Κυριακή, 8 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία: Και δεύτερος σεισμός (7.7 R.), στους 1200 οι νεκροί και συνεχίζεται...

Τουρκία: Και δεύτερος σεισμός (7.7 R.), στους 1200 οι νεκροί και συνεχίζεται η καταμέτρηση

|

Η σεισμική δόνηση 7,8 βαθμών που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα την Τουρκία και τη Συρία στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και εκτεταμένες υλικές καταστροφές, σύμφωνα με τους μέχρι τώρα απολογισμούς, που δεν σταματούν να επιδεινώνονται με μεγάλη ταχύτητα.

Εν τω μεταξύ, νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 7,8 Ρίχτερ τάραξε την κεντρική Τουρκία στις 12:24 (ώρα Ελλάδος). Το επίκεντρο εντοπίζεται 13 χλμ νοτίως της πόλης Ελμπιστάν. Ο σεισμός έγινε αισθητός σε ένα μεγάλο γεωγραφικό τόξο, ενώ υπάρχουν αναφορές για πλήγματα ακόμα και στην πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό στην Τουρκία έχει ανέβει σε 912, ενώ ο απολογισμός των τραυματιών ανέρχεται σε 5.383. Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε μάλιστα ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη καταστροφή στη χώρα από το 1939.

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας (AFAD) έκανε λόγο για περίπου 1.800 κτίρια που έχουν καταρρεύσει, εγείροντας φόβους πως ο απολογισμός θα γίνει ακόμα πιο βαρύς.

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πόσο θα αυξηθεί ο απολογισμός των θανάτων καθώς προχωρούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης», είπε ο Ερντογάν.

Στην άλλη πλευρά των συνόρων, περισσότεροι από 320 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία, ενώ 1.000 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων. Οι δυνάμεις του στρατού συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης.

Αγωνία για τους εγκλωβισμένους

Σημειώνεται ότι ο καταστροφικός σεισμός είχε ως αποτέλεσμα να καταρρέυσουν πολυκατοικίες σε πόλεις όπως τα Άδανα, η Γκαζιάντεπ, η Σανλιούρφα και η Ντιγιάρμπακιρ.

«Η αδελφή μου και τα τρία της παιδιά βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. Όπως και ο σύζυγός της, ο πεθερός της και η πεθερά της. Επτά μέλη της οικογένειάς μας είναι κάτω από τα ερείπια», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μουχιτίν Ορακτζέ, παρακολουθώντας την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μπροστά σε πολυκατοικία που μετατράπηκε σε άμορφη μάζα στη Ντιγιάρμπακιρ (νοτιοανατολικά).

«Η αδελφή της είναι ακόμη παγιδευμένη στα συντρίμμια», είπε γυναίκα δείχνοντας άλλη μια που έκλαιγε απαρηγόρητη στη Ντιγιάρμπακιρ.

Στην Ισκέντερουν και στην Αντιγιαμάν, υποχώρησαν δημόσια νοσοκομεία εξαιτίας του σεισμού, που έγινε μέσα στη νύχτα, στις 04:17 (τοπική ώρα· 03:17 ώρα Ελλάδας), κι είχε εστιακό βάθος 17,9 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό σεισμολογικό ινστιτούτο USGS.

Το επίκεντρο βρισκόταν στην περιφέρεια Παζάρτζικ, στην επαρχία Καχρανμαρμαράς (νοτιοανατολικά), περίπου 60 χλμ. από τα σύνορα με τη Συρία σε ευθεία γραμμή.

Σημειώνεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για περιοχές της Τουρκίας από τις οποίες δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής τίποτα νεότερο μετά τον φονικό σεισμό.

«Οι εθνικές αρχές εστιάζουν στις επιχειρήσεις αναζήτησης και διάσωσης αυτή τη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος του Οργανισμού στο Reuters. «Στη συνέχει αναμένουμε [να υπάρξουν] αυξημένες ανάγκες για τη φροντίδα των τραυματιών και για τη στήριξη ολόκληρου του συστήματος Υγείας στις πληγείσες περιοχές».

Τουρκία – Συρία: Δραματικές ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ, πάνω από 1.200 οι νεκροί-1
Άνθρωποι ερευνούν ένα κτίριο που κατέρρευσε μετά από τον σεισμό στην Αζμαρίν, στην επαρχία Ιντλίμπ της βόρειας Συρίας [AP Photo/Ghaith Alsayed]

Ο σημερινός είναι ο ισχυρότερος σεισμός που έχει καταγραφεί στην Τουρκία έπειτα από εκείνον της 17ης Αυγούστου 1999, ο οποίος είχε στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περίπου χιλίων κατοίκων της Κωνσταντινούπολης.

Δύσκολες καιρικές συνθήκες

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την ορεινή περιοχή παραλύει τα κυριότερα αεροδρόμια στη Ντιγιάρμπακιρ και στη Μαλάτια, όπου συνεχίζονται οι σφοδρές χιονοπτώσεις, με πολλούς από τους διασωθέντες να μη φορούν παρά πιτζάμες μέσα στο κρύο.

«Ακούμε φωνές στα συντρίμμια. Θεωρούμε πως ως και 200 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στα ερείπια», δήλωσε μέλος σωστικού συνεργείου που επιχειρεί σε κατεστραμμένη πολυκατοικία στη Ντιγιάρμπακιρ μπροστά στις κάμερες του τουρκικού ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου NTV.

Μπροστά σε τόση καταστροφή κάτοικοι έχουν κινητοποιηθεί και προσπαθούν να απομακρύνουν συντρίμμια ακόμα και με γυμνά χέρια και κουβάδες.

Νοτιότερα, πάντα κατά το NTV, η βυζαντινή ακρόπολη της Γκαζιάντεπ, που ανεγέρθηκε τον 6ο αιώνα, εν μέρει κατέρρευσε.

Σωστικά συνεργεία και η πολιτική προστασία καθώς και Σύροι πυροσβέστες προσπαθούν να ανασύρουν επιζήσαντες από τα συντρίμμια, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Μέσω Twitter, Τούρκοι πολίτες μοιράζονται ονόματα και τοποθεσίες ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα χαλάσματα σε διάφορες πόλεις.

Έχουν καταγραφεί πάνω από 50 μετασεισμοί, σύμφωνα με την AFAD.

Τουρκία – Συρία: Δραματικές ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ, πάνω από 1.200 οι νεκροί-2
Διασώστες ανασύρουν ένα άτομο από κτίριο που κατέρρευσε μετά τον σεισμό στη Μαλάτια της Τουρκίας, όπου επικρατούν δύσκολες καιρικές συνθήκες [Ihlas News Agency (IHA) via REUTERS]

Ο δήμαρχος της πόλης των Αδάνων, ο Ζεϊντάν Καραλάρ, δήλωσε πως δύο πολυκατοικίες, μια 17ώροφη και μια 14ώροφη, έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με το TRT.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Οκτάι, 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Αντιγιαμάν, ενώ έχουν καταρρεύσει κάπου εκατό κτίρια. Τουλάχιστον άλλοι 47 σκοτώθηκαν και ακόμη 600 τραυματίστηκαν στην Μαλάτια, κατά την AFAD.

Στην Γκαζιάντεπ, γίνεται λόγος για 80 νεκρούς, 600 τραυματίες και 581 κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

Αγωγοί αερίου που τροφοδοτούν την περιοχή τέθηκαν εκτός λειτουργίας προληπτική ή για να εξακριβωθεί το εύρος των ζημιών που έχουν υποστεί στις επαρχίες Χατάι, Καχρανμαρμαράς και Γκαζιάντεπ.

Ο σεισμός και οι δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές ως τον Λίβανο, τη Συρία, το ιρακινό Κουρδιστάν και την Κύπρο, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Ο κύριος σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια, κράτησε σχεδόν ένα λεπτό, σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Τουρκία – Συρία: Δραματικές ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ, πάνω από 1.200 οι νεκροί-3
Ένας άνδρας στέκεται κοντά σε ένα κατεστραμμένο όχημα, μετά από σεισμό στο Αζάζ της Συρίας, το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες [REUTERS/Mahmoud Hassano]

Έκκληση για διεθνή βοήθεια

«Όλες οι ομάδες μας τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Σουλεϊμάν Σοϊλού στο τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Habertürk, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση της χώρας του απευθύνει έκκληση «για διεθνή βοήθεια».

Το Αζερμπαϊτζάν, χώρα με αδελφικές σχέσεις με την Τουρκία, ανακοίνωσε πως στέλνει αμέσως 370 εξειδικευμένα μέλη συνεργείων έρευνας και διάσωσης, σύμφωνα με το Anadolu.

Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η ΕΕ συνολικά, το Ισραήλ προσφέρθηκαν αμέσως να στείλουν επίσης βοήθεια.

Ο κυβερνήτης της επαρχίας Γκαζιάντεπ συνέστησε στους κατοίκους να μείνουν έξω, μέχρι νεωτέρας, παρά το κρύο. Ενώ ο επικεφαλής του Diyanet, του τουρκικού δημόσιου οργανισμού που είναι αρμόδιος για ζητήματα θρησκευτικής λατρείας, σημείωσε πως όσοι πολίτες το χρειάζονται μπορούν να βρουν καταφύγια μέσα σε τζαμιά.

Προσφορά στήριξης

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στις πληγείσες περιοχές:

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ: Η Ε.Ε. ανακοίνωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί 10 ομάδες έρευνας και διάσωσης. Νωρίτερα, ο Ευρωπαίος επίτροπος για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς είπε ότι το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης 24/7 της Ε.Ε. ήταν σε επαφή με τις τουρκικές αρχές και είχε ενεργοποιήσει την υπηρεσία έκτακτης δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicus για να βοηθήσει τους πρώτους διασώστες που εργάζονται στο πεδίο.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι το δίκτυο των ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης έχει ενεργοποιηθεί για την παροχή βασικής υγειονομικής περίθαλψης στους τραυματίες και τους πιο ευάλωτους που επλήγησαν από τον σεισμό.

ΕΛΛΑΔΑ: Ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήρια και τη στήριξη της χώρας στην Τουρκία, λέγοντας ότι η Ελλάδα κινητοποιεί τους πόρους της και θα βοηθήσει άμεσα.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ισπανικές ομάδες αστικής διάσωσης ετοιμάζονται να μεταβούν στην Τουρκία, δήλωσε το ισπανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας και άλλων υπηρεσιών συντονίζονταν για να στείλουν τα πληρώματα αμέσως στην Τουρκία.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να στείλει υποστήριξη. «Είμαστε αυτή τη στιγμή κοντά στον φίλο τουρκικό λαό, έτοιμοι να παράσχουμε την απαραίτητη βοήθεια».

ΠΟΛΩΝΙΑ: Η Πολωνία θα στείλει ομάδα διάσωσης που αποτελείται από 76 πυροσβέστες και οκτώ σκύλους διάσωσης, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοίκησης.

ΙΝΔΙΑ: Η κυβέρνηση είπε ότι δύο ομάδες από την Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ινδίας, αποτελούμενη από 100 άτομα προσωπικό με ειδικά εκπαιδευμένα τμήματα σκύλων και εξοπλισμό, ήταν έτοιμες να μεταφερθούν στην περιοχή της καταστροφής για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. Οι ιατρικές ομάδες ετοιμάστηκαν και το βοηθητικό υλικό αποστέλλεται σε συντονισμό με τις τουρκικές αρχές.

ΤΑΪΒΑΝ: Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ταϊβάν είπε ότι είχε μια ομάδα 130 ατόμων, μαζί με πέντε σκύλους αναζήτησης και 13 τόνους βοήθειας, έτοιμη να μεταβεί στην Τουρκία και αναμένει απάντηση από την Άγκυρα για την προσφορά.

ΡΩΣΙΑ: Το ρωσικό υπουργείο έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι δύο αεροσκάφη IL-76 με 100 διασώστες είναι έτοιμα να μεταβούν στην Τουρκία εάν χρειαστεί. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έστειλε μηνύματα στην Τουρκία και τη Συρία, όπου τα ρωσικά στρατεύματα υποστηρίζουν τον συριακό στρατό, εκφράζοντας συλλυπητήρια στους προέδρους και των δύο χωρών και προσφέροντας υποστήριξη.

ΙΣΡΑΗΛ: Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε ότι όλες οι αρχές έχουν λάβει οδηγίες να κάνουν άμεσες προετοιμασίες για την παροχή ιατρικής βοήθειας και βοήθειας έρευνας και διάσωσης.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι 45 χώρες έχουν προσφέρει τη βοήθειά τους για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Ιστορικό σεισμών

Η σεισμικότητα στην Τουρκία είναι από τις υψηλότερες στον κόσμο. Στα τέλη Νοεμβρίου, σεισμός 6,1 βαθμών έπληξε το βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, προκαλώντας περίπου πενήντα τραυματισμούς και περιορισμένες υλικές ζημιές, κατά τις αρχές.

Η ίδια περιοχή δοκιμάστηκε τον Αύγουστο του 1999 από σεισμό 7,4 βαθμών ο οποίος στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 17.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων κάπου χιλίων στην Κωνσταντινούπολη.

Τουρκία – Συρία: Δραματικές ώρες μετά τα 7,8 Ρίχτερ, πάνω από 1.200 οι νεκροί-4
Ένα όχημα της πολιτικής προστασίας κοντά σε ερείπια κτιρίου στο Χαλέπι της Συρίας [SANA via REUTERS]

Τον Ιανουάριο του 2020, σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών έπληξε τις επαρχίες Ελαζίγ και Μαλάτια, στοιχίζοντας τη ζωή σε 40 και πλέον ανθρώπους. Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, σεισμός μεγέθους 7 βαθμών στοίχισε τη ζωή σε 114 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 1.000 και πλέον στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο.

Ο σεισμός της Δευτέρας είναι ως τώρα ο φονικότερος παγκοσμίως από τον περασμένο Ιούνιο, όταν το Αφγανιστάν θρήνησε περίπου 1.000 νεκρούς.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

Η Αμοργός στην 4η Attica Green Expo: Πράσινη μετάβαση και σύγχρονη ακτοπλοΐα στο επίκεντρο

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος εκπροσώπησε το νησί σε μία από τις σημαντικότερες περιβαλλοντικές διοργανώσεις, τονίζοντας την ανάγκη για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και λειτουργική ακτοπλοϊκή διασύνδεση.

ΕΛΜΕ Νοτίου Αιγαίου: Ψήφισμα και κάλεσμα συμμετοχής στη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Νάξο

Μπροστά στη γενοκτονία που εκτυλίσσεται στη Γάζα, οι εκπαιδευτικοί του Νοτίου Αιγαίου σηκώνουν φωνή αξιοπρέπειας και ανθρωπιάς — Κυριακή 8 Ιουνίου, 11:00, Πλατεία Μανδηλαρά στη Νάξο.

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Νάξος: Συγκέντρωση Αλληλεγγύης (08/06) για την Παλαιστίνη

«Η σιωπή μας είναι συνενοχή» – Ένα κάλεσμα για ζωή, ειρήνη και δικαιοσύνη από την Πρωτοβουλία Πολιτών Νάξου

Πρώτη Ολυμπιάδα ανθρωποειδών ρομπότ στην Ολυμπία

Μια νέα εποχή για την τεχνητή νοημοσύνη και τον αθλητισμό

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Νάξος – Σύλλογος Φιλωτιτών: Προσκύνημα στο Άγιον Όρος, μία πνευματική διαδρομή

Από το Φιλώτι στην «καρδιά» της Ορθοδοξίας – Ένα ταξίδι κατάνυξης και πνευματικής σύνδεσης με τις ιερές ρίζες της πίστης μας

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος, αισθητός σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Ακολούθησε δόνηση 3,8 Ρίχτερ – Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί

Νάξος: Πυρκαγιά σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο καθοδόν προς τη Χώρα

Με ψυχραιμία και συνεργασία πολιτών και Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε σοβαρό περιστατικό στο δρόμο Γλυνάδου – Χώρας

Νάξος – Μέλανες: Δύο (από τους τρείς) Κούρους αναμένεται να πάρουν το δρόμο για την υπό κατασκευή Νησίδα Μουσείων

Η απόφαση για τη μεταφορά δύο εκ των τριών ημίεργων Κούρων της Νάξου σε μουσειακό χώρο ανοίγει τον δρόμο για την προστασία και ανάδειξη μοναδικών μνημείων του αρχαίου ελληνικού κόσμου.

Εκτακτο – Olympic Air: Καθηλωμένο στο διάδρομο το αεροσκάφος λόγω προβλήματος στον κινητήρα

Εκτακτο.. Καθηλώθηκε αεροπλάνο της Olympic Air στον διάδρομο καθότι πήρε φωτιά ο κινητήρας του λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Νάξου

Η 15χρονη Τόνια Κορρέ από τη Νάξο κατακτά τις πίστες των Βαλκανίων!

Με εντυπωσιακές επιδόσεις στο BMU στις Σέρρες, η νεαρή αναβάτρια ανεβαίνει στο βάθρο και στοχεύει σε διεθνείς διακρίσεις.

Νάξος – Κόρωνος: Μια προσφορά από καρδιάς στη μνήμη του Νικόλα Μανωλά

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Κορώνου Νάξου ευγνωμονεί την οικογένεια του Νικόλα Μανωλά για μια δωρεά που θα δώσει φωνή στις μαθητικές εκδηλώσεις

Νάξος – “Φάρος του Αλυκού”: Θαλασσινές λιχουδιές με την υπογραφή του Σταμάτη Μαργαρίτη

Μια ξεχωριστή συνεργασία με τον ψαρά Σταμάτη Μαργαρίτη και τη Φάρμα Ρότα δίνει άλλη νοστιμιά στο καλοκαίρι στο Αλυκό.

Θηρασία: Σημαντική ανακάλυψη (σφραγίδες) που αλλάζει την ιστορία της γραφής στο Αιγαίο

Σφραγίδες 4.500 ετών φέρνουν στο φως ένα άγνωστο κεφάλαιο επικοινωνίας και εμπορίου ανάμεσα σε Κυκλαδικά νησιά – Με προέλευση από τη Νάξο το πήλινο αγγείο

Mission (Not) Possible: Νορβηγοί, με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο από Νάξο “πιάστηκαν” στα σύνορα

ζευγάρι τουριστών αποφάσισε να... κάνει εξαγωγή ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, αλλά το ταξίδι τους σταμάτησε λίγο πριν τη "μεγάλη έξοδο".

Νάξος: Σε κίνδυνο ο ξύλινος πεζόδρομος του Αγίου Νικολάου

Παρά τις επίσημες προειδοποιήσεις για την επικινδυνότητα, παραμένει ακάλυπτος ο περίπατος στην Αγία Άννα – Έκκληση κατοίκων για παρέμβαση

Η Νάξος γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με δράσεις σε Xώρα και Απείρανθο

Εκπαιδευτικά εργαστήρια, παραμύθια, τέχνη και τεχνολογία για μικρούς και μεγάλους στη Χώρα και την Απείρανθο