Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε ο Γιούκι Τσουνόντα κατά τη διάρκεια του Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές για το Grand Prix της Εμίλια-Ρομάνια στην Ίμολα.
Με περίπου 12 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του πρώτου μέρους των δοκιμών, ο Ιάπωνας οδηγός της Red Bull έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του στη Στροφή 5. Όπως μεταδίδει το Sky Sports, το μονοθέσιο χτύπησε έντονα πάνω στο κέρμπ, με αποτέλεσμα να προκληθεί υπερβολική αναπήδηση. Ακολούθησε ανεξέλεγκτη περιστροφή σε υψηλή ταχύτητα και στη συνέχεια το μονοθέσιο ανατράπηκε, καταλήγοντας στον προστατευτικό τοίχο.
Το σύστημα roll hoop λειτούργησε αποτελεσματικά, επαναφέροντας το όχημα στη σωστή θέση μετά την πρόσκρουση. Ο Τσουνόντα εξήλθε μόνος του από το διαλυμένο μονοθέσιο, φανερά σοκαρισμένος αλλά χωρίς εμφανείς τραυματισμούς.
Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τη Red Bull Racing, ο οδηγός οδηγήθηκε στο ιατρικό κέντρο του σιρκουί για προληπτικούς ελέγχους, ενώ οι πρώτες πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως είναι καλά στην υγεία του.
Ο πρώην πιλότος της ομάδας, Λίαμ Λόσον, εξέφρασε την αγωνία του μέσω του team radio:
«Θεέ μου, μόλις είδα το βίντεο. Είναι καλά;», με την απάντηση να είναι καθησυχαστική.
💥 ¡¡¡HA VOLCADO TSUNODA!!!Escalofriante. Bendito halo.#F1 #ImolaGP 🇮🇹 pic.twitter.com/XHIzyu5O4I
— Fórmula Directa (@FormulaDirecta) May 17, 2025
Η FIA αναμένεται να εξετάσει λεπτομερώς τα δεδομένα του ατυχήματος, ωστόσο για άλλη μια φορά, η τεχνολογία ασφαλείας της Formula 1 απέδειξε την αξία της.
Το Grand Prix συνεχίζεται με ερωτήματα για την κατάσταση του μονοθεσίου του Τσουνόντα και τη δυνατότητα συμμετοχής του στον αγώνα της Κυριακής, στον οποίο εάν όλα πάνε καλά θα εκκινήσει από την έξοδο των πιτς.
Με πληροφορίες από τη σελίδα gazzeta.gr