Παρασκευή, 22 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία - Ερντογάν: "Αιγαίο, νεκροταφείο προσφύγων με ευθύνη της Ελλάδας"

Τουρκία – Ερντογάν: “Αιγαίο, νεκροταφείο προσφύγων με ευθύνη της Ελλάδας”

|

Ο Τούρκος πρόεδρος λοιδορεί την Ελλάδα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, με φόντο τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη. Μιλά για δύο κράτη στην Κύπρο.  (video) 

Οι τόνοι ανεβαίνουν επικίνδυνα και περνούν κάθε όριο καλής γειτονίας όπως θέλουν να υποστηρίζουν οι Τούρκοι για τις σχεσεις με την Ελλάδα…  

Κατηγόρησε την Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας Μιλώντας στην ετήσια συνέλευση του ΟΗΕ έδειξε ακόμα και φωτογραφίες με νεκρά βρέφη και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι το αποτέλεσμα των βίαιων επαναπροωθήσεων από το ελληνικό λιμενικό.

Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, πως «η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων» και πως η χώρα μας «με παράνομες επαναπροωθήσεις αυξάνει τη βία κατά των προσφύγων στο Αιγαίο».

Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε ότι πέρα από τις «απάνθρωπες απωθήσεις» μεταναστών, η Ελλάδα ακολουθεί επίσης «πολιτικές καταπίεσης και διακρίσεων» κατά της μουσουλμανικής «τουρκικής μειονότητας».

«Παρατηρούμε πως αυξάνονται οι ελληνικές θηριωδίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ εμείς παλεύουμε να αποτρέψουμε τους θανάτους μωρών, όπως είχε συμβεί με το μωρό Αϊλαν, η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων με τις παράνομες και απερίσκεπτες απωθήσεις της», είπε. Και συνέχισε: «Την περασμένη εβδομάδα, ο 4χρονος Αμπντούλ Βαχάμπ και ο 9 μηνών Ασίμ πέθαναν μαζί με τις οικογένειες τους, καθώς τους βύθισε το φουσκωτό τους η Ελληνική Ακτοφυλακή. Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη και ο ΟΗΕ να σταματήσουν αυτές τις βιαιότητες που αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

«Πολιτική πρόκλησης από την Ελλάδα»

«Όσοι κάνουν επιδείξεις δύναμης στην περιοχή, δεν είναι ισότιμοι και δεν έχουν σχέση ούτε στρατιωτικά ούτε και πολιτικά, φέρνουν τον εαυτό τους σε αστεία θέση. Στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο η συνέχιση της ειρήνης και της ασφάλειας εξαρτάται από τον σεβασμό των δικαιωμάτων και των συμφερόντων όλων», τόνισε ο κ. Ερντογάν για να προσθέσει: «Καλούμε την Ελλάδα να σταματήσει την πολιτική της πρόκλησης και της έντασης και να ακούσει τα καλέσματα μας για συνεργασία και υποστήριξη».

«Η Τουρκία υπερασπίζεται μέχρι τέλους τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο δεν θα παγιδευτεί στα παιχνίδια όσων ακολουθούν στρατηγική έντασης με στόχο πολιτικής σκοπιμότητας», υπογράμμισε.

Ο ίδιος συνέχισε καλώντας τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» και μίλησε για «καταπίεση κατά των Τουρκοκυπρίων» με τα εμπάργκο, που «πρέπει να σταματήσουν».  

Με πληροφορίες απο την σελίδα skai.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Πάρος: Ομόφωνο «όχι» στην ιδιωτικοποίηση του νερού, τι αναφέρει το σχετικό ψήφισμα (Pdf)

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση «μπαίνει μπροστά» στη διαχείριση του πολύτιμου πόρου – Αντίδραση για τον αποκλεισμό της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. από τον θεσμικό διάλογο.

Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες μοριοδότησης για παιδικούς σταθμούς και ΒΣΟΦ στη Νάξο

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δουν τα αποτελέσματα και να καταθέσουν ενστάσεις έως τις 26 Αυγούστου.

Δύο εξουθενωμένοι λευκοπελαργοί βρήκαν φροντίδα στην Ίο και στη Νάξο, στο δρόμο για το μεγάλο φθινοπωρινό ταξίδι

Με τη φροντίδα του κτηνιάτρου στην Ίο και τη στήριξη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, δύο πελαργοί ανακτούν δυνάμεις για να συνεχίσουν την αποδημία τους

Κουφονήσια: Ανακατασκευάστηκε το πρώην ασθενοφόρο, αποκτά …διοικητικό ρόλο

Με πρωτοβουλία της Ομάδας Αιγαίου και της Τσιμής ΑΕ, το όχημα-δωρεά της Bayer Hellas που για χρόνια εξυπηρετούσε τους κατοίκους, συνεχίζει πλήρως ανανεωμένο τη σημαντική του αποστολή.

Έφυγε από τη ζωή ο γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος

Θλίψη στον πολιτικό κόσμο για τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή Ημαθίας

Ανησυχία στην Τζια: Έξαρση κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας με δεκάδες περιστατικά καθημερινά

Περισσότερα από 80 περιστατικά την ημέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο – Έχουν ενημερωθεί ΥΠΕ και ΕΟΔΥ.

Αεροδρόμιο – Ιούλιος 2025: 23.000 αφίξεις σε έναν μήνα, νέο ρεκόρ, πίεση για βελτίωση υποδομών

Αύξηση 36% τον Ιούλιο και πάνω από 68.000 επιβάτες στο επτάμηνο – η Νάξος καταρρίπτει κάθε προηγούμενο στατιστικό της τουριστικής κίνησης.

Μητσοτάκης: «Το Αμοργόραμα να γίνει πρότυπο για όλη τη Μεσόγειο»

Τηλεδιάσκεψη με τον Δήμο και τους αλιείς – Στις αρχές Οκτωβρίου ο Πρωθυπουργός στην Αμοργό για να αναδείξει τη διεθνή διάσταση της πρωτοβουλίας

Σοβαρά τραυματισμένος σε τροχαίο στη Μύκονο ο CEO της Volt, Tom Greenwood

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δίνει μάχη για τη ζωή του μετά από ατύχημα με «γουρούνα» στο νησί

Καθολική Εκκλησία Σύρου: Κακουργηματικές διώξεις για σκάνδαλο υπεξαίρεσης 3 εκατ. ευρώ

Δέκα μήνες μετά τις αποκαλύψεις για μεταφορές χρημάτων σε Πατρινό επιχειρηματία, δύο κληρικοί και έξι ιδιώτες στο «κάδρο» – Σεπτέμβριο οι απολογίες.

Εκτακτο: Δυστύχημα με έναν νεκρό στη πόλη της Νάξου

Νάξος και δυστύχημα με έναν νεκρό και έναν σοβαρά τραυματία στη πόλη της Νάξου -τι συνέβη;

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Νάξος: Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ηλικιωμένος από τη θάλασσα

Χθες το απόγευμα σε περιοχή της Ανατολικής Νάξου ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ηλικιωμένος ενώ είχε πάει για ψάρεμα

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.

Εκτακτο: Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Νάξου

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ενημέρωση για φωτιά στο ΧΥΤΑ της Νάξου

Νάξος: H “βασίλισσα των Κυκλάδων” αύριο (17/08) θα μας μαγέψει …χωρίς πυξίδα (video)

Η Πηνελόπη και ο Γιάννης έδεσαν στο λιμάνι, άφησαν την καρδιά τους ελεύθερη και αφέθηκαν στη μαγεία ενός τόπου που σε καλεί να τον ανακαλύψεις ξανά και ξανά.

Συλλήψεις δύο εργαζομένων για την πυρκαγιά στη Νάξο, αυτανάφλεξη η αιτία

Δύο εμπλεκόμενοι με το χώρο του ΧΥΤΑ συνελήφθησαν ενώ βοήθησαν στην κατάσβεση – Ερωτήματα για την εφαρμογή του Νόμου και την έλλειψη μέτρων ασφαλείας.

Νάξος: Εγγαρίτικο πανηγύρι με κέφι και παράδοση (video)

Χορός, μουσική και τραγούδια μέχρι το πρωί στο πανηγύρι του Συλλόγου Εγγαριτών «Άγιος Τρύφων», με τον Νίκο Οικονομίδη και κορυφαίους καλλιτέχνες.

Ο Μάριο Τότσι αποθεώνει τη Νάξο: «Έτσι πρέπει να είναι οι παραλίες!»

Ο Ιταλός γεωλόγος και παρουσιαστής συγκρίνει Ελλάδα και Ιταλία, βάζοντας τη Νάξο στο κέντρο της ευρωπαϊκής συζήτησης για την πρόσβαση στις παραλίες.