Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΟλλανδία - Veere: Απαγορεύσεις σε γυμνιστές και στο σεξ στους αμμόλοφους

Ολλανδία – Veere: Απαγορεύσεις σε γυμνιστές και στο σεξ στους αμμόλοφους

|

Εκστρατεία αποτροπής των γυμνιστών από το… «δημόσιο» σεξ στην παραλία και τους γύρω αμμόλοφους κάνει μια πόλη του ολλανδικού νότου.

Την Πέμπτη, ο δήμος του Veere εγκατέστησε πινακίδες όπου προειδοποιεί τους επισκέπτες της παραλίες πως το δημόσιο σεξ απαγορεύεται και πως υπάρχει «αυξημένη παρακολούθηση» για την πάταξη των «σεξουαλικών δραστηριοτήτων στους αμμόλοφους, το φυσικό καταφύγιο και την παραλία».

Το «Project Oranjezon» (πορτοκαλί ήλιος) τέθηκε σε ισχύ μετά από μπαράζ καταγγελιών στο δήμο και τις τοπικές οργανώσεις φύσης περί «σεξουαλικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από γυμνούς επισκέπτες» και ενδείξεις πως συγκεκριμένες ομάδες οργάνωναν αυτές τις συναντήσεις.

«Οι αμμόλοφοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την κοινότητα των ντόπιων και πρέπει να προστατεύονται από ανεπιθύμητες συμπεριφορές που πλήττουν το φυσικό περιβάλλον και μπορούν να οχλήσουν άλλους παραθεριστές. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» σημείωσε σε δήλωσή του στον Guardian ο δήμαρχος της πόλης, Frederiek Schouwenaar.

Οργανώσεις γυμνιστών επίσης στήριξαν την εκστρατεία, παίρνοντας αποστάσεις και διαμηνύοντας πως άλλο ο γυμνισμός, άλλο η σεξουαλική δραστηριότητα σε δημόσιο χώρο.

«Το σεξ στην παραλία δεν είναι γυμνισμός και οι άνθρωποι που έρχονται για γυμνισμό εδώ, το βρίσκουν εξίσου ενοχλητικό με όλους τους υπόλοιπους. Η αναψυχή του… γυμνισμού προσφέρει πραγματικό αίσθημα ελευθερίας και είναι πολύ υγιές να βλέπεις πραγματικά, γυμνά σώματα που δεν έχουν υποστεί φώτοσοπ» εξηγεί ο Karlien Lodewijk, εκπρόσωπος της οργάνωσης Open en Bloot.

«Γίνεται κυρίως τον Αύγουστο, με Βέλγους, αλλά και σουίνγκερς που δίνουν ραντεβού εδώ… Αν κάποιοι συναντιούνται για σεξ στους αμμόλοφους… τι να πω, αυτό συμβαίνει από καταβολής κόσμου. Κάποιοι προτιμούν να κάνουν σεξ έξω από ένα υπνοδωμάτιο. Κι άλλοι επειδή ακριβώς είναι απαγορευμένο» λέει ο Marco Wiechert, ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής, ο οποίος παρά τις γενικότερες αντιδράσεις παραδέχεται πως στα 14 χρόνια που διατηρεί την επιχείρησή του εκεί, «ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό».

Πηγή: Guardian


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κατ. Γιαννακά: “Οι Μικρές Κυκλάδες και τα «χρυσά» τιμολόγια νερού!”

Έως και εξαπλάσιες αυξήσεις στους λογαριασμούς – αντιδράσεις από κατοίκους, επιχειρηματίες και το Κίνημα Δημοκρατίας

Στις 16 Οκτωβρίου η εκδήλωση ενδιαφέροντος για τις Μονάδες Ανακύκλωσης Κω και Καλύμνου μέσω ΣΔΙΤ

Έργο άνω των 110 εκατ. ευρώ – Οφέλη, χρηματοδότηση και επόμενα βήματα

ΚΕΔΕ: «Κόκκινη γραμμή» η μεταφορά των ΥΔΟΜ στο Κτηματολόγιο

Ομόφωνη απόφαση αντίθεσης από το Διοικητικό Συμβούλιο – Σαφές μήνυμα Κυρίζογλου

Μάντσεστερ Σίτι – Νάπολι: «Κερδίζουν» τα γκολ στο 1.75!

Προγνωστικά για την πρεμιέρα του Champions League με βάση το Μάντσεστερ – Στοίχημα με G/G

ONEX: Επενδυτικό πρόγραμμα 14 εκατ. ευρώ για την ανασυγκρότηση των Ναυπηγείων Σύρου

Νέο πενταετές σχέδιο με άξονες Ασφάλεια – Περιβάλλον – Ανταγωνιστικότητα

Ερώτηση της Κατερίνας Μονογυιού για μείωση ΦΠΑ στις Κυκλάδες

Η Βουλευτής Κυκλάδων ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών επανεξέταση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά

Οι “Κάλπηδες” του Στρατή Μυριβήλη ανεβαίνουν στη Νάξο

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει μια ξεκαρδιστική παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο «Ι. Καμπανέλλης»

Νάξος: Το “Methyres – Wine Symposium” επιστρέφει για 3η χρονιά στο Avaton 1739

Οίνος, γεύσεις και πολιτισμός με φόντο το ηλιοβασίλεμα - Πότε; Που;

Υπόθεση …Νερό: Ο Σύλλογος Επαγγελματιών Δονούσας ζητά επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής και δίκαιες χρεώσεις

Μετά την Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, διαμαρτύρεται και η Δονούσα για τις αυξήσεις - Τι ζητούν οι επαγγελματίες

Κύπελλο Ελλάδος: Πάλεψε η ΕΛΛΑΣ Σύρου αλλά ηττήθηκε (4-2) από τον Ατρόμητο, περιμένει εκτός έδρας το Αιγάλεω

Οι Συριανοί έδειξαν χαρακτήρα και πέτυχαν δύο γκολ, αποσπώντας το χειροκρότημα – Τιμήθηκε ο Μιχάλης Λυγνός πριν τη σέντρα

«Έφυγε» ο Γιώργος Κωβαίος – Ο χορευταράς παππούς της Σχοινούσας που έγινε σύμβολο ζωής και παράδοσης

Μέχρι τα 92 του χρόνια χόρευε με πάθος στη Γιορτή Φάβας, δίπλα στην εγγονή του Ποθητή – Ένας άνθρωπος που ένωσε γενιές μέσα από τη μουσική και την αγάπη για τον τόπο του.

Αναφορά στο Ευρωκοινοβούλιο για την Αμοργό: Αντίδραση σε λιμενικά και οδικά έργα με χρηματοδότηση της Ε.Ε.

Ο Νικόλαος Γαβαλάς, εκ μέρους περιβαλλοντικών συλλόγων και εκατοντάδων πολιτών, καταγγέλλει την καταστροφική επίδραση αναπτυξιακών έργων στην Αμοργό και ζητά παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Minoan Lines: Δύο νέα πλοία στη γραμμή Ηράκλειο–Μήλος–Πειραιάς μέχρι το 2028

«Στολίδια για το Ηράκλειο» τα χαρακτήρισε ο διευθύνων σύμβουλος Λουκάς Σιγάλας – Στόχος η αύξηση της επιβατικής κίνησης και η πράσινη μετάβαση στη ναυτιλία

Γυμνάσιο Σκαδού: 22 μαθητές φέτος δίνουν ζωή στο σχολείο της Ορεινής Νάξου

Από το παλιό δημοτικό του Σκαδού στο σύγχρονο Γυμνάσιο: Ένα σχολείο που κρατά ζωντανή την εκπαίδευση στα ορεινά χωριά της Νάξου

Νάξος – Αύγουστος 2025: περισσότερες αφίξεις, Ισχυρότερο το σύνολο του καλοκαιριού (πίνακες)

Στο λιμάνι της Νάξου οι επιβάτες αυξήθηκαν 5,2% τον Αύγουστο σε σχέση με πέρυσι, ενώ το τρίμηνο Ιουνίου–Αυγούστου έκλεισε με +6,5% συνολικά. Τι δείχνει η δεκαετία.

Νάξος – Εντοπίστηκε ζωντανός ο αγνοούμενος στο Προφήτη Ηλία μετά από 4 ημέρες

Συγκλονιστική διάσωση από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Νάξου – Στο σημείο σπεύδει ελικόπτερο για τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Χώρα Νάξου: «Πάγωσε» το αίτημα κατοίκων για αλλαγή κυκλοφοριακού στη Μικρασιατών Προσφύγων

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων για επικίνδυνες συνθήκες, ο Δήμος Νάξου απάντησε αρνητικά στο αίτημα αλλαγής κατεύθυνσης της ημικεντρικής οδού.

Νάξος: “Στάση” Σινούκ για παραλαβή ασθενούς από άλλο νησί, πριν αναχωρήσει για Αττική

Το είδαμε κι αυτό... Ελικόπτερο Σινούκ έμεινε στη Νάξο για αρκετά λεπτά περιμένοντας το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ ώστε να παραλάβει άλλο ασθενή και να τον μεταφέρει στην Αττική

Με την Ιωάννα Συνοδινού από την Αμοργό, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας

Με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Γιάννη Βρούτση, ανανεώθηκε η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ε.Φ., με συμμετοχή του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα Σταύρου Ελληνιάδη και της φοιτήτριας Μαρούσας Σιδέρη.

Ηρακλειά: Με έναν μαθητή ξεκίνησε το Δημοτικό Σχολείο, δύο στο νηπιαγωγείο, τη Δευτέρα (15/09) ο αγιασμός (video)

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τη μικρή Ηρακλειά με μόλις τρία παιδιά σε σχολική τάξη – Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Γαβαλάς μιλά για τη μοναξιά του ενός μαθητή και τις προκλήσεις της νησιωτικότητας (video)