North America/Central Europe Airport Issues Conference (IAAE) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2019 μέχρι και σήμερα η εν λόγω αγορά έχει αυξηθεί κατά 51%, δεδομένης και της αύξησης των απευθείας πτήσεων το προαναφερθέν διάστημα. Αντίστοιχα, σήμερα το 14,8% των διακινούμενων επιβατών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προέρχεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά καθώς το φετινό καλοκαίρι το αεροδρόμιο της Αθήνας συνδεόταν με τις ΗΠΑ με 82 πτήσεις την εβδομάδα, έναντι 67 το 2023 και μόλις 46 το προπανδημικό 2019.

Οι νέες συνδέσεις το καλοκαίρι του 2025

Στο ίδιο συνέδριο αναφέρθηκε ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Αθήνα τη νέα σεζόν (2025). Ειδικότερα:

• Η American Airlines ανακοίνωσε την προσθήκη της Charlotte προς την Αθήνα το επόμενο καλοκαίρι, καθιστώντας τη Charlotte έναν νέο προορισμό για το αεροδρόμιο, αυξάνοντας το ήδη ισχυρό δίκτυο των ΗΠΑ σε 8 προορισμούς (από 7 φέτος).

• Η Delta Airlines, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την προσθήκη 4 επιπλέον εβδομαδιαίων συχνοτήτων μεταξύ Ατλάντα και Αθήνας, ανεβάζοντας τις συνολικές συχνότητες στη διαδρομή σε 11/7 (ανά εβδομάδα) για το επόμενο καλοκαίρι.

• Η United Airlines, επίσης, ανακοίνωσε την προσθήκη 3 επιπλέον εβδομαδιαίων συχνοτήτων μεταξύ Νέας Υόρκης / Νιούαρκ και Αθήνας, ανεβάζοντας τις συνολικές συχνότητες στο δρομολόγιο σε 10/7 (από 7/7) αυτό το καλοκαίρι.

Επίσης, η United Airlines θα επεκτείνει τη σεζόν για τις πτήσεις προς Νέα Υόρκη Νιούαρκ και Σικάγο, ξεκινώντας 3 εβδομάδες νωρίτερα.

• Η Norse θα αυξήσει τη χωρητικότητά της προς τη Νέα Υόρκη (JFK) κατά 12%, λόγω της αύξησης των συχνοτήτων από 5/7 σε 6/7.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τον Νοέμβριο του 2024 οι διεθνείς αφίξεις από τις ΗΠΑ προσέγγισαν το 1,5 εκατ. (1.480.700 αφίξεις) σημειώνοντας άνοδο 8,1% έναντι του ενδεκάμηνου Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023 .

Πληροφορίες από: https://www.ot.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Βατικανό: Σταθερή η κατάσταση του Πάπα Φραγκίσκου, χωρίς μηχανική υποστήριξη αναπνοής

Σταθερή η κατάσταση του Πάπα Φραγκίσκου – Δεν χρειάζεται πλέον μηχανική υποστήριξη αναπνοής

Ο κόσμος του τζόγου στη “μεγάλη οθόνη”, ποιες είναι οι καλύτερες ταινίες

Οι καλύτερες ταινίες με θέμα τα καζίνο: Ο κόσμος του τζόγου στη μεγάλη οθόνη

Αιγιαλός – Μπετόν: Οι παραλίες που είναι υπό … κατασκευή και ο κίνδυνος (χάρτης)

Η καταγραφή μέσω δορυφόρου των παράκτιων ζωνών που έχουν «τσιμεντωθεί» και οι κίνδυνοι - Η κατάσταση στο Νότιο Αιγαίο (χάρτης)

Νότιο Αιγαίο: Πρωταθλητής στην ανέγερση πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων

Ξενοδοχεία: Πόσες νέες πολυτελείς μονάδες άνοιξαν στην Ελλάδα – Πρωταθλητής το Νότιο Αιγαίο - Η άνοδος της Δυτικής Ελλάδας

Τέμπη: Ερχονται νέα συλλαλητήρια στις 5 και 7 Μαρτίου

Νέες συγκεντρώσεις στις 5 Μαρτίου προγραμματίζονται για τα Τέμπη σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα, την ώρα που στη Βουλή θα είναι σε εξέλιξη η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση.

Blue Carrier 1: Προσεγγίσεις σε Νάξο και Πάρο από Πειραιά και Χανιά

BLUE CARRIER 1: Τροποποίηση δρομολογίων την χρονική περίοδο 05/03/2025 έως 06/04/2025

Αυστραλία – Αιμοδοσία: Εφυγε από τη ζωή ο Τζέιμς Χάρισον, είχε δώσει αίμα περισσότερες από 1100 φορές (!!!)

Ο Αυστραλός αιμοδότης που τιμήθηκε από τη χώρα του για την προσφορά στον συνάνθρωπο είχε δώσει αίμα 1.173 φορές μέσα σε 60 χρόνια σώζοντας εκατομμύρια ζωές - Ήλπιζε ότι κάποιος θα έσπαγε το ρεκόρ του...

ΚΚΕ: Μίλησε ο λαός και επιτέλους έβγαλαν τον σκασμό οι ρήτορες της κυβέρνησης

Ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις της 28ης Φλεβάρη

Naxos island wildlife protection: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αγριας Ζωής

Ο Σύλλογος Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου εδώ και χρόνια δίνει τον δικό του καθημερινό αγώνα - Ποιο είναι το μήνυμα για την σημερινή ημέρα

Ελλάδα: Ο Λευτέρης από τη Δράμα που “σαρώνει” στα τηλεπαιχνίδια γνώσεων

Έφυγε από το «Πες τη λέξη» με το ποσό – ρεκόρ των 226.000 ευρώ

Νάξος – Αεροδρόμιο: “Κλειστόν” από 11 έως και 30 Μαρτίου λόγω εργασιών

Το αεροδρόμιο Νάξου θα κλείσει από την 11η έως και την 30η Μαρτίου λόγω εργασιών - Μόνο αεροδιακομιδές θα πραγματοποιούνται

Τέμπη : Ηχηρό μήνυμα από την πανέμορφη Ηρακλειά (photos)

Ούτε στην Ηρακλειά ξεχνούν - Και το Μήνυμα τους ηχηρό προς κάθε κατεύθυνση (Photos)

Εύη Νομικού – SANTORY: Οι μετρήσεις στην καλδέρα της Σαντορίνης θα εμπλουτίσουν τη βάση δεδομένων των Επιτροπών

Θα συνδυαστούν με τις μετρήσεις που θα γίνουν στο ενεργό υδροθερμικό πεδίο του Κολούμπου κ στη ΒΑ πλευρά της καλδερας της Σαντορίνης με ρομποτικό όχημα κ ειδικούς δειγματολήπτες τις επόμενες ημέρες

Εκτακτο: Black out στη πόλη της Νάξου

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η πόλη της Νάξου λόγω προβλήματος σε πυλώνα της ΔΕΗ κοντά στο Δημαρχείο

Ενδοκυκλαδικά: Το “Αρτεμις” φεύγει, το “Hellenic HighSpeed” έρχεται

Για την ετήσια ακινησία του το “Άρτεμις” ξεκινάει στις 10 Μαρτίου – Στη θέση του το “HELLENIC HIGHSPEED”

Απόκριες – Νάξος: “Πάρκινγκ” ο χώρος μπάσκετ δίπλα στο Δημαρχείο;

Μία εικόνα ... χίλιες λέξεις και αρκετές αντιδράσεις δημιουργήθηκαν από το γεγονός ότι δεκάδες αυτοκίνητα γέμισαν τον ανοιχτό χώρο μπάσκετ δίπλα από το Δημαρχείο

Βαγγ. Κατσαράς: “Τα τελευταία χρόνια η Νάξος είναι στις πρώτες θέσεις που επιλέγουν να έρθουν για την Αποκριά” (video)

Ναξιώτικη αποκριά-Μια γιορτή γεμάτη μυσταγωγία και κέφι - Τι ανέφερε ο Βαγγέλης Κατσαράς σε εκπομπή της ΕΡΤ (video)

ΑΜΣ Φιλωτίου: Αγιοβασιλόπιττα αφιερωμένη σε Δημήτρη Ημελλο και Μαργαρίτα Οικονομοπούλου

Την Αγιοβασιλόπιττα του Α.Μ.Σ. Φιλωτίου ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Καλλίνικος - Ποιοι έδωσαν το "παρών" (φωτογραφίες)

Κυκλάδες – Εφορεία Αρχαιοτήτων: “Stop” σε τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο

Δύο μη εγκρίσεις αιτημάτων για τουριστικά καταλύματα σε Νάξο και Κύθνο και μία μετατροπή

ΥΠΕΝ – Κυκλάδες: Ζητάει από τους Δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή δόμησης

Μόλις πριν από μία εβδομάδα ζήτησε το ΥΠΕΝ από τους δήμους να υποδείξουν περιοχές για αναστολή της δόμησης, ενώ οι περισσότεροι δήμοι διαμαρτύρονται εδώ και μια τριετία για την υπερδόμηση των νησιών.