Τρίτη, 1 Απριλίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία: "Κίναρος, Ψέριμος, Αγαθονήσι κι άλλα νησιά είναι δικά μας"

Τουρκία: “Κίναρος, Ψέριμος, Αγαθονήσι κι άλλα νησιά είναι δικά μας”

|

Τουρκικά ΜΜΕ: «Το Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Αρκιοί, Κίναρος και άλλα νησιά είναι δικά μας»  – 

Και υπάρχει συνέχεια… Τα τουρκικά ΜΜΕ ανεβάζουν τους τόνους και η προκλητική προπαγάνδα σχειτκά με τα ελληνικά νησιά καλά κρατεί καθότι ισχυρίζονται ότι είναι τουρκικά. Ο Ερκάν Καρακούς, αντιπτέραρχος ε.α., δήλωσε ότι το Αγαθονήσι, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Κίναρος και κάποια ακόμη νησιά ανήκουν στην Τουρκία και δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.

«Το Αγαθονήσι είναι δικό μας, οι Αρκοί είναι δικοί μας, το Φαρμακονήσι δικό μας. Η Ψέριμος μας δική μας, η Λέβιθα δική μας, η Κίναρος δική μας, οι νησίδες Λιάδι δικές μας, η Σύρνα δική μας, τα τρία νησιά δικά μας, η Αστακίδα δική μας. Οι Οινούσσες μας ανήκουν, η νήσος Πάσα δική μας, η Θύμαινα δική μας και η νησίδα Γαβάθα δική μας. Αυτά είναι δικά μας και είναι καθορισμένο με τις συνθήκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία σε ποιον ανήκουν», ανέφερε.

Αυτή μάλιστα δεν είναι η μόνη προπαγανδιστική ενέργεια της Τουρκία, καθώς τις τελευταίες ώρες έχει δημοσιεύσει ένα βίντεο με στόχο να δείξει στους τούρκους πολίτες της πως η Ελλάδα τους προκαλεί με τη στάση της στο Αιγαίο.

Φαίνεται πως η τουρκική κυβέρνηση αλλάζει ρώτα και πλέον δεν προβάλει μόνο την κλιμάκωση στο Αιγαίο ως μέρος των υποτιθέμενων διεκδικήσεων της, αλλά πλέον παρουσιάζει μία ρητορική ως η «χώρα που απειλείται από την Ελλάδα».

Συγκεκριμένα, το βίντεο για τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας με τίτλο «Πρόκληση στο ελληνικό αρχιπέλαγος» παρουσιάζει «συγκεντρωμένη την προκλητικότητα της Ελλάδας που διατάραξε την ισορροπία που καθιέρωσε η Συνθήκη της Λωζάνης και η αντίστοιχη των Παρισίων στο Αιγαίο Πέλαγος».

Η Ελλάδα μετέτρεψε τα νησιά σε… οπλοστάσιο
Στο βίντεο φιλοκυβερνητικοί δημοσιογράφοι και πανεπιστημιακοί μιλούν για το πώς η Ελλάδα «μετέτρεψε τα νησιά, σε οπλοστάσιο και στρατώνες, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο. Τα νησιά του Αιγαίου περιλαμβάνουν και τα Δωδεκάνησα, τα οποία το 1912 δόθηκαν στην Ιταλία με τον όρο να επιστραφούν στο Οθωμανικό κράτος. Το 1923 καθορίστηκε με την συνθήκη της Λωζάνης πως πρέπει να είναι αφοπλισμένα. Μετά το τέλος του Β’ Παγκόσμιου πολέμου, αυτή την φορά δόθηκαν στην Ελλάδα».

Γενί Σαφάκ: «Τα θεμέλια της Ελλάδας μπήκαν με αίμα»
Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ μιλά για τις διαδοχικές σφαγές που έκαναν οι Έλληνες κατά την Ελληνική Επανάσταση. Το δημοσίευμα επικαλείται θέσεις του γνωστού Βρετανού ιστορικού William St Clare για την μάχη της Τριπολιτσάς:

«Η Ελλάδα που στέκεται απέναντι στην Τουρκία με την υποστήριξη των δυτικών χωρών, οφείλει την ίδρυση της στη βάναυση δολοφονία δεκάδων χιλιάδων μουσουλμάνων. Ιστορικά αρχεία, έγγραφα και μαρτυρίες αποκαλύπτουν ότι η Ελληνική Επανάσταση ήταν μια σειρά από διαδοχικές σφαγές».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα καταφέρεται κατά της Κύπρου, του Μακαρίου και του κλήρου: «Η συνεχώς κλιμακούμενη εχθρική στάση, τις τελευταίες εβδομάδες που έχει υιοθετήσει η Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, απέκτησε νέα διάσταση με τον υπαινιγμό του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι “το ΝΑΤΟ είναι στο πλευρό μας στις εντάσεις με την Τουρκία”».

Σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ για το δημοσίευμα αναφέρεται πως η εφημερίδα έγραψε πως ο Μητσοτάκης μιλώντας στο Κογκρέσο των ΗΠΑ χρησιμοποιώντας έμμεσα απειλητική γλώσσα, υποστήριξε ότι υπερασπίζονται «την ελευθερία ενάντια στην τυραννία, τη δημοκρατία ενάντια στον αυταρχισμό».

«Η πιο αιματηρή από τις σφαγές που διέπραξε η ελληνική πολιτοφυλακή εναντίον του άμαχου μουσουλμανικού πληθυσμού έγινε στην Πελοπόννησο το φθινόπωρο του 1821. Οι Έλληνες, που βρήκαν μουσουλμάνους Τούρκους και Αλβανούς σε πολλούς οικισμούς, ιδιαίτερα στην Τριπολιτσά, σκότωσαν περισσότερους από 30 χιλιάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Ο Βρετανός ιστορικός Γουίλιαμ Σαίντ Κλερ είπε πως “η γενοκτονία στην Πελοπόννησο τελείωσε μόνο όταν δεν είχαν μείνει μουσουλμάνοι Τούρκοι για να σκοτώσουν”» αναφέρει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, αναφέρεται και στις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του, αντέδρασε στην πολιτική της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία και είπε: «Η Ελλάδα δεν θα έρθει στον σωστό δρόμο. Δεν θα συνομιλούμε πλέον με αυτή τη χώρα. Κάθε τόσο απογειώνουν τα αεροσκάφη τους και μας κάνουν επίδειξη. Μα τι κάνεις; Σύνελθε. Δεν παίρνετε κανένα μάθημα από την ιστορία;».

Πηγή skai.gr/ in.gr


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κακοκαιρία: 112 σε Χίο, Σάμο, Ικαρία, μεγάλες ζημιές σε Πάρο, Μύκονο

Κλειστά τα σχολεία σε Πάρο, Μύκονο, Ρόδο, Σύρο, Κω και Σύμη - Πως θα κινηθεί ο καιρός σήμερα

“Εφυγε” ο Ναξιώτης καθηγητής της Προϊστορικής Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Σ. Κορρές

Ο Γιώργος Κορρές σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών- Εκανε πολλές ανασκαφές στη Μεσσηνία, ενώ υπήρξε υπεύθυνος ανασκαφών στην Πύλο

ΑΑΔΕ: Σημαντική αύξηση εσόδων από ΦΠΑ

Η μελέτη της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει θεαματική αύξηση των εσόδων από ΦΠΑ και ενίσχυση της διαφάνειας, χάρη στη σύνδεση POS – ταμειακών μηχανών και την ψηφιοποίηση των συναλλαγών

Πρώτη Απριλίου: Γιατί τα σχολεία θα λειτουργήσουν δύο ώρες λιγότερο;

Νέος εορτασμός στα σχολεία την 1η Απριλίου: «Κόβονται» 2 διδακτικές ώρες

Κακοκαιρία – Πάρος: Κλειστά τα σχολεία αύριο Τρίτη (01/04) λόγω καιρικών συνθηκών

Κακοκαιρία: Κλειστά όλα τα σχολεία αύριο Τρίτη 1η Απριλίου στην Πάρο

Κακοκαιρία – Μύκονος: Καταιγίδα στη … Χώρα και ήχησε το 112

Πλημμύρισαν τα σοκάκια στη Χώρα της Μυκόνου από την ισχυρή κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επαναλειτουργεί από σήμερα (31/03), επέστρεψε Αθήνα μία πτήση λόγω καιρικών συνθηκών

Επαναλειτουργεί αναβαθμισμένο το αεροδρόμιο Νάξου - Οι εργασίες που έγιναν και η επιστροφή αεροπλάνου στην Αθήνα λόγω καιρικών συνθηκών

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Αιγαίο – 2η ΥΠΕ: Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα

Αναζητούνται γιατροί για τα νησιά λίγες ημέρες πριν το Πάσχα – Οι αμοιβές και οι αρνήσεις

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Στέλιος Δεγαϊτας

Ενας νέος άνθρωπος - ο Στέλιος Δεγαίτας - έφυγε από τη ζωή το πρωί της Παρασκευής σε ηλικία μόλις 63 ετών

Νάξος: Εφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Βαλέτας

Ο αγαπημένος φούρναρης των παλιών χωραϊτών, ο Μιχάλης Βαλέτας έφυγε από τη ζωή - Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Στράτος Φουτάκογλου

Νάξος – Σκαδό: Πένθος με την απώλεια του Νίκου Φάρκωνα

Φτωχότερη από σήμερα η τοπική κοινωνία του Σκαδού Νάξου - Πότε θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του Νίκου Φάρκωνα

Νάξος – Αεροδρόμιο: Ανανεωμένο ανοίγει …πύλες την Δευτέρα 31 Μαρτίου (Photos)

Το Αεροδρόμιο "Απόλλων" της Νάξου ανοίγει τις.. πόρτες από την Δευτέρα 31 Μαρτίου - Τα έργα που γίνονται κι έρχονται (Photos)

Πάρος: Η έντονη βροχόπτωση στη περιοχή της Νάουσας παρασύρει αυτοκίνητα (video)

Η έντονη βροχόπτωση παρασύρει αυτοκίνητα στην Νάουσα της Πάρου - Προσοχή (video)

Πάρος – Νάουσα: Καταστροφικό πέρασμα βροχής, ήχησε και το 112 (video)

Μεγάλες ζημιές από την κακοκαιρία στην Πάρο: Ορμητικοί χείμαρροι οι δρόμοι, μήνυμα του 112 για απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων

Νάξος – Λιμενικό Σώμα: Η ανακοίνωση για τον θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα

Η επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για τον αιφνίδιο θάνατο του Στέλιου Δεγαϊτα...

Εκτακτο – Αμοργός: Ισχυρός σεισμός 4.5 R με μικρό εστιακό βάθος

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ στο γνωστό ρήγμα Ανύδρου πιο κοντά όμως στην Σαντορίνη - Το εστιακό βάθος του σεισμού εντοπίζεται στα 5,6 χιλιόμετρα

Τζώρτζια Αργυροπούλου: “Εφυγε” από τη ζωή η σύντροφος του Μανώλη Γλέζου

Σε ηλικία 79 ετών έφυγε πριν από λίγο από τη ζωή η "Τζώρτζια", το στήριγμα του Μανώλη Γλέζου...

Κυκλάδες – Δόμηση 2024: Πρωταθλήτρια η Πάρος, εντυπωσιακή αύξηση σε Μήλο, Τήνο και Σύρο

Εντυπωσιακή πτώση παρατηρήθηκε στη Μύκονο, όπου εκδόθηκαν μόλις 23 άδειες, πιθανότατα λόγω του κορεσμού της αγοράς ακινήτων και των πολύ υψηλών αξιών της γης.