Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήO Ζούκερμπεργκ έχασε 18 δις από την "πτώση" των social media

O Ζούκερμπεργκ έχασε 18 δις από την “πτώση” των social media

|

Σε ένα σημαντικό πλήγμα για το Meta του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο όμιλος που βρίσκεται πίσω από τους παγκόσμιους γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Instagram και Messenger αντιμετώπισε ένα τεράστιο πρόβλημα που κατέστησε τους χρήστες παγκοσμίως ανίκανους να έχουν πρόσβαση στις πλατφόρμες αυτές.

Η απροσδόκητη διακοπή λειτουργίας, η οποία αποδόθηκε σε «τεχνικό πρόβλημα», είχε ως αποτέλεσμα η αποτίμηση της Meta να πέσει κατά το εκπληκτικό ποσό των 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειώνοντας κατά 1,5% τη συνολική χρηματιστηριακή της αξία. Αυτή η οικονομική αποτυχία αναδεικνύει τον τεράστιο αντίκτυπο των τεχνικών διαταραχών στους τεχνολογικούς κολοσσούς και τους ενδιαφερόμενους φορείς τους.

Η διακοπή επηρέασε ένα σημαντικό μέρος των 3,98 δισεκατομμυρίων χρηστών της Meta, εμποδίζοντάς τους να συνδεθούν, να στείλουν ή να λάβουν μηνύματα ή να ενημερωθούν για τις τελευταίες αναρτήσεις των φίλων και της οικογένειάς τους.

Ο εκπρόσωπος της Meta, Andy Stone, μέσα από το Χ, ζήτησε συγνώμη και επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα επιλύθηκε γρήγορα. «Νωρίτερα σήμερα, ένα τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε στους ανθρώπους δυσκολία πρόσβασης σε ορισμένες από τις υπηρεσίες μας. Επιλύσαμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατό για όλους όσοι επηρεάστηκαν και ζητάμε συγγνώμη για την όποια ταλαιπωρία», δήλωσε ο Stone.

Σε ενημέρωση της η εταιρεία κατά τη διάρκεια του προβλήματος ανέφερε πως έγιναν κάποιες εργασίες για λόγους συντήρησης, ωστόσο όπως αποδείχθηκε πως τα πράγματα δεν πήγαν ακριβώς όπως τα ήθελαν με αποτέλεσμα να προκύψει πρόβλημα.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει:

«To Facebook θα είναι σύντομα και πάλι κοντά σας. Προς το παρόν, το Facebook είναι εκτός λειτουργίας, για λόγους συντήρησης.

Σε λίγα λεπτά, όμως, θα μπορείτε και πάλι να συνδεθείτε.

Στο μεταξύ, διαβάστε περισσότερα για το λόγο που βλέπετε αυτό το μήνυμα. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή που δείχνετε όσο κάνουμε βελτιώσεις στον ιστότοπο»

Οι τεχνικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν ήταν ευρέως διαδεδομένες, με τους χρήστες του Facebook να μην μπορούν να συνδεθούν στον ιστότοπο ή στις εφαρμογές του, τους χρήστες του Messenger να αποκόπτονται από την αποστολή μηνυμάτων ή την πραγματοποίηση κλήσεων.

Η διακοπή δεν επηρέασε μόνο τους εξωτερικούς χρήστες, οι αναφορές έδειξαν ότι τα εσωτερικά συστήματα που χρησιμοποιούνταν από τους υπαλλήλους του Facebook, του Messenger και του Instagram είχαν επίσης τεθεί σε κίνδυνο. Αυτό υποδηλώνει ένα σημαντικό τεχνικό σφάλμα που επηρέασε τόσο τις front-end όσο και τις back-end λειτουργίες, υπογραμμίζοντας την ευπάθεια ακόμη και των πιο εξελιγμένων ψηφιακών υποδομών.

Η διακοπή λειτουργίας δεν ταλαιπώρησε μόνο τους μεμονωμένους χρήστες, αλλά αποτέλεσε επίσης σημαντική πρόκληση για τις μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στο Facebook για επικοινωνία και μάρκετινγκ. Πολλοί κατέφυγαν στο X για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους και τις ανησυχίες τους σχετικά με τον αντίκτυπο στις δραστηριότητές τους.

Πηγή: gazzetta

 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Bono, The Edge και Gavin Friday στην Αντίπαρο – Ιρλανδικό «άρωμα» ροκ στο Αιγαίο

Τρεις εμβληματικές μορφές της παγκόσμιας ροκ σκηνής απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης στις Κυκλάδες

Μανιομανώλης: Ο παλικαράς ζωοκλέφτης από το Φιλώτι που έγραψε ιστορία στα Βουρλά

Απόγονος Κρητικών επαναστατών, μεγαλοβοσκός στη Νάξο και θρύλος για τα κατορθώματά του

Η ΕΑΣ Νάξου αποχαιρετά τον πρόεδρο της Κεραμωτής, Μανώλη Φακίνο

Συγκινητικό μήνυμα του Δημήτρη Καπούνη για την απώλεια ενός αγωνιστή της αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου

Γ. Βρούτσης: «Ιστορική απόφαση η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για χωριά έως 1.500 κατοίκους – Μεγάλη ανάσα για τις Κυκλάδες»

Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για μείωση και πλήρη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε μικρούς οικισμούς αποτελεί «δικαίωση της πολιτικής μας», τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού και Βουλευτής Κυκλάδων

Μείωση ΦΠΑ κατά 30% σε νησιά με λιγότερους από 20.000 κατοίκους – Εκτός σχεδιασμού οι Κυκλάδες

Η εξαγγελία από τη ΔΕΘ και ο πίνακας με τα νησιά που εντάσσονται - Δείτε ποια νησιά εντάσσονται και συνολικά κερδισμένοι είναι 67.000 κάτοικοι

Νάξος – Θεαματική μανούβρα του Hellenic Highspeed στο λιμάνι (video)

Το ταχύπλοο προσεγγίζει από Πάρο και Πειραιά και δένει σε μόλις 3 λεπτά με εντυπωσιακή ακρίβεια

Προκριματικά Μουντιάλ 2026: Τουρκία – Ισπανία, το ντέρμπι κορυφής και ποντάρουμε στα .. γκολ

Δύσκολη αποστολή για τη «Φούρια Ρόχα» στην Κωνσταντινούπολη – Στοίχημα με αξία το 2 & G/G

Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: Στη μνήμη του Μανόλη Φακίνου, Προέδρου της Κεραμωτής

Θλίψη στη Νάξο για τον αιφνίδιο θάνατο του Μανόλη Φακίνου – Το συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Νάξος: Ο «Πραματευτής» επιστρέφει – για καλό σκοπό- στο πανηγύρι της Θεοσκέπαστης στην Κωμιακή

Ο Σύλλογος Γυναικών Κωμιακής αναβιώνει για τρίτη χρονιά τον θεσμό του πραματευτή, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας.

Σαντορίνη: Στρώμα ηφαιστειακής τέφρας πάχους 200 μέτρων ανακαλύφθηκε στον βυθό – Προέρχεται από την Κω!

Διεθνής αποστολή με ελληνική συμμετοχή έφερε στο φως μια άγνωστη πτυχή της προϊστορίας του Αιγαίου, αποκαλύπτοντας τις αθέατες συνέπειες μιας κολοσσιαίας έκρηξης.

Εκτακτο – Νάξος: Φωτιά στο ύψος του Τιμίου Σταυρού, στο δρόμος προς Γαλήνη

Φωτιά σε εξέλιξη στον επαρχιακό δρόμο Νάξου - Εγγαρών στο ύψος του Τιμίου Σταυρού

Η Παπαβασιλείου αλλάζει όψη: Έρχεται η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων στη Νάξο

Μετά την «παύση» λόγω σεισμών, ξεκινούν τα έργα υπογείωσης καλωδίων και ανακατασκευής πεζοδρομίων – Προϋπολογισμός 2,15 εκατ. ευρώ.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος το πρωί της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου, δείτε τις περιοχές

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε προγραμματισμένη διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω τεχνικών εργασιών σε κεντρικές περιοχές της Χώρας Νάξου.

Blue Star Naxos: Φήμες για πώληση σε καναδική εταιρεία – Τι απαντά η Attica Group

Συζητήσεις στην ακτοπλοϊκή πιάτσα για τίμημα 36 εκατ. ευρώ – Η ιστορία του πλοίου που έγινε «σύμβολο» για τις Κυκλάδες

Νομική εκπροσώπηση για την «Αξιώτισσα» – Κ. Παπαδάκης: «Δεν θα περάσει ο εκφοβισμός και η συκοφαντία»

Ο γνωστός δικηγόρος αναλαμβάνει την υπόθεση της ταβέρνας στη Νάξο που βρίσκεται στο επίκεντρο διεθνούς εκστρατείας συκοφαντιών και απειλών.

ΑΜΠΕΛΙΦΕΣΤ 2025: Η Νάξος γιορτάζει με κρασί, μουσική και χορό στον αμπελώνα Τρανάμπελο

Δύο βραδιές (5 & 6 Σεπτεμβρίου) γεμάτες ρυθμούς, γεύσεις και φεγγαρόλουστες εμπειρίες στο πιο μεθυστικό φεστιβάλ του Αιγαίου.

Νάξος: Έντονες αντιδράσεις για την ακύρωση μίσθωσης ακινήτου και το μέλλον σχολικών μονάδων (video)

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο με αιχμές για «σπατάλη» 120.000 ευρώ, προτάσεις για τρεις νέες σχολικές μονάδες και διαφωνίες για το Δικαστικό Μέγαρο.

Νάξος: Διαδικτυακή επίθεση από Ισραηλινούς στη «Ταβέρνα Αξιώτισσα»

Μετά το επεισόδιο της 25ης Αυγούστου, το εστιατόριο δέχεται συντονισμένη επίθεση με fake reviews από το εξωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης καταγγέλλει έλλειψη προστασίας από την Google.

Kεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο για το περιστατικό στη Νάξο «Σκηνές πογκρόμ του 19ου αιώνα»

Σκληρή ανακοίνωση του ΚΙΣ για τον αντισημιτισμό στην Ελλάδα – Κάνει λόγο για υπονόμευση της δημοκρατίας και καλεί σε μηδενική ανοχή στη ρητορική μίσους.

Σίφνος: Το νησί αποχαιρέτησε με δάκρυα και τραγούδια τον Λευτέρη Λουκατάρη (video)

Μια εξόδιος ακολουθία που έμοιαζε με γάμο – με λευκά ρούχα, βιολιά και λαούτα – για τον αρχηγό της Κ14 του Πανσιφναϊκού, που έφυγε πρόωρα.