Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανία: Οργή για το Megxit και σκληρά λόγια κυρίως για την Μέγκαν...

Βρετανία: Οργή για το Megxit και σκληρά λόγια κυρίως για την Μέγκαν Μαρκλ

|

To ενδιαφέρον του βρετανικού Τύπου μονοπώλησε χθες το Μegxit, όπως ονομάστηκε η απόφαση του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μάρκλ να ιδιωτεύσουν, η οποία και πυροδότησε βιτριολικές επιθέσεις εναντίον τους. – λόγος για επίδοξους Καρντάσιανς αλλα΄και για αδυναμία της Μέγκαν Μαρκλ να κατανοήσει τι σημαινει να είναι  Ουίνδσορ 

Αν και υπερψηφίστηκε χθες στη βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων η νομοθεσία που θα επιτρέψει την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση στις 31 Ιανουαρίου με συμφωνία, με ψήφους 330 υπέρ και 231 κατά, βάζοντας έτσι τέλος στο αδιέξοδο της τελευταίας τριετίας σχετικά με το διαζύγιο Ε.Ε. – Βρετανίας, οι Βρετανοί παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι τις εξελίξεις στη βασιλική οικογένεια, μετά την απόφαση του πρίγκιπα Χάρι, έκτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, και της Αμερικανίδας συζύγου του Μέγκαν Μαρκλ να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα και να ζήσουν, εν μέρει βέβαια, ως ιδιώτες, σε Βρετανία και Βόρεια Αμερική.

Πρόκειται για μία ανακοίνωση που έκανε έξαλλη, όπως αναφέρουν κύκλοι των Ανακτόρων, τη βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς δεν είχε προειδοποιηθεί για την απόφαση, αλλά και τον πατέρα του Χάρι, πρίγκιπα Κάρολο, και τον μεγαλύτερο αδελφό του Ουίλιαμ. Aκόμα και το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Μαντάμ Τισό, στο Λονδίνο, απομάκρυνε τα ομοιώματα του Χάρι και της Μέγκαν από την έκθεση της βασιλικής οικογένειας. 

Η απροσδόκητη απόφαση των δουκών του Σάσεξ, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του Χάρι και της Μέγκαν, πυροδότησε βιτριολικές επιθέσεις εναντίον τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον βρετανικό Τύπο. Ενδεικτικά, ο Πιρς Μόργκαν, πρώην δημοσιογράφος της Mirror και νυν αρθρογράφος της Daily Mail, χαρακτήρισε το ζευγάρι ως «τα μεγαλύτερα παλιόπαιδα της Ιστορίας», επισημαίνοντας ότι ο θάνατος της μητέρας του πρίγκιπα Χάρι, πριγκίπισσας Νταϊάνα, δεν αποτελεί άλλοθι για να φέρεται «τόσο αισχρά» στη γιαγιά του. Σε άρθρο γνώμης στην Daily Mail, ο Μόργκαν εξαπολύει λυσσώδη επίθεση κατά τους ζεύγους ζητώντας από τη βασίλισσα να ανακαλέσει τους τίτλους ευγενείας τους, προτού «αυτό το ζευγάρι των αρπακτικών, εγωιστικών, δολοπλόκων επίδοξων Καρντάσιανς καταστρέψει τον θεσμό της μοναρχίας».

Μια άλλη αρθρογράφος της ίδιας εφημερίδας, η οποία αφιέρωσε 17 σελίδες στο χθεσινό της φύλλο στους «γαλαζοαίματους ταραξίες», η Σάρα Βάιν, επισημαίνει: «Φαίνεται πως αυτό το ζευγάρι δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο παρά μόνο για την ευδαιμονία και την άμεση ικανοποίησή του, λες και  είναι ανίκανοι να δουν πέρα από τη φυσαλίδα των προνομίων τους. Η χρονική επιλογή για την ανακοίνωσή τους δείχνει αναισθησία και συνάμα είναι αποκαλυπτική για το πόσο λίγο κατανοούν τους ρόλους τους ως μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας».

Σε μια άλλη εφημερίδα, την Daily Express, η αρθρογράφος Βιρτζίνια Μπλάκμπερν αντιμετωπίζει το ζευγάρι περισσότερο με λύπη παρά με θυμό, επιρρίπτοντας τις ευθύνες της απόφασης στη Μέγκαν Μαρκλ, η οποία «μεγάλωσε σε μια χώρα όπου οι Κένεντι θεωρούνταν αριστοκρατία. Προφανώς η Μέγκαν δεν κατάλαβε ότι το να είναι Ουίνδσορ δεν σημαίνει να είσαι διάσημη, αλλά να εκτελείς πάντα τα καθήκοντά σου».

Στην εκπομπή Today, του ραδιοφώνου του ΒΒC, ο βιογράφος της βασιλικής οικογένειας Χιούγκο Βίκερς παρομοίασε την κατάσταση του Χάρι και της Μέγκαν με εκείνη του βασιλιά Εδουάρδου Η΄ και της Ουόλις Σίμπσον, τονίζοντας ότι «αν δεν προσέξουν πολύ, θα καταλήξουν ελαφρώς ατιμασμένες διασημότητες. Δεν πρόκειται ποτέ να λειτουργήσει η δημιουργία μιας εναλλακτικής βασιλικής αυλής. Είναι λυπηρό». Αντιθέτως, οι πολέμιοι της μοναρχίας είναι ενθουσιασμένοι. Ο επικεφαλής της ομάδας αντιμοναρχικών Republic, Γκράχαμ Σμιθ, δήλωσε: «Αν η νεότερη γενιά αρνείται να εργαστεί όπως ο πρίγκιπας Κάρολος και η βασίλισσα, τότε είναι αμφίβολο το μακροπρόθεσμο μέλλον της μοναρχίας».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Ο Χρήστος Σβάρνας πρώτη μεταγραφή του Πανναξιακού ΑΟΚ

Ο 31χρονος power forward, με εμπειρία σε Προμηθέα, Ραφήνα και Πεύκη, ενισχύει τη ρακέτα της ομάδας της Νάξου για τη νέα σεζόν.

Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ, τι ανέφερε για τους νησιώτες

Από μηδενικό φόρο στους νέους έως 25 ετών και καταργήσεις ΕΝΦΙΑ στα χωριά, μέχρι μείωση ΦΠΑ 30% στα ακριτικά νησιά – Αναλυτικά οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Μ. Κουτουλάκης: «Ιστορική μείωση ΦΠΑ 30% στα νησιά έως 20.000 κατοίκους»

Ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής σχολιάζει τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και μιλά για «μια νέα αρχή» στην ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Διάκριση για τη Μαρία Δ. Πρασίνου από τη Δονούσα στο Συνέδριο ORCA 2025

Η νέα ερευνήτρια απέσπασε το Βραβείο Νεανίδων Επιστήμονα ORCA Nathan Cochrane στο Leeds.

«Ευγνωμοσύνη»: Έκθεση γλυπτικής & ζωγραφικής στο Κάστρο της Νάξου

Ο Νίκος Κανάκης και η Χρύσα Δημητροκάλλη παρουσιάζουν έργα με άξονα τον άνθρωπο, τη φύση και τις αξίες της ζωής.

Κατερίνα Μουστάκη: «Δεν αξίζουν αυτά τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε σάπια κοντέινερ»

Σκληρή τοποθέτηση της Κατερίνας Μουστάκη για τις συνθήκες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Νάξου και αιχμές κατά του Αντιδημάρχου Παιδείας Φώτη Μαυρομμάτη.

ΑΠΑΣ Νάξου: Όλα τα παιδιά στο κλειστό – Νέο ξεκίνημα για τις Ακαδημίες

Η ομάδα μπάσκετ της Νάξου γράφει ιστορία, προσφέροντας στις Ακαδημίες της αποκλειστική πρόσβαση στο κλειστό γήπεδο «Δ. Περιστεράκης».

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα που «χτυπούσε» τουριστικά καταλύματα, “κέρδη” άνω των 200.000 ευρώ (!!!)

Τρεις αλλοδαποί συνελήφθησαν για κλοπές άνω των 200.000 ευρώ – Κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες πολλά από τα κλοπιμαία.

Σαντορίνη: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών

Η διακοπή ρεύματος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7, τη Δευτέρα 8 Και την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου σε αρκετές περιοχές του νησιού

Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης: «Έρχεται η εβδομάδα του Φθινοπώρου που το νησί πάλλεται στον ρυθμό της αγάπης»

Από τις 4 έως τις 12 Οκτωβρίου το νησί της Σαντορίνης ζει ξανά τη μεγάλη γιορτή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: «Μαμά με καρότσι σε πόλη αφιλόξενη», η κραυγή αγωνίας μιας νέας μητέρας

Το σχόλιο του Στράτου Φουτάκογλου και η ανοιχτή επιστολή μαθήτριας του που φωτίζει την αδιαφορία για πεζούς, μητέρες και ΑμεΑ

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.