Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΈνα πολύχρωμο βαν στη Νάξο μας ψιθυρίζει… ζωή!

Ένα πολύχρωμο βαν στη Νάξο μας ψιθυρίζει… ζωή!

|

Δευτέρα μεσημέρι στη Νάξο. Ο ήλιος ζεστός, η ατμόσφαιρα γεμάτη ζωή. Οι δρόμοι έχουν ήδη μπει σε καλοκαιρινούς ρυθμούς – αυτοκίνητα, τουρίστες, κορναρίσματα, η γνώριμη φασαρία της εποχής.

Και μέσα σε όλο αυτό το συνηθισμένο τοπίο, κάπου στο πάρκινγκ της Χώρας, κάτι ξεχωρίζει. Όχι για το μέγεθός του. Ούτε για τη μάρκα του. Ένα παλιό βαν – γεμάτο όμως χρώμα, φαντασία, τέχνη. Ανάμεσα στα γκρι, τα μουντά, τα αδιάφορα, αυτό φώναζε. Ή μάλλον… ψιθύριζε. Μια κραυγή ελπίδας, ένα χαμόγελο πάνω σε λαμαρίνα.

Η Ευαγγελία Μαργαρίτη, εκπαιδευτικός στο ΚΔΑΠ Νάξου, στέκεται, το κοιτά και, όπως η ίδια λέει, το ζήλεψε. Όχι το όχημα – αλλά τον δημιουργό του. Ρωτώντας την νεαρή ιδιοκτήτρια από την Αυστρία, έμαθε πως πίσω από αυτή την πολύχρωμη απόδραση στην τέχνη, κρύβεται ένα 17χρονο κορίτσι. Η μικρή της αδερφή.

Και τότε, όπως γράφει στην ανάρτησή της, δεν ένιωσε φθόνο. Ένιωσε θαυμασμό. Συγκίνηση. Ελπίδα. Σε έναν κόσμο που ολοένα και σκληραίνει, υπάρχουν ακόμα νέοι που επιμένουν να χρωματίζουν, να δημιουργούν, να μεταδίδουν μηνύματα. Που δεν φοβούνται να πουν – έστω και με μπογιά – ότι μπορούμε να ζήσουμε αλλιώς.

Ένα από τα συνθήματα στο βαν έλεγε: “Όταν πλησιάζεις τη φύση, πλησιάζεις τον εαυτό σου”. Ένα σύνθημα απλό, σχεδόν παιδικό, μα γεμάτο σοφία. Γιατί όντως, όταν ακολουθήσεις τα χνάρια της γης, ακούς τον εσωτερικό σου ψίθυρο. Κι ίσως, όπως μας υπενθυμίζει η Ευαγγελία, η ζωή πάντα κάτι έχει να μας πει. Αρκεί να σταθούμε. Να ακούσουμε. Να παρατηρήσουμε.

Σ’ έναν απλό χώρο στάθμευσης, βρέθηκε ένα μικρό θαύμα. Ένα βαν-καμβάς. Μια εικόνα που σου θυμίζει ότι η τέχνη δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Ότι οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν μόνο κινητά στα χέρια τους, αλλά και πινέλα, και ψυχή.

Και πως τελικά, όταν ο άνεμος αλλάζει κατεύθυνση, κάποιοι αποφασίζουν να ανοίξουν πανιά – όχι να σκύψουν το κεφάλι.

Για την Ειρήνη. Για τη Ζωή. Για εμάς. Όλους.

(Ευχαριστούμε την Ευαγγελία Μαργαρίτη για την ανάρτηση στα social media)


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

ΜΗΛΩΣΙΑ 2025: Τέλος δράσεων με οδοιπορικό στο Ζα τα ξημερώματα της Κυριακής

Με την κορυφαία εκδήλωση της ανάβασης στο Ζα ολοκληρώνονται οι φετινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΑΜΣ Φιλωτίου

Κέα: Σε ύφεση η γαστρεντερίτιδα, τι έδειξε η επίσκεψη του ΕΟΔΥ

Περίπου 30 περιστατικά ημερησίως στην κορύφωση της έξαρσης – Διερευνώνται τα αίτια, με έλεγχο νερού και περιβαλλοντικών δειγμάτων.

Πανναξιακός AOK: Συνεχίζει με τον Ανδρέα Καρακατσάνη στον πάγκο για μία ακόμη χρονιά

Ο προπονητής που οδήγησε πέρυσι την ομάδα σε σπουδαία πορεία στη National League 2 παραμένει στο τιμόνι – Διπλός ρόλος και στις ακαδημίες

Εντατικοί έλεγχοι στα τουριστικά ημερόπλοια, «Προτεραιότητα η ανθρώπινη ζωή» τονίζει ο Β. Κικίλιας

Με απόφαση του Υπουργείου Ναυτιλίας εντείνονται οι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλα τα τουριστικά ημερόπλοια της χώρας – Έμφαση στην τήρηση κανόνων ασφαλείας και πληρωμάτων.

Νάξος – Θερινά Εργαστήρια Μουσικής: «Η Παρέλαση των Παιχνιδιών» απόψε στο Θέατρο Καμπανέλλη

Η Παιδική Χορωδία των Θερινών Εργαστηρίων Μουσικής συνεργάζεται με τη συμφωνική ορχήστρα Cappella Atenea και παρουσιάζουν ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι για τη διαφορετικότητα και τη δύναμη της αγκαλιάς.

Γυναικομαστία: Αίτια, Διάγνωση και Χειρουργική Αντιμετώπιση

Η διάγνωση της γυναικομαστίας πραγματοποιείται από τον πλαστικό χειρουργό. Αρχικά λαμβάνεται λεπτομερές ιατρικό ιστορικό και ακολουθεί κλινική εξέταση.

Με λαμπρότητα τα Εννιάμερα της Παναγίας στις Τρίποδες Νάξου (photos)

Πλήθος πιστών συμμετείχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία και τη λιτανεία της Παναγίας Τριποδιώτισσας

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Κατ. Γιαννακά: Αμοργός, από νησί εξορίας αγωνιστών σε νησί φίμωσης φωνών;

Αντιδράσεις για τη στάση του Δημάρχου Αμοργού απέναντι σε ειρηνική διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης. - τι αναφέρει η Κατερίνα Γιαννακά

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Συνεδριάζει (19/08) η Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, επίκεντρο το νέο λιμάνι στη Σχοινούσα

Στις 12:00 το μεσημέρι της Τρίτης (19/08) στο Δημοτικό Κατάστημα, με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη - Ποια είναι