Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019, στη Νάξο και στη Σχοινούσα – Τι έγινε το τριήμερο των εκδηλώσεων στο γαστριμαργικό event με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου
Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019, στη Νάξο και στη Σχοινούσα. Διάσημοι σεφ, δημοσιογράφοι, food bloggers, παρουσιαστές, κ.ά. γεύθηκαν υπέροχα πιάτα και έζησαν μοναδικές εμπειρίες στο τριήμερο γαστριμαργικό event, με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου.
Την πρώτη μέρα του event (Παρασκευή 7 Ιουνίου), στην παραλία της Αγίας Άννας, οι καλεσμένοι απόλαυσαν μία πεντανόστιμη μακαρονάδα με τρούφα και Γραβιέρα Νάξου, την οποία μαγείρεψε ο σεφ και τρουφοκυνηγός, Χρήστος Πλεσιώτης, σε ένα εντυπωσιακό τηγάνι, για τη χρήση του οποίου εκπαιδεύτηκε τρία χρόνια στην Ιταλία.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας έγινε το επίσημο δείπνο του 2ου Food Experience Graviera Naxos 2019, στο παλιό κτίριο της Σχολής Ουρσουλινών στο υψηλότερο σημείο του Κάστρου στη χώρα της Νάξου. Εκεί, υπό τους ήχους του βιολιού του σπουδαίου καλλιτέχνη της νησιώτικης μουσικής, Μανόλη Μπαρμπεράκη (σ.σ. η σορπάνος Αναστασία Ζαννή ερμήνευσε νησιώτικα τραγούδια, όπως και η γνωστή ηθοποιός Ζέτα Δούκα), η Γραβιέρα Νάξου «παντρεύτηκε» με τα μεξικάνικα νάτσος, τις ιταλικές μπρουσκέτες, τις ισπανικές τορτίγιες και το ιαπωνικό σούσι, στα καταπληκτικά πιάτα που είχε ετοιμάσει ο διακεκριμένος Ναξιώτης executive chef, Στέλιος Κορρές!
Και βέβαια το παρών έδωσαν και οι τοπικοί … άρχοντες όπως ο Αντιπεριφερειάρχης και Επαρχος Νάξου κος Μαργαρίτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και εκπρόσωπος της ΕΑΣ Νάξου στην Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ, Γιώργος Γκούφας, οι αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α…. Την παράσταση έκλεψη η Ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη που δήλωσε ενθουσιασμένη από την εμπειρία της αλλά και τα προϊόντα της Νάξου
Οι γευστικές εμπειρίες συνεχίστηκαν την επόμενη μέρα (Σάββατο 8 Ιουνίου) στο νησί της Σχοινούσας, όπου οι καλεσμένοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, αφού παρακολούθησαν παραδοσιακό αλώνισμα της φημισμένης και νοστιμότατης Φάβας του νησιού με άλογα και γαϊδούρια, δοκίμασαν πιάτα στα οποία η Φάβα Σχοινούσας συνδυαζόταν με τη Γραβιέρα Νάξου! Το βράδυ το… μενού είχε γεύμα σε παραθαλάσσια ταβέρνα στην πανέμορφη παραλία της Πλάκας στη Νάξο.
Η γευστική πανδαισία ολοκληρώθηκε την Κυριακή 9 Ιουνίου, στο εστιατόριο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, το «1926», στην Παραλία της Χώρας Νάξου. Εκεί ο σεφ, Χρήστος Πλεσιώτης, μαγείρεψε στο μεγάλο τηγάνι του ακόμα μία υπέροχη μακαρονάδα με τρούφα, παπαρδέλες και Γραβιέρα Νάξου, ενώ οι καλεσμένοι δοκίμασαν πιάτα του «1926» με Γραβιέρα Νάξου καθώς και τα φίνα (και Π.Ο.Π.) κρασιά του Ενιαίου Οινοποιητικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Σάμου, τα οποία έκαναν… guest εμφάνιση!
Στο τέλος του event ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, δεν παρέλειψε να ανακοινώσει το… τρίτο Food Experience Graviera Naxos για το 2020!
Το 2ο Food Experience Graviera Naxos 2019 διοργάνωσαν η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και ο Aegean Voice 107,5, με μεγάλους χορηγούς την Ένωση Ξενοδόχων Νάξου, τη Blue Star Ferries και τη Leader Α.Ε.
Δελτίο Τύπου