Πέμπτη, 28 Αυγούστου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΣοκ... Θαλάσσιοι Ιπποι πέφτουν στα βράχια έχοντας χάσει το δρόμο τους (video)

Σοκ… Θαλάσσιοι Ιπποι πέφτουν στα βράχια έχοντας χάσει το δρόμο τους (video)

|

Στιγμές που σοκάρουν… Τα μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου που κινηματογραφεί το ντοκιμαντέρ «Our Planet» παρακολουθούν έμβροντοι θαλάσσιους ίππους να οδηγούνται στον θάνατο (video)

«Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής. Θα ήταν στον πάγο αν μπορούσαν, αλλά δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βγουν στη στεριά. Είναι πολύ δύσκολο να το βλέπεις αυτό. Σου ραγίζει την καρδιά». Αυτά είναι τα λόγια μέλους της κινηματογραφικής ομάδας του ντοκιμαντέρ του Netflix «Our Planet», που έγινε μάρτυρας του θανάτου εκατοντάδων θαλάσσιων ίππων, που βιώνουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Το ντοκιμαντέρ «Our Planet» του Netflix μας δείχνει μέσα σε 8 επεισόδια πόσο έχει επηρεάσει η ανθρώπινη δραστηριότητα το περιβάλλον μας και μας εξηγεί πώς μπορούμε ακόμα να δράσουμε για να προλάβουμε την ολική καταστροφή. Μία από τις πιο συγκλονιστικές εικόνες καταγράφηκαν στο δεύτερο επεισόδιο «Frozen worlds».  Το επεισόδιο παρουσιάζει τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η απώλεια πάγου σ’ αυτούς που εξαρτώνται από αυτόν. Το crew βρέθηκε σε βορειονατολική ακτή της Ρωσίας σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις θαλάσσιων ίππων στον πλανήτη.

Πάνω από 100.000 ζώα συγκεντρώθηκαν σε μία μόνο παραλία, αφού οι πάγοι που θα έβρισκαν καταφύγιο είχαν λιώσει.  Τα απελπισμένα ζώα ήταν το ένα πάνω στο άλλο και προσπαθούσαν να προσαρμοστούν σε ένα άβολο περιβάλλον, χωρίς να έχουν άλλη επιλογή. Αυτό που δεν περίμεναν να δουν στο συνεργείο ήταν εκατοντάδες ζώα ενός τόνου που έχουν συνηθίσει να ζουν στον πάγο να ανεβαίνουν σε γκρεμούς 80 μέτρων.

Μία επιστήμονας αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω. Γιατί ν’ ανέβει εκεί. Είναι πολύ απόκρημνο αυτό το κομμάτι. Θεέ μου! Ήρεμα… Θα πέσει ένας, είναι στην άκρη!». Τότε, όταν τα ζώα έπρεπε να επιστρέψουν στην θάλασσα για να βρουν φαγητό όλο το συνεργείο ξέσπασε σε κλάματα. Οι άνθρωποι έγιναν μάρτυρες στην πιο συγκλονιστική στιγμή που έπρεπε να κινηματογραφήσουν. Οι απελπισμένοι θαλάσσιοι ίπποι έπεφταν ένας – ένας στον γκρεμό, εκεί που δεν θα έπρεπε ποτέ να σκαρφαλώσουν.

Σιωπή. Οι μάρτυρες αυτής της… αυτοκτονίας δεν είχαν λόγια: «Είναι ό,τι χειρότερο έχω καταγράψει ποτέ. Δεν είναι για γκρεμούς αυτά τα ζώα. Είναι η λιγότερο εξελικτική στρατηγική που έχω δει. Δεν το καταλαβαίνω. Είναι απαίσιο. Δεν ξέρει… δεν ξέρουν που είναι και πέφτουν. Απλώς πέφτει από τον γκρεμό. Υπάρχουν 300 νεκροί θαλάσσιοι ίπποι απλωμένοι σε 800 μέτρα παραλίας. Κολύμπησαν 160 χιλιόμετρα για να φάνε και να γυρίσουν, εδώ κοιμούνται για να ξεκουραστούν. Κοιμόντουσαν στον πάγο, βουτούσαν, έτρωγαν, εύκολο! Τώρα πέφτουν από τον γκρεμό; Δεν τους ορμούν καν οι πολικές αρκούδες, πέφτουν μόνοι τους! Δεν είναι φτιαγμένοι για να σκαρφαλώνουν γκρεμούς!», είπε με δάκρυα ο κάμεραμαν.

Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα gazzeta.gr 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Αεροδρόμια: Ενίσχυση της ασφάλειας με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Ενίσχυση της ασφάλειας στα αεροδρόμια με 18 νέα πυροσβεστικά οχήματα και πρόσληψη προσωπικού

Πάρος: Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αναβάθμισης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παροικίας μέσω του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου»

Εκτακτο – Μύκονος: Φωτιά σε εξέλιξη στη Φτελιά

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Μύκονο

SKY Express – Εκπαιδευτικοί: Με sms θα λάβουν την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Με sms θα λάβουν οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί την έκπτωση 30% στα αεροπορικά εισιτήρια

Νάξος: Παρουσίαση του βιβλίου «Αριάδνη», μουσικό αφιέρωμα σε Χατζιδάκι & Θεοδωράκη από το φωνητικό σύνολο «Αντίλαλος»

Μια βραδιά γεμάτη μύθο, μουσική και πολιτισμό στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου – Είσοδος ελεύθερη.

ΑΣΟ Νάξου: Επίσημη έγκριση IPSC για τον μεγάλο αγώνα του Οκτωβρίου 2025

Η Νάξος γίνεται κέντρο της σκοπευτικής δράσης με αγώνα IPSC διεθνών προδιαγραφών – Δωρεάν διαμονή και εκπτώσεις για τους αθλητές.

Νάξος: Συμμετοχή του ΓΝ-ΚΥ Νάξου στην 4η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού των Οστών

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του ΓΝ-ΚΥ Νάξου ενώνει τις δυνάμεις της με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας «Όραμα Ελπίδας».

Νάξος – “Στου Βασιλαρακιού”: 3 γενιές, dry-aging κρέατα και «ωραιότερο επιδόρπιο του γαλαξία»

Στην καρδιά του ορεινού Κυνίδαρου, μια χασαποταβέρνα από το 1931 συνεχίζει να μαγεύει γαστρονομικά τους επισκέπτες.

Εκτακτο – Τήνος: Φωτιά σε εξέλιξη στην Λυχναφτιά

Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή της Λυχνάφτιας Δήμου Τήνου

Σύρος – Νοσοκομείο: Επίσκεψη Αδωνι Γεωργιάδη, εγκαίνια και … αντίδραση εργαζομένων

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Σύρου ετοιμάζει παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Άδωνι Γεωργιάδη

Εκτακτο: Τροχαίο στο δρόμο προς το αεροδρόμιο της Νάξου

Αυτοκίνητο κατέληξε σε τάφρο στον δρόμο Χώρας – Αεροδρομίου. Σώα η οδηγός, νέα ερωτήματα για το οδικό δίκτυο της Νάξου.

Νάξος: Συμμορία διαρρηκτών με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθη 33χρονος

Αστυνομικοί του Α.Τ. Νάξου και Μικρών Κυκλάδων εξάρθρωσαν κύκλωμα που «χτυπούσε» σπίτια και τουριστικά καταλύματα – Δώδεκα οι εξιχνιασμένες κλοπές.

Ασφυξία στο λιμάνι της Νάξου – Μαζική επιστροφή εκδρομέων και το διαχρονικό ζήτημα των υποδομών

Με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιστρέφουν, η Νάξος βρέθηκε ξανά αντιμέτωπη με το αδιαχώρητο στο λιμάνι και την ανάγκη για νέο σύγχρονο λιμενικό έργο.

Ψήφισμα της Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τον θάνατο του Ιωάννη Σκάρκου

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με συγκίνηση τον πρώην πρόεδρο και ενεργό μέλος της, Ιωάννη Σκάρκο πότε και που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία

Νάξος – “Σώστε τις παραλίες”: Μετά από μισό αιώνα κατεδαφίζεται το αυθαίρετο ξενοδοχείο στο Αλυκό Νάξου

Ένα εμβληματικό έργο αποκατάστασης ξεκινά: η φύση παίρνει πίσω τον χώρο που της ανήκει

Ρωγμές στο ελληνικό τουριστικό θαύμα: Η Σαντορίνη χάνει έδαφος, η κλιματική κρίση πιέζει

Μετά τα 21,7 δισ. ευρώ που απέφερε ο τουρισμός το 2024, η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με υπερφόρτωση υποδομών, λειψυδρία, στεγαστικό χάος και τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Νάξος: Συλλήψεις για παράνομη θήρα – Θανάτωσαν 5 άγρια ζώα εκτός κυνηγετικής περιόδου

Δύο άτομα, 26 και 59 ετών, συνελήφθησαν για θήρευση χωρίς άδεια και κατοχή παράνομου εξοπλισμού.

Διάψευση από τον Δήμο Κέας για φημολογούμενα κρούσματα γαστρεντερίτιδας

«Ανυπόστατες οι αναφορές για εκατοντάδες περιστατικά και θάνατο – Σταθερά μειούμενα τα κρούσματα μετά τον Δεκαπενταύγουστο»

Νάξος: Νέα προγραμματισμένη διακοπή ρεύματος τη Δευτέρα 25 Αυγούστου

Από τις 05:00 έως τις 07:00 το πρωί – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί

Νάξος – Δαμαριώνας: “Γιώργος Μπίλης: Ο καλλιτέχνης που τραγούδησε τη ζωή” (video)

Μια βραδιά μνήμης και αγάπης στον Δαμαριώνα για τον άνθρωπο της παρέας και της μουσικής. (video)