Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΕνα απολαυστικό ταξίδι γεύσης στην Μύκονο και Σαντορίνη

Ενα απολαυστικό ταξίδι γεύσης στην Μύκονο και Σαντορίνη

|

Οι μεγάλοι νικητές του Νοτίου Αιγαίου Σαντορίνη και Μύκονος στους Χρυσούς Σκούφους

Υπέροχα εστιατόρια ξεχώρισαν φέτος από τις Κυκλάδες Έξι Χρυσοί Σκούφοι και τέσσερα Βραβεία Εληνικής Κουζίνας απονεμήθηκαν φέτος σε εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (13/2/2017) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα. Εμείς ξεχωρίσαμε τα εστιατόρια στα γειτονικα μας νησιά και σας τα παρουσιάζουμε

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ  |  Ν. Αιγαίο


Bill & Coo, στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Μυκόνου, με βαθμολογία 15,5/20

Το μέρος όπου η αυθεντική φιλοξενία συναντά την εκλεπτυσμένη έμπνευση. Το Bill & Coo έχει ξεχωρίσει από το 2007 για τα υψηλά γαστρονομικά του στάνταρ, την προνομιακή του τοποθεσία

Επίλεκτο μέλος της νέας γενιάς της ελληνικής γαστρονομίας, ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος οδηγεί με μαεστρία το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Bill & Coo» σε συνεχείς διακρίσεις στους Χρυσούς Σκούφους και φυσικά στην κορυφή των επιλογών για ένα δείπνο-εμπειρία στο Νησί των Ανέμων. Η δημιουργικά «παιχνιδιάρικη» ματιά του στις κλασικές γευστικές μνήμες της Ελλάδας, η ευχέρεια στις πιο σύγχρονες διεθνείς τεχνικές και η αγάπη του για τον τόπο και τις πρώτες ύλες που προσφέρει μετουσιώνονται και φέτος σε πρωτοποριακά πιάτα-κάδρα, τα οποία χαρακτηρίζουν οι λεπτές ισορροπίες, η φαντασία και η υψηλή αισθητική. Το «Bloody Mary αχινού», το «Σπινιάλο μέσα από τα μάτια μου», η «Σαρδελομάνα» και ο «Χοίρος στα δικά μου Χοιροσφάγια» είναι ορισμένα από τα ολοκαίνουργια πιάτα στο μενού, ενώ τα επιδόρπια δημιουργεί η pastry chef Άντζελα Σίμου, η οποία «μετακομίζει» στο Αιγαίο ύστερα από θητεία χρόνων στην αθηναϊκή «Σπονδή»

 

Κουκούμαβλος, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Σοφιστικέ γαστρονομική πρόταση από τον ευρηματικό σεφ Νίκο Πουλιάση. Ρομαντικές μπαρόκ σάλες και βεράντα στην Καλντέρα, σε ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των Φηρών. Highlights οι καραβίδες με σάλτσα λευκής σοκολάτας, τζίντζερ και λεμόνι, το αρνάκι με σάλτσα από ροζέ Cabernet Sauvignon, οι παπαρδέλες με κρέμα, ούζο και γλυκάνισο, και το κανταΐφι με ελληνικά τυριά, βανίλια, μανταρίνι και άγριο μύρτιλο. 


Matsuhisa Mykonos, στο ξενοδοχείο Belvedere της Μυκόνου, με βαθμολογία 15/20

Ο Nobu Matsuhisa και οι σεφ του συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας. Υψηλή μαγειρική τέχνη με εμβληματικές σπεσιαλιτέ της σύγχρονης Jap fusion την οποία καθιέρωσε ο Nobu παντρεύοντας το Περού με την Ιαπωνία. Ευρηματικό ceviche με λαβράκι, κινόα, blueberry και ντομάτα, άψογα ψημένο Chilean sea bass με shiitake και τρούφα. 
Κορυφαίο πιάτο: Βlack cod miso


Santoro, στο ξενοδοχείο Grace Santorini της Σαντορίνης, με βαθμολογία 15/20

Μερικά από τα signature πιάτα που προσφέρονται περιλαμβάνουν ψάρι Bonito μαγειρεμένο με τη μέθοδο tataki, φάβα Σαντορίνης αρωματισμένη με wasabi, πράσινο μήλο και σάλτσα κάπαρης με σταφίδες sultana. Μουσακά με λαβράκι και Béchamel από ελληνικό γιαούρτι, ψητή σάλτσα ντομάτας και κοκκινιστά θαλασσινά σβησμένα με Ασσύρτικο κρασί και κοκκινιστό κατσικάκι από τη Νάξο με τσάι του βουνού και ginger σερβιρισμένο με τραχανά, σελινόριζα και σάλτσα από παστέλι. 


Σελήνη, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Η «Σελήνη» είναι από τα εμβληματικά εστιατόρια στον ελλαδικό χώρο, πρωτοπορώντας εδώ και 30 χρόνια στην ανάδειξη των μοναδικών πρώτων υλών της Σαντορίνης και της τοπικής της κουζίνας. Η «Σελήνη» μετακινήθηκε στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό του Πύργου και μπορεί να μη βλέπει καλντέρα, αλλά το μάτι χαζεύει τη θέα των καταπράσινων αμπελώνων μέχρι το Ακρωτήρι, που ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος αποπνέει μια επιβλητική γαλήνη. Η λευκή σάλα της με τα σταυροθόλια και το πλακάκι τερακότα στο πάτωμα έχει μια παλαιάς κοπής αρχοντιά. η επίπλωση στη βεράντα έχει λιγότερο χαρακτήρα. 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος – Μάρπησσα: Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών στη Σύρο

Πέντε οι συλλήψεις ανηλίκων για την αιματηρή επίθεση στα δύο αδέλφια στην Μάρπησσα Πάρου - Από τη Νέα Σμύρνη ο ένας εκ των δύο δραστών (!!!)

Blue Star Ferries: Αλλαγή ώρας αναχώρησης του Blue Star Delos από τη Σαντορίνη

Τροποποίηση του σημερινού (22/12) δρομολογίου του Blue Star Delos .. Ποιος είναι ο λόγος;

Σύμπλευση: “Η καρδιά μας χτυπά στα νησιά για 10 χρόνια” (απολογισμός)

10 ΧΡΟΝΙΑ +ΠΛΕΥΣΗ 10 χρόνια η καρδιά μας χτυπάει στα νησιά - Τι έγινε στην εκδήλωση (photos)

Σίκινος: Νεικώ και Επισκοπή “έκλεψαν” τη παράσταση στο Λονδίνο

Η Νεικώ και η Επισκοπή Σικίνου πρωταγωνίστησαν σε μια διάλεξη στο Λονδίνο - Η τοποθέτηση του Δημήτρη Αθανασούλη

Ιος: Πράξεις αγάπης σε όσους έχουν ανάγκη από τον Δήμο Ιητών

Πράξεις αγάπης ενόψει εορτών από τον Δήμο Ιητών - Ποιοι βοήθησαν

ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia: Συντριβή (86-57) από τον Αμύντα στο τέλος του πρώτου γύρου

Συντριβή για τον ΑΠΑΣ Νάξου Terranaxia στην Αττική από τον Αμύντα (86-57) στο φινάλε του πρώτου γύρου - Ξεκινάει από τη Κρήτη (Αναγέννηση) η προσπάθεια παραμονής στη κατηγορία

Νάξος – Αγερσανί: Πωλείται επιχείρηση (μίνι μάρκετ)

Ενα από τα πιο παλιά μίνι μάρκετ στον Αγιο Αρσένιο πωλείται - Δείτε πληροφορίες

Πάρος – Μάρπησσα : Συνελήφθη 16χρονος για επίθεση με μαχαίρι σε 2 αδέρφια

Συνελήφθη ο 16χρονος δράστης του αιματηρού περιστατικού στη Μάρπησσα της Πάρου - Αναζητούνται εμπλεκόμενοι (video)

Πρόταση Ημέρας – Καστοριά: Χοιρινό με λάχανο αρμιά και άρωμα … Κεφαλονιάς

Το χοιρινό με την αρμιά και το κόκκινο πιπέρι είναι παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο φαγητό που δεν λείπει από τα γιορτινά τραπέζια κυρίως στην Δυτική Μακεδονία - Πρόταση από Κεφαλονιά

Φολέγανδρος – Καταδυτικός τουρισμός: Αίτημα δήμου για κρατική ενίσχυση

Υποβολή αιτήματος από τον Δήμο Φολεγάνδρου για ένταξη στο πρόγραμμα κρατικής ενίσχυσης του καταδυτικού τουρισμού

Εκτακτο – Blue Star Ferries: Στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου θα αναχωρήσει το Delos από Πειραιά (!!!)

Λόγω καιρικών συνθηκών η Blue Star Ferries προχώρησε σε ανακοίνωση σχετικά με την αλλαγή ώρας του δρομολογίου του Blue Star Ferries - Τι αλλάζει

Νάξος: Συνεργασία Βασαλάκη – Πιτταρά και έρχεται το πρώτο τυποποιημένο κρέας στην αγορά

Λανσάρει η Νάξος το δικό της τυποποιημένο κρέας στην αγορά - Ποιοι συνεργάζονται

Νάξος: Δάκρυα για τον 38χρονο Νίκο που έφυγε νωρίς

Θλίψη στους κατοίκους της Νάξου για τον θάνατο του 38χρονου Νίκου, ο οποίος έγινε γνωστό σήμερα ότι έφυγε από τη ζωή

Νάξος: Ανοιξαν οι ουρανοί τη Κυριακή και “πνίγηκαν” οι Τρίποδες

Εντονη Βροχόπτωση χθες Κυριακή στη Νάξο - Εικόνες που σοκάρουν στις Τρίποδες (vfideo)

Νάξος: Ανοίγει σήμερα τις πύλες του το «Άλσος των Χριστουγέννων»!

Με φαντασία, δημιουργικότητα και άρωμα γιορτινό, το Άλσος των Χριστουγέννων είναι έτοιμο να χαρίσει σε όλους μοναδικές στιγμές που θα μείνουν αξέχαστες.

Νάξος – Καλόξυλος: Αύριο Κυριακή (22/12) το τελευταίο αντίο στον 38χρονο Νίκο Βασαλάκη

Αύριο Κυριακή (22/12) η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Βασαλάκη στον Καλόξυλο Νάξου

Νάξος: Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου ανοίγεις τις πόρτες το “Αλσος των Χριστουγέννων” (video)

Πρεμιέρα για το "Αλσος των Χριστουγέννων" την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου - Ανοιγμα με video όπου ακούγεται ο Ναξιώτης ηθοποιός Γιάννης Φραγκίσκος να καλεί το κόσμο

Ακαδημία Αθηνών: Βραβείο στον Ναξιώτη μαθηματικό Ευθύμη Σοφό

Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τη Πέμπτη (19/12) τον Ναξιώτη (με καταγωγή από τη Κεραμωτή) μαθηματικό Ευθύμη Σοφό - Τι αναφέρει ο βραβευμένος καθηγητής

Εφυγε από τη ζωή ο Ναξιώτης ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος

Πέθανε σε ηλικία 57 ετών, ο ηθοποιός Δημήτρης Ημελλος, με καταγωγή από τη Νάξο