Ο chef Γιάννης Λουκάκος είναι από τους πιο γνωστούς στο χώρο της εστίασης. Ομως, είναι και λάτρης της Νάξου. Αρκετές φορές έχει .. συλληφθεί να έρχεται για διακοπές και να απολαμβάνει την τοπική κουζίνα. Αυτή τη φορά το σχόλιό του έχει να κάνει μέσα από τα social media με ένα ιδιαίτερο ταξίδι στο χρόνο.
Πάλαι ποτέ Σχολή Ουρσουλινών και υπάρχει ένας ιδιαίτερος χώρος που σε “ταξιδεύει’ στο χρόνο. Δεν έχετε παρά να κάνετε αυτό που έκανε ο κος Λουκάκος. Οταν φτάσετε στο ‘All Day Café & Wine Bar’ Avaton 1739, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένας χώρος ιδιαίτερος… Απλά κοιτάξτε μέσα από την “κλειδαρότρυπα” και αφήστε την φαντασία σας να ταξιδέψει..
Τι θα δείτε; Οτι και ο κος Λουκάκος…
” Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ τη Σχολή Ουρσουλινών στο υψηλότερο σημείο της μεσαιωνικής συνοικίας του Κάστρου στη Χώρα της Νάξου. Εκεί θα βρεθείς για να απολαύσεις μια εκπληκτική πανοραμική θέα στο Αιγαίο αλλά κυρίως για να θαυμάσεις μια πολιτιστική κληρονομιά, το πρόσφατα αναπαλαιωμένο και ανακαινισμένο τριώροφο νεοκλασικό κτίριο το οποίο υπήρξε ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της εποχής του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Για την ιστορία, οι Ουρσουλίνες ήταν γυναικείο καθολικό τάγμα που ιδρύθηκε στα 1533 από την Angela Merici. Βρίσκονταν σε στενή συνεργασία με τους Ιησουίτες της Νάξου, από τους οποίους κλήθηκαν να αναλάβουν τη μόρφωση και την καλή ανατροφή των καθολικών κυρίως κοριτσιών του νησιού επιτρέποντας στις γυναίκες πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η σχολή άρχισε να χτίζεται το 1739 και ήταν σε λειτουργία μέχρι το 1970.
Άνοιξε πάλι το 2009 ως ένα state-of – the-art πολιτιστικό κέντρο που αξίζει να επισκεφτείς, όπως και τον ιδιαιτέρως προσεγμένο χώρο εστίασης @avaton1739 με την απαράμιλλη θέα στον τελευταίο όροφο.
Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την αυθεντική εντυπωσιακή κουζίνα της σχολής, η οποία διατηρείται ακόμα και σήμερα, αναδεικνύοντας την ιστορική της αξία.