Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΝάξος - Αγιος Προκόπιος: Αυτοκίνητο μπλόκαρε τον κεντρικό δρόμο για περισσότερο από...

Νάξος – Αγιος Προκόπιος: Αυτοκίνητο μπλόκαρε τον κεντρικό δρόμο για περισσότερο από μία ώρα (!!!)

|

Ακούγεται κουραστικό… Η κυκλοφορία στον Αγιο Προκόπιο πρέπει να αλλάξει. Με δεδομένο ότι ο δρόμος που υπάρχει δεν μπορεί να μεγαλώσει, οφείλει η Δημοτική Αρχή να βρει λύση. Και αυτή θα πρέπει να γίνει αποδεκτή από όλους…

Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Μα γιατί πολύ απλά σήμερα το βράδυ είχαμε ένα σκηνικό που ενδεχομένως να το βρούμε μπροστά μας όλο το καλοκαίρι. Το είχαμε δει αρκετές φορές πέρυσι και πρόπερσι, όμως δεν γίνεται να μένουμε σ’ αυτά τα συμβάντα και να μην δίνεται λύση. Και σίγουρα η πρόταση για καλύτερη αστυνόμευση δεν είναι αυτή που θα δώσει οριστική λύση.

Τι συνέβη; Λίγο πριν τις 9.30 το βράδυ (σ.σ. το δρομολόγιο των 9 δηλαδή), στον κεντρικό δρόμο του Αγίου Προκοπίου, λεωφορείο του ΚΤΕΛ ερχόμενο από την Αγία Αννα (επιστροφή προς Πόλη της Νάξου) και πριν την στάση κόλλησε.

Ο λόγος; Ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο είχε παρκάρει κάθετα όπως βλέπετε στη φωτογραφία που μας έστειλε φίλος της ιστοσελίδας με αποτέλεσμα το λεωφορείο να μην μπορεί να περάσει..

Παρά τις εκκλήσεις και τις “φωνές” για την εμφάνιση του οδηγού, αυτό δεν έγινε εφικτό. Εμφανίστηκε η Αστυνομία. Συνεχίστηκαν για περίπου μία ώρα οι εκκλήσεις σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις ή τα ξενοδοχεία για την εμφάνιση του οδηγού χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Λίγο πριν τις 10.30 σχεδόν μία ώρα μετά, ο οδηγός του ΚΤΕΛ με πολύ προσοχή και με την καθοδήγηση της Αστυνομίας πέρασε στο όριο το σημείο που ήταν παρκαρισμένο το αυτοκίνητο του ασυνείδητου οδηγού και συνέχισε το δρομολόγιό του.

Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι μετά το πέρας της όλης διαδικασίας εμφανίστηκε ο οδηγός, πήρε το αυτοκίνητό του και εξαφανίστηκε… Κάποιοι είπαν ότι απλά ήταν εκεί κοντά έβλεπε και δεν ήθελε να εμπλακεί..

Ομως, για να επιστρέψουμε στο βασικό θέμα. Το ζήτημα είναι να υπάρξει σωστή κυκλοφοριακή ρύθμιση στο χώρο. Φαντάζεστε αντί για λεωφορείο να ήταν ένα ασθενοφόρο με ασθενή που έχριζε άμεσης βοήθειας;

Ο Δήμος οφείλει να δώσει οριστική λύση. Ναι, έρχεται περιφερειακός έξω από τον Αγιο Προκόπιο προς Αγια Αννα με στόχο την μονοδρόμη. Η άποψή μας είναι ότι ο δρόμος πρέπει να κλείσει. Να δημιουργηθούν πάρκινγκ εκτός Αγίου Προκοπίου και μέσα στον οικισμό να κινούνται μόνο ταξί, λεωφορεία και τα αυτοκίνητα ανεφοδιασμού και τα ΙΧ που έχουν σχέση με τα ξενοδοχεία (τα τύπου βαν μεταφοράς επιβατών).. Τίποτα άλλο.

Οσο η διακίνηση οχημάτων είναι ελεύθερη χρόνο με το χρόνο η κυκλοφορία στον Προκόπη θα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Και φαινόμενα όπως το αποψινό θα είναι … ρουτίνα.

Το θέλουμε; Τον θέλου οι ίδιοι επιχειρηματίες; Μήπως αυτοί πρώτοι πρέπει να ζητήσουν να κλείσει ο δρόμος;

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Distinguished Gentleman’s Ride: Κλασικές μοτοσυκλέτες, στυλ και σκοπός επιστρέφουν στη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη συμμετέχει και φέτος στο Distinguished Gentleman’s Ride, την Κυριακή 18 Μαΐου, μια παγκόσμια εκδήλωση με vintage μοτοσυκλέτες και φιλανθρωπικό χαρακτήρα για την ανδρική υγεία

Κατ. Μονογυιού: “Μητέρα, λέξη μικρή, μεγάλη όσο η ζωή”

Αρθρο της Κατερίνας Μονογυιού με αφορμή την "Γιορτή της Μητέρας"

Πανναξιακός ΑΟ: Λευκή ισοπαλία με τον Απόλλωνα Καλυθιών, αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σαρωνικό

Ο Πανναξιακός - χωρίς τον Μανωλά - κράτησε το μηδέν απέναντι στον δυνατό Απόλλωνα και παραμένει ζωντανός στη μάχη της ανόδου στη Γ’ Εθνική, μετά την 3η αγωνιστική των μπαράζ του 8ου ομίλου.

Πανναξιακός ΑΟΚ: Πάλεψε αλλά δεν ήταν αρκετό, την Τετάρτη (14/05) ο ..τελικός επιβίωσης

Παρά την ήττα με 66-54 από τον Ιωνικό, ο Πανναξιακός έδειξε χαρακτήρα και ετοιμάζεται να απαντήσει δυναμικά στον 4ο αγώνα των τελικών της National League 2, που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου στο ΔΑΚ Νάξου.

Μητρόπολη Παροναξίας: Με κατάνυξη και σεβασμό η μνήμη του Οσίου Φιλοθέου στη Μονή Θαψανών Πάρου

Η Πάρος τίμησε την ιερή μνήμη του Οσίου Γέροντος Φιλοθέου Ζερβάκου στην Παναγία τη Μυρτιδιώτισσα, με τη συμμετοχή πιστών και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καλλινίκου.

Επεκτείνονται οι άγονες περιοχές: Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και οδοντιάτρους σε νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση ενισχύονται τα μέτρα προσέλκυσης μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ – Ειδικές προβλέψεις για ιατρική στελέχωση σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.

Σοκάρουν τα στοιχεία: Ένας στους επτά Έλληνες έχει βιώσει σεξουαλική βία ως παιδί

Τα ανησυχητικά ευρήματα διεθνούς μελέτης με επικεφαλής Ελληνίδα καθηγήτρια, Εμμανουέλα Γακίδου, αναδεικνύουν την έκταση ενός παγκόσμιου προβλήματος που αγγίζει και την ελληνική κοινωνία.

Σουδάν: Ο άγνωστος πυραμιδικός πολιτισμός που ξεχάστηκε από τον κόσμο

Παρά τις εκατοντάδες πυραμίδες και τα μνημεία της UNESCO, το Σουδάν παραμένει ένα θησαυροφυλάκιο του πολιτισμού που κανείς δεν τολμά να επισκεφθεί.

Η Νάξος μέσω της Φιλαρμονικής στο Μέγαρο Μουσικής: Όταν οι νότες έχουν ρίζες (video)

Η Φιλαρμονική Δήμου Νάξου συμμετείχε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Μέγαρο Μουσικής, δίνοντας το δικό της στίγμα σε μια βραδιά αφιερωμένη στις αόρατες δυνάμεις του πολιτισμού. (video)

Μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και αιχμές Κικίλια για το μεταναστευτικό: “Δεν θα μας κουνά κανείς το δάχτυλο”

Ο Υπουργός Ναυτιλίας εξήγγειλε σημαντικές μειώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ενόψει καλοκαιριού, ενώ δεν παρέλειψε να τοποθετηθεί αυστηρά για τη στάση ευρωπαϊκών κύκλων και ΜΚΟ στο μεταναστευτικό.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Νάξος: Επιτέλους, τελειώνει της χερσαίας ζώνης, ας αναλογιστούν… «νηστεύσαντες καί μή νηστεύσαντες», τις ευθύνες που τους αναλογούν

Φτάνουμε στο τέλος της διαδρομής.. Το 3Α που πέφτει και οι ..στάσεις έως να ολοκληρωθεί ένα έργο σημαντικό για τη πόλη της Νάξου

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Θλίψη στον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για την απώλεια του Κώστα Αρτσάνου, το “αντίο” από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό

Συγκλονισμένος ο Δήμαρχος Δημήτρης Λιανός αποχαιρετά τον ακούραστο υπάλληλο του Δήμου και αγαπητό συμπολίτη

Μ. Κατσούλης: “Οταν πάρω σύνταξη θα μετρήσω τα Κύπελλα που έχουμε πάρει”

Ο γυμναστής του ΓΕΛ Νάξου Μανώλης Κατσούλης μιλάει για την πορεία του, τον ρόλο του εκπαιδευτικού, τις αθλητικές επιτυχίες του σχολείου και την «αθλητομάνα» Νάξο

Εκτακτο: Τέλος στα σουβλάκια της θείας Τασίας, ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι

Ήρθε ο νόμος, πάει το πανηγύρι Με catering και τιμολόγιο, το κοψίδι πλέον θα έχει και ΦΠΑ...

Νάξος – Νοσοκομείο: Λαπαροσκοπικός Πύργος μπαίνει σε λειτουργία μέσω δωρεάς

Με τη δωρεά του Κωνσταντίνου Μαρτίνου, το Νοσοκομείο Νάξου αποκτά σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό που αλλάζει τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης