Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησε από τις 16 έως τις 25 Αυγούστου εκτεταμένους ελέγχους σε τουριστικούς προορισμούς της χώρας, με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Τα μικτά κλιμάκια εντόπισαν πάνω από 400 παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως στη μη έκδοση αποδείξεων, επιβάλλοντας πρόστιμα και το μέτρο του 48ωρου «λουκέτου» στις επιχειρήσεις που παραβίασαν τη νομοθεσία.
Αναλυτικά τα ευρήματα των ελέγχων:
-
Ρόδος: Σε επιχείρηση χονδρικής και λιανικής πώλησης ποτών βρέθηκαν 306 κουτιά μπύρας χωρίς προβλεπόμενες ενδείξεις, ενώ καταλογίστηκαν μη εκδοθέντα παραστατικά για 285 φιάλες αξίας σχεδόν 7.000 ευρώ. Επιπλέον, σε εστιατόριο, επιχείρηση θαλάσσιων παιχνιδιών και παγωτοπωλείο δεν εκδόθηκαν περίπου 90 παραστατικά, αξίας άνω των 6.000 ευρώ.
-
Πάρος: Σε γνωστό εστιατόριο διαπιστώθηκε η μη έκδοση 3 παραστατικών αξίας άνω των 1.800 ευρώ.
-
Χανιά: Σε ψησταριά και επιχείρηση μίσθωσης ομπρελοκαθισμάτων εντοπίστηκαν 49 μη εκδοθέντα παραστατικά.
-
Ύδρα: Σε δύο καφέ-μπαρ αποκαλύφθηκαν 45 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων.
-
Κέρκυρα: Σειρά επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής βρέθηκαν χωρίς την έκδοση νόμιμων αποδείξεων.
-
Πειραιάς: Σε εστιατόριο καταγράφηκε μη έκδοση 20 παραστατικών.
Η ΑΑΔΕ υπογραμμίζει ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε τουριστικούς και μη προορισμούς, ώστε να διασφαλιστεί η τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας και η ισονομία στην αγορά.
#ΑΑΔΕ #Φοροδιαφυγή #Έλεγχοι #Λουκέτο #Πρόστιμα #Πάρος #Ρόδος #Χανιά #Ύδρα #Κέρκυρα #Πειραιάς #ΦορολογικήΣυμμόρφωση