Τρίτη, 24 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΕλλάδαΑΣΕΠ - Διοικητές Νοσοκομείων: 1.034 έδωσαν εξετάσεις, η επόμενη ημέρα

ΑΣΕΠ – Διοικητές Νοσοκομείων: 1.034 έδωσαν εξετάσεις, η επόμενη ημέρα

|

Το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαρτίου διεξήχθη από το ΑΣΕΠ η γραπτή ηλεκτρονική εξέταση που προβλέπεται στο άρθρο 6 του ν. 5062/2023 για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και υποδιοικητών των υγειονομικών περιφερειών (πρόσκληση Γ4β/Γ.Π.οικ.69377/29.12.2023, ΑΔΑ: 9ΝΞ5465ΦΥΟ-ΣΡ3), καθώς και για την κάλυψη των θέσεων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων (πρόσκληση Γ4β/Γ.Π.οικ. 2097/12.01.2024, ΑΔΑ: 92Ξ5465ΦΥΟ-6ΘΙ).

Σύμφωνα με την Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.), η κοινή εξέταση για τις δύο αυτές προσκλήσεις πραγματοποιήθηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της OTEAcademy, με τη συμμετοχή 1.034 υποψηφίων, εκ των συνολικά 1.101 υποψηφίων που είχαν υποβάλει αίτηση συμμετοχής και το συνολικό ποσοστό συμμετοχής ανήλθε σε 93,91%.

Να σημειώσουμε εδώ ότι μιλάμε για  21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών στις ΥΠΕ και 152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών στα Νοσοκομεία. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για το Νοσοκομείο Σύρου και Νάξου έχουν κατατεθεί 100 υποψηφιότητες τόσο για διοικητής όσο και για υποδιοικητής (!!!)

Με αφορμή την επιτυχή ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής εξέτασης των υποψηφίων, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου, δήλωσε:

«Ο διαγωνισμός αυτός, που είναι η πρώτη φάση για την επιλογή διοικήσεων των ΥΠΕ (21 θέσεις διοικητών και υποδιοικητών) και των νοσοκομείων (152 θέσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών), αποτελεί μια σημαντική καινοτομία. Αφενός επειδή είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται μια διαγωνιστική, γραπτή διαδικασία επιλογής ανώτατων στελεχών του δημοσίου. Και αφετέρου, επειδή το ΑΣΕΠ εφαρμόζει, για πρώτη φορά, ηλεκτρονικό διαγωνισμό χρησιμοποιώντας, αποκλειστικά, εξειδικευμένα εργαλεία διακρίβωσης δεξιοτήτων, ακολουθώντας τις διεθνείς πρακτικές στον τομέα της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού.

Έπονται οι επόμενες φάσεις της διαδικασίας δηλαδή ο έλεγχος και η μοριοδότηση τυπικών προσόντων και η διενέργεια συνεντεύξεων, πρώτα για τις διοικήσεις των ΥΠΕ και στη συνέχεια για τις διοικήσεις των νοσοκομείων.

Παράλληλα δρομολογείται και η αντίστοιχη διαδικασία για τους επικεφαλής των λοιπών φορέων του δημοσίου με πρώτο βήμα την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Ήδη διεξάγονται οι σχετικές διαβουλεύσεις με τα κατά περίπτωση αρμόδια Υπουργεία.

Το έργο του ΑΣΕΠ, χρόνο με τον χρόνο, διευρύνεται. Οι προκλήσεις είναι πολλές αλλά είναι δεδομένη η συναίσθηση της ευθύνης των εργαζομένων και των μελών του ΑΣΕΠ να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της κοινωνίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου εξερευνούν τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης (video)

Μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση που συνδύασε δημιουργικότητα, τεχνολογία και προβληματισμό – Με αφορμή την επίσκεψη του Lyceum Project, οι μαθητές έφτιαξαν βίντεο με το δικό τους μήνυμα για την AI

Δήλος: Πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία γυρίσματα της σειράς η «Μεγάλη Χίμαιρα»

Τα γυρίσματα της τηλεοπτικής μεταφοράς του αριστουργήματος του Μ. Καραγάτση ολοκληρώθηκαν στη Δήλο – Μια σύγχρονη, φεμινιστική ματιά σε ένα εμβληματικό μυθιστόρημα του Μεσοπολέμου

WWF: Τέσσερις τόνοι απορριμμάτων αφαιρέθηκαν από την Κύθνο

Καθαρισμοί σε βυθό και παραλίες, ανάσυρση διχτυών-φαντασμάτων, συνεργασία με ψαράδες – Η Κύθνος το πρώτο βήμα ενός φιλόδοξου εθνικού σχεδίου από τη WWF Ελλάς

Αμερική – Τραμπ: Η εκεχειρία Ισραήλ – Ιράν θα κρατήσει για πάντα

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνει «ιστορική» συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν – Τι προβλέπεται, τι λένε οι εμπλεκόμενοι και ποιοι διατηρούν σοβαρές επιφυλάξεις

Τήνος: Δώσε Ελπίδα, Δώσε Ζωή, Εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Διήμερη δράση ανθρωπιάς 28 & 29 Ιουνίου, παράλληλα με την αιμοδοσία του Δήμου Τήνου – Με τη συνεργασία του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας»

Η «Φλόγα της Παράδοσης» ανάβει ξανά (26 και 27 Ιουνίου) στη Νάξο

Στις 26 και 27 Ιουνίου η Νάξος γίνεται ξανά το επίκεντρο της ελληνικής παράδοσης, με συμμετοχή συλλόγων από όλη τη χώρα – Είσοδος ελεύθερη

Νάξος – Σύλλογος Προστασίας Αγριας Ζωής: Μάχη για τη ζωή μιας Caretta caretta στον Ορκό

Με πολλαπλά τραύματα και σε κρίσιμη κατάσταση εντοπίστηκε θαλάσσια χελώνα στον Ορκό – Στον σταθμό περίθαλψης του Συλλόγου «Προστασία Άγριας Ζωής Νάξου» με την υποστήριξη του ΑΡΧΕΛΩΝ.

SEAJETS: Τρία πλοία μεταφέρουν δωρεάν πυροσβεστικές δυνάμεις στη Χίο

Σε μια συγκινητική κίνηση κοινωνικής ευθύνης, η SEAJETS προσέφερε χωρίς αμοιβή τρία πλοία της για τη μεταφορά επίγειων δυνάμεων και εξοπλισμού στη φλεγόμενη Χίο.

29 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα, Το συγκινητικό μήνυμα του Γιάννη Πολυχρονάκου (video)

Ο Τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τιμά τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου με ένα βίντεο-αφιέρωμα και λόγια γεμάτα συγκίνηση, ευθύνη και πίστη στο όραμα της Αλλαγής.

ΕΑΣ Νάξου: Επανεκλέχθηκε παμψηφεί το Διοικητικό Συμβούλιο

Με ενότητα και εμπιστοσύνη, οι μέτοχοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου ανανέωσαν τη θητεία του Δ.Σ. – Πενταετής η νέα περίοδος

Συνεχής Ενημέρωση: Μεγάλη Πυρκαγιά στην Ορεινή Νάξο, επίκεντρο τη Ράχη του Προφήτη Ηλία στη Μονή (video)

Εναέρια και επίγεια μέσα μάχονται με τις φλόγες στη ράχη της Μονής – Από όχημα που πήρε φωτιά η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς (video)

Εκτακτο: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κυνίδαρο

Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις – Συνδρομή από υδροφόρες των ΟΤΑ για την κατάσβεση της δασικής πυρκαγιάς

«Μπαμπά, τι φαΐ θα φάμε σήμερα;». Το νέο σπιτικό στέκι στη Χώρα Νάξου με καρδιά και ουσία

Όταν η καθημερινή ερώτηση του παιδιού γίνεται γευστική απάντηση για όλη την οικογένεια.

Naxos Meat: Μια νέα επιχειρηματική σελίδα για τη Νάξο, στήριγμα στην τοπική παραγωγή

Η οικογένεια Βασαλάκη επενδύει στον πρωτογενή τομέα, ενισχύοντας το ντόπιο προϊόν με ποιότητα και όραμα

Όταν τα Raptor συνάντησαν τη Νάξο – Μια τριήμερη εξόρμηση γεμάτη περιπέτεια και Κυκλαδίτικη ψυχή

Με 18 οχήματα και 70 μέλη, το Raptor Club Greece εξερεύνησε τις ομορφιές της Νάξου σε ένα μοναδικό Summer Tour γεμάτο εικόνες, προκλήσεις και φιλοξενία

Ηρώ Μουκίου: «Στη Νάξο βρήκα ξανά τη γαλήνη, όπως στη ζωγραφική και τη θάλασσα»

Η αγαπημένη ηθοποιός μιλά στον Νίκο Σκορδιαλό για τον ρόλο της στη σειρά «Άγιος Έρωτας», την επιστροφή της στην τηλεόραση, την αγάπη της για τη ζωγραφική και τη βαθιά σχέση της με την πίστη και τη νέα γενιά.

Αμοργός – Σεισμός: “Ήρεμη η εικόνα”, λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Η δόνηση σημειώθηκε νότια-νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης, με εστιακό βάθος 15,6 χλμ – Δεν αλλάζει η εικόνα ύφεσης στην περιοχή, επισημαίνουν οι σεισμολόγοι

Νάξος – Πυροσβεστική: Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά μεταξύ Μονής και Κινιδάρου

Άμεση και συντονισμένη αντίδραση από Πυροσβεστική, ΕΜΟΔΕ, Δήμο και εθελοντές απέτρεψε τα χειρότερα – Ευχαριστίες από τον αντιδήμαρχο Δρυμαλίας

Εκτακτο: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο ρήγμα Ανύδρου

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε 13 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Αρκεσίνης Αμοργού

Αποχαιρετούμε την Ειρήνη Βλησίδου, το “τελευταίο αντίο” (21/06) στο Χαλκί της Νάξου

Η Ειρήνη Βλησίδου, κόρη του Ιωάννη του Μαθηματικού, υπάλληλος του ΟΤΕ, έφυγε πρόωρα από τη ζωή – Η εξόδιος ακολουθία το Σάββατο 21 Ιουνίου στην Πρωτόθρονη