Παιχνίδια εντυπώσεων αλλά με βάθος όσον αφορά την κυριαρχία στον Αμαζόνια ανάμεσα σε Βραζιλία και Γαλλία…. Η απάντηση της Bic στο σχόλιο του προέδρου της Βραζιλίας
Μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται ότι το πρόβλημα στον Αμαζόνιο είναι μεγαλύτερο απ ότι αρχικά όλοι νομίζαμε…. Κι αυτό φαίνεται μέσα από τη κόντρα της Βραζιλίας με τη Γαλλία, όπου τώρα το θέμα είναι ένα απλό στυλό bic…. Πρόσφατα, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, δήλωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί στυλό Bic, ένα «γαλλικό» εμπορικό σήμα. Ο Μπολσονάρου υπέγραφε μέχρι τώρα τα επίσημα έγγραφα με αυτά τα οικονομικά στυλό που συχνά κράδαινε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, προβάλλοντάς τα ως σύμβολο του ταπεινού προεδρικού του βίου, σε αντίθεση με αυτόν των προκατόχων του.
«Ένα στυλό (της βραζιλιάνικης μάρκας) Compactor, στη θέση του Bic θα εξυπηρετεί το ίδιο», είπε στους δημοσιογράφους στη Μπραζίλια. Την προηγουμένη, ο Μπολσονάρου είχε γράψει στο Facebook «τώρα θα είναι το Compactor, γιατί η Bic είναι γαλλική μάρκα».
Εκπρόσωπος της προεδρίας, τον οποίο ρώτησε το Γαλλικό Πρακτορείο για το αν οι προεδρικές δηλώσεις έπρεπε να ληφθούν στα σοβαρά ή αν επρόκειτο για ευφυολόγημα, απάντησε ότι δεν θέλει να «σχολιάσει επ’ αυτού».
Περίπου το 95% των στυλό που πωλούνται στη Βραζιλία από τη Bic κατασκευάζονται στο Μανάους, στην πολιτεία Αμαζόνας, μια από τις εννέα πολιτείες στις οποίες εκτείνεται το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στη Βραζιλία, εξήγησε εκπρόσωπος της εταιρίας.
Ο όμιλος απασχολεί χίλιους εργαζόμενους στα εργοστάσιά του στο Μανάους και το Ρίο ντε Ζανέιρο. Η Bic δεν θέλησε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Μπολσονάρου αλλά επισήμανε ότι το γεγονός πως αναγνωρίζεται ως «ένα δημοκρατικό εμπορικό σήμα, την κολακεύει».
Οι μεγάλες πυρκαγιές που σαρώνουν την περιοχή του Αμαζονίου έχουν προκαλέσει εδώ και μια εβδομάδα την ανταλλαγή φραστικών πυρών μεταξύ της Βραζιλίας και της Γαλλίας. Για τρίτη συνεχή μέρα χθες, Παρασκευή, ο Μπολσονάρου ζήτησε από τον ομόλογό του της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν να ανακαλέσει τη δήλωσή του ότι είναι ανοικτό το θέμα της κυριαρχίας επί της Αμαζονίας, το 60% της οποίας βρίσκεται σε βραζιλιάνικο έδαφος.
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ – ΜΠΕ