Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΔΕΘ - Μητσοτάκης: Ξεπάγωμα τριετιών, αυξήσεις μισθών σε δημόσιους υπαλλήλους (video)

ΔΕΘ – Μητσοτάκης: Ξεπάγωμα τριετιών, αυξήσεις μισθών σε δημόσιους υπαλλήλους (video)

|

“Δεν μένω τυφλός στα ψεγάδια μας, αλλά έχω την ιδιοτροπία να πιστεύω στον εαυτό μας”. Με αυτά τα λόγια του Γιώργου Σεφέρη ολοκλήρωσε την ομιλία του στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη διάρκεια της οποίας εξήγγειλε μια σειρά μέτρων που αφορούν τόσο την οικονομία («ξεπάγωμα» τριετιών, αύξηση κατώτατου μισθού) , όσο και την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας, της νέας γενιάς και της δημόσιας ασφάλειας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στις καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες μέρες στέλνοντας το μήνυμα «πως ο,τι χάσαμε πολιτεία και πολίτες θα το ξαναχτίσουμε μαζί, καλύτερα και χωρίς τα λάθη του παρελθόντος, με ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους».

Πρώτη μας προτεραιότητα να βοηθήσουμε τους πολίτες στις πλημμυρισμένες περιοχές, να στηρίξουμε επιχειρήσεις, αγρότες και κτηνοτρόφους. Οι πρώτες πληρωμές ξεκίνησαν χθες», είπε χαρακτηριστικά, εξαγγέλλοντας τη συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας. Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη δέσμη οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης.

Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ:

Ο πρωθυπουργός από το βήμα του Βελλίδειου εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, το «ξεπάγωμα» των τριετιών, καθώς και την αύξηση των αμοιβών στο δημόσιο κατά 10,5%.

Αναλυτικά: 

  • Ξεπαγώνουν από 1η Ιανουαρίου 2024 οι «τριετίες» και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρίσκονταν σε αναστολή απ’ το 2012.
  • Αύξηση των αμοιβών στο Δημόσιο από 01/01/2024 κατά 10,5%. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 660.000 υπάλληλοι αποκτούν έναν πρόσθετο μισθό τον χρόνο.
  • Σε 1.340.000 δηλώσεις το αφορολόγητο αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για παιδιά.
  • Σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα.
  • Νέα μέτρα με στόχο τη διατήρηση σταθερών και μειωμένων τιμών σε βασικά προϊόντα.
  • Συνέχιση του «Market Pass» έως το τέλος του έτους στη Θεσσαλία και στον Έβρο.
  • Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού από τον Απρίλιο.
  • Αύξηση κατά 8% του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος από τον Δεκέμβριο.
  • Καταβολή έκτακτης αρωγής σε όσους αδικεί η «προσωπική διαφορά» Κατρούγκαλου, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους.
  • Νέα ετήσια αύξηση στους συνταξιούχους τον Ιανουάριο.
  • Επιστροφή του Ειδικού Φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο.
  • Συνέχιση του Επιδόματος Θέρμανσης, με έμφαση στις οικογένειες με παιδιά.
  • Συμπληρωματική πρόνοια για το ρεύμα, για τους πιο ευάλωτους καταναλωτές.
  • Καταβολή μόνο μίας εισφοράς 10% επί των πρόσθετων αμοιβών από τους συνταξιούχους που εργάζονται, αντί της σημερινής επιβάρυνσης των αποδοχών τους κατά 30%.
  • Εξυγίανση και ενίσχυση του ανταγωνισμού των πιστωτικών ιδρυμάτων, ανάδειξη και 5ου τραπεζικού πυλώνα και παροχή δανείων και από μη τραπεζικούς φορείς.
  • Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των κρατικών ομολόγων ως μία νέα εναλλακτική επιλογή αποταμίευσης.
  • Μείωση στο μισό του φόρου χρηματιστηριακών συναλλαγών.
  • Ανάδειξη της υπηρεσίας IRIS, με την οποία ποσά έως 500 ευρώ ημερησίως διακινούνται χωρίς τραπεζική προμήθεια.

Μέτρα για την οικογένεια, τους νέους και τη στέγη ανακοίνωσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός. Ειδικότερα: 

  • Το εισόδημα από βραχυχρόνια μίσθωση 3 ή περισσότερων ακινήτων από τον Ιανουάριο θα υπόκειται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
  • Καταβολή του «Youth Pass», 150 ευρώ σε 200.000 18άρηδες και 19άρηδες
  • Διπλασιάζεται ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Σπίτι Μου» για πολίτες 25-39 ετών. Έχουν εγκριθεί ήδη 4.700 χαμηλότοκα δάνεια. Στόχος να αποκτήσουν σπίτι συνολικά 10.000 νέοι. Με τις παράλληλες δράσεις για τη στέγη, να ευνοηθούν τελικά 150.000 πολίτες.

Εξήγγειλε, επίσης, δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής:

  • Έως την άνοιξη του 2024 οι ταμειακές μηχανές 450.000 επιχειρήσεων θα διασυνδεθούν με τα POS
  • Επέκταση ηλεκτρονικών πληρωμών σε όλη τη λιανική αγορά
  • Υποχρεωτικά ηλεκτρονικές πληρωμές και στις αγοραπωλησίες ακινήτων, όπου καταργούνται οριστικά τα μετρητά
  • Δρομολογούνται τα ψηφιακά τιμολόγια και τα ηλεκτρονικά βιβλία
  • Ενεργοποίηση, από τον Ιανουάριο, του Ψηφιακού Δελτίου Αποστολής. Όλα τα στοιχεία του ηλεκτρονικού εμπορίου θα πρέπει να διαβιβάζονται στην ΑΑΔΕ
  • Τα περισσότερα προνοιακά επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω πιστωτικών καρτών
  • Πρόστιμο διπλάσιο του ύψους τους για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με μετρητά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας Υγείας. Συγκεκριμένα:

  • 800 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και καινούργια ασθενοφόρα
  • Ίδρυση ενιαίου κέντρου συντονισμού σε κάθε Περιφέρεια της χώρας
  • Δημιουργία «Πύργου Ελέγχου», ώστε η άμεση ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στις πόλεις να φτάσει σε 10 λεπτά
  • 6 βάσεις ιατρικών ελικοπτέρων για τις διακομιδές από απομακρυσμένα σημεία.
  • Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών 96 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας
  • Πρόσληψη 10.000 νέων υγειονομικών
  • Επέκταση των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων
  • 4 νέα νοσοκομεία

Τα μέτρα για τις φυσικές καταστροφές

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μέτρα για τις φυσικές καταστροφές:

  • Συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπό τα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος, με σκοπό τον κεντρικό σχεδιασμό και την υλοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων. Ταυτόχρονα, θα γίνουν εισηγήσεις για μόνιμες λύσεις στην άρδευση.
  • Υποχρεωτική η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις για φυσικές καταστροφές. Προχωρά και η αναδιάρθρωση της ασφάλισης της αγροτικής παραγωγής.
  • Έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ για όσους ασφαλίζουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές, στο πλαίσιο συστήματος κινήτρων και αντικινήτρων που θα ενθαρρύνουν την ασφάλιση.
  • Διπλασιάζεται από το 2024 το Αποθεματικό για Φυσικές Καταστροφές από τα 300 στα 600 εκατομμύρια ευρώ. Το πρόσθετο ποσό θα προέλθει από αύξηση του φόρου ημερήσιας διαμονής από 1 έως 6 ευρώ, ιδίως σε πολυτελή ξενοδοχεία.
  • Πρόσληψη πυροσβεστών και δασικών.
  • Ταχεία εκτέλεση του προγράμματος «Αιγίς» και πιο συστηματική συνεργασία της Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις, με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα ενεργοποιούνται προληπτικά.
  • Προμήθειες σε drones εντοπισμού της φωτιάς, με αισθητήρες θερμότητας και με κάμερες στα σημεία κινδύνου.
  • Στη Θεσσαλία, άρχισαν την Παρασκευή οι πρώτες πληρωμές από την κρατική αρωγή.
  • Ψηφίστηκε στη Βουλή η διάταξη για την ανασυγκρότηση των βαρέων υποδομών στις μεταφορές.

«Συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας»

«Με απόφασή μου συγκροτείται Οργανισμός Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας υπαγόμενος στα υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος», ανακοίνωσε. Ο πρωθυπουργός είπε, επίσης, οτι κάτι πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει στη διατήρηση των υδάτων της Θεσσαλίας.

«Η κλιματικη κρίση ειναι εδώ και μας υποχρεώνει να τα δούμε όλα διαφορετικά. Όσοι ασφαλίζουν τα ακίνητα τους θα έχουν έκπτωση 10% στον ΕΝΦΙΑ. Η ασφάλιση για μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις πρέπει να καταστεί υποχρεωτική. Καιρός να ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των κατοικιών και επιχειρήσεων. Το κράτος και πάλι θα σταθεί στο πλευρό των πληγέντων. Εχω δημιουργήσει ήδη ειδικό αποθεματικό που θα φτάσει τα 600 εκατ. Τα πρόσθετα 300 εκατ. θα προέλθουν από την αύξηση του τέλους διαμονής ιδίως στα πολύ ακριβά ξενοδοχεία», πρόσθεσε.

«Η επέκταση του φράκτη στον Εβρο συνεχίζεται»

Είπε, επίσης, ότι η ίδια κινητοποίηση θα γίνει και στον Έβρο, ενώ τόνισε οτι η επέκταση του φράχτη συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί.

Σε ο,τι αφορά την Πολιτική Προστασία και το πρόγραμμα «Αιγίς» ειπε οτι αναμένει γρήγορους ρυθμούς στην εκτέλεση του. «Η συστηματική συνεργασία Πολιτικής Προστασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις ειναι μονόδρομος με συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Σε μια χώρα η οποία δαπανά 3% του ΑΕΠ για τις Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τις αξιοποιεί όταν αντιμετωπίζει φυσικές καταστροφές και αυτό θα γίνεται στο εξής», υπογράμμισε.

Ποτε δεν υποχώρησα στα εμπόδια όσο ανυπέρβλητα κι αν φαίνονταν

Ο κ. Μητσοτάκης ειπε οτι ποτέ δεν κρύφτηκε, ποτέ δεν διεκδίκησε το αλάθητο και ποτε δεν υποχώρησε στα εμπόδια όσο ανυπέρβλητα κι αν φαίνονταν. «Το ίδιο θα κάνω και τώρα», τόνισε. «Εμείς πρέπει να χτίσουμε το θαύμα της χώρας μας. Και κάθε φορά που πέφτουμε, εμείς να σηκωνόμαστε ακ΄μα πιο δυνατοί. Το έχουμε αποδείξει, θα το αποδείξουμε ξανά», συμπλήρωσε.

Είπε, επιπλέον, οτι το 41% της κάλπης δεν ειναι διαβατηριο εφησυχασμό ή άλλοθι αλαζονείας. «Πρώτος εγώ θέλω να τρέξουμε πιο γρήγορα. Και σε όσους καλόπιστα σχολιάζουν οτι δεν ξεκινήσαμε καλά, απαντω οτι θα κερδίσουμε τον πόλεμο. Ο τόπος μας κλείνει λογαριασμούς με το παρελθόν», υπογράμμισε.

«Δεν θα θέσω ποτέ σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα»

«Δεν θα θέσω ποτέ σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ να ζήσουμε ξανά το τραύμα μια χρεοκοπίας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατάργησε τα εμπόδια στην ψήφο των αποδήμων, αύξησε μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τώρα σειρά έχουν μεγάλες αλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έχουμε τώρα το Ταμείο Ανάκαμψης και την επενδυτική βαθμίδα που η κυβέρνηση πέτυχε.

«Η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος επένδυσης στο αύριο»

«Η επόμενη τετραετία θα είναι περίοδος επένδυσης στο αύριο της χώρας, στη δημιουργία πλούτου. Να γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση για καιρό ακόμα θα στοχοποιείται αυτόματα για όποια αστοχία. Όσοι ασκούν κριτική ας αφιερώσουν λίγο από τη σκέψη τους σε όσους είναι στην αρένα. Να το δουν οι διάφοροι αυτόκλητοι πυροσβέστες του καναπέ, οι μεταρρυθμιστές της φακής», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Έχω εντολή μεγάλων μεταρρυθμίσεων και αυτές κάνω», ανέφερε σημειώνοντας ότι ήδη το 50% του προγράμματος της κυβέρνησης στην οικονομία έχει υλοποιηθεί.

«Ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για να συγκρατηθούν οι τιμές. Ο πόλεμος της ακρίβειας θα είναι διαρκής τους επόμενους μήνες. Το market pass θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου μόνο στη Θεσσαλία και τον Έβρο», υπογράμμισε και τόνισε πως είναι αδιαπραγμάτευτος ο στόχος να έχει η χώρα 0,7% πρωτογενές πλεόνασμα στο τέλος του χρόνου.

Μίλησε επίσης, μεταξύ άλλων, για το youthpass, για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τις αυξήσεις των συνταξιούχων και στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού τον Απρίλιο.

Ακολούθως, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιανουαρίου ξεπαγώνουν οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα.

«Ξεπαγώνουν» οι τριετίες 

«Η ακρίβεια αντιμετωπίζεται με αυστηρότερο έλεγχο στην αγορά, αλλά κυρίως με ενίσχυση του εισοδήματος. Από την 1.1.2024 “ξεπαγώνουν” οι τριετίες και κάθε επίδομα προϋπηρεσίας που βρισκόταν σε αναστολή από το 2012. Φέρνουμε νωρίτερα 1-2 χρόνια κάτι που θα ίσχυε μόνο αν η ανεργία έπεφτε κάτω από το 10%», ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη στήριξη της υπηρεσίας Iris, ενώ για τη βραχυχρόνια μίσθωση είπε ότι τη θέλουμε αλλά έχει εκτοξεύσει τα ενοίκια σε διάφορες περιοχές και από τον Ιανουάριο τα σχετικά εισοδήματα θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη που ισχύουν για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μιλώντας για τη φοροδιαφυγή, επανέλαβε ότι «οι φοροφυγάδες θα υποχρεωθούν να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν στο πραγματικό τους εισόδημα».

Επ’ αυτού είπε ότι θα ανακοινωθούν δέκα μέτρα, όπως η σύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS και η κατάργηση των μετρητών στις αγοραπωλησίες ακινήτων.

«Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων»

«Ανοίγουμε μέτωπο και με τους λίγους δικηγόρους και δικαστές που καθυστερούν την απονομή της δικαιοσύνης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σαράκι που κατατρώει την ουσία που είναι η εμπιστοσύνη. «Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία. Δεν μιλάω για πράγματα τα οποία θα γίνουν, αλλά για πράγματα που γίνονται ήδη. Ξεκινήσαμε από τη Μύκονο, τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν σε μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι ένα νέο κίνημα, το κίνημα της καθημερινότητας με κανόνες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ξέρω ότι όσο αγγίζουμε τα προβλήματα θα μας δείχνουν τα δόντια τους» σημείωσε, ενώ είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό.

«Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Πρώτοι της δικής μου ασφαλείας. Για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την εφαρμογή των ποινών και για γρήγορες αποφάσεις της δικαιοσύνης.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του κράτους και ειδικά στην υγεία, μιλησε για ριζική ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ και για μια σειρά από άλλες δράσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί.

«Η μεταρρύθμιση και η νομιμότητα παντού είναι η νέα συμφωνία αλήθειας που πρέπει να υπογράψουμε»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στα μεγάλα έργα στη Θεσσαλονίκη, με ξεχωριστή αναφορά στο μετρό και στην επέκτασή του αλλά και στο flyover.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πλαίσιο στα εργασιακά χωρίς, όπως τόνισε, να αμφισβητείται ούτε το οκτάωρο, ούτε η ανάπαυση των 11 ωρών.

Για το κράτος στάθηκε ιδιαίτερα σε υποσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών που καθιερώνει δείκτες απόδοσης για τους ΟΤΑ.

«Ζητούμε περισσότερη λογοδοσία και στον πολίτη και στην κεντρική διοίκηση», πρόσθεσε. «Όλα αυτά πρέπει να γίνουν. Αποτελούν εθνικό μονόδρομο», υπογράμμισε.

«Η μεταρρύθμιση και η νομιμότητα παντού είναι η νέα συμφωνία αλήθειας που πρέπει να υπογράψουμε», τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας ανέφερε λόγια του Γιώργου Σεφέρη και σημείωσε: «Με πίστη στον εαυτό μας να βαδίσουμε στο μέλλον, να το κερδίσουμε, και να είστε σίγουροι θα το κερδίσουμε».

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γ. Πάριος: Ένα νησιώτικο ταξίδι από καρδιάς ξεκινάει με το νέο του δίσκο “Τα Θαλασσινά”

43 χρόνια μετά τα «Νησιώτικα», ο τροβαδούρος του Αιγαίου επιστρέφει με τραγούδια εμπνευσμένα από τον πατέρα του, τους ψαράδες και την ψυχή των νησιών

Δεν κλέβουν τα κινητά για να τα πουλήσουν

Στόχος τα προσωπικά σου δεδομένα για τους κλέφτες των κινητών τηλεφώνων

Τίτλοι τέλους για τον Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ

Το τελευταίο του παιχνίδι στον πάγκο της ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ

Τραγωδία στη Νάξο: 59χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος στο σπίτι του

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από τον ξαφνικό θάνατο του αγαπητού δημοτικού υπαλλήλου – Ερευνώνται οι συνθήκες του περιστατικού

Υπερτουρισμός: Πρόβλημα στις Κυκλάδες!

Έρευνα του βρετανικού Which? αποκαλύπτει τις περιοχές με τη μεγαλύτερη «τουριστική πίεση» — κορυφή για τη Ζάκυνθο και Κυκλάδες!

Το έργο των Προγόνων: Ένα εργόχειρο, μια ζωή, μια αλυσίδα τιμής

Μια συγκινητική αφήγηση του Λεωνίδα Μαγκανάρη για τη δύναμη της μνήμης, την αξία της οικογένειας και τα ίχνη που αφήνει η θυσία στην καθημερινότητά μας

Σύρος: Βρέθηκε στο επίκεντρο της εθνικής μάχης κατά της παιδικής παχυσαρκίας (video)

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη επισκέφθηκε το νησί στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτοβουλίας σε συνεργασία με τη UNICEF και παρουσίασε δράσεις για τη διατροφική εκπαίδευση και πρόληψη στα παιδιά

Ηλιοβασίλεμα στη Νάξο: Μοναδική AI φωτογραφία

Ανακαλύψτε την απόλυτη ομορφιά του Κυκλαδίτικου ηλιοβασιλέματος μέσα από μια μαγευτική AI εικόνα από τη Νάξο — με φόντο την Πορτάρα, τη θάλασσα και τα παραδοσιακά λευκά σπίτια της Χώρας.

Αεροδρόμιο Νάξου: Απογειώνεται σε επιδόσεις, ρεκόρ αφίξεων για τον φετινό Απρίλιο

Με αύξηση 45% στις αφίξεις επιβατών και εκτεταμένες εργασίες αναβάθμισης, ο «Απόλλων» της Νάξου δείχνει έτοιμος να φιλοξενήσει το μέλλον του νησιωτικού τουρισμού

Ισπανία: Tοξικό νέφος έκλεισε 160.000 Ισπανούς στα σπίτια τους

Περίπου 160.000 άνθρωποι στην Καταλονία της βορειοανατολικής Ισπανίας προειδοποιήθηκαν να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε βιομηχανική περιοχή, προκαλώντας τοξικό νέφος χλωρίου

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο