Τετάρτη, Ιανουάριος 22, 2025
ΑρχικήΕικόνες της ημέραςΕνα απολαυστικό ταξίδι γεύσης στην Μύκονο και Σαντορίνη

Ενα απολαυστικό ταξίδι γεύσης στην Μύκονο και Σαντορίνη

|

Οι μεγάλοι νικητές του Νοτίου Αιγαίου Σαντορίνη και Μύκονος στους Χρυσούς Σκούφους

Υπέροχα εστιατόρια ξεχώρισαν φέτος από τις Κυκλάδες Έξι Χρυσοί Σκούφοι και τέσσερα Βραβεία Εληνικής Κουζίνας απονεμήθηκαν φέτος σε εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (13/2/2017) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, στην Αθήνα. Εμείς ξεχωρίσαμε τα εστιατόρια στα γειτονικα μας νησιά και σας τα παρουσιάζουμε

ΧΡΥΣΟΙ ΣΚΟΥΦΟΙ  |  Ν. Αιγαίο


Bill & Coo, στο ομώνυμο ξενοδοχείο της Μυκόνου, με βαθμολογία 15,5/20

Το μέρος όπου η αυθεντική φιλοξενία συναντά την εκλεπτυσμένη έμπνευση. Το Bill & Coo έχει ξεχωρίσει από το 2007 για τα υψηλά γαστρονομικά του στάνταρ, την προνομιακή του τοποθεσία

Επίλεκτο μέλος της νέας γενιάς της ελληνικής γαστρονομίας, ο σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος οδηγεί με μαεστρία το εστιατόριο του ξενοδοχείου «Bill & Coo» σε συνεχείς διακρίσεις στους Χρυσούς Σκούφους και φυσικά στην κορυφή των επιλογών για ένα δείπνο-εμπειρία στο Νησί των Ανέμων. Η δημιουργικά «παιχνιδιάρικη» ματιά του στις κλασικές γευστικές μνήμες της Ελλάδας, η ευχέρεια στις πιο σύγχρονες διεθνείς τεχνικές και η αγάπη του για τον τόπο και τις πρώτες ύλες που προσφέρει μετουσιώνονται και φέτος σε πρωτοποριακά πιάτα-κάδρα, τα οποία χαρακτηρίζουν οι λεπτές ισορροπίες, η φαντασία και η υψηλή αισθητική. Το «Bloody Mary αχινού», το «Σπινιάλο μέσα από τα μάτια μου», η «Σαρδελομάνα» και ο «Χοίρος στα δικά μου Χοιροσφάγια» είναι ορισμένα από τα ολοκαίνουργια πιάτα στο μενού, ενώ τα επιδόρπια δημιουργεί η pastry chef Άντζελα Σίμου, η οποία «μετακομίζει» στο Αιγαίο ύστερα από θητεία χρόνων στην αθηναϊκή «Σπονδή»

 

Κουκούμαβλος, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Σοφιστικέ γαστρονομική πρόταση από τον ευρηματικό σεφ Νίκο Πουλιάση. Ρομαντικές μπαρόκ σάλες και βεράντα στην Καλντέρα, σε ένα από τα πιο όμορφα εστιατόρια των Φηρών. Highlights οι καραβίδες με σάλτσα λευκής σοκολάτας, τζίντζερ και λεμόνι, το αρνάκι με σάλτσα από ροζέ Cabernet Sauvignon, οι παπαρδέλες με κρέμα, ούζο και γλυκάνισο, και το κανταΐφι με ελληνικά τυριά, βανίλια, μανταρίνι και άγριο μύρτιλο. 


Matsuhisa Mykonos, στο ξενοδοχείο Belvedere της Μυκόνου, με βαθμολογία 15/20

Ο Nobu Matsuhisa και οι σεφ του συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία τους στο πιο κοσμοπολίτικο νησί της Ελλάδας. Υψηλή μαγειρική τέχνη με εμβληματικές σπεσιαλιτέ της σύγχρονης Jap fusion την οποία καθιέρωσε ο Nobu παντρεύοντας το Περού με την Ιαπωνία. Ευρηματικό ceviche με λαβράκι, κινόα, blueberry και ντομάτα, άψογα ψημένο Chilean sea bass με shiitake και τρούφα. 
Κορυφαίο πιάτο: Βlack cod miso


Santoro, στο ξενοδοχείο Grace Santorini της Σαντορίνης, με βαθμολογία 15/20

Μερικά από τα signature πιάτα που προσφέρονται περιλαμβάνουν ψάρι Bonito μαγειρεμένο με τη μέθοδο tataki, φάβα Σαντορίνης αρωματισμένη με wasabi, πράσινο μήλο και σάλτσα κάπαρης με σταφίδες sultana. Μουσακά με λαβράκι και Béchamel από ελληνικό γιαούρτι, ψητή σάλτσα ντομάτας και κοκκινιστά θαλασσινά σβησμένα με Ασσύρτικο κρασί και κοκκινιστό κατσικάκι από τη Νάξο με τσάι του βουνού και ginger σερβιρισμένο με τραχανά, σελινόριζα και σάλτσα από παστέλι. 


Σελήνη, στη Σαντορίνη, με βαθμολογία 15/20

Η «Σελήνη» είναι από τα εμβληματικά εστιατόρια στον ελλαδικό χώρο, πρωτοπορώντας εδώ και 30 χρόνια στην ανάδειξη των μοναδικών πρώτων υλών της Σαντορίνης και της τοπικής της κουζίνας. Η «Σελήνη» μετακινήθηκε στο πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό του Πύργου και μπορεί να μη βλέπει καλντέρα, αλλά το μάτι χαζεύει τη θέα των καταπράσινων αμπελώνων μέχρι το Ακρωτήρι, που ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος αποπνέει μια επιβλητική γαλήνη. Η λευκή σάλα της με τα σταυροθόλια και το πλακάκι τερακότα στο πάτωμα έχει μια παλαιάς κοπής αρχοντιά. η επίπλωση στη βεράντα έχει λιγότερο χαρακτήρα. 

 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Θαλάσσια Πάρκα: θεσμοθέτηση εντός 2024 σε Φολέγανδρο, Ανάφη, Μήλο και ίσως Αμοργό

Θεσμοθέτηση θαλάσσιων πάρκων εντός 2025 - Σε ποια νησιά των Κυκλάδων

ΔΕΔΔΗΕ: Αυξήσεις που …τρομάζουν ζητάει στα τέλη για τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος

Ρεύμα: Μεγάλη αύξηση τελών ζητάει ο ΔΕΔΔΗΕ - Ποιοι είναι οι λόγοι αυτών των αιτημάτων

Δημοτική Επιτροπή: Στο τραπέζι (24/01) ο προϋπολογισμός του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Ποια είναι τα θέματα συζήτησης στην Δημοτική Επιτροπή Νάξου και Μικρών Κυκλάδων που θα συνεδριάσει για 2η φορά μέσα σε μία εβδομάδα

Βουλή των Ελλήνων: Με 247 “ναι” ο Νικήτας Κακλαμάνης, νέος πρόεδρος

Νικήτας Κακλαμάνης: Με 247 «ναι» νέος πρόεδρος της Βουλής - Ποιοι τον ψήφισαν

Μουσική Βραδιά με τον Γιάννη Τεργιάκη και την Άννα Μαρία Ντεληγιώργη στο AMEN Nightclub στη Νάξο

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2025, η καρδιά της μουσικής χτυπά στη Νάξο! Ο Γιάννης Τεργιάκης και η Άννα Μαρία Ντεληγιώργη ενώνουν τις δυνάμεις τους για μια εκρηκτική εμφάνιση στο AMEN Nightclub, το απόλυτο hot spot του νησιού.

Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών: Το Σεπτέμβριο ανοίγει τις εργασίες του το Ε΄ Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο

Στον Αδάμαντα της Μήλου από την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2025 έως και το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2025 με τίτλο: ΚΥΚΛΑΔΕΣ : Αειφορία - Πολιτισμός

Μήλος: Η κίνηση της Δημοτικής Αρχή με βάση το περιβάλλον και τη προστασία του

Επείγον δημοτικό κάλεσμα για την περιβαλλοντική προστασία της Μήλου - Ποιος ο λόγος; τι θέλει να πετύχει;

Με την ηγεσία των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου

Στη συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Πρόεδρος έθεσε ζητήματα του πρωτογενούς τομέα της εταιρίας και ενημέρωσε τον Υπουργό για τις δραστηριότητες του φυτώριου.

Ξενοδοχεία: Επενδύσεις ύψους 8 εκ. ευρώ σε μονάδες στην Σχοινούσα και Μήλο

Πέντε (5) νέες ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Ρόδο, Κω, Μήλο, Σχοινούσα, Χαλκίδα

Εγγραφή στο «Μητρώο 11» για την αποφυγή ανεπιθύμητων κλήσεων – Η διαδικασία

Ασπίδα για τις ενοχλητικές κλήσεις αυτού του είδους αποτελεί η ένταξη των συνδρομητών στο ειδικό «μητρώο 11» των εταιρειών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας

Αποκλειστικό: Ο ΣΚΑΙ μετέτρεψε το λιμάνι της Νάξου σε αεροδρόμιο (video)

Απίστευτο... Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ρεπορτάζ από νερά που μπάζει το αεροδρόμιο της Νάξου με φωτογραφίες από το λιμάνι και μάλιστα άσκησε και κριτική (video)

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ερχονται αλλαγές και δη τον προσεχή Μάιο

Έρχονται αλλαγές στο Μεταφορικό Ισοδύναμο. Κατατίθεται νομοσχέδιο τον Μάιο

Νάξος – ΔΕΔΔΗΕ: Πολύωρη πρωινή διακοπή ρεύματος (17/01) στη πόλη

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για τέσσερις ώρες περίπου αύριο η πόλη της Νάξου... Δείτε σε ποιες γειτονιές

Ελληνικά Λιμάνια: Επενδύσεις σε Αμοργό, Σίκινο, Φολέγανδρο, απουσιάζει η Νάξος

Το σχέδιο για τις επενδύσεις στα ελληνικά λιμάνια - Τι προβλέπεται για τις Κυκλάδες

Ανδρος: Στα .. σκαριά ένα ακόμη 5αστερο ξενοδοχείο

“Στα σκαριά” έργο για νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στην Άνδρο - Σε ποια περιοχή

Νάξος – Κεραμωτή: Εφυγε από τη ζωή ο Πατέρας Γεώργιος Φυρογένης

Εφυγε από τη ζωή ο παπά Γιώργης Φυρογένης - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

SeaJets: Τα δρομολόγια που προτείνει για το φετινό καλοκαίρι

Αυτά είναι τα δρομολόγια που έχει θέσει ως προτεραιότητα η SeaJets για το φετινό καλοκαίρι

Eurovision 2025: Στην 12αδα του τελικού το “High Road” του Ναξιώτη John Βλασερού και της Georgina Kalais (video)

Στον τελικό της 30ης Ιανουαρίου για την πρόκριση στην φετινή Eurovision ο Ναξιώτης John Vlasseros με την Georgina Kalais και το τραγούδι "High Road" (video)

Νάξος – Ευαγγελία Γατσωτή: Πρεμιέρα σήμερα (17/01) για τη παράσταση “Γιάννης το βούδι”

Δύο παραστάσεις έργων με την υπογραφή της ανερχόμενης συγγραφέα από τη Νάξο Ευαγγελίας Γατσωτή ανεβαίνουν αυτή την εβδομάδα: «Κόκκινες γραμμές ή Λέξεις που κάνουν τζιζ» (Θέατρο του Νέου Κόσμου, από 20/1) και «Γιάννης το βούδι» (Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», από 17/1)

Νάξος – Αρχαίος μόλος: Ανάγκη για σωστή ενημέρωση μέσω πινακίδας

Ο μοναχικός αρχαϊκός μόλος στο λιμάνι της Νάξου - Η πρόταση από τον Γιώργο Καρνέζη