Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΒόμβα στην "καρδιά" της Ευρώπης

Βόμβα στην “καρδιά” της Ευρώπης

|

Τουλάχιστον 17 νεκροί και 35 τραυματίες από διπλή βομβιστική επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο των Βρυξελλών νωρίς το πρωί της Τρίτης (08:15 τοπική ώρα) – Σκηνές τρόμου στην καρδιά της Ευρώπης 

Διπλή έκρηξη σημειώθηκε στις 8:15 (τοπική ώρα, 09:15 ώρα Ελλάδας) το πρωί της Τρίτης στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, στο Ζάβεντεμ. Αδιευκρίνιστα τα αίτια. Εχει ενεργοποιηθεί το «σχέδιο καταστροφής» από τις βελγικές αρχές. 

Στο 4 το επίπεδο συναγερμού στη χώρα. Οι αρχές του Βελγίου έχουν επιβεβαιώσει ότι το επίπεδο της τρομοκρατίας έχει τώρα αυξηθεί στο μέγιστο επίπεδο στη χώρα.

Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για 11 νεκρούς και περίπου 35 τραυματίες. Tο Russia Today κάνει λόγο για 18 νεκρούς, ενώ πληροφορίες ανεβάζουν τους τραυματίες στους 100. Στο νοσοκομείο έχουν μεταφερθεί 30 τραυματίες, σύμφωνα με το RTBF.

Το αεροδρόμιο έκλεισε μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Eurocontrol. Ματαιώθηκαν οι πτήσεις και εκκενώνεται η περιοχή του αεροδρομίου, σύμφωνα με τον λογαριασμό του αεροδρομίου στο Twitter. Τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου προς το αεροδρόμιο αναστέλλονται. «Μην έρχεστε στο αεροδρόμιο – το αεροδρόμιο εκκενώνεται. Αποφύγετε την περιοχή του αεροδρομίου. Οι πτήσεοις έχουν ματαιωθεί», σημειώνεται στον λογαριασμό στο Twitter. Ολα τα αεροπλάνα που είχαν προορισμό τις Βρυξέλλες κατευθύνονται σε γειτονικές χώρες. Η πτήση 620 της Aegean με αναχώρηση 08:40, από Αθήνα για Βρυξέλλες, δεν θα προσγειωθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, το οποίο και παραμένει κλειστό. Θα προσγειωθεί στο Ντίσελντοφ. Ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Aegian από Αθήνα για Βρυξέλλες.

Εντοπίστηκαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αεροδρόμιο σύμφωνα με τα βελγικά μέσα ενημέρωσης. Αυτόπτες μάρτυρες μετέδωσαν ότι είδαν με τα μάτια τους βόμβα στο check-in των αναχωρήσεων. Συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών. Τα διεθνή πρακτορεία κάνουν λόγο για 11 νεκρούς και περίπου 35 τραυματίες.  Οι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στην αίθουσα αναχωρήσεων, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι εκρήξεις. Κατέρρευσε η οροφή του κτηρίου η οποία προκάλεσε τον τραυματισμό των ανθρώπων.  Σύμφωνα με το Sky News οι εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στον γκισέ των American Airlines. Σύμφωνα με πληροφορίες του βλγικού πρακτορείου Belga πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί και κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Μετρό 

Παράλληλα όμως σημειώθηκαν και εκρήξεις στους σταθμούς μετρό Μαλμπέκ και Σούμαν στις Βρυξέλλες. Οι σταθμοί βρίσκονται κοντά σε γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF. Σύμφωνα με το AP υπάρχουν αρκετοί τραυματίες. Το Russia Today κάνει λόγο για 10 νεκρούς από τις εκρήξεις στους σταθμούς του μετρό.  Κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας. «Maalbeek Metro Station» είναι κεντρικός σταθμός στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο σταθμός εκκενώνεται ενώ υπάρχει πολύ καπνός. 

Πηγή: tovima.gr 

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Παρέμβαση Καφούρου για το Αεροδρόμιο Πάρου: «Οι καθυστερήσεις πλήττουν την εικόνα του νησιού»

Ερώτηση στη Βουλή από τον Μάρκο Καφούρο για το έργο-κλειδί του Αεροδρομίου Πάρου που μετατίθεται για Απρίλιο 2026 – Αντίδραση για την ασφυκτική κατάσταση και τον κίνδυνο απώλειας τουριστικής δυναμικής

«Η Νάξος αναπνέει αλήθεια»: Η Μαρία Πολυκρέτη στην εκπομπή «Όπου Υπάρχει Ελλάδα» (video)

Με βαθιά συγκίνηση και αυθεντικότητα, η Μαρία Πολυκρέτη μίλησε για την εμπειρία μαγειρικής στο κτήμα και τη δύναμη της παράδοσης που ενώνει γη, άνθρωπο και μνήμη (video)

Επίσκεψη Δημάρχου Πάρου σε έργα υποδομής στην Αγκαιριά

Ο Κωνσταντίνος Μπιζάς επιθεώρησε τρία σημαντικά έργα της Δημοτικής Κοινότητας Αγκαιριάς, αναδεικνύοντας την έμπρακτη μέριμνα του Δήμου για την ενίσχυση της καθημερινότητας των πολιτών

«Μουσικός Περίβολος» 2025: 7 νύχτες, 7 συναυλίες στο Γυμνάσιο Νάξου

Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εγκαινιάζει έναν νέο θεσμό πολιτισμού, με συναυλίες κορυφαίων καλλιτεχνών και δράσεις σε έναν ιστορικό χώρο

«Το Μυστικό του Αρχιπελάγους»: Όταν η μυθοπλασία συναντά την ιστορική μνήμη (video)

Ο Ναξιώτης συγγραφέας Γ. Καστελλάνος μιλά για το πρώτο του μυθιστόρημα «Το Μυστικό του Αρχιπελάγους» και την ανάγκη να αναδείξουμε την ιστορική ταυτότητα του νησιού

Sea Jets: Με το “Superstar II” ταξιδεύει στο Ανατολικό Αιγαίο (video)

Από 2 Ιουλίου, νέα δρομολόγια με ανανεωμένο στυλ και άνεση, ενώνουν Πειραιά, Κυκλάδες, Ικαρία, Σάμο και Δωδεκάνησα — με προσιτές τιμές και VIP εμπειρία (video)

1η Ιουλίου στην Πάρο: Όταν τα πλοία γράφουν ιστορία στο Αιγαίο

Μια ημερομηνία-σταθμός για την Παροικιά και την ακτοπλοϊκή μνήμη – Σαν σήμερα, ιστορικά πλοία έδεσαν, ξεκίνησαν ή άλλαξαν ρυθμούς στα νερά της Πάρου.

Η Sichuan Airlines εγκαινιάζει το πρώτο δρομολόγιο από την Κεντρική και Δυτική Κίνα προς την Αθήνα

Ξεκίνησε επίσημα η γραμμή Τσενγκντού – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα, με 4 πτήσεις την εβδομάδα και στόχο την ενίσχυση της συνδεσιμότητας Κίνας – Ευρώπης.

Ο Παύλος Γεραμάνης στα «Φανάρια», σημαντική μεταγραφή για τον ΑΠΑΣ Νάξου

Ο 24χρονος φόργουορντ με εμπειρία στη National League 1 ενισχύει το ρόστερ της ομάδας της Νάξου, με στόχο μια άνετη πορεία στη νέα σεζόν.

Νάξος: «Η Φλόγα της Παράδοσης» ανάβει για δεύτερη φορά, ένα διήμερο γιορτής, χορού και πολιτιστικής μνήμης

Αναπαράσταση παραδοσιακού γάμου στις Τρίποδες και παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα στην Παραλία της Χώρας – Δύο νύχτες που αναβιώνουν το ελληνικό πνεύμα

Blue Star Ferries: Ακινητοποιημένα αύριο τα πλοία στο Νότιο Αιγαίο λόγω καιρικών συνθηκών

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες φέρνουν ακυρώσεις σε όλα τα κυριακάτικα δρομολόγια των Blue Star Naxos, Myconos, Delos και Paros – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες

Νάξος: Ο Νέστορας Νέστορας, ο νέος MasterChef 2025, ξεκινά μαγειρικό ταξίδι στο “Avaton 1739”

Ο μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού μαγειρικής ξεκινά συνεργασία με το εστιατόριο "Avaton 1739" στο εμβληματικό Κάστρο της Νάξου.

Ουρές για μια αλλαγή εισιτηρίου στο λιμάνι της Νάξου, η κακοκαιρία φέρνει ταξιδιωτικό… μποτιλιάρισμα

Η απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων φέρνει αναστάτωση σε εκατοντάδες επισκέπτες που σχηματίζουν ουρές στα πρακτορεία της Νάξου για να αλλάξουν τα δρομολόγιά τους

Ρευματοκλοπές σε τουριστικά νησιά: Ξενοδοχεία, καφέ και σούπερ μάρκετ «φούσκωσαν» το ταμείο τους σε βάρος όλων

Eκατοντάδες παραβάσεις σε Κρήτη, Ρόδο, Νάξο, Μύκονο, Σαντορίνη και άλλα νησιά – Ηλεκτρική ενέργεια αξίας άνω του 1 εκατ. ευρώ κλάπηκε από επιχειρήσεις υψηλής κατανάλωσης

Ακυρώνονται τα δρομολόγια των HighSpeed 3 και 4 λόγω κακοκαιρίας

Η Hellenic Seaways ενημερώνει για την αναστολή των δρομολογίων της Κυριακής 29 Ιουνίου και τις προσωρινές αλλαγές στη ροή του προγράμματος των ταχυπλόων

Πάρος: Αποχαιρετισμός με δάκρυα για την Πρεσβυτέρα Ευαγγελία Βιώνη – Ανουσάκη

Σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η εξόδιος ακολουθία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νάουσα – Συγκλονιστικά λόγια από τον Μητροπολίτη Λεοντοπόλεως

Algérie Ferries: Καθησυχαστική ανακοίνωση για την κράτηση του “El Venizelos” στη Μασσαλία

Η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι θερινές διαδρομές δεν επηρεάζονται – Πρόκειται για προγραμματισμένο τεχνικό έλεγχο.

Πανελλαδικές 2025: «Γράψατε Ιστορία», οι μαθητές του Φροντιστηρίου Αντώνη Χερουβείμ στην κορυφή

Μια αληθινή γιορτή γνώσης, προσήλωσης και ονείρων – Ένα μεγάλο «μπράβο» σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς που μοιράστηκαν το ταξίδι της επιτυχίας

Νάξος: Έφυγε ο “Κρινακογιώργης”, η Κωμιακή αποχαιρετά έναν δικό της άνθρωπο

Ο Γιώργος Χωριανόπουλος, ο άνθρωπος του ταξί, του κυνηγιού και της καθημερινότητας του χωριού, φεύγει πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του αναμνήσεις, χαμόγελα και μια σιωπηλή απουσία.

Νάξος – Τρίποδες: “Sea Breeze”, μια νέα επιχείρηση με άρωμα καθαριότητας

Στηρίζουμε τη νέα προσπάθεια στο χωριό μας – Ένα καθαριστήριο με επαγγελματισμό, αγάπη και ρίζες στον τόπο