Δευτέρα, 2 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΔιεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Για πρώτη φορά η Αθήνα συνδέεται απευθείας με το...

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Για πρώτη φορά η Αθήνα συνδέεται απευθείας με το Λος Άντζελες

|

Ιστορία γράφουν ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και η Norse Atlantic. Η νορβηγική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε για το 2025, ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ του Διεθνούς Αεροδρομίου του Λος Άντζελες (LAX) και της Αθήνας (ATH).

«Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα», σχολίασε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας του ΔΑΑ, σημειώνοντας ότι «για πρώτη φορά στην αεροπορική ιστορία της, η Αθήνα θα συνδέεται απευθείας με το Λος Άντζελες και η Ελλάδα θα συνδέεται απευθείας με τη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ

Το νέο δρομολόγιο θα σηματοδοτήσει τη δέσμευση της αεροπορικής εταιρείας να προσφέρει νέους προορισμούς για την αγορά των ΗΠΑ, με προσιτές επιλογές ναύλων, τονίζει στην ανακοίνωση της η Norse Atlantic.

Με έναρξη στις 3 Ιουνίου 2025, η πτήση θα εκτελείται τέσσερις φορές την εβδομάδα, με Boeing 787 Dreamliner, με ναύλους που ξεκινούν από 269 δολάρια / 259 ευρώ, με επιλογές που κυμαίνονται σε οικονομική και premium θέση επιβίβασης.

Η Norse Atlantic εξυπηρετεί ήδη οικονομικά δρομολόγια από το LAX, καλύπτοντας το Λονδίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και τώρα την Αθήνα, ενώ σημειώνεται ότι η Norse Atlantic μόλις τον Ιούνιο του 2024 ξεκίνησε και τις απευθείας πτήσεις Νέα Υόρκη (JFK) -Αθήνα.

Η Ι. Παπαδοπούλου, διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, ΔΑΑ και ο κ. Bjorn Tore Larsen, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Norse Atlantic Airways

Ο Bjørn Tore Larsen, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Norse Atlantic Airways, σχολιάζοντας το νέο δρομολογιο Λος Αντζελες-Αθήνα, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που εγκαινιάζουμε φέτος ένα νέο δρομολόγιο μεταξύ Λος Άντζελες και Αθήνας.

Αναμένουμε ότι η ανταπόκριση θα είναι θετική καθώς προσφέρουμε αυτό το οικονομικό δρομολόγιο, ανοίγοντας περισσότερες υπερατλαντικές επιλογές για τους πελάτες μας και την ευκαιρία να εξερευνήσουν την αρχαία πόλη της Αθήνας και την πλούσια ιστορία του Λος Άντζελες. Στόχος μας είναι να καταστήσουμε τα ταξίδια προσιτά και οικονομικά για όλους και αυτό είναι ένα ακόμη βήμα στην αποστολή αυτή και στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε νέους προορισμούς».

Γιάννης Παράσχης: βασικός στόχος η αμερικάνικη αγορά

Η συνεχής βελτίωση της αεροπορικής σύνδεσης των ΗΠΑ με την Αθήνα είναι βασικός στόχος της διοίκησης του ΔΑΑ.

«Η αμερικανική αναδεικνύεται σε μία από τις πιο ισχυρά ακμάζουσες αγορές για τον ΔΑΑ, με πάνω από 1 εκατ. ταξιδιώτες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού να διακινούνται στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», Γιάννης Παράσχης, στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου North America/Central Europe Airport Issues Conference (IAAE) που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από το 2019 μέχρι και σήμερα η εν λόγω αγορά έχει αυξηθεί κατά 51%, δεδομένης και της αύξησης των απευθείας πτήσεων το προαναφερθέν διάστημα. Αντίστοιχα, σήμερα το 14,8% των διακινούμενων επιβατών στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προέρχεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά καθώς το φετινό καλοκαίρι το αεροδρόμιο της Αθήνας συνδεόταν με τις ΗΠΑ με 82 πτήσεις την εβδομάδα, έναντι 67 το 2023 και μόλις 46 το προπανδημικό 2019.

Οι νέες συνδέσεις το καλοκαίρι του 2025

Στο ίδιο συνέδριο αναφέρθηκε ο προγραμματισμός των αεροπορικών εταιρειών που συνδέουν τις ΗΠΑ με την Αθήνα τη νέα σεζόν (2025). Ειδικότερα:

• Η American Airlines ανακοίνωσε την προσθήκη της Charlotte προς την Αθήνα το επόμενο καλοκαίρι, καθιστώντας τη Charlotte έναν νέο προορισμό για το αεροδρόμιο, αυξάνοντας το ήδη ισχυρό δίκτυο των ΗΠΑ σε 8 προορισμούς (από 7 φέτος).

• Η Delta Airlines, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη χωρητικότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ανακοίνωσε την προσθήκη 4 επιπλέον εβδομαδιαίων συχνοτήτων μεταξύ Ατλάντα και Αθήνας, ανεβάζοντας τις συνολικές συχνότητες στη διαδρομή σε 11/7 (ανά εβδομάδα) για το επόμενο καλοκαίρι.

• Η United Airlines, επίσης, ανακοίνωσε την προσθήκη 3 επιπλέον εβδομαδιαίων συχνοτήτων μεταξύ Νέας Υόρκης / Νιούαρκ και Αθήνας, ανεβάζοντας τις συνολικές συχνότητες στο δρομολόγιο σε 10/7 (από 7/7) αυτό το καλοκαίρι.

Επίσης, η United Airlines θα επεκτείνει τη σεζόν για τις πτήσεις προς Νέα Υόρκη Νιούαρκ και Σικάγο, ξεκινώντας 3 εβδομάδες νωρίτερα.

• Η Norse θα αυξήσει τη χωρητικότητά της προς τη Νέα Υόρκη (JFK) κατά 12%, λόγω της αύξησης των συχνοτήτων από 5/7 σε 6/7.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος μέχρι τον Νοέμβριο του 2024 οι διεθνείς αφίξεις από τις ΗΠΑ προσέγγισαν το 1,5 εκατ. (1.480.700 αφίξεις) σημειώνοντας άνοδο 8,1% έναντι του ενδεκάμηνου Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023 .

Πληροφορίες από: https://www.ot.gr

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Β. Φλεριανός: “Η διατήρηση των Κούρων στο Φλεριό δεν αφορά μόνο την ιστορία, αφορά και το παρόν και το μέλλον του τόπου μας”

Ο Βασίλης Φλεριανός μιλά δημόσια για την αξία της αυθεντικότητας και της ιστορικής συνέχειας, προτείνοντας in situ ανάδειξη αντί της απομάκρυνσης των μνημείων από τον τόπο τους.

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.

Θαλάσσια Πάρκα: Η Ελλάδα ετοιμάζεται να χαρτογραφήσει την προστασία της θάλασσας

Λίγες ημέρες πριν από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς στη Νίκαια, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει δύο μεγάλες ζώνες προστασίας στο Αιγαίο και το Ιόνιο, με στόχο την ουσιαστική διαχείριση και τον έλεγχο των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Κτικάδος Τήνου: Συγκίνηση στην ανάληψη καθηκόντων του νέου Εφημέριου π. Γεωργίου Παλαμάρη

Με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση, η ενορία του Τιμίου Σταυρού αποχαιρέτησε τον π. Γεώργιο Ανδριώτη και υποδέχτηκε τον νέο της εφημέριο, π. Γεώργιο Παλαμάρη, με τιμή, δάκρυα και ελπίδα.

Πανελλαδικές 2025: Συνεχίζονται τη Δευτέρα με μαθήματα προσανατολισμού

Αρχαία, Μαθηματικά και Βιολογία εξετάζονται αύριο στα ΓΕΛ – Με αισιοδοξία ξεκίνησε η φετινή εξεταστική περίοδος, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη

Σαντορίνη: Έκτακτη διαφημιστική καμπάνια στο Sky TV για την αποκατάσταση της εικόνας του νησιού

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επενδύει 30.000 ευρώ σε καμπάνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, εν μέσω προκλήσεων λόγω των σεισμικών φαινομένων

Σύρος: Μπαράζ δικών για τα αιολικά με επίκεντρο κατοίκους και αιρετούς της Τήνου

Περί τους 130 πολίτες, ανάμεσά τους ο δήμαρχος κι η έπαρχος, θα καθίσουν στο εδώλιο, αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, επειδή αντιστάθηκαν με ειρηνικές διαμαρτυρίες στην ετσιθελική εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί και αντιμετωπίστηκαν με ξυλοδαρμούς από τα ΜΑΤ και μαζική αγωγή SLAPP

Φολέγανδρος: Αναβαθμισμένο και 24ωρης λειτουργίας το ελικοδρόμιο του νησιού

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης – Ένα από τα καλύτερα ελικοδρόμια στη νησιωτική Ελλάδα, σύμφωνα με τους πιλότους

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος – Χείμαρρος: Αποχαιρετισμός στον Γιάννη Ψαρρά, έναν άνθρωπο της προσφοράς

Η εξόδιος ακολουθία του 72χρονου θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα 26 Μαΐου στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στον Χείμαρρο – Θλίψη στο Τσικαλαριό

Νάξος: «Πώς ένα δημόσιο ακίνητο έγινε ιδιωτική “πλατεία”, η αλήθεια πίσω από την περίφραξη στον Λυώνα»

Σαφές μήνυμα από τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την περίφραξη στον Λυώνα: παράνομη αυθαίρετη χρήση του χώρου, περίφραξη για λόγους ασφάλειας και αποκατάσταση της νομιμότητας

Πάρος: «Κλείνουμε πριν μας κλείσουν», η εστίαση σε απεργία στις 5 Ιουνίου

Σε συμβολικό λουκέτο προχωρούν οι παραλιακές επιχειρήσεις του νησιού – Αντίδραση απέναντι σε τιμωρητικές πολιτικές και κρατική απουσία - Το σχόλιο του Γιάννη Παπαδόπουλου

Νάξος: Έτοιμος ο νέος δρόμος που ενώνει Αγιο Προκόπιο με Κάπαρες (Πλάκα – Αγία Αννα)

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία ο νέος οδικός άξονας που συνδέει τον Άγιο Προκόπιο με τις Κάπαρες, μειώνοντας τον χρόνο διαδρομής και αυξάνοντας την οδική ασφάλεια – Ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας Αγίου Αρσενίου

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Παροναξία: “Ηλεκτρική” νύχτα με βροχόπτωση και …λάσπη (πίνακας)

Έντονα φαινόμενα, αστραπές και «λασποβροχές» χτύπησαν τα νησιά των Κυκλάδων – Τα ύψη υετού από το NaxosWeather (πίνακας)

Νάξος – Σύλλογος Μηχανικών: “Όχι σε οριζόντιους περιορισμούς, Ναι, σε στοχευμένο πλαίσιο για τις θερινές οικοδομικές εργασίες”

Ο Σύλλογος εκφράζει έντονο προβληματισμό για την αιφνιδιαστική πρόθεση του Δήμου να επιβάλει οριζόντιους περιορισμούς, χωρίς επαρκή διαβούλευση – Προτείνει στοχευμένο και ρεαλιστικό πλαίσιο που προστατεύει τόσο τον τουρισμό όσο και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Κυκλάδες – Blue Star Ferries: Ξεκινούν τα θερινά δρομολόγια του “Blue Star 1”, πρωινό το “Blue Star Naxos”

Από την Κυριακή 1 Ιουνίου, το "Blue Star 1" αναλαμβάνει τη βραδινή αναχώρηση από Πειραιά, ενώ από Δευτέρα 2 Ιουνίου, το "Blue Star Naxos" ξεκινάει τα καθημερινά πρωινά του δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μικρές Κυκλάδες, Αμοργό και Αστυπάλαια.

Νάξος – Λυώνας: Όταν ο φράχτης γίνεται σύμβολο απομόνωσης και αντίστασης

Η περίφραξη στην παραλία του Λυώνα της Κορώνου και η οργισμένη αντίδραση των κατοίκων – Ένα πανό που φωνάζει πιο δυνατά από τις λέξεις.

Νάξος: Αναβολή στη συζήτηση για τις θερινές οικοδομικές εργασίες, παράταση διαβούλευσης έως 10 Ιουνίου

Δεν θα ισχύσει από φέτος η ρύθμιση για περιορισμούς στις κατασκευαστικές δραστηριότητες. Συνάντηση διαβούλευσης με οικοδόμους και νέα προθεσμία για προτάσεις.