Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία: "Δεν θα ανεχτούμε δεδικασμένα στο Αιγαίο"

Τουρκία: “Δεν θα ανεχτούμε δεδικασμένα στο Αιγαίο”

|

“Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατ. Μεσόγειο» τάδε έφη Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ 

Και οι Τουρκικές αβρότητες καλά κρατούν…. Πριν από μερικές ημέρες μάθαμε για το μεγαλείο της καλοσύνης τους…. «Σας κάνουμε χάρη που δεν στέλνουμε δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην Ελλάδα» δήλωσε  ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, όπως είχε μεταδώσει το δελτίο ειδήσεων του Αlpha,  «Καθημερινά 8.500 μετανάστες περνούσαν στην Ελλάδα και από εκεί πήγαιναν στην Ευρώπη. Σήμερα αυτό ο αριθμός έχει μειωθεί στους 61 σε καθημερινή βάση. Εμείς κάνουμε καλοσύνη να το γνωρίζετε αυτό».

Σήμερα μάθαμε και την άποψή τους περί της νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου…  Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων Χουλούσι Ακάρ. «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων», τόνισε, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ.

Σϋμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων,σε δηλώσεις του έπειτα από την άσκηση Efes 2018 που διεξάγεται στα παράλια του Αιγαίου, o  Χουλούσι Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία με κάθε ευκαιρία λέει πως είναι υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων στις θάλασσες, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας.

«Γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε το Αιγαίο να είναι θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας. Μαζί με αυτό οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μας οι οποίες με αποφασιστικότητα προστατεύουν σε όλες τις θάλασσές μας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας και του λαού μας που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες, δεν θα επιτρέψουν ποτέ τη δημιουργία τετελεσμένων. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τα προστατεύουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας και του κατοχικού ψευδοκράτους (χρησιμοποιεί τον όρο “τδβκ”) στην Ανατολική Μεσόγειο και να διασφαλίζουν την ειρήνη και ασφάλεια με βάση τις διεθνείς συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας στο νησί Κύπρος”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “σε αυτό το πλαίσιο οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα με αποφασιστικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο».


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Γιάν. Βρούτσης: “Γιορτάζει η Μύκονος, πανηγυρίζει ο αθλητισμός των Κυκλάδων !”

Θερμή υποδοχή του Α.Ο. Μυκόνου στο Υφυπουργείο Αθλητισμού για την ιστορική άνοδο στην Basket League – Ο πρώτος Κυκλαδίτικος σύλλογος στην κορυφαία κατηγορία

Άνδρος: 68χρονη έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρή

Η γυναίκα από το Γαύριο έχασε τη ζωή της καθώς το όχημά της κατέληξε στη θάλασσα από ύψος 25 μέτρων ενώ προσπαθούσε να παρκάρει

Υπουργείο Ναυτιλίας – Κικίλιας: “2,5 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμανιού της Τήνου”

Βασίλης Κικίλιας από Τήνο: «Δημοπρατείται έργο (master plan) 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την αναβάθμιση του κεντρικού λιμένα της Τήνου»

Νάξος: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και τον Β.Σ.Ο.Φ. του Δήμου για το σχολικό έτος 2025-2026

Αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών από τις 12 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου – Για πρώτη φορά πλήρης λειτουργία βρεφικού τμήματος στον Β.Σ.Ο.Φ.

Μάρκος Καφούρος: “Απαραίτητη η άμεση αποκατάσταση του κτιρίου της Δ.Ο.Υ Θήρας”

Σε προβληματική κατάσταση το κτίριο που στεγάζει τη Δ.Ο.Υ και το Τελωνείο Θήρας – Απαιτούνται άμεσα μέτρα και η προσωρινή μεταστέγαση των υπηρεσιών

Εθελοντική αιμοδοσία: Λίγες σταγόνες αίμα, μια θάλασσα ελπίδας

Στα μικρά νησιά γεννιούνται τα μεγάλα θαύματα της ανθρωπιάς. Ξεκινά αύριο Σάββατο η 70η εθελοντική αιμοδοσία από την τράπεζα αίματος Σαντορίνης

Δεύτερο Πανελλήνιο Βραβείο για τον Νικόλα Ρουγκάλα, με παραμύθι αφιερωμένο στον θείο του Δημήτρη Ήμελλο

Ο μαθητής από τη Νάξο διακρίθηκε στον 14ο Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας «Το Δέντρο της Σοφίας» με το παραμύθι «Σώμα και Αίμα»

ΔΕΔΔΗΕ: Πρωινή διακοπή ρεύματος σε Νότια Νάξο, Σχοινούσα, Ηρακλειά

Πότε και που θα έχουμε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος ... Η ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ

“Γιορτή Μητέρας”: 6+1 Ταινίες με την μητέρα στο επίκεντρο

Έφτασε η Γιορτή της Μητέρας και επειδή ο κινηματογράφος ξέρει να πιάνει την καρδιά της μάνας -στην τρυφερότητα, στην αφοσίωση, στη σιωπή της- διαλέξαμε 6 + 1 ταινίες όπου η μητέρα βρίσκεται στο επίκεντρο της ιστορίας. Οπότε σινεφίλ και μη, πάμε να δούμε.

Νάξος – Κυρ. Σκληράκη: “Οι καθηγητές να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά” (video)

«Θα ήθελα να πω στους καθηγητές πως πρέπει να νιώθουν αγάπη για τα παιδιά και να δουλεύει το μυαλό τους για το τι θα τους προσφέρουν» είναι η συμβουλή της κυρίας Κυριακής Σκληράκη προς τους νέους συναδέλφους της.

Νάξος – Φιλώτι: Αντίο με σεβασμό και αγάπη στον Τάσο Τζιώτη, άνθρωπο του μέτρου και της προσφοράς

Ο Φιλωτίτης που δεν είπε ποτέ κακή κουβέντα, μόνο έδινε—με τα χέρια, με την καρδιά, με την ψυχή του. Μια απώλεια που βαραίνει την κοινότητα, μια μορφή που δεν ξεχνιέται.

Καλοκαιρινή εξόρμηση Raptor Club Greece στη Νάξο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των εντυπωσιακών pick-up επιλέγουν Κυκλάδες και ξεκινούν από τη Νάξο, με ένα τριήμερο χαλάρωσης, εξερεύνησης και απολαυστικής οδήγησης

Στ. Φουτάκογλου: Το περίπτερο της πλατείας πρώην Δημαρχείου, που φεύγει σιωπηλά (!!!)

Μνήμες, άνθρωποι, ιστορίες δεκαετιών γύρω από ένα μικρό περίπτερο που αποτέλεσε σταθερό σημείο αναφοράς για γενιές Χωραϊτών - Η τοποθέτηση του Στράτου Φουτάκογλου

Νάξος: Μία εικόνα που προκαλεί δέος, πραγματικότητα ή όχι;

Ένα βιομηχανικής κλίμακας έργο απειλεί το φυσικό, πολιτιστικό και κοινωνικό κεφάλαιο της Νάξου και των Κυκλάδων, με επιπτώσεις που ξεπερνούν την ενεργειακή "ανάπτυξη" - Δύο ομιλίες σήμερα και αύριο. Που; Πότε;

Το “Highspeed 3” αλλάζει το τοπίο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες Κρήτης – Κυκλάδων;

Η Hellenic SeaWays ενισχύει τη γραμμή Πειραιάς – Κυκλάδες – Ηράκλειο με το ταχύπλοο "Highspeed 3", φέρνοντας νέο ανταγωνισμό και πιθανές μειώσεις τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. (πίνακας δρομολογίων)

Εκτακτο: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές της πόλης Νάξου σήμερα Δευτέρα 5 Μαϊου

Β. Φλεριανός: Ξεκινά το έργο που περίμενε μια ολόκληρη γενιά

Με χρηματοδότηση 2,28 εκατομμυρίων ευρώ, η Νάξος αποκτά επιτέλους το ενιαίο Αθλητικό Κέντρο που αξίζει στους αθλητές, τους συλλόγους και τη νεολαία της - Η τοποθέτηση του Βασίλη Φλεριανού

Νάξος – 2ο Γυμνάσιο: Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία διακρίθηκε στον Πανελλήνιο διαγωνισμό φυσικής “Αρίσταρχος”

Η Μιχαηλία-Ευαγγελία Γρατσία κατέκτησε το 3ο βραβείο στη Β΄ Φάση του διαγωνισμού φυσικής "Αρίσταρχος" φέρνοντας περηφάνια στη σχολική μας κοινότητα

Γιάννης Βρούτσης: “Η παραμελημένη Νάξος μπαίνει στον αθλητικό χάρτη της χώρας” (video)

Το έργο χαρακτηρίζεται κομβικής σημασίας για την αθλητική κοινότητα της Νάξου, καθώς αναμένεται να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες των τοπικών αθλητικών σωματείων

Εκτακτο – “Blue Star 1”: Εκκένωση πλοίου λόγω προειδοποίησης για βόμβα (!!!)

Blue Star 1: Εκκενώνεται το πλοίο λόγω συναγερμού για βόμβα