Κυριακή, 27 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΒρετανία: Είπε ή όχι ο Τζόνσον "αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται στο...

Βρετανία: Είπε ή όχι ο Τζόνσον “αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται στο δρόμο”

|

Διαψεύδει η Βρετανική κυβέρνηση ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε «αφήστε τις σορούς να στοιβάζονται» – Τι αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail – Πολυμέτωπη κριτική κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, για την πανδημία και όχι μόνο, με τον Ντόμινικ Κάμινγκς στο επίκεντρο. 

Αναταράξεις έχει προκαλέσει στη Μεγάλη Βρετανία (κυρίως) αλλά και σε όλο το κόσμο δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (γνωστός για τις δηλώσεις του) φέρεται να υποστήριξε τον περασμένο Οκτώβριο ότι προτιμούσε να αφήσουν «τις σορούς να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», παρά να κηρύξει ένα τρίτο lockdown, όπως επέμεναν οι ειδικοί στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το εν λόγω δημοσίευμα έρχεται να προστεθεί σε μια «αλυσίδα» επικρίσεων κατά του Βρετανού πρωθυπουργού, με επίκεντρο όχι μόνο το μέτωπο της πανδημίας.  «Οχι άλλα γαμ… lockdown, αφήστε τα πτώματα να στοιβάζονται κατά χιλιάδες», φέρεται, κατά το δημοσίευμα, να είπε τον περασμένο Οκτώβριο κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Ντάουνινγκ Στριτ, μετά την επιβολή του δεύτερου lockdown στο Ηνωμένο Βασίλειο, την πλέον πληγείσα από την πανδημία χώρα της Ευρώπης. 

Το δημοσίευμα διαψεύσθηκε «κατηγορηματικά» από τον υπουργό Αμυνας Μπεν Ουάλας, ο οποίος τόνισε ότι ο Τζόνσον «ήταν προσηλωμένος στην αντιμετώπιση της Covid». Όμως. η εφημερίδα απαντά ότι τα πρόσωπα που άκουσαν με τα αυτιά τους τις φράσεις αυτές του Bρετανού πρωθυπουργού επιμένουν στους ισχυρισμούς τους.

Σύμμαχος στην βρετανική εφημερίδα και το BBC που επιβεβαιώνει ην αποστροφή του Τζόνσον. Με τον βρετανό πρωθυπουργό να επιμένει «Όχι δεν το είπα ποτέ. Το σημαντικό όμως, νομίζω, ότι οι πολίτες αυτό που θέλουν από εμάς είναι να διασφαλίσουμε ότι τα lockdown λειτουργούν. Και όντως λειτούργησαν».

Πρόκειται για εξέλιξη που αποτελεί ακόμη ένα κομμάτι στο παζλ της σφοδρής κριτικής προς το πρόσωπο του Τζόνσον, τόσο για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας, όσο και για το θέμα της χρηματοδότησης της διακόσμησης του πρωθυπουργικού διαμερίσματος (μετά από απαίτηση της μνηστής του Κάρι Σίμοντς), το οποίο έχει πυροδοτήσει και κοινοβουλευτική έρευνα. 

Όλα τα παραπάνω, μάλιστα, έρχονται σε μια «ευαίσθητη» περίοδο πολιτικά για τον ίδιο, αλλά και συνολικά για το κόμμα των Συντηρητικών, μιας και σε δέκα ημέρες έρχονται οι τοπικές και δημοτικές εκλογές. Όπως τονίζουν βρετανικά μέσα, παρότι η κυβερνώσα παράταξη διατηρεί προβάδισμα έναντι των Εργατικών – ποντάροντας κυρίως στην επιτυχή εμβολιαστική εκστρατεία στο Ηνωμένο Βασίλειο – τα παραπάνω ενδέχεται να προκαλέσουν πλήγμα στην παράταξη και στον Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος άλλωστε είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τη συνολική διαχείριση της πανδημίας. 

Στο επίκεντρο ο Ντόμινικ Κάμιγγκς

Ολα ξεκίνησαν όταν η Ντάουνινγκ Στριτ κατηγόρησε τον απομακρυνθέντα κορυφαίο πρωθυπουργικό σύμβουλο Ντόμινικ Κάμινγκς για ορισμένες διαρροές σχετικά με τον Μπόρις Τζόνσον. Ο άνθρωπος ο οποίος υπήρξε ο αρχιτέκτονας της καμπάνιας του Brexit, το πρόσωπο που έφερε τον Τζόνσον μέχρι τον πρωθυπουργικό θώκο, αρνήθηκε την Παρασκευή ότι είναι η πηγή των διαρροών και ανταπέδωσε, λέγοντας ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είναι ανίκανος και ότι στερείται ακεραιότητας.

Ο Κάμινγκς κατηγόρησε συγκεκριμένα τον Μπόρις Τζόνσον ότι σχεδίασε να ζητήσει από χορηγούς του Συντηρητικού Κόμματος να χρηματοδοτήσουν το όραμα της Κάρι Σίμοντς για την ανακαίνιση της πρωθυπουργικής κατοικίας και χαρακτήρισε τα σχέδια αυτά «ανήθικα, ανόητα, εν δυνάμει παράνομα και σχεδόν σίγουρα κατά παραβίασιν των κανόνων της δημοσιοποίησης των πολιτικών δωρεών».

Εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι όλες οι δωρεές και τα δώρα δηλώνονται κανονικά και ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν χορηγίες προς το κόμμα για την χρηματοδότηση της ανακαίνισης.

Ο Ντόμινικ Κάμινγκς αναμένεται να εκμεταλλευθεί την κατάθεσή του ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Κοινοτήτων τον επόμενο μήνα για να κατηγορήσει τον Μπόρις Τζόνσον για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης.

Ηδη το σαββατοκύριακο έγραψε στο Twitter ότι η αποτυχία έγκαιρης εφαρμογής ταξιδιωτικών περιορισμών στην Βρετανία είχε καταστροφικά αποτελέσματα για την χώρα προκαλώντας χιλιάδες θύματα της επιδημίας.

Πρόσωπα του περιβάλλοντος του Κάμινγκς προειδοποιούν ότι ο πρώην στρατηγικός σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον έχει τις ηχητικές καταγραφές όλων των ευαίσθητων συνομιλιών στην Ντάουνινγκ Στριτ με υπουργούς και αξιωματούχου

Συνεργάτης του διαβεβαιώνει ότι φεύγοντας πέρυσι από το πρωθυπουργικό γραφείο πήρε μαζί μεγάλο όγκο ντοκουμέντων, ανάμεσά τους και ηχητικό υλικό.

«Ο Ντομ έχει τεράστιο όγκο ηχητικού υλικού. Είναι τρελοί να ξεκινούν πόλεμο μαζί του γιατί είναι ικανός να υποστηρίξει με αποδείξεις πολλούς από τους ισχυρισμούς του», δήλωσε πρόσωπο του περιβάλλοντος του Κάμινγκς.

«Ελεγε στους συμβούλους συνεχώς να κάνουν ηχητικές καταγραφές – συνομιλίες με αξιωματούχους. Εχει επίσης κρατήσει μεγάλο μέρος της αλληλογραφίας του».

με πληροφορίες από Reuters, Daily Mail και δημοσίευση από την εφημερίδα “Καθημερινή” 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Kalami Festival: Μουσική απόψε κάτω από τα αστέρια της Νάξου με Aggelina, Usurum & Σκιαδαρέσσες

Η παραλία της Μικρής Βίγλας υποδέχεται για πρώτη φορά το Kalami Festival σήμερα (27 Ιουλίου) με τρεις καλλιτεχνικές παρουσίες και μια βραδιά γεμάτη ψυχή, αφήγηση και ρυθμό.

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε Κύθηρα και Μεσσηνία. ενδείξεις βελτίωσης αλλά ο κίνδυνος παραμένει

Από Εύβοια και Κύθηρα μέχρι Χανιά και Μεσσηνία, οι πυροσβέστες συνεχίζουν με αυταπάρνηση – Νέες αναζωπυρώσεις, ενεργά μέτωπα και προειδοποίηση για κρίσιμη Κυριακή

Καίγεται η Προύσα: Η Τουρκία μετρά πληγές από πύρινη λαίλαπα στη βορειοδυτική επαρχία

Ανεξέλεγκτη πυρκαγιά κατακαίει δασικές εκτάσεις και απειλεί οικισμούς στην επαρχία Προύσα – Εκκενώσεις, αποκλεισμοί δρόμων και δραματικές εικόνες καταστροφής

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου: Παρέμβαση Λιανού για δίκαιη κατανομή πόρων

Ο Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων ζητά αλλαγή πλαισίου ώστε τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία να έχουν έσοδα για ανταποδοτικά έργα – Νέες ισορροπίες στους νησιωτικούς δήμους

Νάξος – Μουτσούνα: Η μικρή Διονυσία και το γλαράκι της ελπίδας

Από τη Μουτσούνα ως τη Χώρα, ένα κορίτσι με καρδιά μεγαλύτερη απ’ την ηλικία του δείχνει τι σημαίνει αγάπη για τη ζωή και τους αθόρυβους ήρωες της φύσης

Τραγωδία στη Σέριφο: Νεκρός 22χρονος που είχε εξαφανιστεί, που βρέθηκε…

Αγωνία που μετατράπηκε σε θρήνο – Ο νεαρός εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του λίγες ώρες μετά την εξαφάνισή του. Ερωτήματα για τις συνθήκες του θανάτου του.

45 βαθμοί στη σκιά: Ο καύσωνας «ψήνει» τη Δυτική Ελλάδα – Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αττική (πίνακας)

Από τη Σκάλα Μεσσηνίας έως την Αμφιλοχία, οι θερμοκρασίες σπάνε τα όρια – 24 σταθμοί κατέγραψαν πάνω από 42°C, σύμφωνα με το meteo.gr – Πού λειτουργεί το μελτέμι ως «καταβάτης»

Εθνική μάχη με τις φλόγες: Σπίτια καίγονται, χωριά εκκενώνονται σε 6 περιοχές της Ελλάδας

Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Κύθηρα, Θεσσαλονίκη και τώρα και η Ήπειρος βρίσκονται στο έλεος της φωτιάς – Εικόνες απόλυτης καταστροφής, αγώνας επιβίωσης από πολίτες και Πυροσβεστική

Η Δονούσα και ο θησαυρός της: Η παραλία Κέδρος στις κορυφαίες παγκοσμίως

Ο Κέδρος της Δονούσας γοητεύει παγκόσμια, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις ωραιότερες παραλίες του κόσμου σύμφωνα με το Forbes — ένας τόπος φυσικής μαγείας, ιστορίας και απόλυτης ηρεμίας.

Σ.Α.Ε.Κ. Νάξου στο Φιλώτι: Γεφυρώνοντας το σχολείο με την αγορά εργασίας

Ανώτερη Επαγγελματική Κατάρτιση στον τόπο μας με ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Νάξου – Μια μοναδική ευκαιρία για νέους και νέες

“Μαχαιριά” στο λιμάνι της Νάξου: Σοβαρό επεισόδιο βίας μεταξύ νεαρών εργαζομένων

Ένα μεσημέρι του Ιουλίου μετατράπηκε σε σκηνικό τρόμου για περαστικούς και ντόπιους, όταν διαπληκτισμός ανάμεσα σε δύο υπαλλήλους γραφείου ενοικίασης εξελίχθηκε σε αιματηρό περιστατικό.

Δικαστική δικαίωση για τους κατοίκους του Καλοξύλου, ακυρώθηκε η άδεια λειτουργίας του νέου τυροκομείου της ΕΑΣ Νάξου

Μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα, το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ακύρωσε την άδεια λειτουργίας του υπό ανέγερση τυροκομείου, δικαιώνοντας πλήρως τους περιοίκους

Όταν το GPS σε οδηγεί… σε αδιέξοδο: Τουρίστας σφήνωσε όχημα σε σοκάκι της Νάξου

Αμερικανός οδηγός ακολούθησε πιστά τις οδηγίες πλοήγησης και κατέληξε… στα στενά της Φουντάνας – Η φωτογραφία που έγινε viral και η ανάγκη για καλύτερη καθοδήγηση στους τουρίστες

Δονούσα: Ο τραυματισμός κοπέλας από ομπρέλα (!!!) αποκαλύπτει μια τρύπα στο σύστημα

Μια γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά σε απομονωμένη παραλία της Δονούσας και σώθηκε χάρη στην αλληλεγγύη ντόπιων και τουριστών — αλλά η πολιτεία έλειπε. Και την επόμενη φορά;

Αλυκό Νάξου: Κατεδαφίζεται το φάντασμα του ξενοδοχείου – Σώζεται το κεδροδάσος

Υπεγράφη η σύμβαση κατεδάφισης των ερειπίων στο Αλυκό – Ένα διαχρονικό «τραύμα» για τη Νάξο οδεύει προς θεραπεία μετά από δεκαετίες αδράνειας

Κυκλάδες – Ανατροπή στο τουριστικό χάρτη: Νάξος και Πάρος ανεβαίνουν, Μύκονος και Σαντορίνη «κατεβαίνουν»

Το καλοκαίρι του 2025 φέρνει ανακατατάξεις στους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς – Η Νάξος και η Πάρος «λάμπουν» με αύξηση ζήτησης, ενώ Σαντορίνη και Μύκονος μετρούν απώλειες και ανησυχίες

Θλίψη στη Σχοινούσα: Το ύστατο χαίρε στη Ρίτα Μούρτζη από τον Σύλλογο Σχοινουσιωτών

Μια αγαπημένη παρουσία του νησιού έφυγε πρόωρα – Συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού και κάλεσμα για στήριξη στη μνήμη της

Νάξος -“Ξόβορα 2025”: Μουσικά σεμινάρια, χορός και παράδοση στην καρδιά της Απειράνθου

Από 26 έως 31 Ιουλίου, η Απείρανθος φιλοξενεί για τέταρτη χρονιά τα Ξόβορα — με δασκάλους τον Γ. Ζευγόλη, Ν. Αγγελόπουλο, Δ. Παππούλη και Στ. Γανωτή — σε ένα πενθήμερο γεμάτο μουσική, χορό, παραμύθι και εξορμήσεις

Νάξος – Τραγαία: Όταν η προσπάθεια γράφει ιστορία, Επιτυχίες για τους μαθητές του Γενικού Λυκείου (πίνακας)

Με δάκρυα συγκίνησης, χαμόγελα και βαθιά υπερηφάνεια, οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας πέτυχαν σπουδαίες εισαγωγές στις Πανελλαδικές 2025 — αποδεικνύοντας πως τα μεγάλα όνειρα ανθίζουν και στα μικρά σχολεία

Νάξος – «Τέλος στα πρόστιμα, Δήμαρχε – Πεζοδρόμηση τώρα»: Η κραυγή μίας πόλης που πνίγεται

Αδικημένοι επαγγελματίες κρεμούν πανό αγανάκτησης στην καρδιά της Νάξου και ζητούν κάτι απλό: Ίδιους όρους για όλους.