Εκστρατεία αποτροπής των γυμνιστών από το… «δημόσιο» σεξ στην παραλία και τους γύρω αμμόλοφους κάνει μια πόλη του ολλανδικού νότου.
Την Πέμπτη, ο δήμος του Veere εγκατέστησε πινακίδες όπου προειδοποιεί τους επισκέπτες της παραλίες πως το δημόσιο σεξ απαγορεύεται και πως υπάρχει «αυξημένη παρακολούθηση» για την πάταξη των «σεξουαλικών δραστηριοτήτων στους αμμόλοφους, το φυσικό καταφύγιο και την παραλία».
Το «Project Oranjezon» (πορτοκαλί ήλιος) τέθηκε σε ισχύ μετά από μπαράζ καταγγελιών στο δήμο και τις τοπικές οργανώσεις φύσης περί «σεξουαλικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται από γυμνούς επισκέπτες» και ενδείξεις πως συγκεκριμένες ομάδες οργάνωναν αυτές τις συναντήσεις.
«Οι αμμόλοφοι είναι εξαιρετικά σημαντικοί για την κοινότητα των ντόπιων και πρέπει να προστατεύονται από ανεπιθύμητες συμπεριφορές που πλήττουν το φυσικό περιβάλλον και μπορούν να οχλήσουν άλλους παραθεριστές. Είναι ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια τάξη και ασφάλεια» σημείωσε σε δήλωσή του στον Guardian ο δήμαρχος της πόλης, Frederiek Schouwenaar.
Οργανώσεις γυμνιστών επίσης στήριξαν την εκστρατεία, παίρνοντας αποστάσεις και διαμηνύοντας πως άλλο ο γυμνισμός, άλλο η σεξουαλική δραστηριότητα σε δημόσιο χώρο.
«Το σεξ στην παραλία δεν είναι γυμνισμός και οι άνθρωποι που έρχονται για γυμνισμό εδώ, το βρίσκουν εξίσου ενοχλητικό με όλους τους υπόλοιπους. Η αναψυχή του… γυμνισμού προσφέρει πραγματικό αίσθημα ελευθερίας και είναι πολύ υγιές να βλέπεις πραγματικά, γυμνά σώματα που δεν έχουν υποστεί φώτοσοπ» εξηγεί ο Karlien Lodewijk, εκπρόσωπος της οργάνωσης Open en Bloot.
«Γίνεται κυρίως τον Αύγουστο, με Βέλγους, αλλά και σουίνγκερς που δίνουν ραντεβού εδώ… Αν κάποιοι συναντιούνται για σεξ στους αμμόλοφους… τι να πω, αυτό συμβαίνει από καταβολής κόσμου. Κάποιοι προτιμούν να κάνουν σεξ έξω από ένα υπνοδωμάτιο. Κι άλλοι επειδή ακριβώς είναι απαγορευμένο» λέει ο Marco Wiechert, ιδιοκτήτης εστιατορίου της περιοχής, ο οποίος παρά τις γενικότερες αντιδράσεις παραδέχεται πως στα 14 χρόνια που διατηρεί την επιχείρησή του εκεί, «ποτέ δεν είχα πρόβλημα με αυτό».
Πηγή: Guardian