Περισσότεροι από 800 νεκροί ο τραγικός απολογισμός από τις αιματηρές επιθέσεις από την Αμερική έως το Ιράκ και την Σαουδική Αραβία από τους πιστούς του ISIS και στη διάρκεια της ιερής εορτής των Μουσουλμάνων
Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να είναι τέσσερις εβδομάδες ειρήνης, φιλανθρωπίας και ουμανισμού, για το ISIS όμως Ραμαζάνι δεν σημαίνει τίποτε απ’ όλα αυτά. Ίσα-ίσα που οι επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους, επικαλούμενοι το χρέος προς τον Αλλάχ, βρήκαν την ευκαιρία να συσπειρώσουν τους οπαδούς τους και να στήσουν ένα λουτρό αίματος με περισσότερους από 800 νεκρούς, από το Ορλάντο έως τις Φιλιππίνες. Στα τέλη Μαϊου, εκπρόσωπος της οργάνωσης κάλεσε τους υποστηρικτές της να μετατρέψουν την άγια περίοδο του Ραμαζανιού σε «ένα μήνα πόνου για όλους τους άπιστους παντού, με την άδεια του Θεού».
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι παλαιότερα η Αλ-Κάιντα και οι διάφορες θυγατρικές της οργανώσεις και τώρα το ISIS χρησιμοποιούν το Ραμάζανι ως ορόσημο, ως εφαλτήριο για να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τους οπαδούς τους σε όλο τον κόσμο», αναφέρει στους New York Times ο καθηγητής Φάουαζ Γκέργκες του London School of Economics.
Οι τζιχαντιστές είχαν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, να επιδείξουν την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, καθώς τον τελευταίο καιρό οι ήττες στο πεδίο του πολέμου είναι διαδοχικές. Μία εβδομάδα μετά την ανακατάληψη της Φαλούτζα από τις ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις αιματοκύλησαν τη Βαγδάτη, στέλνοντας το μήνυμα ότι η δυνατότητά τους να σπέρνουν το χάος παραμένει αμείωτη. Ήταν το τελευταίο μιας σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το οποίο ξεκίνησε με την εκτέλεση 65 ατόμων – ανάμεσα τους φοιτητές – στη Μοσούλη του Ιράκ.
Στις 11 Ιουνίου, βομβιστής του ISIS προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 20 προσκυνητών σε τέμενος Σιιτών στη Δαμασκό της Συρίας και μια μέρα αργότερα, 49 άτομα έχασαν τη ζωή τους στο Ορλάντο, όταν ο Ομάρ Ματίν άνοιξε πυρ σε γκέι-μπαρ. Στις 12 Ιουνίου ένας από τους επονομαζόμενους «μοναχικούς λύκους» έσφαξε λίγο έξω από το Παρίσι τον Γάλλο αξιωματικό της αστυνομίας Ζαν-Μπατίστ Σαλβέν και τη σύντροφο του Τζέσικα Σνεντέρ.
Την περασμένη Τρίτη, τρεις βομβιστές αυτοκτονίας σκόρπισαν το θάνατο στο αεροδρόμιο «Ατατούρκ» της Κωνσταντινούπολης. Μέχρι στιγμής 44 άνθρωποι έχουν υποκύψει στα τραύματα τους, ενώ άλλοι 17 αγωνίζονται για τη ζωή τους σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Τρεις ημέρες αργότερα, μια συμμορία μαχητών έκαναν έφοδο σε εστιατόριο στην Ντάκα του Μπαγκλαντές και σκότωσαν 20 ομήρους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκτελούσαν ακαριαία όποιον δεν μπορούσε να απαγγείλει το Κοράνι – συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου γυναίκας. Η πιο αιματηρή επίθεση ήταν η διπλή του Σαββάτου στο κέντρο της Βαγδάτης, καθώς οι εκρηκτικοί μηχανισμοί που είχαν στηθεί ήταν ισχυρότατοι και οι δρόμοι γεμάτοι από κόσμο που είχε βγει για ψώνια λόγω της εορταστικής περιόδου. Η καταμέτρηση των νεκρών δεν έχει σταματήσει ακόμα, σύμφωνα με τις αναφορές Ιρακινών αξιωματούχων ο αριθμός το πρωί της Δευτέρας ήταν 142, το BBC όμως κάνει λόγο για 165.
Κερασάκι στην τούρτα; Η χθεσινή (04/07) έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο τζαμί του προφήτη Μωάμεθ στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, έναν από τους πιο ιερούς τόπους του Ισλάμ, από βομβιστή αυτοκτονίας σκοτώνοντας τουλάχιστον δυο φρουρούς. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 4 νεκρούς. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters πως είδε ανθρώπινα μέλη στον δρόμο, χωρίς να αποκλείεται πως πρόκειται για τον βομβιστή. Σύμφωνα με το RT που μεταδίδει ρεπορτάζ του Al Arabiya, ο βομβιστής και δύο φρουροί έχουν πέσει νεκροί.
Το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων υποστηρίζει ότι ο αριθμός των νεκρών κατά την περίοδο του Ραμαζανιού είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλότερος, καθώς οι εκτελέσεις αμάχων αποτελούν καθημερινό φαινόμενο. Μεταξύ αυτών και οι μαζικές τέτοιες ολόκληρων οικογενειών, που προσπαθούν να εγκαταλείψουν την οργάνωση.
Και από σήμερα ξεκινάει η μεγαλύτερη γιορτή του μουσουλμανικού ημερολογίου, η Ειντ αλ-Φίτρα και η ελπίδα όλων είναι να υπάρχει ύφεση των επιθέσεων… Αλλωστε η συγκεκριμένη γιορτή έχει σημαντική θρησκευτική σημασία, γιορτάζοντας την επίτευξη της ενισχυμένης ευσέβειας. Είναι ημέρα της συγχώρεσης, της ηθικής νίκης, της ειρήνης της κοινότητας, της υποτροφίας, της αδελφοσύνης και της ενότητας. Οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν όχι μόνο το τέλος της νηστείας αλλά δοξάζουν τον Αλλάχ για τη βοήθεια και δύναμη που θεωρούν ότι τους έδωσε μέσω του προηγούμενου μήνα.
Πηγή: Koolnews.gr