Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΓια ακόμη μια φορά στη Νάξο των γεύσεων ένα μενου του Γιάννη...

Για ακόμη μια φορά στη Νάξο των γεύσεων ένα μενου του Γιάννη Γαβαλά

|

Σεφ. Γιάννης Γαβαλάς. Χώρος Ξενοδοχείο Γρόττα. Αποτέλεσμα. Εκπληκτικό.

Για ακόμη μια φορά στην Νάξο των γεύσεων και της νησιώτικης νοστιμιάς, ο σεφ Γιάννης Γαβαλάς (Βακαλό Μύκονος) – όπως και την προηγούμενη χρονιά- φιλοτέχνησε το καινούριο μενού του ξενοδοχείου Γρόττα και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Ο Γιάννης Γαβαλάς, ήταν ο ένας από τους 5 σεφ που είχαν την τιμή για πρώτη φορά στην ιστορία να ταξιδέψουν τ την πλούσια Ελληνική κουζίνα στη Νέα Υόρκη στις 16 Μαρτίου.  Ο Γιαννης Γαβαλάς (Bakalo, Μύκονος), μαζί με τους Χρήστο Αθανασιάδη (Nice n Easy Κολωνάκι, Κηφισιά, Μύκονος), Παναγιώτη Διαμαντή (Rodos Palace Hotel, Ρόδος), Σταμάτη Μισομικέ (Noble, Elysium Resort & Spa, Ρόδος) και Γιώργο Στυλιανουδάκη (Kenshō Boutique Hotel & Suites, Μύκονος), βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Νέα Υόρκη και στον ναό της γαστρονομίας των ΗΠΑ, μια μεγάλη ευθύνη και τιμή για την εξάπλωση της Ελληνικής γαστρονομίας και γευστικής κληρονομιάς.

Είχαμε την ευκαιρία να τον απολαύσουμε επί το έργον, στο ξενοδοχείο Γρόττα με ένα μενού που με επιλεγμένα πιάτα κατάφερε να ενσωματώσει όλη του τη μαεστρία για όλους τους ουρανίσκους.

Στριφτούδια με ζαμπόνι Νάξου και φρέσκια ρόκα, καθώς κι ένα αργοψημένο μοσχαράκι γάλακτος κοκκινιστό με φρέσκα μανιτάρια να αναμειγνύονται με τις Ναξιώτικες πατατούλες – πάντα ψητές κι όχι τηγανιτές, θα μπορούσαν να θεωρηθούν και παραδοσιακά πιάτα Νάξου καθώς αφενός το μοσχαράκι είναι σήμα κατατεθέν του Κυριακάτικου δείπνου και τα στριφτούδια είναι τα φρέσκα ζυμαρικά που έφτιαχναν τα παλιά χρόνια οι μάχιμες νοικοκυρές.

Στο μενού προστέθηκε ένα ιδιαίτερο πιάτο ψητών λαχανικών με σως μπαλσάμικου, κρέμα γιαουρτιού, άριστο πρώτο πιάτο για το κυρίως πιάτο ξιφία που θα επακολουθούσε. Ο ξιφίας σε μια μεγαλοπρεπή παρουσίαση, κρατούσε τους «χυμούς» του και όλη την θαλασσινή φρεσκάδα με περίσσεια απλότητα. Άλλωστε το καλό ψάρι, ουδέποτε χρειαζόταν σάλτσες και επιβαρυντικές γεύσεις για να βγάλει την αυθεντική νοστιμιά του.

Η ευχάριστη έκπληξη ήταν το ρόστο χοιρινό που κυριολεκτικά έλιωνε στο στόμα, με μια εντυπωσιακά δεμένη σως με κομμάτια λαχανικών. Το συγκεκριμένο πιάτο σιγομαγειρευόταν από το πρωί για να βγάλει την απαλότητα και όλη τη σύνθεση των γεύσεων στο έπακρο.

Επίσης, για εκείνους που δεν έχουν  δοκιμάσει παστίτσιο που μαγειρεύεται εκείνη τη στιγμή, δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό.

Τέλος, το λεμονάτο φιλέτο κοτόπουλο με χτυπημένο στο χέρι πουρέ, οι τυροκροκέτες με άνηθο και σως ντομάτας και αχλαδιού, τα υπέροχα γεμιστά μανιτάρια με αργοψημένη πανσέτα σε έκαναν να μην μπορείς να σταματήσεις.

Όσο για την Αμερική, οι Αμερικάνοι, τα ξένα ΜΜΕ που κάλυψαν τα «Δώρα από την Ελλάδα» έφυγαν με τις καλύτερες των εντυπώσεων, όπου για πρώτη φορά η κουζίνα της Ελληνικής γης τιμήθηκε πραγματικά σαν ένα δώρο στην παγκόσμια γαστρονομία και αναμένονται πολλές εξελίξεις για την εξάπλωση της στο εξωτερικό.

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά όπου άνθρωποι όπως ο Γιάννης Γαβαλάς με την αγάπη για το αγνό υλικό, την πολιτιστική μας κληρονομιά και την φαντασία τους μπόρεσαν να μεταλαμπαδεύσουν αυτήν την γνώση εκτός συνόρων με το καλύτερο δυνατό τρόπο δημιουργώντας το δυνατότερο δυνατόν αντίκτυπο και αναγνώριση…..


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πένυ Ρόγκα: Ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο και σημειώνει “Η μάχη μόλις ξεκίνησε”

Η λίμπερο του Παναθηναϊκού, Πέννυ Ρόγκα, γνωστοποίησε ότι έχει καρκίνο και έχει ξεκινήσει χημειοθεραπεία

Πάσχα χωρίς γιατρούς και νοσηλευτές στη νησιωτική χώρα

Παρά τα όποια κίνητρα που ανακοινώνονται τα νησιά στην Ελλάδα δεν έχουν επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό - Τι φταίει;

Εκτακτο – Κυριακή Πάσχα: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Naxos από τον Πειραιά

Το Blue Star Naxos αναμένεται να αναχωρήσει από τον Πειραιά την Κυριακή του Πάσχα στις 20:30 το βράδυ για Σύρο - Παροναξία - Μικρές Κυκλάδες

SKY Express: Μεταφέρει το Αγιο Φως σε Σαντορίνη – Μύκονο

Πως θα μεταφερθεί το Αγιο Φως το Μεγάλο Σάββατο στις Κυκλάδες

Πιτταράς – Τυροκομείο: Προσφορά γαλακτοκομικών προϊόντων σε δομές της Νάξου

Μία ακόμη κίνηση αγάπης από την επιχείρηση "Τυροκομείο Πιτταράς" προς την τοπική κοινωνία και τις δομές της

Νάξος – Kerras Cruises: Εκδρομή στο Κουφονήσι για την εορτή του Αγίου Γεωργίου

Μονοήμερη εκδρομή από τη Νάξο προς Κουφονήσι για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου

Νάξος – Μεγάλη Πέμπτη: Η Κωμιακίτισσα θα κάνει το βάψιμο των αυγών με ρίζες από το Καψάλι

Μικρές ιστορίες από την Μεγάλη Εβδομάδα μέσα από το Σύλλογο Γυναικών Κωμιακής

Νάξος – Κόρωνος: Τα πασχαλινά έθιμα της «ρουκάνας» και της μεταφοράς των εικόνων

Μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ μεταφέρθηκαν σε όλη την Ελλάδα τα έθιμα της Κορώνου

Νάξος – Μέλανες: Αγία Παρασκευή και οι “Περιφάνες” κάνουν την εμφάνισή τους (video)

Παραδοσιακό δρώμενο «περιφάνες» στις Μέλανες. Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαϊου 2024, μετά τον εσπερινό. Ιερός Ναός Αγίων Αποστόλων. Πολιτιστικός Σύλλογος Κοινότητας Μελάνων Νάξου «Κούρος ο Έλληνας»

Νάξος – Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή (video)

Νάξος - Καστράκι: Πότε θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στο Καστράκι στην Παναγία Γρηγορούσα (χρονοδιάγραμμα)

Μήλος: Νέο 5αστερο ξενοδοχείο … έρχεται

“Στα σκαριά” νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στη Μήλο

Blue Star Ferries: Εκτακτη προσέγγιση σήμερα και αύριο στη Νάξο του “Blue Star 2”

Ενα ακόμη έκτακτο δρομολόγιο απόψε από τον Πειραιά για Πάρο - Νάξο και Σαντορίνη

Stoiximan AegeanBall Festival 2024: Ανοιξαν οι έγγραφές

Κορυφαία διοργάνωση 3Χ3 με 13 βραβεία σε πολλαπλές κατηγορίες - Το χρονοδιάγραμμα

Νάξος – “Λαϊκή Συσπείρωση”: Ανακοίνωση για Πρωτομαγιά, καταγγελία για επικείμενη αύξηση δημοτικών τελών

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" Νάξου σχετικά με την Πρωτομαγιά - Γιατί καταγγέλλει τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

ΚΕ.ΔΑ.Σ.Υ. Νάξου: Πάει στη βουλή με παρέμβαση του Φίλιππου Φόρτωμα

Ο Φίλιππος Φόρτωμας φέρνει στη Βουλή το στεγαστικό πρόβλημα του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Νάξου

Play Offs: Ε όχι έτσι, να αποκλειστείς από τον τελικό Πανναξιακέ (!!!)

Απίστευτη εξέλιξη στον σημερινό αγώνα με τον Ηλυσιακό... Δέχτηκε σερί 12 -1 στις τελευταίες φάσεις και έχασε 67-65... Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρετά τα πλέι οφ η ομάδα του Πανναξιακού ΑΟΚ

Πανναξιακός ΑΟ: Πρώτη θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου στη Μήλο (επιδόσεις)

Συγχαρητήρια στην ομάδα στίβου για την 1η θέση στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Στίβου

Πάσχα: ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση στη παράδοση της Νάξου

ασθένειες και θεραπείες τους σε σχέση με το Πάσχα στη παράδοση της Νάξου

Πάσχα – Ταξίδι: Στη Νάξο η πληρότητα εκτιμάται πως θα ξεπεράσει το 90%

Που θα τα ταξιδέψουν για το Πάσχα οι Ελληνες; Αυξημένη κατά 20% η τουριστική κίνηση - Τα νησιά και πάλι κέρδισαν τις υπηρωτικές περιοχές

Νάξος: Πρωτομαγιά στη Δημοτική Επιτροπή η …μάχη για την αύξηση των δημοτικών τελών

Συνεδρίαση την Πρωτομαγιά της Δημοτικής Επιτροπής Νάξου και Μικρών Κυκλάδων - Βασικό θέμα; Η αύξηση στα δημοτικά τέλη