Την ώρα που οι Ελληνικές αρχές ψάχνουν αγνοούμενους μετανάστες στην θαλάσσια περιοχή της Δήλου που ήταν σε σκάφος χωρίς σωστικά μέσα, ο Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα ότι δολοφονεί και ξυλοκοπεί τους μετανάστες
Απύθμενο θράσος.. Τα μέλη του Λιμενικού Σώματος από το πρωί της Κυριακής αναζητούν αγνοούμενους στη θαλάσσια περιοχή της Δήλου μετά από ναυάγιο που σημειώθηκε με 108 μετανάστες… Μάλιστα, αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι κανένας από τους επβαίνοντες δεν είχε σωστικό μέσο…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκάφος έγινε αντιληπτό καθώς έπλεε ακυβέρνητο νοτιοδυτικά της Δήλου υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες Χαρακτηριστικό είναι ότι κανείς εκ των επιβατών του σκάφους δεν φορούσε σωσίβιο. Οι 108 διασωθέντες δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής ακριβή αριθμό των αγνοούμενων. Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, ο αριθμός αυτός ίσως να φτάνει και τους 8, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμα και παιδιά.
Kαι ο Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί την Ελλάδα ότι δολοφονείς μετανάστες… Ποιος; Ο ηγέτης μίας κυβέρνησης που έχει μετατρέψει σε παιχνίδι τους μετανάστες από Σύρια και Αφρική…
Τι έγινε;
Με ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα αυτή την φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτίθεται εναντίον της Ελλάδας μέσω της Παγκόσμιας Κοινοβουλευτικής Διάσκεψης που γίνεται στην Κωνσταντινούπολη, αναφορικά με την υιοθέτηση και την εφαρμογή του Παγκόσμιου Συμφώνου για την Ασφαλή, Ομαλή και Τακτική Μετανάστευση (GCM) και του Παγκόσμιου Συμφώνου για τους Πρόσφυγες (GCR), το οποίο υιοθετήθηκε το 2018 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Την ίδια στιγμή αφήνει αιχμές εναντίον της Ευρώπης καθώς όπως λέει έχουν εξαφανιστεί χιλιάδες παιδιά από τη Συρία για τα οποία δεν γνωρίζουμε τι έχουν απογίνει.
Τι είπε ο Ερντογάν «Το τελευταίο διάστημα, σχεδόν 30.000 μετανάστες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο. Το πού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες παιδιά από τη Συρία που κατέφυγαν στην Ευρώπη, είναι άγνωστο. Σχεδόν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της δεινής κατάστασης των προσφύγων που διώχθηκαν, ληστεύτηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και δολοφονήθηκαν από τα ελληνικά Σώματα Ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, το βάρος της μετανάστευσης και των προσφύγων, το «σηκώνουν» χώρες όπως η δική μας, που είναι γειτονικές με περιοχές κρίσης, όχι ανεπτυγμένες κοινωνίες που έχουν δυνατή φωνή».