Σάββατο, 14 Ιουνίου, 2025
ΑρχικήΔιεθνήΝαι, είναι απ' το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών

Ναι, είναι απ’ το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών

|

Επιβεβαιώθηκε: Τα συντρίμμια που βρέθηκαν στο νησί Ρεϊνιόν ανήκουν στο μυστηριωδώς χαμένο αεροπλάνο

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν αποτελεί πλέον πραγματικότητα. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επιβεβαίωσε απόψε(τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τοπική ώρα), σε δηλώσεις του από την Κουάλα Λουμπούρ, ότι τα συντρίμμια (σ.σ. κομμάτια από φτερό αεροσκάφους) που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν πριν από μερικές ημέρες ανήκουν στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 όταν είχε χαθεί πριν από 17 μήνες (!!!)  Πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.
«Σήμερα, 515 ημέρες αφότου εξαφανίστηκε το αεροπλάνο, με βαριά καρδιά οφείλω να ανακοινώσω ότι η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος: «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους όσοι επλήγησαν από αυτή την τραγωδία ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας έχει δεσμευθεί να κάνει το παν εντός των δυνατοτήτων της για να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο επιβατικό αεροπλάνο, η εξαφάνιση του οποίου θεωρείται μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας».

Μετά τη δήλωση του Ράζακ ωστόσο, ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση του προηγμένου επιβατικού αεροσκάφους, είπε ότι υπάρχουν μεν “πολύ ισχυρές ενδείξεις”, αλλά όχι η βεβαιότητα πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν, μήκος 2-2,5 μέτρων, ανήκει στο συγκεκριμένο 777.

Το τμήμα του φτερού βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ρεϊνιόν, το ηφαιστειακό νησί των 850.000 κατοίκων που αποτελεί υπερπόντια γαλλική κτήση και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη.

Η Ρεϊνιόν βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ειδικοί και αξιωματούχοι θεωρούν ότι το κομμάτι αυτό ενδέχεται να μεταφέρθηκε στο νησί από θαλάσσια ρεύματα.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανέφεραν ότι οι οικείοι των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν ενημερωθεί. «Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλα αντικείμενα που θα συμβάλουν να λυθεί το μυστήριο», σημείωσε η διεύθυνση της εταιρείας.

Πηγή: Newsit.gr – φωτογραφίες: Reuters 


Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τις σελίδες του Naxos Press - τώρα και στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τελευταία νέα
Δημοφιλή

Κέρος: Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τίμησε δύο σπουδαίους αρχαιολόγους

Σε μια συγκινητική τελετή στο Κουφονήσι, τιμήθηκαν ο αείμνηστος Lord Colin Renfrew και ο Dr Michael Boyd για τη σπουδαία αρχαιολογική τους προσφορά στην Κέρο και το Δασκαλιό – Τιμητική διάκριση και στην ΕΡΤ για το ντοκιμαντέρ «Το αίνιγμα της Κέρου».

Με Οδηγό το Διαβήτη: 1.120 ραντεβού ζωής στα νησιά των Δυτικών Κυκλάδων

Η επετειακή 10η εκστρατεία δωρεάν εξετάσεων και ενημέρωσης χάρισε πρόληψη, ελπίδα και ανθρώπινη φροντίδα σε Κύθνο, Σίφνο, Μήλο, Κίμωλο και Σέριφο

Αμοργός: Όταν οι χοροί κρατούν τη μνήμη ζωντανή, “Μουσικοχορευτικά Μονοπάτια 2025”

Μια μοναδική βραδιά στην Αιγιάλη που συνδέει γενιές, ήθη και μουσικές από τα μονοπάτια του Αιγαίου μέχρι την Κρήτη.

Σαντορίνη: 33 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς αίματος

Η Τράπεζα Αίματος Σαντορίνης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη με βαθιά ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που σώζουν ζωές

Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής 2025: Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων με επίκεντρο το Χαλκί

Διήμερο μουσικών εκδηλώσεων στις 21 και 22 Ιουνίου στο Χαλκί, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2025, με καλλιτέχνες από τη Νάξο και την Αθήνα

Η Κόρη της Θήρας επιστρέφει στο φως: Μια νέα εποχή για το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαντορίνης

Από τις στάχτες του χρόνου στην καρδιά της καλντέρας – Τα εγκαίνια της 20ής Ιουνίου σηματοδοτούν την επανέναρξη ενός μουσείου-κόσμημα και την αποκάλυψη μιας μοναδικής Κυκλαδίτισσας

2ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου: Αποχαιρέτησε τη σχολική χρονιά με μια εκδήλωση που έκλεψε τις εντυπώσεις! (video)

Μια ξεχωριστή γιορτή στον αύλειο χώρο του σχολείου έκλεισε το εκπαιδευτικό έτος 2024-2025 με συγκίνηση, χαμόγελα και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Ποιες είναι οι 10 πιο σεισμογενείς χώρες στον κόσμο – Tι είναι το «Δακτυλίδι της Φωτιάς»

Από την Ιαπωνία μέχρι το Μεξικό, ποιες χώρες αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο σεισμικό κίνδυνο και πώς προετοιμάζονται οι πολίτες τους

Αεροπορικές πτήσεις: Υποτονική εκκίνηση για τον τουρισμό στη Σαντορίνη

Πτώση 21% στις αφίξεις στη Σαντορίνη, σταθεροποιητική εικόνα στη Μύκονο και ανοδική πορεία για Κέρκυρα, Χανιά και Ρόδο. Οι πρώτες ενδείξεις της σεζόν.

Επανάσταση στο ωράριο: Όταν η εργασία γίνεται υπόθεση εμπιστοσύνης

Η Lumen από την Ουαλία εφαρμόζει μοντέλο απόλυτης ευελιξίας, βασισμένο στην εμπιστοσύνη και στους στόχους

Ν. Πιτταράς: “Το ότι χτίζουν όπου να ’ναι, το ότι βάζουν τσάπες μέσα στη θάλασσα και βγάζουν τα βράχια, είναι κατάντια για τη Νάξο”

Οι αγρότες της Νάξου πιέζονται από τον υπερτουρισμό, που απορροφάει ολοένα και περισσότερους υδάτινους πόρους και επεκτείνεται με τη δόμηση. Μπορεί να βρεθεί ισορροπία; Η «Κ» μίλησε με όλες τις πλευρές της τοπικής κοινωνίας

Νάξος – Αεροδρόμιο: Επιστροφή στη κανονικότητα, αλλά μας έμεινε “αμανάτι” το αεροσκάφος (!!!)

Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κρίση, μετατράπηκε σε απόδειξη επαγγελματισμού και ετοιμότητας. Η επόμενη ημέρα βρίσκει το νησί να μετρά την ωριμότητά του ως τουριστικός προορισμός πρώτης γραμμής.

Δέκα σχολεία των Κυκλάδων περιμένουν διευθυντή, θέση ευθύνης και καρδιάς (πίνακας)

Ανοιχτή η προκήρυξη για τους εκπαιδευτικούς που θέλουν να στελεχώσουν τις σχολικές μονάδες νησιών όπως η Νάξος, η Σίφνος, η Κύθνος και η Μύκονος ως διευθυντές (πίνακας)

Νάξος – “Emerald Azzurra”: Η πολυτέλεια “έδεσε” στο νησί των Κυκλάδων

Με 110 μέτρα μήκος και 50 πολυτελείς καμπίνες, το υπερσύγχρονο "Emerald Azzurra" πραγματοποιεί μία ακόμη επταήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο και φέρνει τη Νάξο στο χάρτη των VIP προορισμών

Νάξος – Βαραμέντη Στάθυ: “Ένας χρόνος χωρίς τον Κώστα μας”

Μια συγκινητική ανοιχτή επιστολή (συνάμα κάλεσμα ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου) της συζύγου του, Βαραμέντης Στάθυ, για τον άνθρωπο που σημάδεψε με την καλοσύνη, τη γενναιοδωρία και την αγάπη του τις ζωές όλων μας

Αθήνα – Σύνταγμα: Θρήνος για τον Ανδρέα Κυριακόπουλο

Η ανακοίνωση της ProSport για τον ξαφνικό θάνατο του εκλεκτού συνεργάτη – «Το κενό του είναι δυσαναπλήρωτο, καλό ταξίδι φίλε…»

Τραγωδία στην Πάρο: Συνελήφθησαν οι γονείς βρέφους 5 μηνών που έχασε τη ζωή του

Υπόθεση θανάτου βρέφους συγκλονίζει την Πάρο – Σε εξέλιξη η έρευνα των Αρχών για τις συνθήκες του περιστατικού και τις ευθύνες των γονέων.

Ο Κύκλωπας της Ηρακλειάς… διαβάζει Ομήρου Οδύσσεια

Στην καρδιά των Μικρών Κυκλάδων, ένας μονόφθαλμος ήρωας του μύθου επανέρχεται με μαγιό και βιβλίο — γιατί και οι Κύκλωπες έχουν δικαίωμα στη δεύτερη ανάγνωση.

ΔΕΔΔΗΕ – Νάξος: Διακοπή ρεύματος μεθαύριο Παρασκευή 13 Ιουνίου, ποιες περιοχές επηρεάζονται

Προγραμματισμένες εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ από τις 09:30 έως τις 12:30 – Προειδοποίηση για πρόωρη επαναφορά ρεύματος

Συρματοπλέγματα στον Λυώνα και η επικείμενη (14/06) επίσκεψη Μενδώνη στη Νάξο

Κάτοικοι καταγγέλλουν αυθαίρετη περίφραξη αιγιαλού και προσβολή ιστορικού μνημείου – Σιωπή από τις Αρχές εν αναμονή της επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού