Τετάρτη, 27 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνή"Σπάστε τον Σταυρό"

“Σπάστε τον Σταυρό”

|

Εκκληση για νέες επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών, απευθύνει το ισλαμικό κράτος μέσα από το περιοδικό του Dabiq με βασικό τίτλο “Σπάστε τον Σταυρό” και ουσιαστικά μιλάει για κυνήγι Χριστιανών 

Μετά τη σφαγή του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ στην εκκλησία της Ρουέν στην Νορμανδία από δύο 19χρονους τζιχαντιστές, το περιοδικό του Ισλαμικού Κράτους κυκλοφορεί με τίτλο «Σπάστε το σταυρό».

Στο 15ο τεύχος το έντυπο των τζιχαντιστών καλεί όλους τους συμπαθούντες του Ισλαμικού Κράτους στη Δύση να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά χριστιανικών εκκλησιών, ενώ προαναγγέλλει νέα «χτυπήματα» κατά Δυτικών μέχρι την έκδοση του επόμενου τεύχους.

Το περιοδικό καλεί, μάλιστα, τους «κρυμμένους στρατιώτες» στη Δύση να επιτεθούν «χωρίς καθυστέρηση», ενώ αναφέρεται στα πρόσφατα φονικά επεισόδια στο Ορλάντο, τη Νίκαια, το Μόναχο και το Μπαγκλαντές.

Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως οι «προσκυνητές του σταυρού και οι παγανιστές της Δύσης θα πρέπει να εξετάσουν τους λόγους πίσω από την εχθρότητα των μουσουλμάνων κατά των Δυτικών και να μετανοήσουν εγκαταλείποντας τον χριστιανισμό, αποδεχόμενοι το Ισλάμ».

Στοχοποίηση

Για να ενισχύσουν τα επιχειρήματά τους, δε, αναπαράγουν δηλώσεις Αμερικανών, Καναδών, Φιλανδών, Τζαμαϊκανών ακόμα και κατοίκων του Τρινιντάντ που ισχυρίζονται ότι ασπάστηκαν τον ισλαμισμό.

Ανάμεσα στους στόχους των τζιχαντιστών συγκαταλέγεται ο Πάπας Φραγκίσκος, τον οποίο κατηγορούν ότι κρύβεται πίσω από το «παραπλανητικό πέπλο της καλής θέλησης» προς τους μουσουλμάνους. Την ίδια στιγμή, τον καταδικάζουν επειδή πραγματοποίησε δηλώσεις μετά το μακελειό στο γκέι κλαμπ στο Ορλάντο τον περασμένο Ιούνιο. ε μια από της φωτογραφίες που δημοσιεύουν εικονίζεται ο Πάπας Φραγκίσκος μαζί με τον μεγάλο ιμάμη της Αιγύπτου τον Ahmed Muhammad Ahmed el-Tayeb, τον οποίο αποκαλούν αποστάτη».

Πέραν του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, όμως, στο στόχαστρο τους θέτουν τους Κόπτες. Κάτι που αποτελεί σαφή ένδειξη ότι η Αίγυπτος θα μπει στο στόχαστρο του ISIS εμφανίζεται στο περιοδικό και μια φωτογραφία του Πατριάρχη Θεόδωρου της Κοπτικής Εκκλησίας τον οποίο κατηγορούν ότι έχει κηρύξει τον πόλεμο στο Ισλάμ.

αλλά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία, ενώ μία από τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται στο έντυπο απεικονίζει τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄ αν και στην λεζάντα γίνεται λόγος για τον… Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειο: «Ο Ηράκλειος και άλλοι χριστιανοί ηγέτες είναι υπεύθυνοι για την παραπλάνηση των λαών τους»

Προειδοποίηση

Προειδοποιούνται, λοιπόν, οι εχθροί του Ισλάμ, ότι «ο πόλεμος κατά του Ισλάμ ούτε θα επιτύχει, ούτε θα σας ωφελήσει. Θα αποτύχετε γιατί μάχεστε ενάντια σε εκείνους που έχουν συμμαχήσει με τον Αλλάχ».

Το δημοσίευμα συνεχίζει, αναφέροντας: «Υποστηρίζετε ότι οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί ακολουθούν τη σωστή θρησκεία και ότι θα εισέλθουν στο βασίλειο του παραδείσου; Δεν υπάρχει απόδειξη για αυτό». Βέβαια, οι ίδιοι σχεδόν πριν από κάθε επίθεση τονίζουν ότι ο δράστης ως μάρτυρας θα επιβραβευθεί με το να μεταβεί στον Παράδεισο όπου θα τον περιμένουν 72 παρθένες.

Οι συντάκτες του περιοδικού τονίζουν πως οι Χριστιανοί έχουν δύο επιλογές, είτε να παραμείνουν προσκολλημένοι στην «πολυτέλεια αυτής της ζωής, απορρίπτοντας την αλήθεια», είτε να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την προειδοποίηση του Αλλάχ ότι η «ζωή δεν είναι εγγυημένη».

Εν τω μεταξύ, στο περιοδικό αναφέρονται έξι λόγοι για τους οποίους  οι τζιχαντιστές μισούν τους Δυτικούς και θέλουν να τους πολεμήσουν, εξηγώντας ότι πίσω από την απόφαση αυτή βρίσκεται η προώθηση από τη Δύση των άλλων θρησκειών εκτός από τον ισλαμισμό, αλλά και η επέμβαση των δυτικών δυνάμεων σε μουσουλμανικά εδάφη.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο, εκκενώσεις μέσω 112, ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο σημείο

Η πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Παλιοκαμάριζα, καίει χαμηλή βλάστηση και κινητοποίησε επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπορικό στη Νάξο» του Τάσου Αναστασίου

Ο Ιστορικός Όμιλος Νάξου «Αρσός» και η Πολιτιστική Εταιρεία «Αρχιπέλαγος» διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στον πολιτιστικό και περιηγητικό πλούτο της Νάξου.

Νέα ακτοπλοϊκή εποχή για την Τήνο, απευθείας σύνδεση με τη Βόρεια Ελλάδα και το Λαύριο

Μετά την Κρήτη, η Τήνος αποκτά απευθείας ακτοπλοϊκή γραμμή με τη Βόρεια Ελλάδα, ενισχύοντας την τουριστική ανάπτυξη και την προσβασιμότητα του νησιού 365 ημέρες τον χρόνο

Ηρακλειά: Μαρία Αναματερού στο Φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς»

Στις 28 Αυγούστου, το φεστιβάλ «Φάνης Γαβαλάς» στην Ηρακλειά ζωντανεύει με τη μελωδική φωνή της Μαρίας Αναματερού υπό το ανοιχτό ουρανό του Αιγαίου.

Πάρος: Επιμνημόσυνη δέηση και αποκαλυπτήρια προτομής του Μεγάλου Ευεργέτη Φραγκίσκου Ι. Βελέντζα

Την Κυριακή 31 Αυγούστου, ο Δήμος Πάρου και η Κοινότητα Κώστου τιμούν τον Φραγκίσκο Ι. Βελέντζα με δέηση και αποκαλυπτήρια της προτομής του.

Επίσκεψη του Πνευμονολόγου Νικολάου Κουφού στο Naxos Medical στις 28 Αυγούστου

Τρία χρόνια λειτουργίας του Naxos Medical και ο Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Metropolitan General δέχεται προγραμματισμένα ραντεβού στη Νάξο.

Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Αμοργού από 30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου

Η κα Γονή Διατσέντα από το Νοσοκομείο Νάξου θα εξετάζει παιδιά και θα καλύπτει και επείγοντα περιστατικά στο νησί.

Ρουβίκωνας προς δήμαρχο Αμοργού: «Οκ δήμαρχε, let’s dance»

Μήνυμα με νόημα από τον Γιώργο Καλαϊτζίδη μετά την απόφαση του Δήμου Αμοργού να ζητήσει την ποινική δίωξη του Ιάσονα Αποστολόπουλου για την ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας σε πανηγύρι.

Νάξος – Σχολή Μπαλέτου Μαρίας Κατσικάρη – Μαρκοπουλιώτη: 18 χρόνια έμπνευσης και δημιουργίας

Οι εγγραφές ξεκινούν την 1η Σεπτεμβρίου – Έναρξη μαθημάτων στις 15 Σεπτεμβρίου.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Εκτακτο: Ατύχημα στον επαρχιακό δρόμο προς το αεροδρόμιο, τι συνέβη

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ σημειώθηκε ατύχημα στον δρόμο Χώρας - Αεροδρομίου, τι συνέβη

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Τραγωδία στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Θλίψη στη Νάξο: 20χρονος νεκρός και 17χρονος σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο τα ξημερώματα της Τρίτης. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Εσπερινό ΓΕ.Λ. Νάξου: Θλίψη για τον άδικο χαμό του μαθητή Χύκα Μικέλ

H σχολική κοινότητα αποχαιρετά τον 20χρονο μαθητή με λόγια αγάπης και συγκίνησης – Συλλυπητήρια στην οικογένεια και ευχές ανάρρωσης στον τραυματισμένο φίλο του.