Αστεροειδής με ισχύ 50 πυρηνικών βομβών ίσως πέσει στη Γη – Ελάχιστες οι πιθανότητες – Στις 8 Αυγούστου 2023 η ημέρα που θα γίνει η ενδεχόμενη σύγκρουση
Που είναι ο Μπρους Γουίλις; Που είναι η ομάδα του; Ο Αρμαγεδδών έρχεται .. Και οι Aerosmith ετοιμάζουν νέο τραγούδι …. Πως αλλιώς θα νικήσεις τον Αστεροειδή που έρχεται;.. Πότε; 8 Αυγούστου 2023. Γιατί τότε, ένας αστεροειδής διπλάσιος από το Άγαλμα της Ελευθερίας ενδέχεται να προσκρούσει στη Γη, σύμφωνα με τη NASA.
Οι πιθανότητες, σύμφωνα με τους επιστημονικούς υπολογισμούς, είναι πραγματικά ελάχιστες, όχι όμως ανύπαρκτες. Το 2023 η Γη ίσως συγκρουστεί με τεράστιο αστεροειδή. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Express, η ισχύς του είναι σχεδόν όσο 50 πυρηνικές βόμβες!
Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται πηγές από τη NASA, σύμφωνα με τις οποίες ο αστεροειδής 2018 LF16, που εντοπίστηκε τον Ιούνιο, μπορεί να έχει ελάχιστες, ωστόσο υπαρκτές, πιθανότητες να προσκρούσει πάνω στη Γη, ακριβώς στις 8 Αυγούστου 2023. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, οι επιστήμονες έχουν υπολογίσει 62 πιθανές πορείες του αστεροειδούς. Μία από αυτές, οδηγεί τον 2018 LF16 σε πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας.
Ο αστεροειδής ταξιδεύει με ταχύτητα 15,13 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. Οι διαστάσεις του προκαλούν τρόμο: Είναι διπλάσιος από το Άγαλμα της Ελευθερίας, αλλά και από τον πύργο του ρολογιού του Big Ben. Μία πιθανή πρόσκρουση με τη Γη θα ισοδυναμούσε με μία έκρηξη 50 μεγατόνων, την μεγαλύτερη δηλαδή που έχει γνωρίσει ο πλανήτης.
Η μεγαλύτερη πρόσκρουση αστεροειδούς στη Γη έχει υπολογιστεί ότι συνέβη πριν από 65 εκατ. χρόνια. Ήταν όταν ένα ουράνιο σώμα μήκους 10 χιλιομέτρων προσέκρουσε στον πλανήτη προκαλώντας ένα “τσουνάμι” κλιματικών και περιβαλλοντικών αλλαγών που οδήγησαν στον αφανισμό των δεινοσαύρων! Αναφέρονται σε μία στις 30.000.000, ενώ το ποσοστό που δίνεται για το αντίθετο σενάριο, δηλαδή μία πορεία που δεν θα κατευθύνει το μεγάλο ουράνιο σώμα πάνω στον γαλάζιο πλανήτη μας 99.9999967%.
Η NASA βρίσκεται σε εγρήγορση και έχει ειδικό τιμ παρακολούθησης του ουράνιου σώματος. Τα πιο σύγχρονα «μάτια» της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας είναι στραμμένα πάνω στον «εφιάλτη», ο οποίος ταξιδεύει στο Διάστημα με ταχύτητα 15,13 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο.
Με πληροφορίες από την ιστοσελίδα thetoc.gr