“… Ο προβλήτας της Νάξου έχει υποστεί ζημιά στο κρηπίδωμα (μπλόκι) όπου βρίσκεται η μοναδική δέστρα που μπορεί να δοθεί ο κάβος. Στις φωτογραφίες φαίνεται το υποθαλάσσιο κρηπίδωμα να έχει μετακινηθεί και να έχει βγει προς τα έξω. Αποκατάσταση και συντήρηση προβλήτας. Ο μεγάλος αριθμός αφιξοαναχωρήσεων πλοίων κατά την καλοκαιρινή περίοδο επιδεινώνουν την φθορά με τις προπελιές αυξάνοντας τις πιθανότητες για ολική καθίζηση…”.
Μέρος της ετήσιας έκθεσης των Πλοιάρχων μέσω της Πανελλήνιας Ενωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΠΕΝ), η οποία κατατέθηκε και φέτος στο υπουργείο Ναυτιλίας από τον πρόεδρο της Ενωσης Παναγιώτη Γιγή και τη γενική γραμματέα Ελένη Παπαδοπούλου. Και το συγκεκριμένο σημείο “φωτογραφίζει” το λιμάνι της Νάξου κι ένα από τα βασικά του προβλήματα..
Π.Ε.Π.Ε.Ν.: Οι πλοίαρχοι “φωτογραφίζουν” τα προβλήματα στα λιμάνια των Κυκλάδων
Μερικούς μήνες μετά την κατάθεση της έκθεσης, όχι ότι χρειάζονταν η έκθεση για να έχουμε .. αντίδραση. Το Σάββατο 22 Μαρτίου εμφανίστηκαν στο λιμάνι δύο βαριά οχήματα (μπουλντόζες) οι οποίες και έπιασαν δουλειά. Μέρος της μίνι – εργολαβίας από το Λιμενικό Ταμείο Νάξου με σκοπό να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που είχε εντοπιστεί στη βόρεια πλευρά του προβλήτα.
Στόχος η βελτίωση της υποδομής, η μείωση του κινδύνου αλλά και η δημιουργία μίας ακόμη δέστρας ώστε να υπάρχει η δυνατότητα για καλύτερη και ασφαλέστερη προσέγγιση του πλοίου..
Προφανώς θα έχουμε και συνέχεια..