Πέμπτη, 30 Μαρτίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΣυρία - Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί

Συρία – Τουρκία: Ξεπέρασαν τους 8.000 οι νεκροί

|

Στην άνιση μάχη με τον χρόνο για τη διάσωση κι άλλων επιζώντων στα ερείπια των χιλιάδων κατεστραμμένων κτιρίων είναι πλέον για τρίτο 24ωρο τα τουρκικά και τα ξένα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία και τη Συρία, καθώς ο αριθμός των νεκρών από το διπλό πλήγμα του Εγκέλαδου τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Καχραμανμαράς έφτασε τους 8.000.

Εν μέσω παγετού, αλλά ευτυχώς με τον ήλιο να έχει κάνει την εμφάνισή του, τα συνεργεία από το εξωτερικό όλο και αυξάνονται, και «θαύματα» καταγράφονται κάθε ώρα, κατά τα τουρκικά ΜΜΕ, με την ανάσυρση επιζώντων από τα συντρίμμια.

Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Μάχη με τον χρόνο – Στους 8.000 οι νεκροί-1

Ήδη η ελληνική ΕΜΑΚ έχει διασώσει τρεις ανθρώπους από τα χαλάσματα στην Αλεξανδρέττα (Ισκεντερούν), ενώ συρρέουν ειδικοί και διασώστες από πολλές χώρες στην Τουρκία, σε αντίθεση με τη Συρία που το εμπόλεμό της και η στάση της Δαμασκού έχει αποτρέψει την παρουσία πολλών ξένων διασωστών.

Κατά την τουρκική κρατική τηλεόραση ο τελευταίος επίσημος απολογισμός που έχει δοθεί για τις δύο χώρες αγγίζει τους 8.000 νεκρούς, με δεκάδες χιλιάδων να έχουν τραυματιστεί. Ανεπισήμως γίνεται λόγος για ακόμη μεγαλύτερα νούμερα.
Σεισμός σε Τουρκία-Συρία: Μάχη με τον χρόνο – Στους 8.000 οι νεκροί-2
Στο Χατάι ανασύρθηκε μια δασκάλα ζωντανή από τα ερείπια 49 ώρες μετά τον πρώτο σεισμό (φωτ.: Anadolu).

 

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ότι εξαιτίας των σεισμών τουλάχιστον 5.894 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34.810 τραυματίστηκαν.

Στη Συρία οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 1.932, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό που βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας και διασώστες αργά την Τρίτη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, τουλάχιστον 812 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.449 τραυματίστηκαν στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), της Λαττάκειας (δυτικά), της Χάμας (κεντρικά) και της Ταρτούς (βορειοδυτικά).

Στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο αντικαθεστωτικών στη βορειοδυτική Συρία, άλλοι 1.120 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 2.500 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, TRT, Reuters

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στην έξοδο του πάρκινγκ στο Δημαρχείο Νάξου

Πέμπτη 30 Μαρτίου και κλειστός ο δρόμος εξόδου από το πάρκινγκ στο Δημαρχειακό Μέγαρο προς την παραλία της Νάξου

Οι εκπαιδευτικοί αποχαιρετούν τον συνάδελφό τους Γιώργο Μεσολογγίτη

Το μεσημέρι της Πέμπτης (30/03, 15:00) το τελευταίο αντίο στον Γιώργο Μεσολογγίτη - Ψήφισμα από τους εκπαιδευτικούς της Νάξου

Σαντορίνη – ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Την Παρασκευή 31η Μαρτίου και το Σάββατο 1η Απριλίου 2023

Χ. Κόκκινος: “Το Νότιο Αιγαίο να μην γίνει…”Κολομβία” – Η πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της”

Οι  φιλήσυχοι νησιώτες μας, η συντριπτική πλειοψηφία των μονίμων κατοίκων και των επισκεπτών μας αγωνιούν για το "ρεσιτάλ" αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας που παρατηρείται έντονα  τα τελευταία χρόνια στα νησιά μας. 

Blue Star Naxos: Στις 22:30 απόψε αναχώρηση από Πειραιά για Παροναξία – Αμοργό

Τα νέα δεδομένα στα δρομολόγια των Blue Star Naxos και Delos με βάση την αλλαγή που προέκυψε μετά το πρωϊνό απαγορευτικό

Φ. Φόρτωμας: “Στις 21 Μαΐου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα”

Στις 21 Μαϊου ψηφίζουμε για μια αυτοδύναμη Ελλάδα, μια Ελλάδα δυνατή!

ΠΝΑι – Φολέγανδρος: Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι

Αποκατάσταση τμήματος οδοστρώματος στο Καραβοστάσι Φολεγάνδρου - Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου –Δήμου Φολεγάνδρου - Δήμου Ιητών

Αμοργός – Λ. Καραϊσκος: “Γιορτή του αθλητικού τουρισμού το Amorgos Trail Challenge”

Τι δηλώνει ο Δήμαρχος Αμοργού, Λευτέρης Καραϊσκος για το 6ο Amorgos Trail Challenge

“Καλάθι του Νονού”: Εκανε πρεμιέρα σήμερα στην αγορά

Το "Καλάθι του Νονού" θα είναι στην αγορά έως και το Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου

Ενδοκυκλαδικά – Caldera Vista: Με το …καλημέρα ανεκτέλεστα δρομολόγια

Ανεκτέλεστα μέχρι νεοτέρας τα ενδοκυκλαδικά δρομολόγια του Caldera Vista

Από τις 26 Ιουνίου το “Ανεμος” μπαίνει στη ζωή των κατοίκων στις Δυτικές Κυκλάδες

Η δυνατότητα για αποκτήσεις εισιτήριο με το "Ανεμος" είναι πλέον εφικτή - Από τις 26 Ιουνίου ξεκινούν τα δρομολόγια προς Δυτικές Κυκλάδες

Super Jet: Ξεκίνησε, το πρώτο δρομολόγιο για την φετινή χρονιά… (video)

Με τον cpt Μιχάλη Μακρή στο τιμόνι του, το ταχύπλοο Super Jet ξεκίνησε σήμερα (23/03) το πρώτο του δρομολόγιο για τη φετινή χρονιά (video)

Σοκ… “Εφυγε” ο δάσκαλος Γιώργος Μεσολογγίτης

Το πρωί της Τρίτης άφησε την τελευταία του πνοή ο Γιώργος Μεσολογγίτης...

Blue Star Ferries: Εκτακτη δρομολόγηση (25/03) του “Διαγόρα” για Σαντορίνη

Ο "Διαγόρας" το πρωί του Σαββάτου (25/03) θα πάρει το δρόμο για Σαντορίνη σε έκτακτη δρομολόγηση

Blue Star Ferries: Ερχονται βραδινά δρομολόγια προς Παροναξία – Σαντορίνη με το “Blue Star Chios”

Για την περίοδο του Πάσχα το Blue Star Chios αναλαμβάνει βραδινό δρομολόγιο με ώρα άναχώρησης 23:30 από Πειραιά ...

Απόλλωνας: Η τελευταία …παράσταση για την Εφραιμίνα (video)

Σάββατο 25 Μαρτίου και η Εφραιμίνα για τελευταία φορά θα παρελάσει μπροστά σε συγγενείς και φίλους στον Απόλλωνα της Νάξου... Από τη νέα σχολική χρονιά ο Απόλλωνας θα έχει κλειστό το δημοτικό του σχολείο (video)

“Διονύσιος Σολωμός”: Εκτακτο δρομολόγιο αύριο (25/03) Σαντορίνη – Πειραιά και επιστροφή

Αλλαγή στα δρομολόγια και του "Διονύσιος Σολωμός"... Αύριο Σάββατο θα αναχωρήσει από Σαντορίνη για Πειραιά και επιστροφή (!!!)

Golden Star Ferries: Προχώρησε στην αγορά του “Gotlandia II”

Η Golden Star Ferries προχώρησε στην αγορά του GOTLANDIA II - Το κόστος αγοράς και πότε θα το δούμε στα νερά των Κυκλάδων

Νάξος – Smart Island: Ξεκινούν οι καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια και πλοία

Ο χάρτης των μικρομεταφορών αλλάζει στην Ελλάδα-Καινοτόμες υπηρεσίες σε λιμάνια, πλοία και νησιά, με drones - Αρχή από Νάξο