Σάββατο, 7 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΔ. Καπούνης: "Προβλήματα έχουν και οι νησιώτες, όχι μόνο αυτοί στην ηπειρωτική...

Δ. Καπούνης: “Προβλήματα έχουν και οι νησιώτες, όχι μόνο αυτοί στην ηπειρωτική Ελλάδα” (video)

|

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, κ. Δημήτρης Καπούνης και μέλος της ΕΘ.Ε.Α.Σ. πραγματοποίησε παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της βουλής χθες Πέμπτη (08/02).

Το θέμα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν η «Συνέχιση της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων “Ενίσχυση της πρότυπης κτηνοτροφίας, ρυθμίσεις για την αλιεία και τις υδατοκαλλιέργειες, διατάξεις για τη φυτοϋγεία, τα βιοκτόνα προϊόντα και την ποιότητα τροφίμων και άλλες διατάξεις για την τόνωση της αγροτικής ανάπτυξης”». Στην εν λόγω συνεδρίαση μετείχαν από την πλευρά της ΕΘ.Ε.Α.Σ., ο Πρόεδρος, κ. Παύλος Σατολιάς και ο Γενικός Διευθυντής, κ. Μόσχος Κορασίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Καπούνης στην παρέμβασή του:

«Θα σταθώ στο άρθρο 45, που αφορά στην ίδρυση των αγροτικών τμημάτων στα Επιμελητήρια, καθώς και στην τροποποίηση του άρθρου 67 του νόμου 4497 του 2017. Η πρότασή μας είναι να μην πληρώσει στα Επιμελητήρια, ούτε ένα ευρώ κανένας αγρότης και κανένας κτηνοτρόφος και αυτό να γίνει κατ’ εξακολούθηση.

Οι θέσεις μας αναφορικά με το συγκεκριμένο άρθρο είναι:

  • Ναι στη δημιουργία του σχετικού αγροτικού τμήματος, όπως είναι προσδιορισμένο στην εν λόγω νομοθετική τροπολογία, πέραν των όσων τμημάτων ήδη από τον νόμο προβλέπονται.
  • Ναι στην προαιρετική ένταξη αγροτών (φυσικών προσώπων) στα επιμελητήρια και παράλληλα όχι στην ένταξη των αγροτικών οργανώσεων, που εγγράφονται στο Εθνικό Μητρώο Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΜΑΣ) του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επειδή η Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) αποτελεί το μοναδικό αναγνωρισμένο όργανο από το υπουργείο.
  • Ναι στην ίση αντιμετώπιση των αγροτών με τους άλλους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που συμμετέχουν στα Επιμελητήρια και κατανομή στο Διοικητικό Συμβούλιο βάσει του αριθμού που προβλέπεται και
  • Ναι στη συνέχιση της δωρεάν τήρησης του μητρώου των αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Να αναφέρω, εδώ, ότι η ΕΘΕΑΣ μπορεί να στηρίξει το μητρώο των αγροτών και τη διατήρησή του».

Ο κ. Καπούνης κλείνοντας την παρέμβασή του απευθυνόμενος στον κ. Αυγενάκη, δήλωσε: «Στην επίσκεψη που θα γίνει μεταξύ των  αγροτών από τα μπλόκα με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, θα είναι καλό να βρίσκεται και ο κ. Παύλος Σατολιάς, Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, που εκπροσωπεί όλους τους αγρότες χώρας. Δεν είναι μόνον τα μπλόκα που έχουν προβλήματα. Προβλήματα αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας και στην υπόλοιπη Ελλάδα, λ.χ. στις νησιωτικές περιοχές όπως η δική μας, που εμπίπτουν στη νησιωτικότητα».

Δείτε το σχετικό video 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

6ο Νηπιαγωγείο Νάξου: «Όλα τα παιδιά είναι Καλλιτέχνες» (φωτογραφίες)

Μια μοναδική έκθεση ζωγραφικής από τους μικρούς δημιουργούς του νηπιαγωγείου που απέδειξαν πως η Τέχνη δεν έχει ηλικία (φωτογραφίες)

Η Σίκινος επενδύει στον βιώσιμο τουρισμό με δημιουργία οργανισμού διαχείρισης προορισμού

Υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Τουρισμού – Στόχος η ολοκληρωμένη και στρατηγική ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού

ΓΕΩΘΗΡΑ ΜΑΕ: Το Ελικοδρόμιο Θηρασιάς, επανέρχεται στην υπηρεσία των πολιτών

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες αναβάθμισης – Έτοιμο να εξυπηρετήσει ανάγκες ΕΚΑΒ, Σωμάτων Ασφαλείας και Πολιτικής Προστασίας

Κατερίνα Μονογυιού: “Αναγκαία η Δίκαιη Αναμοριοδότηση των Σχολείων στις Κυκλάδες”

Παρέμβαση της Κατερίνας Μονογυιού για τη στήριξη των εκπαιδευτικών σε Θήρα και Νησιά – Έκκληση για άμεση αναθεώρηση μοριοδότησης με γνώμονα την ισότιμη εκπαίδευση

Με την Υπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο Φίλιππος Φόρτωμας

Συζητήθηκαν εκτενώς οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νησιά των Κυκλάδων αναφορικά με ζητήματα εκπαίδευσης

Τα νησιά της σιωπής. Εκεί όπου ακόμα μπορείς να ακούσεις τον εαυτό σου – Ηρακλειά και Σίκινος ανάμεσά τους

Κι όμως υπάρχουν ακόμα νησιά στο Αιγαίο που δεν τα έχει αγγίξει η τουριστική λαίλαπα.

Naxos Summer Camp 2025: Καλοκαίρι γεμάτο θάλασσα, παιχνίδι και νέες εμπειρίες!

Από 30 Ιουνίου στον Άη Γιώργη – Κολύμβηση, survivor games, ποδόσφαιρο, ζωγραφική, χορός και πολύ γέλιο για παιδιά 4-14 ετών!

Αμοργιανό Φεστιβάλ 2025: Τιμώντας την Παναγία και τους Ήρωες της Κινάρου

Η Αμοργός γιορτάζει με τέχνη, μουσική και μνήμη — Ένα τριήμερο πολιτιστικής συγκίνησης από 7 έως 9 Ιουνίου

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Ιστορικό μυθιστόρημα με την υπογραφή του Γ. Καστελλάνου

Μια πρώτη συγγραφική εμφάνιση που εντυπωσιάζει με ιστορικό βάθος και λογοτεχνική ωριμότητα

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

“Να βουίξει το Αιγαίο”: Το νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου γεμίζει νησιώτικο ρυθμό το καλοκαίρι μας (video)

Θάλασσα, μελωδία και χορός ενώνονται στο νέο τραγούδι του Γιάννη Βιτζηλαίου που υπόσχεται να μας ταξιδέψει στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Κουφονήσια – “Γιορτή Ψαρά”: Μια νύχτα αφιερωμένη στους ανθρώπους της θάλασσας (video)

Παράδοση, διάλογος και κοινότητα ενώθηκαν στη Γιορτή του Ψαρά στα Κουφονήσια, με την παρουσία τοπικών αρχών και ανθρώπων που κρατούν ζωντανό το νησιωτικό μας πνεύμα.

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος: Η μουσική στήνει σκηνή στο Χαλκί, η Ευρωπαϊκή Γιορτή επιστρέφει για 12η χρονιά!

Ρυθμοί, χαμόγελα και παλμός στο πιο μελωδικό διήμερο του καλοκαιριού – 21 & 22 Ιουνίου, το Χαλκί γίνεται η καρδιά της μουσικής στη Νάξο.